Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata Családsegítő Szolgálat Gyermekjóléti Központja.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Személyes gondoskodás megszervezésére köteles szervek
Advertisements

A jelzőrendszer működésének tapasztalatai
Gyermekvédelmi igazgatás – gyámügyi ismeretek
Szakmai Tanácskozás Miskolc
A szociálpedagógus segítségnyújtásának formái a Kollégiumban
Utcai és lakótelepi szociális munka
Az iskolai szociálismunka
Gyermekvédelem a védőnői munkában
GYERMEKVÉDELMI TANÁCSKOZÁS
Gyermekvédelmi alapellátás
Szociálpedagógia szak (BA). A képzés célja: • olyan szociálpedagógusok képzése, • akik képesek a gyermek és ifjúsági korosztály • tanulási, szociális.
Hevesi Kistérség Integrált Szolgáltató és Innovációs Központ Családsegítő Szolgálatának bemutatása Készítette: Varga TündeHeves,
Milyen tanulsággal szolgálhat a szabadidő-elmélet a pedagógus számára?
Gyermekvédelmi rendszer jogi háttere
„EZERARCÚ CSALÁD” A fiatalokkal való kapcsolatfelvétel és sikeres bizalmi kapcsolat kialakításának egyik lehetősége Pistyur Gabriella Sóti Beáta Törzsökné.
S IROKI R OMA - M AGYAR E GYESÜLET. A Z EGYESÜLETRŐL ban alakult - Székhelye: a Közösségi Ház és Információs Központ (volt Tűzoltó szertár) Szervezeti.
A gyermekjóléti alapellátások aktuális kérdései
ÁLDOZATOK NAPJA „EGYÜTT AZ ÁLDOZATOKÉRT”
Szociális és gyermekjóléti területhez kapcsolódó lehetséges szolgáltatások.
Záró Konferencia Nógrád Megyei Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Gyermekotthon TÁMOP /
Lőwné Szarka Judit ellátottjogi képviselő
Sose rázd a kisbabádat Dr. Kovács Zsuzsanna április 30.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
A gyermekvédelmi ellátórendszer szerepe a bűnmegelőzésben
CSALÁDSEGÍTŐ INTÉZET MÓDSZERTANI GYERMEKJÓLÉTI KÖZPONT EGER
Velünk egy jobb világért! II. Országos Módszertani Konferencia Szükség szerinti teljes körű ellátás, és a Térítési díj dilemmái.
Fiatal anyák a gyermekvédelmi szakellátásban
A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása-kiemelt projekt (TÁMOP 5.6.2/10-1),
Az áldozatsegítés szolgáltatásainak kiszélesítése – hétvégi ügyelet, speciális programok, különleges esetek kezelése.
A pártfogó felügyelő szerepe és feladata a jelzőrendszerben Budapest, március 28.
A mai magyar gyermekvédelmi rendszer
Önkéntes segítő gyakorlat a győri Családsegítő Szolgálat keretein belül január hó.
A szociálpedagógus feladatai a Deák Ferenc Középiskolai Kollégiumban
Workshop A gyermekvédelmi jelzőrendszer működésének
Családok átmeneti otthona a Józsefvárosban
A szülő szerepe Dr Sólyom Enikő Konszenzus tanácskozás a korai fejlesztés és neurohabilitáció kérdéseiről Május 4-5. Seregélyes.
772 család 1559 gyerekéből A Fióka 2006-ban Alapellátott: 238 családból 578 gyerek Védelembe vett: 41 családból 69 gyerek Ideiglenes elhelyezés: 3 családból.
Az iskola gyermekvédelmi feladata, célja, funkciója
Győr Pláza Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület „SzínStér” Szenvedélybetegek Alacsonyküszöbű Ellátása Győr.
Az Alapítványról A Gézengúz Alapítvány győri tagozataként 1993 óta látjuk el Győrben a születési károsult csecsemőket és kisgyermekeket. Gyógyító, egészségügyi,
gyermek- és ifjúságvédelmi koordinátor
A HOZZÁTARTOZÓK KÖZÖTTI ERŐSZAK MEGELŐZÉSÉVEL ÉS MEGSZŰNTETÉSÉVEL KAPCSOLATOS EGYÜTTMŰKÖDÉSRŐL Horváthné Kecskés Diána intézményvezető VMJV Családsegítő.
„Kihívások és válaszok” - szakmai nap Előadó: Pántya Erika projektmenedzser Szombathely, október 24.
II. Kerületi Védőnői Szolgálat gyermekvédelmi tevékenysége
Dél-alföldi SZAK-TÁR Dél-alföldi SZAK-TÁRTÁMOP /2/B Projekttájékoztató nap Szakmai program bemutatása Béthel Alapítvány.
Hevesi Kistérség Integrált Szolgáltató és Innovációs Központ
A projekt általános szakmai célkitűzései
Konzorciumi együttműködés
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
Speciális gyermekvédelem
Szociális háló Készült a suliNova Kht. megbízásából.
Családtámogató ellátások
A családsegítő és gyermekjóléti szolgálatokat érintő változások A család és gyermekjóléti szolgáltatás Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális Ügyekért.
Kistérségi szociális gondozó-ápoló képzés United Way Kisalföld Alapítvány Kistérségi szociális gondozó-ápoló képzés United Way Kisalföld.
Esélyteremtés az iskolarendszerben hátrányos helyzetű fiatalok számára Schön Brigitta.
II. Kerületi PSZSZ Honfiné Nagy Andrea Gál Nóra
Járási jelzőrendszeri tanácsadó feladatai és tapasztalatai 2016
Speciális szolgáltatások a Szentesi Családsegítő Központban
Személyes életvitel.
Az Alapítványról A Gézengúz Alapítvány győri tagozataként 1993 óta látjuk el Győrben a születési károsult csecsemőket és kisgyermekeket. Gyógyító, egészségügyi,
Készítette: Tóthné Babó Szilvia
A gyermekjóléti szolgáltatás és a Szécsényi Gyerekesély Program kapcsolata Varsány községben Nagyné Mákos Izolda Családgondozó, Varsány.
A helyettes szülői ellátás működése
Ágazatközi együttműködés
Győr Pláza Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület „SzínStér” Szenvedélybetegek Alacsonyküszöbű Ellátása Győr.
Család – és Gyermekjóléti Központ
A gyermekjóléti alapellátások együttműködési lehetőségei 2018
ÉVES GYERMEKVÉDELMI TANÁCSKOZÁS
Csókay László KPSZTI április 13.
Gyermek- és ifjúságvédelem, vezetői felelősség és támogatás
Előadás másolata:

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata Családsegítő Szolgálat Gyermekjóléti Központja

A Gyermekjóléti Központ bemutatása  Gyermekjóléti Szolgálat 1997 óta látja el a gyermekvédelmi törvényben meghatározott gyermekjóléti szolgáltatás feladatait.  A prevencióhoz és a hatósági munkához kapcsolódó feladatok megvalósítása érdekében a gondozási, szervezési, szolgáltatási tevékenységet végzünk.

A győri gyermekek testi, lelki egészségének, családban történő nevelésének elősegítése. A gyermekek veszélyeztetettségének megelőzése, a kialakult veszélyeztetés megszüntetése. A családjából kiemelt gyermek visszakerülésének segítése. Feladataink

Szolgáltatásaink Segítjük a hozzánk forduló gyermekeket jogaik érvényesítésében, problémáik megoldásában, a szülőkkel, a felnőttekkel való kapcsolatuk rendezésében. Segítséget adunk a szülőknek gyermekeik gondozásával, nevelésével kapcsolatos problémáikban. Fogadjuk a jelzőrendszer és a lakosság jelzéseit a gyermekek veszélyeztetettségére vonatkozóan.

 A veszélyeztetettség megszüntetése érdekében családgondozást végzünk.  Tájékoztatást adunk szociális és mentális ügyekben, segítjük az ügyintézést.  Feltárjuk a veszélyeztetettség okait, és segítséget nyújtunk ezek megszüntetéséhez.  A győri gyermekek részére szabadidős programokat, gyermekcsoportokat szervezünk.

Jogi, pszichológiai és fejlesztőpedagógiai tanácsadást biztosítunk. Konfliktuskezelő szolgáltatásokkal segítjük a családon belüli egyensúly helyreállítását. Szakmaközi megbeszéléseket, esetkonferenciákat, tanácskozást szervezünk a győri gyermekek helyzetének javítása, az ellátások összehangoltabb működtetése érdekében

el Gyermekjóléti Központtá alakultunk, ezáltal speciális szolgáltatásokkal bővült feladatkörünk. Speciális szolgáltatásaink a következők:  Gyermekekre irányuló utcai és lakótelepi szociális munka.  Kórházi szociális munka  Kapcsolattartási ügyelet: szombaton délelőttönként  Telefonos készenléti szolgálat. Gyermekjóléti Központ

Intézményünknél végezhető munka Gyermekek korrepetálása A korrepetálási munka a családok otthonaiban történne, délutánonként vagy hétvégén. Ha az otthoni körülmények ezt nem engedik meg, akkor a Központ Szigethy Attila u szám alatt található Klub- házában lenne lehetőség a gyerekekkel foglalkozni.

Miért érdemes nálunk önkéntesnek lenni? Megismerheted intézményünket Közel kerülhetsz olyan családokhoz és élethelyzetekhez, melyeket korábban nem biztos, hogy ismertél Későbbi életedben hasznosítható tapasztalatokhoz juthatsz

Sikerélményhez juthatsz:  Önmagad és a segítségnyújtás elfogadtatása  A gyermek tanulmányi eredményének javítása  Sikeres pótvizsga Pedagógiai ismeretek szerzése, esetleges elmélyítése Személyiségfejlődés

Milyen képességek, készségek fontosak a munkához? - empátia - türelem - gyerekekhez való érzék - jó kapcsolatteremtési készség - gyermekekkel való jó bánásmód

Köszönjük figyelmeteket!