A 2. világháború Fegyverei

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A világ csodái. A világ csodái Machu Picchu Machu Picchu az egykori Inka Birodalom romvárosa Peruban – a világ talán legizgalmasabb és legfestőibb.
Advertisements

Az I. világháború
A történelmi idő.
Az 1. világháború.
Városi járművek A egyéni rövid távú közlekedés eszközei.
Pearl Harbor a korabeli magyar sajtóban
A SZÖVETSÉGES DIPOMÁCIA
Szovjet-Finn határviták Balogh Márton. Finnország a tárgyalt korszakban Az ország 1918-ban nyerte el függetlenségét. (Tartui béke, 1920, október.
Az I. világháború A franciák voltak az elsők, akik az első világháború alatt vegyi fegyvereket (könnygázt) használtak. A németek először 1915 januárjában,
Új-Zéland történelme Új-Zéland történelme mintegy 1000 évet ölel fel, melynek első részében a sziget lakói (a maorik) teljes elszigeteltségben éltek, majd.
A Forma I világa Bemutató. A Forma 1 történetéből: elődje, gyökere az európai Grand Prix Motor Racing volt 1909-től 1911-ig, 1915-től 1920-ig és 1940-től.
A KV-2 Nehéztank.
JAPÁN.
Call of duty 2.
Úton az újabb háború felé
A II. VILÁGHÁBORÚ Története Készítette: Orbán Balázs 9/A.
A második világháború fegyverei
A MÁSODIK VILÁGHÁBORÚ REPÜLŐGÉPEI
II. Világháború KÉZIFEGYVEREK.
STICKMAN WARFARE. PÁLYAKÉPEK AL CAMP LÁTKÉP GUN-OK A FEKETE CSAPAT LŐFEGYVERT HASZNÁLNAK HUMMERREL JÁRNAK FEGYVEREIK:M4A1,MP5A3,M82A1,LAW.
1887. november 17-én Londonban született Henry Montgomery anglikán pap gyermekeként. Bernard Montgomery
Műszaki és környezeti áramlástan I.
”A határozottság nem azt jelenti, hogy egy dolgot mindenáron meg kell tenni. A határozottság: nem habozni megvalósítani valamit, amikor a belső meggyőződés.
Réde Készítette: Bárány Dorián gazdálkodás és menedzsment I. évfolyam I. csoport.
(Bokrétás András) automatikus képváltás Automatikus képváltás.
A MÁSODIK VILÁGHÁBORÚ FEGYVEREI
szerző: - Pálinkás Miklós
Március 13.- ai budapesti kirándulás
Magyarország a II. világháborúban.
Hirosima és Nagaszaki 1945.
Gondolkozzunk és számoljunk!
A lengyel hadjárat előzményei augusztus 31-én történt gleiwitzi eset. Náci titkosszolgálat lengyel szabotőröknek álcázták magukat. Majd elfoglalták.
Németország bukása 1945.
Matematika feladatlap a 8. évfolyamosok számára
A II. világháború (2.) A keleti front
A nukleáris fegyverek elleni harc világnapja Március 1.
Solt I. világháborús helytörténete
HÁBORÚS RÉSZVÉTEL.
Csaták, hadvezérek, katonák
2. szabály A labda. 2. Szabály – A labda gömbölyű bőrből vagy más alkalmas anyagból készült kerülete 64 cm-nél nem több és 62 cm-nél nem kevesebb mérkőzés.
A második világháború harc kocsijai Készítette: Dobi Gábor.
Világot fenyegető vírus Semmi sem biztos; csak a halál.
Békéscsabai Központi Szakképző Iskola, Zwack József Tagintézménye Szuronyosok csapata: Annus Erik, Konyecsni Zoltán, Pákozdi Balázs.
ben Európában telepítették a világ napelemes rendszereinek 70%-át, 2013-ban ez az arány már csak 28% volt, - az új PV (photovoltaic - fotovillamos.
ELKÉPESZTŐ! Vajon nem kellene ezt a nyolcadik világcsodának tekinteni? ELKÉPESZTŐ! Vajon nem kellene ezt a nyolcadik világcsodának tekinteni?
A TANK A harcmező ura.
Az I. világháború
Robert Capa KÉSZÍTETTE: TALLÉR FRUZSI „ Ha nem elég jók a képeid, nem voltál elég közel. ”
A „nagy háború” okai 36. lecke Készítette: Vezér Zalán.
TÉMAKÖR: A MÁSODIK VILÁGHÁBORÚ: szeptember szeptember 2.
A gyerekek így képzelik el az I. Világháborút
Az első világháború (csoda)fegyverei: Repülőgépek
Az első világháború (csoda)fegyverei: Német hadiléghajók
A szövetségesek győzelme Ki volt Wernher von Braun? Mi volt a Hannibal-hadművelet?
Tengeralattjárók és Hadihajók az I.Világháborúban
A világháború kezdete július 28. – november 11.
IZRAEL ÉS AZ ARAB VILÁG Készítette: Mérő Dominika.
A gyerekek így képzelik el az I. Világháborút
Készítette: Bocsák Tamás
A SEMLEGESSÉGTŐL A DONI KATASZTRÓFÁIG
A szövetségesek felülkerekedése
AZ ANTIFASISZTA KOALÍCIÓ GYŐZELME
A II. világháború (1.) A háború első szakasza
Az I. világháború A franciák voltak az elsők, akik az első világháború alatt vegyi fegyvereket (könnygázt) használtak. A németek először 1915 januárjában,
A totális háború ( ) (Totális háború=kiterjedt minden földrészre, óceánra, országra, valamint a hátországokra is) Tankönyv oldal.
Hidegháború.
I. Az első világháború és jellemzői Az első világháború frontjai
A Cseh Nemzeti Felkelés feladatlapok.
Előadás másolata:

A 2. világháború Fegyverei

1939.Szept.1-1945.Szept.2

A HÁBORÚ KEZDETE A második világháború az emberiség történetének legnagyobb és legtöbb halálos áldozattal járó fegyveres konfliktusa volt. A legelterjedtebb álláspont szerint kezdetének az 1939. szeptember 1-jei, Lengyelország elleni német támadás tekinthető, és Japán kapitulációjával, 1945. szeptember 2-án ért véget. A háború kezdetét egyesek már 1937-től számítják, amikor kitört a második kínai–japán háború. Mindazonáltal szoros előzményként ezt a háborút is lehet tekinteni, noha a két ország közötti konfliktus még nem terjedt ki a világ több pontjára, helyi jellegűnek értelmezhető.

A világháborúban a szövetségesek és a tengelyhatalmak álltak egymással szemben. Kezdetben a tengelyhatalmak győzedelmeskedtek a csatákban, majd 1942-ben mind a keleti, mind a csendes-óceáni, mind az afrikai fronton a szövetségesek törtek előre, és végül a tengelyhatalmak teljes vereséget szenvedtek. A háború Európában 1945. május 8-án Németország feltétel nélküli megadásával, míg Ázsiában 1945. szeptember 2-án Japán kapitulációjával fejeződött be.

A 2. világháború fegyverei: Maschinengewehr 42 (Mg42) Tár : 50db töltény (füzértár) 75db töltény (csigatár) 250db töltény (heveder) Súly : 11,5kg Hossz : 1225mm Hatótávolság: 1000m

Az MG42 (Maschinengewehr 42) a második világháború egyik legjobb géppuskája volt. A fegyvert a német Mauser cég fejlesztette ki és 1942-től állították hadrendbe a német hadseregnél. Az MG 42-es elképesztõ tûzgyorsasága miatt a "villámgéppuska" becenevet kapta. Nehéz volt célon tartani, de a katonák szerint ezt messze ellensúlyozta a nagy tûzerõ

Tár: 75db töltény /dobtár/ Maschinengewehr 15 (Mg15) Tár: 75db töltény /dobtár/ Súly: 12,4kg Hossz: 1078mm Hatótávolság: 1050m

Röviddel az első világháború kitörése után nagyon megnőtt az igény a könnyű gépuskák iránt. Ebböl kovácsolt profitott Bergmann, aki már évszázad kezdete óta szerkesztett géppuskákat.  A 15-ös modell egy hátrasiklásos elven működő öntöltő fegyver volt az első léghűtéses Bergmann féle géppuska.  A fegyver kiválóan működött és repülőkröl is használható volt.

Tár: 250db töltény /füzértár/ Maschinengewehr 08 (Mg08) Tár: 250db töltény /füzértár/ Súly: 62kg Hossz: 1200mm Hatótávolság: 1200m  

1885-ben Hiram Maxim bemutatta a világ első olyan  géppuskáját, amelytöltésekor a lö9vés hátralökő erejét használta fel a töltény kilövéséhez, a rugó felhuzásához , és a következő töltény töltényürbe töltéséhez-ez volt a világ első automatikusan tüzelő egycsövű fegyvere. 

Tár: 10-30db töltény /szekrénytár/ Stg 45 (M)  Tár: 10-30db töltény /szekrénytár/ Súly: 5,19kg Hossz: 900mm Hatótávolság: 300m

Ezt a rohampuskát a házára erősitett csővel látták el, amely 430mm hosszú, félig merev reteszelésel, amely görgős retessz szerkezettel mozgathatóm A fegyver kalibere 7,92mm, a cső négyszeresen jobbra huzagolt. A lövedék a csövet 685méteres másodpercenkénti sebességgel hagyta el. 

Falsschirmjägergewehr 42 (Fg42) Tár : 10db 20db töltény /oldaltár/ Súly :  4.5kg Hossz :  930mm

A fegyvert az ejtõernyõs fegyvernemnek fejlesztették ki, hogy egy könnyebb és pontosabb sorozatlövő fegyvert kaphassanak, ugyanis az MG34-esek túlságosan nehezek voltak ilyen célokra, az MP40 pedig túlságosan pontatlan volt hosszú távon. Tulajdonképpen az Fallschirmjägergewehr Fg42 a könnyûgéppuska szerepét töltötte volna be a német hadseregben. Tervezésekor a következõ célokat fogalmazták meg: automata üzemmód, könnyû hordozhatóság, képes legyen puskaként, messzebb levõ célokat támadni. Ezek alapján született meg az Fg42. Erősségét a gázmeghajtásos szerkezet, és a 7,92 mm töltény adta.

VÉGE KÉSZÍTETTE: Farkas Zoé 8.B osztályos tanuló