ANOREXIA "....amíg az ember eszik, iszik nem fog rajta a szomorúság" (Cervantes)

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A kiáltó világ.
Advertisements

Egy tudományos felmérés részeként kutatók megkérdeztek néhány 4 és 8 év közti gyermeket arról, hogy szerintük mi a szeretet. A kérdésekre adott válaszok.
Depresszió helyett Mondj IGEN-t az életre!!! :27.
Feltehetek egy kérdést?
A prezentáció művészete
GABRIEL GARCÍA MÁRQUEZ
Viselkedésformák a csoportban
LEONARDO DA VINCI - ARÁNYOK
Köszönöm Neked Szebenyi Judit.
HÁZASSÁGRÓL HUMOROSAN...
A házasság még nem a mennyország
Táplálkozás.
A humán ökorendszer A humán ökorendszer egy hasznos keret, „amelynek segítségével megértjük az ember és környezete között fellépő kölcsönhatásokat.” (Welch)
Szeretteim! Nemsokára elérkezik a születésnapom. Nagyon sok ember vásárol ilyenkor és készülnek már külön erre az alkalomra szóló rádió- és TV-műsorok,
Az egészségügy és az egészség „ügye” „Képes vagy-e EGÉSZ-séget ÉP-íteni?
A Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégiumban
Bevezetés a tanácsadásba Dr. Dan Brinkman.. Tanácsadás  Nátán esete (2Sám 12:1- 14)
Nem számít!. Nem számít! Lezárás Lényegi Részei HATÁRIDŐ BEMUTATKOZÁS JÓ STRATÉGIA, ÉS TAKTIKA TERMÉKLÉTRA KIFOGÁSKEZELÉS.
ANOREXIA NERVOSA (kóros soványság)
Feltűnt nekem, milyen zavarba ejtő tud lenni ez a kérdés: „Mit jelent: szeretni?”.
Tedd fel a kérdést magadnak: Miután elolvastad a levelet!!!
Tedd fel a kérdést magadnak, miután elolvastad a levelet!!! “Elfussak ?"
Nőnapi Üdvözlet Nőnap alkalmából szeretettel köszöntünk titeket, Kik az élet viharában is velünk vagytok szüntelen. Talán nem is tudjuk mind ezt megköszönni,
Hogyan segítik a tanításkísérő szemináriumok az összefüggő egyéni szakmai gyakorlatot? ELTE PPK N. Kollár Katalin
Bulémia Rövid leírás : A bulímia falási rohamokkal járó kényszerbetegség, melynek során a beteg rövid idő alatt igen nagy mennyiségű étel - jellemzően.
Szociális tanulás formái
Készítette: Pelle Mónika Szoc. ped. II. évfolyam
Készítette: Herczeg Jakab 7/a
„Szorongattatásomban az Úrhoz folyamodtam” Jónás 2, 3
 1. dia: Bemutakozó  2. dia: Tartalom  3. dia: Fogalmak  4. dia: Mi a hasznosság??  5. dia: Általános I.  6. dia: Általános II. táblázat  7. dia:
Gabriel Garcia Márquez: 13 jó tanács az élethez
1. Mindig legyen egy dosszié a kezedben Azok a dolgozók mindig keményen dolgoznak, vagy éppen értekezletre igyekeznek… Akinek nincs semmi a kezükben,
Vírus típusú csaj: Észre sem veszed, és beköltözött a lakásodba, mindent kisajátít. Internet típusú csaj: Fizetned kell, hogy hozzáférjél.
Prezentáció készítés MS PowerPoint segítségével
Hogyan hárítsuk el a tolakodó pasikat?
Az Élet Igéje augusztus Chiara Lubich 1949-es írása.
Egy perc az élet – It’s Now Or Never Egy perc az élet. Ne menj tovább! Ígérd meg, drágám, az éjszakát! Tán holnap elszáll a vágy. Egy perc az élet, ölelj.
Evészavarok A táplálkozási rendellenességek olyasfajta súlyos betegségek, melyek következtében valaki olyan abnormális evési szokásokat tesz magáévá, melyek.
Ki az ember? Isten eltorzult képe Francis A. Schaeffer:
ISTEN KIRÁLYSÁGA Készítette: Jon A. Palmer. Isten királysága  Azért vagyunk a földön, hogy megváltoztassuk a forgatókönyveket…
A Z ANOREXIA ÉS A BULIMIA NERVOSA KÖZÖTTI KAPCSOLAT MEGÉRTÉSE EGY SVÉD NEMZETKÖZI IKERMINTÁN Kovács Petra BME Kognitív pszichológia I. évfolyam Április.
Merre tovább? Előre gondolkodás © Reménység Nevelőszülői Hálózat, Dél-Dunántúl 6. Nevelőszülői módszertan.
Az egészség Készítette: Vida Fruzsina.
Az Élet Igéje április.
Nem az a kurva, aki a placcon áll, hanem akinek megveszed a bundát meg a kocsit, aztán este fáj a feje...
„Igazságok”.
A helyes táplálkozás.
Modern mese ABÉKAKIRÁLY A tehetős asszony egy nap elment golfozni. Játék közben a labda berepült az erdőbe. Utána ment, és meg is találta egy hálóba.
Egészséges életmódra nevelés témakörében előadás megtartása
Átmegyek öt percre a szomszédba, keverd meg félóránként a levest...
GONDOLATOK VIRÁGOK KÖZÖTT
Mountain of China Tudjuk…. - miért nem teszünk róla ?
Avagy újabb gyöngyszem az önismereti tesztek palettáján.
CSODÁS KÍVÁNSÁG 1.
Tedd fel a kérdést magadnak: Elfussak ? Miután elolvastad a levelet!!!
A pénz nem boldogít . Egy ember, akinek 3 milliárdja van, semmivel sem boldogabb, mint az, akinek csak kettő van…!
Y GENERÁCIÓ.
Egészségkultúra 9. évfolyam
Személyiségfejlődési zavarok
Gyakorló óra 5/12.
Egészségesek a roma nők?
Számítógépes programok használata
Milyen a Szellemi életünk?.  Erre megkérdezték: „És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? Atyáink a mannát ették.
Óra a nyolcadikosoknál az Arany János Általános Iskolában, Tóthfaluban
CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS
Miért fontosak az evés zavarai?
Irgalom a családban.
Táplálkozási betegségek
Előadás másolata:

ANOREXIA "....amíg az ember eszik, iszik nem fog rajta a szomorúság" (Cervantes)

ÜDVÖZÖLLEK BENNETEKET! A BEMUTATÓ TÉMÁJA AZ ANOREXIA LESZ! SZERETNÉK ERRŐL EGY KIS ISMERTETŐT NYÚJTANI NEKTEK, HOGY KICSIT JOBBAN MEGISMERJÉTEK MIRŐL IS VAN SZÓ!

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A KÖVETKEZŐ IKONOKHOZ! EZZEL AZ IKONNAL VISSZA TUDSZ MENNI AZ ELŐZŐ OLDALRA! EZZEL AZ IKONNAL A KÖVETKEZŐ DIÁRA TUDSZ UGRANI! A KÖVETKEZŐ IKON A DIÁK LEGELEJÉRE UGRIK! EZ AZ IKON AZ UTOLSÓ DIÁRA FOG UGRANI!

TARTALOM AZ ANOREXIA, MINT BETEGSÉG BEMUTATÁSA! Mi AZ AZ ANOREXIA? KÉPEK AZ ANOREXIÁS BETEGEKRŐL,SENKI SEM KIVÉTEL! A SZEXUÁLIS ANOREXIA KIALAKULÁSÁNAK OKA MILYENNEK LÁTJÁK MAGUKAT

MAGA A BETEGSÉG Mi az anorexia? Az anorexia nervosa egyfajta táplálkozási zavar, pszichoszomatikus betegség - mondja dr. Sultó Katalin pszichiáter. Az anorexiások koplalnak, és rengeteget fogynak A statisztikák szerint a betegség a tizennyolc-harmincöt éves nők egy-négy százalékát érinti.

SENKI SEM KIVÉTEL Mióta a világ legcsillogóbb kifutóin hatalmas gázsikért végiglejtő nádszál csajok tűnnek sokak szemében az ideális nőnek, jócskán emelkedett a komoly étkezési zavarokkal küszködők száma. A vékonysági versengésnek, az eltúlzott soványság-tébolynak inkább vesztesei, mint nyertesei vannak. Nem csak az önértékelés miatt, de kapcsolati és egészségi szempontból is épp olyan veszélyes bedőlni ennek a gyakran természetellenes tendenciának, mely leginkább a média sugallta ideálhoz szeretne igazodni.

TERJED A NŐK KÖRÉBEN A SZEXUÁLIS ANOREXIA Két kutató, Patrick Carnes és Joseph Moriarity könyvet jelentetett meg, amelyben részletesen foglalkozik a jelenséggel. Véleményük szerint a szexuális önmegtartóztatás is kapcsolatban van az étkezési viselkedéssel. A nők egy része nem enged meg magának olyan fizikai örömöket, mint az evés vagy a szex. (Pszichológiai szempontból nincs különbség a kettő között.) Visszautasítja azt, ami felett nem tud kontrollt tartani, s a kontrollt pedig leginkább ez a két szükséglet veszélyezteti.

A SZEXUÁLIS ANOREXIA KIALAKULÁSÁNAK LEHETSÉGES OKA Ezek a nők főleg olyan családban nevelődtek, ahol volt egy minden szeretetet megadó szuperanya és egy figyelmetlen apa. A lányból idővel ez kétféle magatartást vált ki: megtanulja, hogy semmit ne akarjon egy férfitől, aki semmit nem hajlandó adni vagy épp ellenkezőleg, mindent akar attól a férfitól, aki túlságosan meghatározó és birtokolhatatlan. Így aztán hánykolódik a teljes lemondás és az erős vágy között. Szexuális élete vagy teljesen ellenőrzött vagy kínszenvedés a számára

MILYENNEK KÉPZELIK MAGUKAT? A súlyfóbia az elhízástól való félelmet jelenti súlyos soványság esetén is. Az anorexiás testképzavart az jellemzi, hogy a betegek kövérnek tartják magukat sová-nyan is, nem tudják reálisan észlelni testüket. Mások alakját azonban jól meg tudják ítélni, a testképzavar csak a saját testre vonatkozik..

VÉGE Készítette: Sallai Viktória II. évfolyam Szociálpedagógus szak 2003. május 14.