A sikeres tréning jellemzői. 2008.11.20 A képzés szükségessége  gazdasági igények  piaci viszonyok  a munkakör is más lesz  vezetői, munkatársi elvárások.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A képzett szakemberekért A HEFOP és programok szinergikus eredményei Budapest május 20.
Advertisements

Az előadás témái Az ellenőrzés-értékelés-minősítés értelmezése, kapcsolata A portfólió fogalma, fajtái Érvek és ellenérvek a portfólió alkalmazásáról.
Iskolai tehetséggondozás a Rendőrképzésben TÁMOP / Előadó: Nemes Ferenc r. alezredes.
E-SKILLS (DIGITÁLIS ÍRÁSTUDÁS) AZ ÉRDEKKÉPVISELETI MUNKÁBAN A STRATOSZ SZÁMÁRA KIDOLGOZOTT VÁLTOZAT Készült a MAT támogatásával, az FSZH közreműködésével.
Goronné Ondré Katalin Bihari Mentor Hálózat kiépítése a résztvevő szemével.
Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat mint képzőintézmény Bencze Györgyné Hajni.
A Leonardo kísérleti projekt célja: Az AIFSZ (illetve az ISCED szintnek megfelelő) képzések európai és hazai felmérése, elemzése Egy konkrét AIFSZ képzés.
A humán erőforrás jövőbeni kihívásai
„Ezt egy életen át kell játszani”
Nyerjünk együtt! TAMOP /
A menedzsment tanácsadás egy tapasztalt ügyfél szemével November 17. Kapus István Senior Tanácsadó– Nestlé Hungária Kft. Üdvözöljük a világában!
I. AZ EMBERI ERŐFORRÁS MENEDZSMENT SZEREPE A SZERVEZETEKBEN
FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉSI SZAKÉRTŐK FELKÉSZÍTÉSE
Tanácsadási szolgáltatások „ A jövő önkormányzatának alapja Pusztamonostoron – ÁROP-1.A.2/A számú forrás felhasználásával” projektben Bíró Gabriella.
Heves megye civil szervezeteinek szervezetfejlesztése A program az Európai Unió támogatásával valósul meg. K á rp á tok Alap í tv á ny – Magyarorsz á g.
Emberi Erőforrás Menedzsment Az emberi erőforrások fejlesztése
Leszkó Hajnalka SZTE – JGYPK Felnőttképzési Intézet
A vezetőtanáron „innen és túl” Szivák Judit ELTE PPK
A munka világával kapcsolatos tudás
Létszámszükséglet fajták
Sajátos nevelési igényű tanulók együttnevelése Együtt egy-másért! TÁMOP-3.4.2/09/ október 28.
Karrier és tudásmenedzsment a VIP Humánpolitikai Rendszerben
ISKOLAI MENTOR SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK
A TUDÁS TÁRSADALMA A TUDÁSTŐKE TÉRNYERÉSE PARADIGMAVÁLTÁS: –A nemzetgazdaságok szerkezeti átalakulása: az ipar és a mezőgazdaság részarányának csökkenése,
A kompetencia alapú szakképzés sajátosságai
A felnőttoktatás funkciói Magyarországon
A postai képzés lehetséges irányai a felnőttképzésben és a szakképzésben április 5. Előadó: Szűts Ildikó Humánerőforrás vezérigazgató helyettes.
Mit tud? Mire képes? Kompetencia alapú szakképzés
© "VERSENYKÉPESSÉG–FEJLŐDÉS–REFORM" konferencia november 7-8 KOMPETENCIA SZÁMVITELI ALAPOK dr. Laáb Ágnes BME, egyetemi docens, kandidátus elé r.
Humánkontrolling Kiélezett verseny→ legjobb munkaerő
„A kulcskompetencia az ismeretek, készségek és attitűdök transzferábilis, többfunkciós egysége, amellyel mindenkinek rendelkeznie kell ahhoz, hogy személyiségét.
EMBERI ERŐFORRÁS A KÖNYVTÁRBAN
Szakirány választás április Pénzügy és számvitel szak Választható szakirányok Pénzügy szakirány Számvitel szakirány.
Rendészeti vezető-kiválasztás
Mentori rendszer a tudásmenedzsment szolgálatában
Falus Iván 7. Nevelésügyi Kongresszus Budapest Augusztus 26.
Emberi erőforrás menedzsment Munkakörök elemzése, tervezése
Szervezeti viselkedés Bevezetés
Az EEM helye a menedzsmentben
A team-munka elméleti alapjai
2007/2008 II.: MENEDZSMENT GYAKORLATOK
A STRATOSZ KÖZSZOLGÁLATI ÉRDEKKÉPVISELETI TANÁCSADÓI SZOLGÁLATA (KONCEPCIÓ ÉS MEGVALÓSÍTÁSI TERV) OFA – STRATOSZ PROJEKT 2004 Tanulmány + internetes konferencia.
E-KULTÚRA A MUNKAADÓI ÉRDEKKÉPVISELETBEN Tanulmány + power-point internetes konferencia vázlat OFA - STRATOSZ PROJEKT 2004 internetes konferencia.
A stratégiai kulcsmentorok bemutatkozása IFKT mentor képzés Budapest, december 13.
Partnerség a HR működésben Budapest, PSZE HR Szakmai nap Előadó: Párdányi Zsoltné humán partnerek osztályvezető.
A szakképzés fejlesztés jelenlegi állása
A szakképzés változása napjainkban Feigl Ágnes 2006 ETI.
2010. november 19. Ráczné Németh Teodóra: Egészséges életmód szociális dimenziói.
Dél-alföldi SZAK-TÁR Dél-alföldi SZAK-TÁRTÁMOP /2/B Projekttájékoztató nap Szakmai program bemutatása Béthel Alapítvány.
TÁMOP / „Karöltve” Integrációs közoktatási referencia intézmény kialakítása hálózati együttműködés keretében a Csertán Sándor Általános.
Humán erőforrás fejlesztés a vendéglátóiparban Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület közgyűlése és Vendéglátói Konferenciája Kontakt Képző Központ.
Dr. SEDIVINÉ BALASSA ILDIKÓ SZÁMALK OKTATÁSI ÉS INFORMATIKAI ZRT. KORSZERŰ STRUKTÚRA ÉS TARTALOM, INNOVATÍV MÓDSZEREK A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉSBEN Szolnok,
Emberi Erőforrás Menedzsment Bevezetés
Outplacement, azaz „gondoskodó elbocsátás”
11. Előadás Az emberi erőforrások fejlesztése. Az emberi erőforrások fejlesztése 1.Az alkalmazottak fejlesztése (development ) 2.Továbbképzés, betanítás.
A BKF tudástranszfer modellje a
Emberi Erőforrás Menedzsment Bevezetés
Tanítás- és tanuláselmélet V. A kompetencia Knausz Imre.
GÁVRILYUK ILONA. A KONFLIKTUS FOGALMA A „konfliktus” a latin confictus szóból származik, ami fegyveres összeütközést jelent, de a mindennapi szóhasználatban.
A különböző eszközök egymáshoz való viszonya IKER társadalmasítás workshop Budapest, április 12.
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM „A” komponens Schottner Péterné komponensvezető
Miskolc, Szenior tudáskormányzás Cédrus-NET Konferencia 1 Szenior kompetencia-deficit Csutorás György - Matiscsákné dr. Lizák Marianna.
Az üzletek operatív működtetése
Égigérő mesefa Biblioterápiás foglalkozások az életminőség javításáért
Pedagógusok felkészítése a pedagógusok előmeneteli rendszeréhez kapcsolódó feladatok ellátására Kontakt képzés TÁMOP „Köznevelési.
Szociális kompetencia
Stratégiai emberierőforrás-fejlesztés
Stratégiai emberierőforrás-fejlesztés
Egészségügyi ellátás tárgyi és humán erőforrás feltételeinek szabályozása.
Benedek András, BME Felnőttképzés és iskola – a szakértői kompetenciafejlesztés lehetőségei december 1.
Előadás másolata:

A sikeres tréning jellemzői

A képzés szükségessége  gazdasági igények  piaci viszonyok  a munkakör is más lesz  vezetői, munkatársi elvárások

A tréning fogalma 1.  a további feladatok hatékony megoldását szolgálja  komplex képzési, továbbképzési forma  célorientált felkészítés  elméleti ismeretek feldolgozása  gyakorlati alkalmazás  visszacsatolás  személyiség fejlesztése

A tudás  szakmai ismeret  alkalmazásra való felkészültség  a szükséges készségek, jártasságok, képességek birtoklása  a gondolkodás megfelelő szintje

A tréning fogalma 2.  A tréning intenzív képzési eljárás, amelynek célja egy feladatra, munkakörre való felkészítés, a megfelelő személyiségjegyek (készség, jártasság, képesség) /Poór F. - Wacha I / megerősítése, kiegészítése vagy kialakítása, továbbá egy kompetencia /2001. évi CI. törvény/ részkompetencia kialakítása.

Az alapos bevésés  az olvasottak 10%-a  a hallottak 20%-a  a látottak 30%-a  a látás és hallás együttes működésével szerzett ismeret 70%-a  a képzésben résztvevők által elmondottak, kifejtettek 80%-a  a gyakorlattal összekapcsoltan szerzett ismeretek 90%-a

Készség jellegű kompetenciák  minőség orientáltság  ügyfélközpontúság  kommunikációs készség  konfliktuskezelés  tanácsadói készség  probléma-felismerés és megoldás  tárgyalókészség  prezentációkészség

A tréning előkészítése  Teljesítményértékelés.  A gyakorlatnak a mindennapokra kell felkészítenie.  Céggel való azonosulás.  Legyen feladatorientált.  Motivált (aktivizálható) személyek.

A tréning tartalma  fejlesztendő készségek, jártasságok, képességek  optimális időráfordítás  célok, célcsoportok  értékelés

A tréning folyamata 1) ismeretek feldolgozása 2) gyakorlati alkalmazás 3) visszacsatolással való elemzés- értékelés 4) személyiség fejlesztés

A tréning fajtái  Az a tréninges képzési eljárás elemei közül alapvetően kettőt tartalmaz maradéktalanul.  Az alaptréning a tréninges képzési eljárás elemei közül alapvetően kettőt tartalmaz maradéktalanul.  A a folyamat mind a négy elemét tartalmazza.  A teljes tréning a folyamat mind a négy elemét tartalmazza.  A alapvető jellemzője, hogy a gyakorlatok mindegyikéről felvétel készül, amellyel egy-egy tevékenység egészét vagy részeit bármikor vissza tudjuk idézni.  A videotréning alapvető jellemzője, hogy a gyakorlatok mindegyikéről felvétel készül, amellyel egy-egy tevékenység egészét vagy részeit bármikor vissza tudjuk idézni.

 A képzés célja az emberi tudás bővítése.  A tudás menedzselése az egyik legfontosabb vezetői feladattá vált az elmúlt évtizedben.  A növekvő világgazdasági verseny közepette tartós versenyelőnyt a szellemi tőke biztosít.  Ez a szervezeti tőke korlátlan erőforrás, mert az ember tudásteremtő képessége végtelen, és a tudás használata nem csökkenti, inkább növeli az értékét.

Források  Dr Poór József: Személyzeti és EEM kézikönyv (2000)  Dr. Koncz Katalin: Karriermenedzsment(Aula kiadó Kft., 2004)  Tréning: Napi rutinra hangolva (Dr. Poór Ferenc)  A videotrning és a modellfelvétel (Dr. Poór Ferenc)

Köszönöm a figyelmet! Kisgyörgy Erika Kisgyörgy Erika