Projekt Projekt Bakonyi Krisztina, Kacsányi Dóra, Kindl Anett, Lazur Judit, Molnár Emese, Peresics Rita 2008.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
SZELLEMEK Itt vannak körülöttünk… Nem hiszed???
Advertisements

A napfogyatkozas Készítete Heinrich Hédi.
Tíz éves a Filozófiai Kert
„Legyél te is természettudós”
ÖRÖK ÉRTÉKEK Életünk döntések sorozata: Mózes példája; Zsid.11,24-26; „Hit által tiltakozott Mózes, amikor felnőtt, hogy a fáraó leánya fiának mondják.
GLOBÁLIS FALU Ha a föld lakosságát egy 100 lelket számláló faluba redukálnánk a jelenlegi arányok megtartásával, akkor ebben a faluban lakna: 57 ázsiai.
A FÖLD, ÉLETÜNK SZÍNTERE
Meg akarjuk védeni a munkahelyünket, hogy lehessen és legyen nyugdíjunk!
Kormányszóvivői tájékoztató A vizitdíj szabályok felülvizsgálata.
Barátaimnak Szeretettel
Az őskori vallás.
A ptc oldalakról egy rég tanult bölcsesség jut eszembe: „nem minden rovar bogár, de minden bogár rovar” ELTÉRÉSEK ÉS HASONLÓSÁGOK A PTC OLDALAK KÖZÖTT.
Városi járművek A egyéni rövid távú közlekedés eszközei.
Eltérések és hasonlóságok a ptc oldalak között A ptc oldalakról egy rég tanult bölcsesség jut eszembe: „nem minden rovar bogár, de minden bogár rovar”
Nyugdíj.
Manhattan a sivatagban
A NAPPALOK ÉS ÉJSZAKÁK váltakozása
Hol van az a Nyár ? Ruttkai Éva, Latinovits Zoltán.
Miért tör ki egy háború? Az 1991-es Irak-elleni USA-támadás háttere Részletek a Milánói Műszaki Egyetem “Modellek és természeti erőforrás- gazdálkodás”
Készült a leendő vizsgázóknak
Természet-és környezetvédelmi találkozó diákoknak
A Föld, mint égitest.
Mikor még semmi nem létezett..
Az I. Világháború Békekötések.
Bolygónk, a Föld.
Az állatok futóversenye
Akiane Kramarik.
Tols vs. MKK-Apol Kontinens 34 A kezdetek Eleinte a Tols nem volt jelen a K34-en olyan mértékben hogy az gondot okozzon akármelyik ellenséges klánnak.
A számítógép veszélyei és káros hatásai
A POLITIKAI-GAZDASÁGI VÁLSÁG ÉS AZ EURÓPAI UNIÓ KÉSZITETTE: GILIGOR ANITA.
Stromboli (felszínalaktan)
Projektnapló Az ideális világ
Gólyatábor beharangozó
Történelem vizsga képei
Környezetértékelési módszerek
New York Project work by Henrietta Henczes. Times Square A városi színházi élet központjának, és New York City leghíresebb kereszteződésének tartják.
A délszláv válság.
Fukusimai atomerőmű-baleset
Passzívház Készítette: Szabó Pál Felkészítő: Papp Attila
A négy évszak Készitette: Csiki Árpád Tanár: Iftenie Márta Ágnes Iskola:“Constantin Brâncuşi” Technologia Liceum Marosvásárhely, Victor Babes utca 11.
A Fibonacci-féle sorozat
AZ ÉLET ÉVSZAKAI Volt egy öreg ember, akinek volt négy fia. Hogy a fiai világot lássanak és tanuljanak elküldte őket a messzi távolba egy körtefa felkutatására.
Már a XIII. században is ábrázolt téma volt a majd később oly sok ízben megfestett Utolsó ítélet. A gótikus mozaikon a szörnyű, félig emberi, félig állati.
Budapest turisztikai marketingje
Budapest turisztikai marketingje
Nézd csak meg ezeket a képeket! Ha netán azon gondolkozol, hol is található ez a szálloda, hát ez nem egy szálloda. Ez egy lakóház!!! Mindez a Sheikh Zayed.
Ez a kislány Tippi Degre jelenleg majdnem 20 éves és Franciaországban, Párizsban él. Afrikában, Namibiában született 1990-ben és ott élt a szüleivel akik.
A terrorizmus elleni küzdelem, avagy a 22-es csapdája 7.
SZÖUL 서울 특별시.
Szigyártó Erzsébet XI.B
Túrmezei Erzsébet verse
Szígyártó Gusztávné Nagy Márta Iskolánk eredményei ma is "megdobogtatják" szívemet, a kudarcok - ha adódnak - mindig munkára, korrekcióra sarkallanak.
 A világ 20 legnagyobb légikikötője közül 14 itt található (Chicago,New York, Dallas, Los Angeles, Atlanta, STB....).
Gépészmérnöki kar BSc Levelező képzés szeptember-október
CSAPODY VERA március 29. – Budapest, november 6. "Az én hivatásom, hogy másoljam le a természet szépségeit. Mindegyiket, amennyire csak lehetséges."
Jelen programmal egy kálisó bányajárás emlékeit kivánom Önökkel megosztani Sajnos, a képek nem saját felvételeim Dr. Gózon József Megjegyzés: Egyetemi.
Az Élet Igéje augusztus.
WTC A Világkereskedelmi Központ (World Trade Center, WTC) egy eredetileg hét épületből álló épületkomplexum volt New York város Manhattan kerületében.
Név: Feszt Bernadett Téma: A négy évszak
Vörösmarty-emlékhelyek Magyarországon
Békéscsabai Központi Szakképző Iskola, Zwack József Tagintézménye Szuronyosok csapata: Annus Erik, Konyecsni Zoltán, Pákozdi Balázs.
Három hetet meghaladó projekt-hét Neked, rólad, hozzád szól a dal
Ikarosz és a repülés.
A világ egyik legromantikusabb városa,amely a divat, és a kultúra terén talán a legtöbbet kínálja nekünk. Festőket, szobrászokat, zeneszerzőket,és írókat.
FIBONACCI SOROZAT.
Milyen a Szellemi életünk?.  Erre megkérdezték: „És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? Atyáink a mannát ették.
Út a szabadsághoz 1. Téma plakát feladatai. A totaliarianizmus A totalitarizmus csak a XX. században (az olasz fasizmus idején) jelent meg – először a.
A világháború kezdete július 28. – november 11.
121. óra Algebra
Közbiztonság Budapesten Budapesti adatok
Előadás másolata:

Projekt Projekt Bakonyi Krisztina, Kacsányi Dóra, Kindl Anett, Lazur Judit, Molnár Emese, Peresics Rita 2008.

Az ‘ihletet adó’ alkotás… Arcimboldo, Giuseppe (1527 körül, Milánó , Milánó) Manierista festő. Játékos-bizarr, gyümölcsökből, virágokból, zöldségekből és állatokból komponált portréi tették híressé. Ez a műalkotás az évszakokat megjelenítő négyrészes festménysorozat egyik darabja. A négy képet egymás mellé rakva kiderül, hogy Tél és Tavasz, illetve Nyár és Ôsz egymás felé néznek. A sorozathoz tartozik a négy őselemet megjelenítő további négy karakter is. Az Ősz például a Föld felé néz; ez utóbbi különböző állatokból áll össze (szarvas, jávor-szarvas, vaddisznó, menyét, nyúl, róka, birka, ló, tehén, sőt még egy elefánt, egy oroszlán és egy majom is megjelenik). G. Arcimboldo: Nyár

Arcimboldo olyan formákból alkotott műalkotásokat, képeket, amit nem az ember hozott létre, hanem a természet. Mi a World Trade Centerrel szerettük volna bemutatni, hogy az emberi alkotások múlandóak, míg a természet adta formák - bár változnak- mégis maradandóak. Élettani sajátosságai is vannak a természetes anyagoknak, pl. a gyümölcscukor egészséges, míg a répacukor (kockacukor) nagy mennyiségben káros az egészségre. Egészséges életmódra nevel és támogatja a biomániát… Ezzel az alkotással szerettük volna bemutatni, hogy a cukrot sok minden másra is fel lehet használni, pl. építkezésre. (Csak tudd, hogy mivel kell összeragasztani a darabokat. )

…és amivel ötvöztük A több ezer áldozatot követelő szeptember 11-i terrortámadás (gyakori rövidítése: 9/11, ami a szeptember 11-i dátum amerikai írásmódja, egyben az Egyesült Államok egész területén használt segélyhívó telefonszám is) a 21. század egyik legmeghatározóbb eseménye, közvetlen kiváltó oka az afganisztáni és iraki háborúnak, melyeket az Egyesült Államok a merényletet követően a terrorizmus elleni küzdelemre hivatkozva indított meg.

2001. szeptember 11-én reggel egy összehangolt akció keretében több terrorista összesen négy utasszállító repülőgépet kerített hatalmába az Amerikai Egyesült Államokban. A négy gép amerikai légitársaságok tulajdonában volt, illetve a nyugati partra készült. New York válságkezelő központja a WTC-vel együtt megsemmisült, azonban a szükséges intézkedések hamar megszülettek. Fegyelmezett mentőcsapatok jelentek meg a helyszínen, és igyekeztek minden tőlük telhetőt megtenni. A WTC-től nem messze lévő 7-es Parancsnokság tűzoltói felvételeket is készítettek a 2-es, északi toronyban. Sajnos a tűzoltóknak nem volt idejük felmenni majdnem 80 emeletet a 30 kg-os felszereléssel. A WTC egy épületében összesen 98 felvonó volt található, de ezeket tűz esetén tilos használni. Egy emelet megtétele összesen kb. 1 percet vett igénybe felfelé menet, ám emiatt nem tudtak elérni a tűzig, hiszen ha fel is jutottak volna oda, lefelé már nem lett volna elég idejük. ĺgy csak kb. 40 emeletet tudtak megmászni.

Greenwich VillageGreenwich Village-ben az első becsapódás után emberek özönlöttek az utcákra, és láthatták, amint helyi idő szerint 9:50-kor összeomlik az 1-es déli torony, majd nem sokkal később 10:29-kor a 2-es északi torony is. A hírközlő szervek késedelem nélkül közvetítettek mindent. Senki nem tudta megbecsülni a halálesetek számát. Koromfekete hamuval borított emberek botorkáltak az utcákon, akiken a környék lakói próbáltak segíteni. A környék sebesültjeit azonnal elszállították, a környező kórházak gyorsan megteltek. A metropolisban szükségállapotot rendeltek el, lezárták a környéket és a hidakat, a földalatti és vasúti forgalmat átmenetileg felfüggesztették. A lezárt területre csak mentőcsapatok, rendőrök, tűzoltók és a válságstábok tagjai léphettek be. Este 18:00 óra körül kezdett apadni az érkező sebesültek száma. Sötétedésre részlegesen helyreállították a metróközlekedést, a hidakon és az alagutakon megindulhatott a kifelé irányuló közlekedés. A felgyülemlett tömeg 20:30 környékén oszladozni kezdett, az utcák lecsendesedtek. George W. Bush elnök nemzethez intézett beszédében a megtorlás csak jelzésértékűen szerepelt. Az elnöki beszéd után az emberek ismét elárasztották az utcákat.George W. Bush

A terrortámadás elkövetési módja és az általa okozott károk példátlanok. Az Egyesült Államok kontinentális területén 1812 óta külállammal nem folyt háború. A célpontok kiválasztása arra utal, hogy a merényletek az Amerikai Egyesült Államok államiságát és az amerikai dominanciájú világgazdasági rendet is támadták. A nemzetközi repülőgépforgalom a merényletet követő hónapokban látványosan visszaesett.

Mi felépítettük…

…és a végén, – a forgatókönyv szerint - le is romboltuk…(volna, ha nem féltenénk az életünket és ha nem gátolna az iskola tűzvédelmi szabályzata )

THE END