TARTALOMJEGYZÉK LÉTREHOZÁSA

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Bejelentkezés után Menüsor, ahol megtaláljuk a hirdetés feladásához szükséges főbb pontokat.
Advertisements

Kattintson az üzenetsáv Szerkesztés engedélyezése gombjára,
Több oldalas dokumentum készítése Ms Word 2007 szövegszerkesztővel
Szövegszerkesztés Összefoglalás.
PowerPoint program A PowerPoint programot nyissuk meg a Start menüből.
Nagyméretű dokumentumok hivatkozásai
Számítógépes ismeretek 5. óra
Bekezdésformázás Név: Szarvas Nóra 8/a Felkészítő tanár: Salamon Róza
Bevezető a tartalomjegyzékek használatába j majd a tanfolyam elindításához nyomja le az F5 billentyűt, vagy kattintson a Diavetítés > Az elejétől gombra.
Dr. Török Béla Általános Iskola 1142 Bp. Rákospatak utca 101.
Készítette: Szobonya Ferenc
Szövegszerkesztés Összefoglalás.
Prezentációkészítés Microsoft PowerPoint.
Szövegszerkesztési szabályok
Címsor menüsor ikonsor munkaterület (ikonsor) állapotsor.
1. Akciógombok elhelyezése
A körlevél készítésének menete
Tartalomjegyzék és tárgymutató
Iskolai Hálózat Létrehozása
1 Tabulátor és használata. 2 A tabulátor olyan eszköz, amellyel egy soron vagy bekezdésen belül a szöveget megadott pozícióba tudjuk igazítani. A szöveget.
Microsoft® Lync™ 2010 Meghatalmazás – oktatás
Access alapok Táblák, kapcsolatok, űrlapok.
Szövegszerkesztés.
Táblázat módosítása.
Salamon Róza felkészítő tanár
Egyéni animációk készítése
Bekezdésformázás Fűrész Attila Salamon Róza (felkészítő tanár) 8.A
Képek beillesztése,formázása dokumentumokban Tóth Anita 8
,,Én így tanítanám az informatikát”
Ismerkedés a szövegszerkesztéssel
FTP File Transfer Protocol. Mi az FTP? Az FTP egy olyan protokoll, amely fájlok interneten keresztül végzett átvitelére szolgál. A felhasználók többsége.
Többtáblás adatbázisok
Szövegszerkesztés okosan
Az Excel táblázatkezelő
Képek beillesztése. A beszúrandó képnek abban a mappában kell lennie, ahol a html oldalad forráskódja található! Először mindig a képet szúrjuk be, majd.
DOKUMENTUMOK KÉSZÍTÉSE WORD 2007 SZÖVEGSZERKESZTŐVEL I. rész.
Support.ebsco.com Business Source keresés az EBSCOhost felületen Oktatóprogram.
Support.ebsco.com Az EBSCOhost találati lista Oktatóprogram.
Support.ebsco.com Keresési figyelő létrehozása Oktatóprogram.
A prezentációkészítés alapjai
Kérelem elektronikus benyújtása a Szolgáltatói Nyilvántartásba
Többoldalas dokumentum készítése
11. TÉTEL Az Ön feladata munkahelyén egy újonnan vásárolt munkaállomás operációs rendszerének feltelepítése. Ismertesse milyen szempontok alapján választja.
rendszer intézményértékelés és projektértékelés Felhasználói segédlet 2005.
Kördokumentumok 1..
Oktatóprogram CINAHL keresés
Gazdasági informatikus - Szövegszerkesztés 1 Hosszú dokumentumok kezelése.
Karakterek formázása.
Táblázatok.
Kördokumentumok 2..
Készítette: Földi Gergely Felkészítő: Antal Zoltán Szentpéterúri Általános Iskola Szentpéterúr, Kossuth Lajos Utca 13. Kedvenc szerkesztő szoftverem.
Számítógépes grafika I. AUTOCAD alapok
Mappa- és fájlműveletek
Gazdasági informatikus - Szövegszerkesztés 1 HasábokHasábok.
Dokumentum formázása.
Gazdasági informatikus - Szövegszerkesztés 1 Bekezdések formázása 3.
Bekezdések formázása 2..
Gazdasági informatikus - Szövegszerkesztés 1 Bekezdések formázása 2.
Modern Alarm Hungary.  A szoftver telepítése előtt telepítse a hardware kulcs drivert (ne csatlakoztassa a hardware kulcsot amíg nem telepítette a drivert)
Eu-háló Tanácsadói Kommunikációs Center január 29.
Rövid összefoglalás a © 2012 Microsoft Corporation. Minden jog fenntartva. Lync Web Apphoz Csatlakozás Lync-értekezlethez számítógépes hanggal Lync 2013.
© 2012 Microsoft Corporation. Minden jog fenntartva. Partner hozzáadása A Partnerek lista segítségével egyszerűbben kommunikálhat, és gyakoribb partnereinek.
Bevezetés. Alapok: szövegszerkesztő alkalmazás (Word) megnyitása: Start gomb  Minden program  Microsoft Office  Microsoft Office Word 2007 szövegszerkesztő.
Könyvtárstruktúra, felhasználói és rendszerkönyvtárak Fájlkiterjesztések, attribútumok és engedélyek Takács Béla 2016.
Az újságszerkesztő programok bemutatása, kép szöveg összhangja 14. témakör:
A kedvenc prezentáció készítő szoftverem: PowerPoint 2010
Ültetési rend létrehozása
Szövegszerkesztés Összefoglalás.
A dia beszúrása a bemutatóba
Közösségi médiás képek sablon
Előadás másolata:

TARTALOMJEGYZÉK LÉTREHOZÁSA

Tartalomjegyzék Számtalan könyvben és dokumentumban található tartalomjegyzék A tartalomjegyzék: térkép az olvasó számára. Áttekintést nyújt arról, hogy mi található a dokumentumban, és hozzásegíti az olvasót a keresett szakaszok gyors megtalálásához. A tartalomjegyzék állhat a fejezetcímek egyszerű felsorolásából, de lehet különböző mélységű címsor- vagy vázlatszintek listája is.

Tartalomjegyzék Működés: A dokumentumban kézzel megjelölhetjük a tartalomjegyzékbe felvenni kívánt szöveget Azután a word segítségével ezeket a megjelölt szövegeket egy helyre gyűjthetjük – ez lesz a tartalomjegyzék Lépések: Megjelölés: a dokumentum azon szövegelemeink megjelölése, amelyeket a tartalomjegyzékbe fel szeretne venni. A megjelölés nem más, mint a tartalomjegyzékbe foglalandó szövegrészletek, például fejezetcímek vagy szakaszcímek azonosítása A megjelölt szövegrészek kigyűjtése egy helyre

Tartalomjegyzék A kívánt szövegelemeket megjelölhetjük írás közben. Szövegelemek megjelölése: CÍMSOR A word kilenc beépített címsort tartalmaz A felvenni kívánt szövegek megjelölésének módja: Címsorstílusok alkalmazása Dokumentumvázlat létrehozása Egyéni stílusok létrehozása

Tartalomjegyzék CÍMSORSTÍLUSOK A szöveg megjelölésének alighanem a legegyszerűbb módja a Word beépített címsorstílusainak használata. Csak formázzuk a kívánt szöveget a kilenc előre definiált címsorstílus egyikével, és hozzuk létre a tartalomjegyzéket. A címsorstílusok alkalmazásának óriási előnye az egyszerűség és a gyorsaság.

Tartalomjegyzék

Tartalomjegyzék Mutassunk a Beszúrás menü Hivatkozás pontjára, majd kattintsunk a Tárgymutató és tartalomjegyzék parancsra. Kattintsunk a Tartalomjegyzék fülre. Ha megfelelőnek találjuk az alapértelmezett stílusú tárgymutatót, kattintsunk az OK gombra. A kívánt szövegrészek megjelölése után már csak az egy helyre gyűjtésük van hátra. A Word ebben a lépésben elvégzi a munkát a felhasználó helyett.

Tartalomjegyzék Helyezzük a kurzort a dokumentum azon pontjára, ahová a tartalomjegyzéket be szeretnénk szúrni (ez a dokumentum eleje vagy vége). Ezt követően a Beszúrás menüben mutassunk a Hivatkozás pontra, kattintsunk a Tárgymutató és tartalomjegyzék parancsra, majd a Tartalomjegyzék fülre. Ha az alapértelmezett beállításokat szeretnénk használni, a tartalomjegyzék létrehozásához kattintsunk az OK gombra. Számos beállítási lehetőség közül válogathatunk.

Tartalomjegyzék

Tartalomjegyzék A tartalomjegyzék frissítésekor a program megkérdezi, hogy az egész tartalomjegyzéket frissíteni szeretnénk-e, vagy csak az oldalszámokat. A tartalomjegyzék létrehozása után karbantartására is szükség lehet. Ha például a dokumentumba további címsorokat szúrunk be, vagy ha egyszerűen bővítjük a tartalmát, a tartalomjegyzéket is frissíteni kell, hogy az új címsorok is belekerüljenek, illetve hogy az oldalszámok a valós állapotokat tükrözzék. Ha frissíteni szeretnénk a tartalomjegyzéket, jelöljük ki, majd nyomjuk le az F9 billentyűt, vagy kattintsunk a Tagolás eszköztár Tartalomjegyzék frissítése gombjára.

Tartalomjegyzék FRISSÍTÉS Kizárólag akkor válasszuk az oldalszámozásra vonatkozó lehetőséget, ha csak a dokumentum szövegtörzsét bővítettük, de új címsorokat nem adtunk hozzá – így a frissítést gyorsabban végrehajthatjuk, amivel nagyméretű dokumentumok esetében időt takaríthatunk meg. Ha azonban új címsorokat írtunk be a dokumentumba, vagy módosítottuk a tárgymutatóba felvett szövegelemek bármelyikét, a Teljes jegyzék frissítése lehetőséget válasszuk.

Tartalomjegyzék Magában a tartalomjegyzékben ne módosítsuk a bejegyzéseket, a tartalomjegyzék frissítésekor ugyanis ezek a módosítások elvesznek. A jegyzékben megjelenő szövegrészeket feltétlenül a dokumentum szövegtörzsében módosítsuk, majd az F9 billentyű lenyomásával érvényesítsük e változásokat a tartalomjegyzékben.