STOLPERSTEINE.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Sport XXI. Felméréseinek Eddigi Eredményei augusztus 11. Fadd-Dombori.
Advertisements

Jó Karma Ez egy jó kis olvasmány, de rövid! Élvezd! A Dalai Láma üzenete a világ számára 2012-ra. Mindössze néhány percig tart elolvasni és végiggondolni!
Készítette: Ötvös Zsolt 13DK. Oktober.6.án indultunk 6-an Németországba gyakorlatra Márton Zsuzsanna tanárnővel. Hosszú út után megérkeztünk észak-németországba.
Mit tennél, ha minden egyes alkalommal, amikor szerelmes leszel valakibe el kell tőle búcsúznod?
Érintés.
Önkéntes program a Budapest Kőbányai Önkormányzat
Iskolatörténeti hét  A murakeresztúri Zrínyi Miklós Általános Iskola a központi iskolaépület 50 éves évfordulójára, január 21-től január 26-ig iskolatörténeti.
A Garay János Gimnáziumban
Nemzetközi Életvédő Konferencia Kiáltás az Életért Egyesület.
Európai Lányok prezentációja Révai Miklós Gimnázium és Kollégium Győr,
IDÉZEZEK „Nem kívánok ragyogást,
Tájékoztató TÁMOP-projektünk nyitórendezvényére Kalocsa, november 7. (Katona István ház) A Kalocsai Főegyházmegyei Levéltár gyűjteményére épülő,
Rádió 1 Székesfehérvár FM Rádió 1 Sárbogárd FM 87.9
. Tölts 17 napot Magyarországon, járd körül nagy- és kisvárosait, ismerd meg múltunkat és járulj hozzá a jövő építéséhez! Mindehhez nem kell mást tenned,
A Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégiumban
T Á N C O L N I AZ E S Ő B E N Zene: Betwe-80’.
Dzsembori One World, One Promise Helyszín és időpont   London   Hylands park   2007.július 27-től augusztus 8-ig.
Témahét a Szent László Gimnáziumban november 2-9. Radnóti Miklós és kora (Radnóti Miklós 100 éve, május 5-én született… …és 65 éve, november.
TÁMOP /2 ISKOLAI TEHETSÉGGONDOZÁS projekt keretében
Széchenyi István Általános Iskola Készítette: Galacz Adri
(A tudomány szemszögéből)
Projektlabor, Projektmunka és Projekt szeminárium tapasztalatai és kérdései az informatika oktatásában az Eszterházy Károly Főiskolán dr. Kovács Emőd,
Albert Schweitzer Tucy
Egy csokor a barátságunkra Music: Nightengale Serenade
LKG–HEFOP Szakmai Nap, / Kompetenciafejlesztés – ahogy a diákok látják Bánhegyesi Zoltán Leövey Klára Gimnázium
EGYEDÜL NEM MEGY Módszertani ötletek egy kooperatív óra megtartásához
Pesterzsébeti Közgazdasági Szki.
Zene: Charlie - Ha messze mész
Ökoiskola Készítette:Horváth Eliza Anna Felkészítő tanár:Marton Anikó
Az öregedés művészete Bendel Beáta Bölön, 2007 október 21.
Na ne …  gondolhatná de ez nem vicc ! Nézzen be hozzánk !
Amint fent, úgy lent. Amint belül, úgy kívül.
Névnapodra Szeretettel!
Pályaorientációs tapasztalatok, hiányszakmák népszerűsítése Győrben
Tanári beírások – szülői válaszok
Szűcs Norbert A SIP oktatási tapasztalatai Magyarországon.
Jól látható, hogy a vendéglátás-idegenforgalom, és a mezőgazdasági szakmacsoportok a legelérhetőbbek, illetve legkeresettebbek. Ezeket a gépészet és a.
Együttműködés a HUMÁN TISZK és a Mérei Intézet között SÁRIK ZOLTÁN.
FIAM – MY BOY.
MESÉLJ APU (Muhi János) Zene: Fiam (Komár László).
Elég.
A tanatológia oktatásának kihívásai
Asztal- és életközösség Jézussal
Szeretettel köszöntünk a Pesterzsébeti
Az Élet Igéje június „Ne hasonuljatok a világhoz, hanem gondolkodástokban megújulva alakuljatok át, hogy felismerjétek, mi az Isten akarata, mi.
Szígyártó Gusztávné Nagy Márta Iskolánk eredményei ma is "megdobogtatják" szívemet, a kudarcok - ha adódnak - mindig munkára, korrekcióra sarkallanak.
Önkéntesség az Észak-Magyarországi Régióban. A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) története A Demokratikus Ifjúságért Alapítványt 1999-ben hozta.
HALLGATÓI ELÉGEDETTSÉGI VIZSGÁLATOK A WJLF-EN A es tanév eredményei.
Témahét a Szent László Gimnáziumban november 2-9. Radnóti Miklós és kora (Radnóti Miklós 100 éve, május 5-én született… …és 65 éve, november.
Az iskola az én szememmel Iskolánk diákjai a fent említett pályázatra készítettek diafilmeket, melyek közül a következőt véltük a legjobbnak.
Határtalanul II. MédiaMánia határon innen és túl BGA-12-HA /13 Varró István Szakiskola, Szakközépiskola, Általános Iskola és Kollégium Karcag.
A következőkben néhány képet láthatnak, amelyek bepillantást engednek a záró találkozó egyes eseményeibe, hangulatába, melyen 9 országból vettek részt.
Mottó „A tanítvány nem pohár, amelyet meg kell tölteni, hanem fáklya, melyet lángra kell lobbantani.” (I. Tamm)
Noémi érkezése Megszülettem én láttam meg a világot. A nevem Gáspár Noémi 3 kg és 53 cm voltam a születésemkor. Pontosan este perckor.
Az önmagát kereső ember. Csak légy természetes és boldog! Táncolj a gyerekkel, szeresd, öleld át! Ne hordozz magadban eszményképeket Légy az,
Mai üzenetünk Szeretni kell?.
Simon Gabriella A papíralapú portfólió
Határtalanul Együtt egymásért a zene és a tánc világában HA /14 Premier Művészeti Szakközépiskola és Szakiskola.
Mindszenty József Általános Iskola Gimnázium és Kollégium és a Miasszonyunk Időskorúak Otthona TÁRS-Önkéntes program 2010/11-es tanév II. félév Zalaegerszeg.
Brassó Belvárosi Református Egyházközség A magyar reformáció nagy alakjai Előadás sorozat esztendő Reformáció nagyhetében.
Ilyenek voltunk vadak és jók bűnösök közt is ártatlanok….
A HEFOP PÁLYÁZAT EREDMÉNYEI A GYAKORLATI KÉPZÉSBEN.
Idősek és ifjak a jövőért
Felkészülés a nagy útra!
K EREKASZTAL - BESZÉLGETÉS FEBRUÁR 15. Nagy Dóra levéltáros
LKG–HEFOP konferencia, / Kompetensek lettünk!? Bánhegyesi Zoltán Leövey Klára Gimnázium
Iskolám sárgafalú épülete… Mikor még megszeppent elsősként léptük át a Közgáz vaskapuját, még csak egy-egy kósza hírt hallottunk egy olyan projektről,
Erasmus+ tapasztalatok
Játék, szórakozás, egészség
Generációk találkozása Készítette: Giricz Nikolett
Előadás másolata:

STOLPERSTEINE

Botlató kövek 1993-ban indult el ez a művészeti mozgalom, Günter Demnig kezdeményezésére Németország, Ausztria, Magyarország Több, mint 16 000 követ raktak le Magyarországon, több mint 100 követ helyeztek el Mi öt kő letételével járultunk hozzá e program kiszélesítéséhez

Pályázat 2007. szeptember pályázat beadása 10 diák, és egy vezető tanár 3 továbbképzésen vettünk részt Holokauszt Európában, Karsai László előadása Projektek készítésének módszertana Kövek elhelyezésének tapasztalatai

Pályázat Interjúalanyok felkutatása Interjúkészítés technikájának elsajátítása Filmek készítése

Interjú az idősek otthonában

Az OR-ZSE-en

A munka Interjúk elkészítése, Adatok hitelesítése (Fővárosi Levéltár), kutatói engedéllyel Interjúk feldolgozása HDKE-ban munkánk bemutatása Adatok hitelesítése, Karsai László professzor úr

Kövek elhelyezése Felkészülés a kőletételre Lakók tájékoztatása Beszédek megírása Versek kiválasztása Kövek elhelyezése 2008. aug. 21-22 2008. szeptember munkánk bemutatása a HDKE-ban

Vélemények Számomra hatalmas élmény volt részese lenni ennek a kutató munkának. Szinte megelevenedtek előttem a történelem könyvből tanultak. Én vizuális típus vagyok, ezért sokszor éreztem megrázónak a beszélgetéseket. Úgy éreztem mintha arra a néhány percre én is végigkísértem volna a szenvedőket. És addig amíg nem találkoztam a hozzátartozókkal illetve a kisgyerekként átélőkkel, addig nem is fogtam fel igazából a jelentőségét a történteknek. Számomra is olyan volt, mint az összes többi száraz tananyag, amit be kell magolni. Sokkal régebbinek és elérhetetlenebbnek tűnt. Pedig nem is volt olyan messze...hisz az én nagymamám is akkor volt fiatal.

Vélemények Örülök, hogy részt vehettem benne és megismerhettem ezeket az embereket. Szerintem minden fiatalnak szüksége lenne arra , hogy megismerjen ilyen embereket, hogy jobban tudja értékelni a szabadságukat, és hogy nem kell a vallási hovatartozása vagy a nézetei miatt üldözéseket elszenvednie. Sokan nem tudnak mit kezdeni a nagy szabadságukkal. Nem jól használják ki a fiatalságukat. Azt ami ezeknek az embereknek nem úgy adatott meg mint ahogy szerették volna…..

Vélemények Örülök annak, hogy megismerhettem más emberek életét is, akik átélték ezeket a szörnyű eseményeket és megosztották velünk amit mi legfeljebb csak tankönyvekben olvashatunk...és segített rádöbbenteni arra, hogy sokkal szörnyűbb élet volt akkor mint most és hogy milyen apróságok miatt tudunk mi kiborulni..... örülök annak is hogy tudtunk segíteni ezeknek az embereknek hogy a történetük ne vesszen el teljesen az idő vasmarka közt....

Vélemények Véleményem az Emlékező macskakövek programról: Szerintem nagyon jó volt ez a projekt, mert úgy ismerhettem meg ezt a történelmi eseményt, ahogy azt egy történelemkönyvben nem tehettem volna meg. Azért is hasznos volt, mert megtanultam interjút készíteni, valamint eljuthattam az Országos Levéltárba, és érdekes emberi történeteket ismerhettem meg. Nagyon örülök, hogy részt vehettem ebben a projektben.

Vélemények Tisztelt Bors Éva tanárnő!   Nagyon szépen köszönjuk a részünkre igen gyorsan elküldött képeket, amelyeket meghatottan néztük. Emlékezetes marad számunkra az a péntek délelőtt. Nagy tísztelettel és szeretettel gondolunk azon diákokra és tanáraikra, akik résztvettek ebben a nagy munkában. Csak annyit mondhatunk halás köszönet érte. Jó egészséget és sok sikert kivánunk Önöknek. Üdvözlettel                          Deutsch házaspár. 

Ez némi zajjal és kényelmetlenséggel jár. TISZTELT LAKÓK! Értesítjük a kedves lakókat, hogy 2008. augusztus 21-én de. 1255–kor a Hegedűs Gyula utca 9. számú ház előtt, emlékkő letételére kerül sor. Ez némi zajjal és kényelmetlenséggel jár. Szíves megértésüket köszönjük. 2008. augusztus 10. Fővárosi Közoktatásfejlesztési Közalapítvány Leövey Klára Gimnázium és SZKI

Útvonalterv időbeosztással Három napra lebontva: 2008. 08. 21. I.ütem: (11db ) 1 XIV. Egressy út 95 - 3 db. Kő 9.00 óra – 9.30 óra 2 XIV. Róna utca – 2 db. Kő 9.50 óra – 10.20 óra 3 XIV. Nürnberg (Ilka) utca 36. 3 db. Kő10.40 óra – 1.15 óra 4 XIII. Hollán E. u. – 1 db. Kő 11.45 óra – 12.10 óra 5 XIII. Csáky u. 12 – 1 db. Kő 12.30 óra – 12.50 óra 6 XIII. Csáky u. 9 – 1 db. Kő 12.55 óra – 13.20 óra 6 helyszín / 11 kő

2008. 08. 22. II.ütem: ( 1 6 db) 1 V. Báthori u. 24 – 1 kő 9.00 óra – 9.30 2 VI. Szív u. 4 – 1 kő 9.40 óra – 10.00 3 VI. ker Nagymező u.25. 1 kő 10.10 óra – 10.30 4 VI. Paulay E. u. 15 – 2 kő 10.40 óra – 11.15 5 VII. Rumbach S. u. 7. 2 kő 11.25 óra – 12.00 6 VII. Dohány u. 30. – 1 kő 12.10 óra – 12.40 VII. Dohány u. 34. – 1 kő 7 VII. Nagydiófa u. 3 – 1 kő 12.50 óra – 13.15 8 VII. Klauzál u. 8. – 1 kő 13.25 óra – 13.50 9 VII. Rózsa u. 20. – 1 kő 14.15 óra – 14.45 10 VII. Bethlen G. tér 3 kő 15.00 óra – 15.30 11 VII. Elemér u. 36 – 2 kő 15.45 óra – 16.15