Arculati és tájékoztatási elemek

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az Új Széchenyi Terv Infopontok feladatai
Advertisements

Kamarai prezentáció sablon
Gayár Csilla, pénzügyi menedzser VÁTI Kht. Pécsi Területi Iroda DDOP Utólagos akadálymentesítés (Egyenlő esélyű hozzáférés a közszolgáltatásokhoz)
Közlekedésfejlesztési Integrált Közreműködő Szervezet
Az Európai Unió támogatási alapjai, a as időszak újdonságai.
„Esélyteremtés és értékalakulás” Konferencia Megyeháza Kaposvár, 2009
Gordos Márta Európai Együttműködési Programok Igazgatósága
ÚMFT – a foglalkoztatás növeléséhez kapcsolódó hazai és EU-s források elérése mikro-, kis-, és középvállalkozások részére.
Az új épületenergetikai szabályozás
CIVIL SZAKMAI NAP TÓTVÁZSONY Pályázatok által támasztott feltételek Előadó: Szendrei Szilárd Tótvázsonyi Ifjúsági Egyesület.
Az Új Széchenyi Terv Infopontok feladatai A pályázatkezelés menete – Pénzügyek.
A Pécsi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma
Nyilvánossági és tájékoztatási kötelezettségek Ékes Gyula, Váti Nonprofit Kft. Mátészalkai Területi Iroda Információs nap magyar partnerek részére, Békéscsaba.
MANORKA projekt Értékelő Csoport ülése február 18. Budapest „Önkormányzati kapacitásépítés norvég ‐ magyar együttműködéssel” projekt HU HU11-PP
A program megvalósulását az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatja. „ROMÁK A MUNKAERŐPIACON” konferencia Pécs, szeptember Előadó:
Kommunikációs Főosztály
Az IKSZT címbirtokos szervezetek működtetési kötelezettségeiről VM Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet Budinszki István szeptember.
INFORMÁCIÓS – KONZULTÁCIÓS NAP November 7.
Hazai társfinanszírozási támogatási szerződés megkötésének folyamata Nagyváradi Alíz, TEÜ, PVEI Partneri szeminárium magyar partnerek részére Budapest,
A hulladéktörvény hatása a pályázati forrásokból megvalósult hulladékgazdálkodási projektekre április Köztisztasági Egyesülés.
EU támogatások és a kapcsolódó közbeszerzések tapasztalatai
TÁMOP /10/1 TÁMOP /10/1/KMR Pénzügyi követelmények.
Tájékoztató Fórum Észak Kelet-Pest Megyei Leader Egyesület 2170 Aszód Pesti út
BEVEZETÉS. Magyarország között 15 operatív program megvalósításáért felelős Összesen mintegy 22,4 milliárd euró fejlesztési forrást tudunk felhasználni.
INTERREG IIIA – Hogyan pályázzunk Európai Uniós Pénzforrásokra? INTERREG IIIA – Hogyan pályázzunk Európai Uniós Pénzforrásokra? Az EU intézmény rendszere,
KÖZOP eljárásrendek március 2. után
KEOP / A barlangokban egykor kialakított világítási rendszerek energiatakarékos, a lámpaflóra kialakulását és terjedését minimalizáló.
Uniós források fogadása a bérlakásépítéseknél
dr. Földy Ferenc Operatív Program Kft február 23.
ESZA Nonprofit Kft. Nagy Balázs– uniós programigazgató.
Lorem ipsum Széchenyi Programirodák bemutatása ELTE Innovációs Nap február 23.
Fejlesztési Igazgatóság
1Kőszeg, december 12. Ellenőrzés, kifizetés folyamata Szabó András.
Európai Uniós támogatásokat kezelő intézményrendszer a környezeti fejlesztésekben Kiss Pál 2007/04/20 Igazgató Fejlesztési Igazgatóság Környezetvédelmi.
A pályáztatási eljárás általános bemutatása, kiemelt projektek Czégér Zsuzsanna főosztályvezető KvVM FI KEOP KÖZREMŰKÖDŐ SZERVEZET Székesfehérvár 2007.április.
1 A KIFIZETÉSEK ÉS PÉNZÜGYI ELLENŐRZÉSEK FOLYAMATA A KÖZREMŰKÖDŐ SZERVEZETNÉL.
Kulturális Projekt Ciklus Menedzsment IV. Modul A kultúra gazdaságtana.
A projektek megvalósítása II. A projekt pénzügyi megvalósítása A támogatás lehívása 8. modul Ponácz György Márk SAKK-tréner.
Jelentések Munkakezdő jelentések Időközi jelentések  Támogatási szerződés által meghatározott időpontokban és/vagy mérföldkövenként  Tartalma: az adott.
szakmérnök hallgatók számára
KOMMUNIKÁCIÓS DILEMMÁK ÉS MEGOLDÁSOK A Sopron Régió Csatornázási és Szennyvíztisztítási Program tapasztalatai alapján március 17.
Pénzügyi és szakmai elszámolás
A TÁMOP program kommunikációs jelentősége és feladatai
ÚMFT első éves tapasztalatai, az uniós pénzek felhasználásának várható üteme Közbeszerzés.
Regionális Operatív Programok KMOP közoktatási intézmények beruházásainak támogatására Pénzügyi lebonyolítás.
Integrált helyi fejlesztési akciók ösztönzése” c. 2002/2003 évi Phare program FIZETÉSI KÉRELMEK TIPIKUS HIBÁI Hayde Nóra, pénzügyi menedzser VÁTI Kht.
Tájékoztató kedvezményezettek részére Az ÚMFT keretében támogatott projektek megvalósításának szabályai KMOP Pályázati konstrukció Január 30.
Projektzárással kapcsolatos teendők
INFORMÁCIÓS – KONZULTÁCIÓS NAP OKTÓBER 15.
Transzparencia, információszabadság és közérdekű adatok nyilvánossága Dr. Fazekas Judit Igazságügyi Minisztérium európai uniós ügyekért felelős helyettes.
Nyilvánosság biztosítása
Európai Menekültügyi Alap évi allokációja SZAKMAI RÉSZ Pályázható célkitűzések és tevékenységek Célcsoportok Változások A pályázók tájékoztatása,
Megpályázható tevékenységek BM/ /2012. sz. nyílt pályázati felhívás alapján Európai Integrációs Alap.
Építőipari kivitelezési tevékenységgel kapcsolatban néhány gondolat…
TÁMOP /1. és TÁMOP /2. A korai beavatkozást középpontba helyező Biztos Kezdet programok elterjesztése országos szinten, kiemelt figyelemmel.
Lakossági fórum számú főút Zala megyei szakaszának (0+000 – ) km szelvények között) 11,5 tonnás burkolat megerősítése.
Vállalati tanácsadás pályázatainak értékelése
Középfokú iskolai felvételi eljárás lebonyolításának ütemezése a 2009/2010-es tanévben Papp Brigitta.
A pályáztatási eljárás általános bemutatása, kiemelt projektek Tóbiás Zoltán Osztályvezető KvVM FI 2007.április 26.
 Azon kedvezményezettek, akik az ÚMVP intézkedéseinek támogatásával olyan infrastrukturális beruházást hajtanak végre, melynek teljes költsége meghaladja.
HEFOP 2.1 Pályázati Kiírás Projektindító február 14. Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium.
Kommunikációs és arculati KÖTELEZETTSÉGEK
HEFOP/ /2 Szerződéskötési alapismeretek. HEFOP/ /22 Tartalomjegyzék Szerződéskötés folyamata Támogatási szerződés.
Kommunikációs és arculati KÖTELEZETTSÉGEK
Megpályázható tevékenységek BM/9674-2/2011. sz. nyílt pályázati felhívás alapján Európai Integrációs Alap dr. Gyöngy Anna BM EUEFO.
2014. november Rendek Tímea
Disszemináció: A projekt nyilvánossága, eredmények terjesztése, disszeminációja Dr. Csáfor Hajnalka főiskolai docens, PR programigazgató Eszterházy Károly.
Disszemináció (2): A projekt nyilvánossága, eredmények terjesztése, disszeminációja Dr. Csáfor Hajnalka főiskolai docens, PR programigazgató Eszterházy.
Helyszíni ellenőrzés Grigely Győző, KDRFÜ. Az ellenőrzés jogi háttere Támogatási Szerződés, ÁSZF 10. pont „Kedvezményezett a Szerződés aláírásával kötelezettséget.
NYITÓ KONFERENCIA Egészségügyi alapellátáshoz kapcsolódó
Előadás másolata:

Arculati és tájékoztatási elemek

Kötelezettségeink A támogatási szerződés előírja, hogy a kedvezményezett a projekt teljes megvalósítása során köteles a tájékoztatással és nyilvánossággal kapcsolatos eszközök és tevékenységek biztosításáról gondoskodni Az irányadó jogszabályok: A 1083/2006/EK tanácsi rendelet általános szabályozása mellett a 1828/2006/EK bizottsági végrehajtási rendelet határozza meg részletesen A 2007-2013 programozási időszakban a hazai felhasználásának alapvető szabályairól és felelős intézményeiről szóló 255/2006. (XII.8.) Korm. Rendelet. A 2007-13 időszak strukturális alapok és a Kohéziós Alap támogatása felhasználásának részletes eljárási szabályairól szóló 16/2006. (XII.28.) MeHVM-PM együttes rendelet.

Arculati célok 1828/2006/EK rendelet Potenciális pályázók, kedvezményezettek, projektekben résztvevők tájékoztatása; Közvélemény tájékoztatása a támogatások felhasználásáról, a projekttel/programmal elért eredményekről… mindezekben az Európai Unió és az Új Magyarország Fejlesztési Terv részvételének bemutatása.

Arculati kavalkád

MI VOLT A FELADATA A RÉGI LOGÓCSOPORTNAK? Megfogalmazni, hogy úton vagyunk, az Európai Unió tagjaként Magyarország fejlődik, jó irányba halad a cél felé, egy átgondolt terv alapján. Erre a nyíl a legalkalmasabb eszköz, ami a Magyar zászló színeiből áll össze és az Európai Unió zászló felé és felfelé mutat, a célra. A bal oldal Magyarország, a jobb oldal az Európai Unió. Hogy hatásában mégis egységes legyen, az Európai Unió csillagainak színe visszaköszön a Nemzeti Fejlesztési Terv feliratban.

MI A JELENTÉSE AZ ÚJ LOGÓCSOPORTNAK?

A Kedvezményezettek számára kötelezően előírt tájékoztatási elemek A Kedvezményezett köteles tájékoztatni a lakosságot, a projektben résztvevőket, illetve a projekt által közvetlenül érintetteket arról a szerepről, amit az Európai Unió betölt az érintett támogatásban és annak eredményeiben. Emellett köteles a lehető legszélesebb nyilvánosságot biztosítani a saját projektjének. Minden esetben, amikor egy adott uniós program (ESZA, ERFA vagy KA) támogatásban részesít egy projektet, a Kedvezményezettnek fel kell tüntetnie a finanszírozó alapot ill. a tagállam fejlesztési dokumentumának feltüntetését (Új Magyarország Fejlesztési Terv), melynek keretében a projekt megvalósul.

Mit kell használnunk és mikor? Pályázati útmutató: F3.1 Kommunikáció - példa A projektgazda, a támogatási döntéstől számítva, a projekt megvalósítása során köteles a hatályos jogszabályokban meghatározott tájékoztatási és nyilvánossági kötelezettségeknek eleget tenni, a projektről és a támogatásról az ott meghatározott módon és tartalommal információt nyújtani. A tájékoztatásra és nyilvánosságra vonatkozó követelményeket a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (www.nfu.hu) honlapjáról letölthető „Kedvezményezettek tájékoztatási kötelezettségei” című dokumentum, valamint az „Arculati Kézikönyv” tartalmazza. PÉLDA A projekt megvalósítása során az „V. számú kommunikációs csomagot” köteles megvalósítani a projektgazda. A projektgazda, a projekt megvalósítása során „C” típusú tájékoztatási táblát, a projektzárást követően pedig a „D” típusú emlékeztető táblát köteles elhelyezni.

REGIONÁLIS FEJLESZTÉSEK Kováts Kornél hálózati igazgató NFÜ

LOGÓ A logó megadott arányain változtatni nem szabad, az arányszámokat az ábra jelzi. A logó minimális mérete 25x10 mm, ettől eltérni csak indokolt esetben, az egyszínes verziókkal lehet. Arculati színek Pantone® Reflex Blue kék R0; B 74; G:158 Pantone® 355 zöld R0; B149; G:152 Pantone® 485 vörös R224; B 33; G: 24 Pantone® Process Yellow sárga. R251; B233; G: 31

Ügyeljünk a részletekre A logón semmilyen torzítást és dimenzióváltást, valamint oldalarány módosítást nem szabad végezni. Tiltott más betűtípusok használata. A logó elemei (felirat, grafikai elemek) önkényesen szét nem választhatók és el nem hagyhatók.

Oldalsáv Specifikációja: magasság: a felület magassága vastagság: a vízszintes oldal 2%-ának egész számra kerekített értéke, oldalpárok esetében egy oldal értékeit kell alapul venni. szín: P ReflexBlue 100%

Oldalsáv - gond A nyomtató nem tudja méretre készíteni a táblát. Csak fénymásolással, vagy nyomdai úton lehet előállítani.

A szlogen Glow paraméterek: átlátszóság 75%, blend: normál, color: C=100, M=73, Y=0, B=2, softer, spread: 0%, size: 35px, range: 50%. Bizonyos kiadványszerkesztő programokban ez a megoldás is okozhat a végeredményben alátöltési problémát, de ez kikerülhető, ha a szlogent tartalmazó box körvonalán belül a linkelt fájl „alatt” nincs szöveges tartalom.

A trikolor Specifikációja: elválasztó szerepet tölt be, image jellegű megjelenéseken használatos. színe: P485, fehér, P355 méret: oldalsávtól oldalsávig, a felület teljes szélességében, verziók: az eltérő oldalarányú felületek miatt 3 verzió áll rendelkezésre, 1/3, 2/3 és 3/3

Infoblokk Tartalma: EU és NFÜ logó, opcionálisan a projekt logó Méret: az általános arányosítási rendszernek megfelelően Elhelyezés: hirdetési felületek esetében az általános arányosítási rendszernek megfelelően, Kiadványok esetében a B4-en EU logó nélkül, opcionálisan kék háttéren.

„A” típusú (hirdető) tábla Kötelező tartalmi elemek: Projekt megnevezése, Kedvezményezett megnevezése és adatai Támogató szervezet megnevezése (Közreműködő Szervezet) Kivitelező megnevezése és adatai, Mérnök megnevezése és adatai A kivitelezés kezdetének és befejezésének az időpontja A támogatás összege Kötelező formai elemek: 6X3 m ÚMFT logó, EU zászló és az uniós hozzájárulásra utaló mondat az érintett alap megnevezésével (pl. ERFA) a hirdetőtábla 25%-át elfoglaló kék flekkben. Betűtípus: Futura light és extrabold (RB), mérete a tartalom függvénye, Oldalsáv, Infoblokk

„A” típus - Hirdetőtábla

„B” típusú hirdetőtábla Kötelező tartalmi elemek: Projekt megnevezése, Kedvezményezett megnevezése és adatai Támogató szervezet megnevezése (Közreműködő Szervezet) Kivitelező megnevezése és adatai, Mérnök megnevezése és adatai A kivitelezés kezdetének és befejezésének az időpontja A támogatás összege Kötelező formai elemek: 3,5 X 1,5 m ÚMFT logó, EU zászló és az uniós hozzájárulásra utaló mondat az érintett alap megnevezésével (pl. ERFA) a hirdetőtábla 25%-át elfoglaló kék flekkben. Oldalsáv Betűtípus: Futura light és extrabold (RB), mérete a plakátméret és a tartalom függvénye

„B” típusú hirdetőtábla

„C” típusú tájékoztatási tábla Kötelező tartalmi elemek: Projekt megnevezése Projekt időtartama Kedvezményezett megnevezése és adatai A projekt támogatásának összege Kötelező formai elemek: A/2 (420 x 594 mm) ÚMFT logó, EU zászló és az uniós hozzájárulásra utaló mondat az érintett alap megnevezésével (pl. ERFA) a hirdetőtábla 25%-át elfoglaló kék flekkben. Betűtípus: Futura light és extrabold (RB), mérete a tartalom függvénye, Oldalsáv, Infoblokk

„C” típus – Tájékoztatási tábla

„D” típusú (emlékeztető) tábla A projekt befejezése után a Kedvezményezett köteles jól látható helyen plakátot elhelyezni. Kötelező tartalmi elemek: Projekt megnevezése A projekttámogatás összege Kötelező formai elemek: A4-A1 ÚMFT logó, EU zászló és az uniós hozzájárulásra utaló mondat az érintett alap megnevezésével a hirdetőtábla 25%-át elfoglaló kék flekkben. Betűtípus: Futura light és extrabold (RB), mérete a plakátméret és a tartalom függvénye, Oldalsáv, Trikolor

„D” típus - Hirdetőtábla

Meghívó Kötelező formai elemek: • ÚMFT logó • EU zászló és az uniós hozzájárulásra utaló mondat az érintett alap megnevezésével, amelyből a projekt finanszírozása történik. • Betűtípus: Futura light és extrabold (RB), mérete a táblaméret és a tartalom függvénye. • Oldalsáv, trikolor

Honlap Kötelező formai elemek: Új Magyarország Fejlesztési Terv logó EU logó és az uniós hozzájárulásra utaló mondat az érintett alap megnevezésével, amelyből a projekt finanszírozása történik. Projekt neve Projekt leírás (általános leírás, műszaki adatok) Kedvezményezett neve és elérhetősége Közreműködő szervezet neve és elérhetősége Hiperhivatkozás a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, az Irányító Hatóság és a Közreműködő Szervezet honlapjára jól látható helyen

PEJ- ZPEJ melléklet A benyújtandó jelentésben kell beszámolni az elvégzett feladatokról, a kötelezettségek teljesítéséről DE csatolni szükséges a kötelezettségek MEGFELELŐ teljesítését igazoló dokumentumokat kiadványok egy példánya, fénykép terem előtt elhelyezett plakátról, rendezvényről, meghívók, programok mintapéldánya, …