Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Agrár- és Gazdaságtudományi Kar

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Agrár- és Gazdaságtudományi Kar"— Előadás másolata:

1 Agrár- és Gazdaságtudományi Kar
Dékán: Dr. Futó Zoltán Cím Elérhetőségek Szabadság u. 1-3. 5540 SZARVAS Telefon: Web: gk.szie.hu

2 Üdvözöljük az Agrár- és Gazdaságtudományi Kar
Tessedik Campusán! Bemutatkozunk Ez az egyik legnagyobb múltú agrárképzési centrum, hiszen a Tessedik Campus gyökerei a régmúltba, egészen 1780-ig nyúlnak vissza. Egyetemi rangú intézményünk kiváló gyakorlati lehetőségekkel - értékes földterületekkel, tangazdasággal, hidrokultúrás üvegházzal és öntözőrendszerekkel rendelkezik. A század elvárásainak megfelelő, versenyképes tudást kínálunk; a gyakorlati képzésbe és kutatásba szervesen kapcsolódnak be a legnagyobb hazai agrárcégek.

3 Értékeink Családias légkör Kollégium Festői környezet 1 2 3
Minden egy helyen: tanépület, kollégium, könyvtár. Naprakész tudás - közvetlen kapcsolat az oktatókkal. Minden hallgatónak kollégiumi férőhely.

4 Szakok és képzések Felsőoktatási szakképzés Alap és Osztatlan képzés
Mesterképzés Szakirányú továbbképzés Mezőgazdasági Vidékfejlesztési agrármérnök BSc Vidékfejlesztési agrármérnök MSc Környezetvédelmi szakmérnök Mezőgazdasági mérnök BSc Vetőmag gazdálkodási szakmérnök Mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnök BSc Mezőgazdasági vízgazdálkodási szakmérnök Gépészmérnök BSc Növényvédelmi szakmérnök Turizmus-vendéglátás BSc Alternatív növénytermesztő szakmérnök (tervezett képzés) Kereskedelem és marketing BSc Talaj nélküli termesztési szakirányú továbbképzés (tervezett képzés)

5 Mezőgazdasági mérnök BSc
Alapképzés Mezőgazdasági mérnök BSc A képzés célja mezőgazdasági mérnökök képzése, akik általános természettudományi ismeretekre alapozott mezőgazdasági, műszaki és gazdasági tudás birtokában vannak, Európai Uniós ismeretekkel, továbbá megfelelő szintű gyakorlati ismeretekkel rendelkeznek a termelés közvetlen irányításához, valamint egy adott gazdaságban alkalmazott technológiai folyamatok szükség szerinti módosításához, illetve új technológiák bevezetéséhez. Felismerik az élelmiszerláncban betölthető szerepköröket. Munkájuk során olyan megoldásokat keresnek és részesítenek előnyben, amelyek a társadalom és az egyének egészségét támogatják, illetve a környezet védelmét is szem előtt tartják.

6 Vidékfejlesztési agrármérnök BSc
Alapképzés A képzés célja olyan vidékfejlesztési agrármérnökök képzése, akik képesek a termeléssel, szolgáltatással, szaktanácsadással összefüggő szervezési, irányítási, adminisztratív és logisztikai, valamint termelési feladatok ellátására. Az elsajátított agrártudományi, ökonómiai, menedzsment, üzemtani, elemzési-tanácsadási, agrár-kereskedelmi, agrármarketing, környezetvédelmi, regionális és térségi ismereteik birtokában, valamint a szakigazgatási feladatok és az agrárgazdaság kapcsolatrendszerének ismeretében képesek a munkaerő-piaci elvárásoknak megfelelő szakmai munka végzésére. Rendelkeznek a vidékfejlesztés Európai Uniós normák szerinti értelmezéséhez, valamint a vidékfejlesztési programok tervezéséhez és lebonyolításához szükséges szakismeretekkel. Vidékfejlesztési agrármérnök BSc

7 Mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnök BSc
Alapképzés Mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnök BSc A képzés célja gépészmérnökök képzése, akik természettudományi, műszaki, alkalmazott biológiai, gazdasági és humán ismereteik birtokában képesek a mezőgazdaságban és az élelmiszeriparban alkalmazott gépészeti, műszaki berendezések üzemeltetésére és fenntartására, gépészeti technológiák bevezetésére, a kutatás és műszaki fejlesztés átlagos bonyolultságú feladatainak megoldására, a termelés, gépüzemeltetés irányítási feladatainak végrehajtására.

8 Turizmus-vendéglátás BSc
Alapképzés Turizmus-vendéglátás BSc A képzés célja a turizmus és vendéglátás feladatait ellátói idegen nyelveket beszélő gazdasági szakemberek képzése, akik közgazdaságtudományi, társadalomelméleti, alkalmazott módszertani ismereteik és szakirányú tudásuk birtokában képesek elvégezni a turizmus és a vendéglátás területén felmerülő feladatokat, irányítani és szervezni tudják a kapcsolódó munkafolyamatokat, feltárják és elemzik a keresletet befolyásoló tényezőket, vonzó és élményszerű kínálatot alakítanak ki, megszervezik és elvégzik a kapcsolódó szolgáltató tevékenységeket.

9 Kereskedelem és marketing BSc
Alapképzés Kereskedelem és marketing BSc A képzés célja kereskedelmi és marketing szaktudással és készségekkel, gazdasági és üzleti ismeretekkel rendelkező gazdasági szakemberek képzése, akik alkalmasak a különböző termékek és szolgáltatások kereslet-vezérelt beszerzésére és értékesítésére, kis- és középvállalatok kereskedelmi tevékenységének szervezésére és irányítására.

10 SZIE Regatta Gyakorlati háttér Tangazdaság Szarvasi Arborétum

11 A Kar vezetői Dr. Futó Zoltán Dr. Jakab Gusztáv Dékán Intézetigazgató

12 Szeptemberben találkozunk!
felveteli.szie.hu


Letölteni ppt "Agrár- és Gazdaságtudományi Kar"

Hasonló előadás


Google Hirdetések