Embléma, logotípia, piktogram, címer.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Manapság a számítógép legfontosabb kiviteli egysége (perifériája) a televíziókhoz hasonló számítógép- képernyő vagy monitor. A monitort egy kábel köti.
Advertisements

Boole Algebra Felhasználása
Adósság. Adósság Jó hitelRossz hitel Jó hitel Egyes hitelek befektetésnek tekinthetők. Ha valaki azért vesz fel hitelt, hogy olyasmit vásároljon, ami.
Szöveg feldolgozása Fontok használata.
KIVITELI PERIFÉRIÁK Illés Anna Eszter Felkészítő tanár: Salamon Róza
Digitális Fotó Magazin január-február.  A képkompozíció vonatkozásában a pont kifejezés olyan kompozíciós eszközre utal, amely a képmezőhöz képest.
Nagyméretű dokumentumok hivatkozásai
Pár szó a digitalizálásról
Belső, külső PR, a PR eszközei, céljai
Az információszerzés.
Budapest, február 7.. • Brief • A logó • Inspirációk és versenytárselemzés • A honlap • tervezése és végső felépítése • arculata és színrendszere.
Forrás: Infografika Forrás:
A hulladék szerepe az ember életében
Metszeti ábrázolás.
Az egyed-kapcsolat modell
A gyógyszercsomagolás formai, grafikai megjelenése
Alapok Néhány apróság, amit tisztázni kell. Első feladatok Szúrj be egy diát a legelső helyre! Legyen rajta valami főcímszerű szöveg!
Kétértékűség és kontextusfüggőség Kijelentéseink igazak vagy hamisak (mindig az egyik és csak az egyik) Kijelentés: kijelentő mondat (tartalma), amivel.
Informatikai eszközök
Excel: A diagramvarázsló használata
Környezetbarát termékjelek
University of Kent arculati kézikönyv
…mű lehet: nyomtatott (névjegykártya, prospektus, levélpapír, boríték, jegyzetpapír, plakát) elektronikus (prezentáció, hírlevél, weboldal, multimédia,
HTML (HiperText Mark-Up Language)
Cím (akár kétsoros, vagy magyar-angol) Arial Bold 60pt RGB 0,85,150 kék (háttér: RGB 242,242,242, általános esetben) TERVEZŐ PÁLYAMŰ TELEFON KONZULENS.
Cím (akár kétsoros, vagy magyar-angol) Arial Bold 60pt RGB 0,85,150 kék (háttér: RGB 242,242,242, általános esetben) TANTÁRGY TÉMA TERVEZŐ KONZULENS SZEMESZTER.
Vizuális és web programozás II.
Közösségi portálok használata
ÖKOLÁBNYOM Név:Fazekas Réka Bettina
A PLAKÁT Készítette: Wiedermann Katalin.
Közösségi oldalak használata
Szerző: a szövegek és képek az internetről
Vállalati arculat.
A szócikk.
A MATÁSZSZ Vizuális arculatának megújítása
FoglalkoztaTárs - Társ a foglalkoztatásban Október 24. Észak-alföldi regionális szakmai műhelymunka A KézenFogva Alapítvány megjegyzései a kerekasztal.
III. előadás: Írásbeliség, egyén, társadalom
Ergonómiai elvek prezentáció készítésekor
Jelentések Tábla vagy lekérdezés nyomtatásban alkalmas megjelenítése.
Prezentáció készítés MS PowerPoint segítségével
A nyelv, mint jelrendszer
Prezentáció készítése Balogh Zoltán PTE-TTK IÁTT Bevezetés az Openoffice Impress használatába.
Cím (akár kétsoros, vagy magyar-angol) Arial Bold 60pt RGB 0,85,150 kék (háttér: RGB 242,242,242, általános esetben) Ennek megfelelően a sorok elválasztás.
Készítette: Németh Katalin …
Avagy mire is emlékezem…
Szaknyelvi és terminológiai ismeretek SZTE 2010 Kiss Gábor TINTA Könyvkiadó, kissgabo kukac tintakiado pont hu.
Bevezetés a Szoftver-ergonómiába1 3. Szoftver-ergonómiai alapismeretek 3.0. Bevezetés a fejezethez 3.1. Az ember-számítógép interakció 3.2. Interakciós.
A gyógyszercsomagolás formai, grafikai megjelenése
Néhány jótanács prezentációk készítéséhez
A prezentáció-készítés szabályai
A Monitor. AszámítógépAszámítógép legfontosabb kiviteli egysége (perifériája) a televíziókhoz hasonló számítógép-képernyő vagy monitor. A monitort egy.
Logika szeminárium Előadó: Máté András docens Demonstrátorok:
Kén-dioxid indikátorok: a zuzmók
Névjegy és névjegykártya használat
Dokumentum formázása.
Gazdasági informatikus - Szövegszerkesztés 1 A munka véglegesítése, nyomtatás.
Plakát Ha lehet, akkor ez 1.oldalon lévő mintából kellene plakátot készíteni A szöveg középen : Kabát akció!, mellette a piros alapú logo A divat.
A színek szerepe a térképészetben
Projektirányítás – kifejtős kérdések Feladatsor. 1. Adja meg a PCM szakaszait!
Cím (akár kétsoros, vagy magyar-angol) Arial Bold 60pt RGB 0,85,150 kék (háttér: RGB 242,242,242, általános esetben) TANTÁRGY TÉMA TERVEZŐ KONZULENS SZEMESZTER.
2. Tipográfia Tipográfia: kép és szöveg együttes elrendezésével foglalkozik. A tipográfiát hagyományosan a grafikai tervezéssel, főként a nyomdai termékek.
Embléma, logotípia, piktogram, címer. Logotípia LOGÓ: a beszéddel kapcsolatos fogalom, a beszéddel kapcsolatos dologra utal A logó szó valójában az emblémában.
Megjegyzés: Ez a brosúra nyomtatásra készült. Mielőtt a speciális papírlapra nyomtatna, hagyományos papíron tesztelje, hogy a brosúra helyesen jelenik-e.
A könnyen érthető kommunikáció az önérvényesítők szemszögéből
Egy plakát elkészítése, nyomtatási eljárások,
Mitől jó egy prezentáció?
Oszlopdiagram dr. Jeney László egyetemi adjunktus
VIK Arculati Kézikönyv
Húsz logó, melyek csak a mi nyelvünkön okoznak plusz élvezetet....
Arany János: Vojtina Ars poeticája
Előadás másolata:

Embléma, logotípia, piktogram, címer

Logotípia LOGÓ: a beszéddel kapcsolatos fogalom, a beszéddel kapcsolatos dologra utal A logó szó valójában az emblémában szereplő feliratra utal Az EMBLÉMA a helyes megnevezés (bár a köznyelvben nem annyira használatos kifejezés, mint a logó). Egy szó leírása, egy cég leírt nevének képe önmagában is jelképpé válhat, ezt nevezzük névemblémának (pl.: IKEA, a cég nevének leírása emblémává alakult) .

Milyen szöveg (logotipia) szerepeljen az emblémában? Általában a cég nevét , azaz tulajdonneveket szoktak tartalmazni az emblémák, legtöbbször mozaikszó formájában, hiszen a rövidség a cél. A mozaikszó lehet 1. betűszó: MÁV (Magyar Állami vasutak), BKV, BBC, MTV (Magyar Televízió) MÚOSZ (Magyar Újságírók Országos Szövetsége) 2. szóösszetétel: Közért , Keravill , Ofotért (Optikai Finommechanikai és Fotócikkeket Értékesítő Vállalat) 3. egyéb mozaikszó: egész szavakat megőrző intézménynév Budataxi, Délhús

Milyen szöveg (logotipia) szerepeljen az emblémában? Legyen rövid (hamar köztudatba kerüljön) Könnyen kimondható (ne legyen sok mássalhangzó egymás mellett) Idegen nyelven is hasonlóképpen hangozzon Jó, ha jelent valamit

Hogyan legyen grafikailag felépítve egy embléma? - sematikus alakokat, grafikai elemeket tartalmazzon - sematikus: lényeges vonásokra leegyszerűsített ábrázolás kevés, szín használata (ajánlott: 3) jól olvasható betűtípust alkalmazzunk ne tartalmazzon vékony vonalakat, ne tartalmazzon kicsi méretű betűt

Hogyan jelképezzen, milyen grafikai elemeket tartalmazzon? Mit jelképezzen? terméket, árut, céget, eszmét, ideológiát, hiedelmet, mániát, hatalmat, életformát, filozófiát, világképet, zsenialitást

Mit vegyünk figyelembe tervezéskor? 1. célcsoportot mit gyárt a cég / milyen szolgáltatásokat kínál milyen a termék jellege (tömeges, kommersz, exkluzív) mely rétegeket érint a gyártószolgáltató termékeivel érintettek: életkora, neme, társadalmi helyzete, műveltsége, vallása, politikai befolyásoltsága, életfelfogása, életérzése, nézete, hobbija, mániája, szenvedélye

Mit vegyünk figyelembe tervezéskor? 2. Reklámhordozók különböző fajtáján jól mutasson színes, fekete-fehér sajtóban, televízióban, monitoron történő megjelenés cégtábla épületreklám csomagoló eszköz járműreklám üveg, ötvösmunka, fémbe vésett szövet, fröccsentés műanyag A rajta lévő grafikai elemek felirat (azaz logo rész) nélkül is jól mutassanak, (már ha nem maga a szöveg adja a fő motívumot az emblémában

Piktogram Piktogramokat speciális feladatkörre hoznak létre, pl: - olimpiákra világkiállításokra, fesztiválokra, vásárokra irodaházakban, kórházakban, bankokban közlekedésben Cél: azonnal értelmezni tudjuk és tájékozódni tudjunk az alapján (egyértelmű) Az embléma képe nem ilyen egyértelmű, kissé átvitt, szimbolikus (jelképes)

jó példák:

rossz példák:

MAN

FAGOR

Jól bevált igazi brand-ek ikonjai

Google ikonok

Web 2.0-es szolgáltatáshoz kapcsolódó ikon

On-line vásárláshoz kapcsolódó ikon