Stromboli (felszínalaktan)

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Elképzelhetetlen következmények Fimmvorduhals vulkán * 2009 március.
Advertisements

Természetismeret 6. A Föld
Földrajzi definíciók Mindenkinek !!!.
A Föld, időjárás, éghajlat
A Föld képe, ahogyan az Apollo 17-ről látták.
Szigetszentmiklós Készítette: Aszódi Anita. Története Szigetszentmiklós több, mint 700 éves település, január 1. óta város. Ásatások alapján valószínűsíthető,
Zene: John Lennon - Imagine London délkelet-Britanniában van, a legnagyobb város az Egyesült Királyságban, és évszázadokon át fővárosa a Brit Birodalomnak.
CHILE Automatikus képváltás, zenével.
Vulkanikus hegységek.
A pokol kapui… VULKÁNOK.
Készítette: Seres Dávid
Új-Zéland történelme Új-Zéland történelme mintegy 1000 évet ölel fel, melynek első részében a sziget lakói (a maorik) teljes elszigeteltségben éltek, majd.
Kocsis Gáborné Lamberti Judit környezetismeret 4. osztály
Magyarország Természeti Kincsei
Key West USA, Florida Fényképezte: Szedő Iván 2010.
Talpon maradni.
Vulkáni jelenségek.
Vulkánosság.
Santorini a szigetek legszebbike... ZENE: Santorini-Vangelis, Irene Papas.
A BELFÖLDI VÁNDORMOZGALOM JELLEMZŐ VONÁSAI MAGYARORSZÁGON
New York Project work by Henrietta Henczes. Times Square A városi színházi élet központjának, és New York City leghíresebb kereszteződésének tartják.
Fukusimai atomerőmű-baleset
FÖLDRÉSZEK.
Pórszombat A falu bemutatása. Előadás áttekintése Fekvése Megközelítése A falu nevezetességei I A falu nevezetességei II A falu nevezetességei III Nevének.
Az eldugott paradicsom
CSILLAGÁSZATI ÉRDEKESSÉGEK
Cseh nyelvre fordította:
Készítette: Fröhlich Noémi
Sarkvidéki öv.
Világ legrégebbi még lakott városa
A Berettyóújfalui Kistérség bemutatása
Az Éghajlatváltozás.
Etna Az Etna (szicíliai nyelven Muncibeddu,olaszul Mongibello vagy Etna, latinul Aetna) egy napjainkban is aktív vulkán Szicília északkeleti részén,Atania.
Globális fölmelegedés hatásai
!!! Tegyünk együtt Értük.
Olaszország.
1000 SZIGET A kanadai határnál az Ontario tó, az amerikai oldalról New York állam a határvonala annak az 1865 szigetből álló különleges, 1000 Sziget néven.
BAHRAIN.
ZENE: Ana Bashak (Amal-Maher) AUTOKLIKK A Bahrein Királyság államformája alkotmányos monarchia. Az Arab (Perzsa) öbölben, Szaud Arábiától keletre fekszik.
Palau a Karolina-szigetek legnyugatibb szigetcsoportján helyezkedik el. Az államot 241 sziget alkotja, amelyb ő l csupán 12 lakott. Nagyobb szigetei.
Tianmen-hegység: Kínában található, észak Hunan tartományban, a közeli város Dayong. (Sokan elbizonytalanodnak a neve miatt, Tianmen, mely nagyon hasonlít.
„Találkozás az ördöggel”- A vulkánok világa
CAPRI ANACAPRI Továbbítás kattintásra.
Medve-barlang Nevét a barlangban épségben megtalált barlangi medve (Ursus spelaeus) csontvázról kapta.
Tianmen-hegység: Kínában található, észak Hunan tartományban, közeli város Dayong. (Sokan elbizonytalanodnak a neve miatt, Tianmen, mely nagyon hasonlít.
Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága
Zene: Plaisir d a mour Az indiai óceán szigetből álló, fős országa.
Tűzhányótípusok (Felszínalaktan)
Jindo csodája.
A Kanári-szigetek 7 nagy és 6 kisebb szigetből álló csoport az Atlanti óceánban, az északi szélesség 27. és 30. foka, valamint a nyugati hosszúság 13.és.
A Latiméria.
A természet, mely körülvesz és kiszolgál bennünket, melyben élünk, és amit védeni, az utókornak megőrizni kötelességünk. A programsorozatra szeretettel.
A Pun-Római háborúk.
Asszuán -Egyiptom-.
Világtenger földrajza. Tengeráramlások  Éghajlat módosító hatású  Hideg vagy meleg  A hideg nyáron, a meleg télen érezteti hatását főként  „Folyóvíz”az.
Léon Foucault Készítette: Szarvas Attila 9.c. Tartalom jegyzék Léon Foucault élete röviden Munkássága Foucault inga felépítése/története Foucault inga.
Felszínformálás Belső – Külső erők harca. Geomorfológia - felszínalaktan Belső erők Nehézségi (gravitációs) erő Termikus erő (a Föld belső hője) Mechanikai.
Szilvás-kő Előzetes feladat a Bolyai János Gimnázium alapításának 50. évfordulójára Készítette:S.Sz.C.Borbély Lajos Szakgimnáziumának Szakközépiskolájának.
Indonézia, 2004 CUNAMI.
Jindo csodája.
TENERIFE.
Katasztrófák, a világ körül A KATASZTRÓFA TERMÉSZETI VAGY EMBERI OKOKBÓL BEKÖVETKEZŐ OLYAN ESEMÉNY, AMI ÉLŐLÉNYEK NAGY LÉTSZÁMÚ CSOPORTJÁNAK ÉLETKÖRÜLMÉNYEIT.
Készítette: Koleszár Gábor
CHILE Automatikus képváltás, zenével.
Látványos képek a Világ minden tájáról.
1000 SZIGET A kanadai határnál az Ontario tó, az amerikai oldalról New York állam a határvonala annak az 1865 szigetből álló különleges, 1000 Sziget néven.
Jindo csodája KATTINTS.
1000 SZIGET A kanadai határnál az Ontario tó, az amerikai oldalról New York állam a határvonala annak az 1865 szigetből álló különleges, 1000 Sziget néven.
Tiszta iszonyat a Wall-Street
Szökőár Délkelet-Ázsiában (2004)
Előadás másolata:

Stromboli (felszínalaktan) Készítette: Demkó Judit

A Stromboli A Stromboli egy kicsi vulkáni sziget a Tirrén-tengerben, Szicíliától északra, mely a Lipari-szigetek legészakibb tagja.

A Stromboli 926 méterrel emelkedik a tenger szintje fölé. Talapzata mintegy 2000 méter mélyen található. Területe mindössze 12,6 km2.

A Stromboli működése A Stromboli a Föld egyik legaktívabb vulkánja. A gyakori hamu-, salak- és lávafoszlányszórás oly jellemző e vulkánra, hogy a hasonló jellegű aktivitást mutató tűzhányók kitöréseit Stromboli típusú működésnek nevezzük. A Stromboli típusú kitörések általában csak kisebb pusztítást okoznak.

A Stromboli kitörése A legsúlyosabb kitörés 1930 szeptemberében volt hatalmas robbanásokkal és szökőárral, melynek áldozatai is voltak. A közelmúltban 2002-ben volt nagyobb kitörése, illetve 2007 februárjában ismét aktív időszak kezdődött a Stromboli életében.

További képek a kitörésről…

A sziget lakossága A szigeten két kis falu van: Stromboli és Ginostra. A lakosok halászattal foglalkoznak. A sziget össznépessége kb. 400 fő.

Turizmus Számos lehetőség van kikapcsolódásra: úszás, fürdőzés és búvárkodás a tengerben, túra a Strombolin, hajókázás a sziget körül, helyi szokások megismerése.

Egyéb érdekességek Természetesen a szigeten találhatóak hotelek, bárok és éttermek, melyek teljessé teszik a kellemes relaxációt. Érdemes megkóstolni a strombolit (feltekert pizza).

Vége! Köszönöm a figyelmet! 