Projektzáró Konferencia Keszthely, 2008. március 18. A Környezetgazdálkodási agrármérnöki, illetve a Természetvédelmi mérnöki alapképzési (BSc) szakok.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Alapképzések a Debreceni Egyetem Informatikai Karán
Advertisements

A bolognai folyamat 2006 Magyar Bálint oktatási miniszter december 14.
Projektzáró Konferencia Keszthely, március 18. A Környezetgazdálkodási agrármérnöki, illetve a Természetvédelmi mérnöki alapképzési (BSc) szakok.
ÚJ DIMENZIÓK A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉSBEN Dr. Sediviné Balassa Ildikó: A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉS SZERKEZETI, TARTALMI ÉS MÓDSZERTANI FEJLESZTÉSE A LEONARDO KÍSÉRLETI.
DE AMTC MTK Víz- és Környezetgazdálkodási Tanszék
Szent István Egyetem Gépészmérnöki Kar Településüzemeltető Szakirányú továbbképzési szak /szakmérnöki képzés/
Hol található a Gépészmérnöki Kar?
A tudományos élet színterei I. Kutatási projekt I október 18.
Mérnökképzés a XXI. század elején Jobbágy Ákos oktatási igazgató BME.
Kiadványaink Országos Felsőoktatási Információs Központ.
A bolognai folyamat – Párizs: Sorbonne-i Nyilatkozat Franciaország, Egyesült Királyság, Olaszország, Németország  hallgatói és oktatói mobilitás.
Környezettudományi MSc A Szegedi Tudományegyetemen.
BSc a Debreceni Egyetem Informatikai Karán
Az informatika oktatása a Debreceni Egyetem Informatikai Karán
Dr. Juhász Lajos – Dr. Kozák Lajos
Projektzáró Konferencia Keszthely, március 18. A Környezetgazdálkodási agrármérnöki, illetve a Természetvédelmi mérnöki alapképzési (BSc) szakok.
A környezetgazdálkodási agrármérnök és természetvédelmi mérnök BSc alapképzések kompetenciáinak tartalmi értékelése és fejlesztése Dr. habil. Juhász Csaba.
Egységes tankönyvek a természetvédelmi mérnök képzés szolgálatában
Egészségügyi informatika oktatása és kutatása az Egészségügyi Főiskolai Karon.
Az informatika oktatása a Debreceni Egyetem Informatikai Karán
GYERMEK- ÉS IFJÚSÁGPOLITIKA – JÓ képzettséget és JÓ munkát minden gyermeknek, mire felnő! Debreceni Egyetem Szociológia és Szociálpolitika Tanszék Czibere.
Projektzáró Konferencia Keszthely, március 18. A Környezetgazdálkodási agrármérnöki, illetve a Természetvédelmi mérnöki alapképzési (BSc) szakok.
Dr. Juhász Lajos (DE, MTK)
Projektzáró Konferencia Keszthely, március 18. A Környezetgazdálkodási agrármérnöki, illetve a Természetvédelmi mérnöki alapképzési (BSc) szakok.
Az alapképzések bevezetésének tapasztalatai
Nyugat-magyarországi Egyetem M M EZŐGAZDASÁG - és É LELMISZERTUDOMÁNYI K AR K É Alapképzési (BSc) szakok Alapképzési (BSc) szakok2010. Mosonmagyaróvár.
Nyugat-magyarországi Egyetem
Nyugat-magyarországi Egyetem
Nyugat-magyarországi Egyetem M M EZŐGAZDASÁG - és É LELMISZERTUDOMÁNYI K AR K É Mosonmagyaróvár Felsőfokú szakképzési szakok Felsőfokú szakképzési szakok2010.
Rejtő Sándor Könnyűipari Mérnöki Főiskolai Kar
Radnainé Gyöngyös Zsuzsanna egyetemi docens tanszékvezető
A GAZDASÁG- ÉS TÁRSADALOMTUDOMÁNYI KAR FELADAT- ÉS STRUKTURÁLIS RENDSZERE Szerkesztette: © Dr. Szilágyi Tivadar, KARI TANÁCS KARI TANÁCS TÁRSADALMI.
Beiskolázási tevékenység elemei és lebonyolítása Résztvevők köre: - kari vezetés - HÖK, hallgatók - szakvezetők, szakterületek képviselői Javaslat: Pál.
VE Georgikon Kar Keszthely 2005 március 30
A Georgikon Kar kutatási lehetőségei Keszthely, március 30.
Oktatási dékánhelyettesi beszámoló a 2005-ös évről Pannon Egyetem Georgikon Mezőgazdaságtudományi Kar.
Stratégiai dékánhelyettes önértékelése. Közreműködtem karunk oktatás-fejlesztési portfóliójának kialakításában. Feladatom ezen túl: az új szakok akkreditáltatása.
Összoktatói értekezlet május 25.. Az oktatást érintő változások A vonalhúzón 20 fő kertészmérnök keretszám elveszítése 2006-ra vonatkozóan a keretszám.
Hallgatói elégedettség mérésének előzetes eredményei Polgár J. Péter – Kovács Ernő.
Benedek András – BME GTK APPI A Bolognai Folyamat hatása a szakmai pedagógusképzésre Budapest, október 25.
Befolyásolhatták-e a jelentkezői döntéseket a felvételi rendszer és a képzési szerkezet változásai?  Képzési szerkezet  Felvételi követelmények  Állami.
1 Felsőoktatási jelentkezés A szeptemberben induló felsőoktatási képzések jelentkezői Forrás: Educatio Kht. – OFIK, Felvi.hu
Bemutatkozik a Georgikon
Prof. Dr. Kátai János dékán Debrecen, március 31.
Átalakulási prognózisok Temesi József egyetemi tanár, Bologna tanácsadó „Mesterképzések Magyarországon” Országos oktatási konferencia Felvételi Információs.
A bolognai rendszer Jogszabályok: 2005.CXXIX
Szakirányú továbbképzési szak /szakmérnöki képzés/
Szakképzési programok kidolgozása az FSZ szakképesítésekhez
Köszöntöm Önöket az FSZ konferencián! Dr. Zárda Sarolta rektor.
Az egyház társadalmi tanítása és a XXI. századi felnőttoktatás c. konferencia Esztergom dec. 1. Az andragógia szak elindulása és munkája a PPKE VJK-n.
P E D A G Ó G I A I K A R. Alapképzési (BA) s z a k o k Nappali tagozat SzakKöltségtérítésKépzési idő (félév) Andragógia Ft6 Gyógypedagógia 110.
Készítette: Kiss Éva.  A Maastrichti Szerződést követően kiépült oktatási politika alapjait a közösségi programok képezik  Szókratész program: feladata.
AGRÁRMÉRNÖKI SZAK (MSc.) NYME Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar
Kétciklusú képzés a műszaki felsőoktatásban Jobbágy Ákos Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, BME.
Átmenet az osztatlan és a kétlépcsős képzés szakjai között A BME-VIK példája 1. Zoltai József egyetemi docens, Dékáni Hivatalvezető BME-VIK.
Jankovits László egyetemi docens PTE BTK
Erdőmérnöki Kar QUO VADIS ERDÉSZETI OKTATÁS? Mészáros Károly dékán.
A BUDAPESTI CORVINUS EGYETEM
Matematika oktatás mérnök és informatikai képzésekben Ráckeve, március Pannon Egyetem (Veszprémi Egyetem, 1949) Bölcsészettudományi Kar Gazdaságtudományi.
Földrajzoktatás a Debreceni Egyetemen és jogelődjén, a Kossuth Lajos Tudományegyetemen 1990-től napjainkig Kerényi Attila Debrecen november 14.
MERRE TART A MAGYAR FELSŐOKTATÁS? Dr. Molnár Károly Budapest,
Bolognai Folyamat a az európai és a hazai mérnökképzésben Jobbágy Ákos BME november 17.
A MODERN IKT SZEREPE A MESTER-TANÁRKÉPZÉSBEN
A nemzeti felsőoktatási törvényről Kaposi József 2015.
A BOLOGNAI FOLYAMAT KERETÉBEN KIFEJLESZTETT ÚJ TÍPUSÚ KÉPZÉSEK, KÉPZÉSI SZINTEK Dr. Lehoczky Éva egyetemi tanár oktatási és akkreditációs dékánhelyettes.
A Környezetgazdálkodási agrármérnöki, illetve a Természetvédelmi mérnöki alapképzési (BSc) szakok képesítési követelményeinek kidolgozása, a szakok beindítása.
Az átjárhatóság vizsgálata a Gyógy-és fűszernövény-termesztő technológus és a Természetvédelmi mérnöki szakok között Horváthné dr. Baracsi Éva egyetemi.
Köszöntjük a Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar nevében!
Élelmiszertudományi Kar Szakmai Konzultáció október 25.
Agrár- és Gazdaságtudományi Kar
Előadás másolata:

Projektzáró Konferencia Keszthely, március 18. A Környezetgazdálkodási agrármérnöki, illetve a Természetvédelmi mérnöki alapképzési (BSc) szakok képesítési követelményeinek kidolgozása, a szakok beindítása HEFOP P /1.0 projekt A képzési szerkezet átalakítása a Pannon Egyetem Georgikon Mezőgazdaságtudományi Karán a bolognai folyamat tükrében Prof. Dr. Lehoczky Éva oktatási és akkreditációs dékánhelyettes

Projektzáró Konferencia Keszthely, március 18. A Georgikon az alapításától eltelt 210 évben mindvégig meg tudott felelni a magával szemben és a társadalom által támasztott legfőbb elvárásoknak, a „kiművelt emberfők” képzésének, a hazai tudományos életben betöltött meghatározó szerepnek, az intézmény falai között születő eredmények gyakorlatba való átültetésének.

Projektzáró Konferencia Keszthely, március 18. A Pannon Egyetem Minőségpolitikai Nyilatkozatában rögzítetteknek megfelelően, a Georgikon Mezőgazdaságtudományi Kar alapvető célja, hogy a tanulni vágyó hazai és külföldi hallgatókat - kiválóan képzett, -a szakmai és az általános etika szabályait ismerő és betartó szakemberekké nevelje, -elősegítse a tudomány fejlődését. Képzési, kutatási, valamint társadalmi szolgáltatási folyamatait a minőségbiztosítás elvei alapján tökéletesíti, amivel növelni kívánja az érdekeltek megelégedettségét.

Projektzáró Konferencia Keszthely, március 18. Célkitűzések a hallgatók felkészítése az életre a demokratikus társadalomban részt vevő aktív állampolgárokként, a hallgatók felkészítése jövőbeli életpályájukra és egyéni fejlődésük lehetővé tétele, széles körű és magas szintű tudásbázis megteremtése és fenntartása, a kutatás és az innováció ösztönzése. Londoni Kommüniké, 2007

Projektzáró Konferencia Keszthely, március 18. Egyetemi szakok Agrármérnöki1951/2005 Agrárkémikus agrármérnöki1970/2001 Gazdasági agrármérnöki 1993/2005 Növényorvosi1998/2005 Növényorvosi (kiegészítő alapszak) 2001/2007 Az egységes, osztatlan egyetemi képzésben indított szakjaink mellett 2003-ban 4 főiskolai szakot indítottunk.

Projektzáró Konferencia Keszthely, március 18. Főiskolai szakok Agrármenedzser 2003 Kertészmérnök2003/2005 Környezetmérnök 2003/2005 Vendéglátó és szálloda 2003/ ban, a bolognai folyamatnak megfelelő kétciklusú képzési szerkezet kialakításának érdekében 8 új alapképzési (BSc, BA) szakot indítottunk, képzési kínálatunkat 2007-ben tovább bővítettük.

Projektzáró Konferencia Keszthely, március 18. Alapképzési szakok BSc 2006 állattenyésztő mérnöki (nappali) gazdasági és vidékfejlesztő agrármérnöki (nappali, levelező) kertészetmérnöki (nappali, levelező) környezetgazdálkodási agrármérnöki (nappali, levelező) mezőgazdasági mérnöki (nappali) növénytermesztő mérnöki (nappali) természetvédelmi mérnöki (nappali, levelező) turizmus és vendéglátás (nappali, levelező) 2007 informatikus és szakigazgatási agrármérnöki (nappali, levelező) 2009 rekreációszervezés és egészségfejlesztés (rekreáció szakirány)

Projektzáró Konferencia Keszthely, március 18. Mester szakok MSc 2008 Agrármérnöki Növényorvosi 2009 Állattenyésztő agrármérnöki Kertészmérnöki Környezetgazdálkodási agrármérnöki Természetvédelmi mérnöki Takarmánygazdálkodási és minőségbiztosítási agrármérnöki Vidékfejlesztő agrármérnöki

Projektzáró Konferencia Keszthely, március 18. Felsőfokú szakképzés 1998 informatikai statisztikus és gazdasági tervező 2003 agrárkereskedelmi menedzser-asszisztens gazdasági idegen nyelvi levelező hulladékgazdálkodási technológus 2008 gyógynövény és fűszernövény termesztő és feldolgozó ménesgazda növénytermesztő és növényvédő technológus A kétciklusú képzés elemein túl jelentős lépéseket tettünk az elmúlt években, az országos oktatáspolitikában is hangsúlyosan megjelenő felsőfokú szakképzés területén.

Projektzáró Konferencia Keszthely, március 18. Jelenleg Növényvédelmi Minőségügyi 2008 Talajtani Gyógytérségi egészségmegőrző és tervező Megújuló energiák hasznosítása 2009 Szőlész-borász Táplálkozástudományi Szakirányú továbbképzési szakok

Projektzáró Konferencia Keszthely, március 18. Doktor képzés Állat- és Agrárkörnyezet-tudományi Doktori Iskola Iskolavezető: Dr. Anda Angéla egyetemi tanár Növénytermesztési és Kertészeti Tudományok Doktori Iskola Iskolavezető: Dr. Gáborjányi Richard egyetemi tanár

Projektzáró Konferencia Keszthely, március 18. a könnyen áttekinthető és összehasonlítható oklevelek rendszerének bevezetése; az alapvetően két fő cikluson alapuló felsőfokú képzési rendszer, a mobilitást segítő kreditrendszer bevezetése, a hallgatói és oktatói mozgásszabadság elősegítése, összehasonlítható kritériumok és módszerek kifejlesztése által az európai együttműködés támogatása a minőségbiztosítás területén, az európai érdekek és értékek megjelenítése a felsőoktatásban. A Bolognai Nyilatkozat legfontosabb célkitűzései

Projektzáró Konferencia Keszthely, március 18. A képzés célja: Kiemelt cél az agrár-ökológiai szemlélet erősítése az agrároktatáson belül. Olyan szakembereket képzünk, akik a gazdálkodás fortélyai mellett a környezet állapotának megóvására alkalmas elméleti és gyakorlati ismeretekkel is rendelkeznek. Környezetgazdálkodási agrármérnöki (BSc) alapképzési szak Szakvezető: Dr. Burucs Zoltán egyetemi docens

Projektzáró Konferencia Keszthely, március 18. A képzés célja: A szakon olyan korszerű és komplex ismeretekkel rendelkező, ökológiai szemléletű szakemberek képzése a cél, akik a természetvédelem területén önállóan képesek a felmerülő feladatok felismerésére, megoldásuk irányítására és végrehajtására. Alkalmasak a vállalatok, intézmények felé a természetvédelmi előírások érvényesítésére, államigazgatási feladatok ellátására, állapotfelmérések és hatástanulmányok készítésére, természetvédelmi nevelésre és ökoturizmus szervezésére. Természetvédelmi mérnök (BSc) alapképzési szak Szakvezető: Dr. Kondorosy Előd egyetemi docens

Projektzáró Konferencia Keszthely, március 18. A képzés célja: A hulladékgazdálkodó a megszerzett elméleti és gyakorlati ismeretek birtokában képes a települési önkormányzatok működési területén, a mezőgazdasági nagy- és kisüzemekben, a magánvállalkozásokban a környezetgazdálkodással, s ezen belül is kiemelten a hulladékgazdálkodással kapcsolatosan felmerült feladatok ellátására, munkacsoportok irányítására és a hulladékgazdálkodással kapcsolatos feladatok menedzselésére. Hulladékgazdálkodási technológus felsőfokú szakképzés Szakvezető: Dr. Anda Angéla egyetemi tanár

Projektzáró Konferencia Keszthely, március 18. A képzés célja: A gyógy-és fűszernövény termesztés és feldolgozás hivatásszerű gyakorlásához szükséges szakképzettség megszerzése. A képzés végeztével a hallgatók olyan elméleti és gyakorlati ismeretekkel rendelkezzenek, amelyek birtokában képesek a gyógy-és fűszernövény kultúrákban a termesztéstechnológiához tartozó munkafolyamatok (szaporítás, talajművelés, tápanyagellátás, öntözés, feldolgozás) megszervezésére és irányítására üzemi szinten, valamint magánvállalkozásokban. A termesztett növények mellett a vadon termő gyógynövények gyűjtését, feldolgozását és átvételét irányítja az érvényes minőségbiztosítási rendszer figyelembevételével. Gyógynövény- és fűszernövény termesztő- és feldolgozó felsőfokú szakképzés Szakvezető: Horváthné Dr. Baracsi Éva egyetemi docens

Projektzáró Konferencia Keszthely, március 18. Dr. Alföldi Zoltán egyetemi docens Dr. Anda Angéla egyetemi tanár Balázs Anett csoportvezető Dr. Bercsényi Miklós egyetemi docens Dr. Berke József egyetemi docens Dr. Budai Péter egyetemi docens Dr. Burucs Zoltán egyetemi docens Dr. Csitári Gábor egyetemi docens Dr. Dublecz Károly egyetemi docens Fejes Lászlóné Utasi Anett egyetemi tanársegéd Dr. Fischl Géza egyetemi tanár Horváth Margit ügyviteli alkalmazott Horváthné dr. Baracsi Éva egyetemi docens Kocsis Tímea egyetemi tanársegéd Dr. Kocsondi József egyetemi docens Kolics Balázs posztdoktori ösztöndíjas Dr. Kondorosy Előd egyetemi docens Dr. Kovács Gellért egyetemi docens Dr. Lehoczky Éva egyetemi tanár Dr. Marczali Zsolt egyetemi adjunktus Dr. Máté Ferenc professor emeritus Dr. Polgár J. Péter egyetemi docens Dr. Rédey Ákos egyetemi tanár Dr. Szabó Ferenc egyetemi tanár Dr. Szabó István egyetemi tanár Dr. Szeglet Péter egyetemi docens Tóth Éva PhD hallgató

Projektzáró Konferencia Keszthely, március 18. A Georgikon a jövőben is az agrár-felsőoktatás, kutatás, szaktanácsadás meghatározó hazai szereplője kíván maradni, képzési kínálatával, kutatási, szolgáltatási tevékenységével rugalmasan alkalmazkodik a változó igényekhez, társadalmi elvárásokhoz.

Projektzáró Konferencia Keszthely, március 18.