Készítette: Szűcs Edina

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Egyenlőbb és egészségesebb társadalom
Advertisements

♫ Turn on your speakers! ♫ Turn on your speakers! CLICK TO ADVANCE SLIDES Egy fiatal nő várakozott egy nagy repülőtér várójában gépe indulására.
A Stratégiai vezetés gyakorlati kérdései
Munkáltató és a részvételi intézmények Kisgyörgy Sándor ÉTOSZ.
Kommunikáció fejlesztési koncepció Készítette: Juraszkó Péter, Oláh István, Szücs Mónika, Varga Tamás.
Társadalmi és kultúraközi kommunikáció II. - Tóth Attiláné dr. Társadalmi és kultúraközi kommunikáció II. Tóth Attiláné dr.
Munka-magánélet egyensúlya- a vállalkozás, mint lehetséges megoldás
D ALE C ARNEGIE T RAINING  Dale Carnegie ® : A hagyomány  Alapítva: 1912  Cég-központ: New York City  DC Kutató-központok: New York, St.Louis, Washington.
KATOLIKUS VAGYOK HITTANRA JÁROK.
7. A PR (Public Relations) tevékenység (Propaganda / Nyilvánosság)
Szervezeti kultúra.
Emberi Erőforrás Menedzsment Az emberi erőforrások fejlesztése
Egyén a szervezetben Vezetés és szervezés BA Pécs.
SZERVEZETFEJLESZTÉS Dr. Magura Ildikó.
Értékteremtő folyamatok menedzsmentje
Interkultúrális menedzsment
A magyar szervezeti kultúra jellemzői
Vállalati folyamatok, alrendszerek, tömegszerűség, külső környezet, belső adottságok, hierarchia, kultúra.
Vállalkozásgazdaságtan 1. előadás
Interkulturális kommunikáció (1.ea.)
Családi vállalkozás.
A szervezeti centralizáció jelentősége
KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc
Tibai Eszter Indíts el új munkatársat! A képek származási helye: internet és saját.
GONDOLATOK AZ OSZTÁLYF Ő NÖK ÉS A GYERMEKVÉDELMI FELEL Ő S EGYÜTTM Ű KÖDÉSÉR Ő L Csillag Ferenc – pedagógiai szakért ő.
Big Mac Készítette: Szilágyi Marianna. Fő szempont: Melyik országban a legmegtérülőbb a munkával töltött idő? 16 ország adatainak összehasonlítása és.
Második téma: A nemzeti kultúrák különbségei
Az amerikai (USA) kommunikáció
A nemzeti és vállalati kultúra összefüggései
Szervezeti kultúra / vállalati kultúra
Egyedül olvasd el... különösen az utolsó részt
Pannon Egyetem, Szervezési és Vezetési Tanszék
Érzelmi Intelligencia, Kreativitás, Tudásmenedzsment
A szervezeti felépítés definíciója
Nemzetközi projekt az egészség társadalmi és gazdasági meghatározóiról Taller Ágnes december 4. DETERMINE.
Szervezeti kultúra Definíció: a szervezet tagjai által elfogadott közösen értelmezett előfeltevések, értékek, meggyőződések, hiedelmek rendszere Hofstede:
Szervezeti kultúra / vállalati kultúra
2007/2008 II.: MENEDZSMENT GYAKORLATOK
Változások menedzselése felsőfokon Készítette: Schalli Adrienn Dinya László.
Reinhard Reibsch az EMCEF volt főtitkára.  1. Fúziók/összeolvadások napirenden – országos és európai szinten  2. Európai szövetségek ágazati szinten.
8. A kultúra és döntéselmélet
Y generáció Viselkedési jellemzők és változások az Információs Korban.
Humán erőforrás fejlesztés a vendéglátóiparban Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület közgyűlése és Vendéglátói Konferenciája Kontakt Képző Központ.
Gondolatok a munkahelyen Mottó: „Ez nem egy iroda
Tízből négy férfit zavarna, ha női főnöke lenne
Az út………….. Gondolatok az executive coach képzés módszertana mentén
Nincs átfogó magyar monográfia Idegen nyelvű irodalom Időrendi adatbázis Tematikus adatbázis Folyóiratok, szaklapok Gazdasági adatok értékelése Kétoldalú.
Mikroszintű versenyk é pess é g. Az üzleti szervezetek versenyképességének elemzése, a versenyképesség növelése Egy, a magyar közgazdászok által 1995-ben.
NA ÉS ? ? ? HOGYAN VISELKEDIK AZ IGAZI FŐNÖK ? Ha főnök vagy, olvasd, mennyire illik rád, ha azt szeretnél lenni, figyelj jól, és legyél jó vezető ! !
Hatékonyságnövelés, avagy: Buktatók és előnyök a társas praxisban 2014 PMK dr. Bába András – Polequi Bt.
Asahi Glass Company Bálint Brigitta Bán Edina
Férfias és nőies formák
Szervezeti kultúra.
JÓLÉT ÉS IDEOLÓGIÁK: FEJLETTSÉG ÉS BÉREK
Minek nekünk stratégia? Horváth & Dubecz. “People don’t leave companies, they leave their managers”. „Az emberek nem a vállalatot hagyják ott, hanem a.
Gyorsulás, lassulás. Fékút, féktávolság, reakció idő alatt megtett út
Kamarai HR Konferencia GYMSKIK 2012.április 19..
Készítette: Pató Gáborné Dr. Szűcs Beáta, egyetemi docens Pannon Egyetem, Gazdaságtudományi Kar, Szervezési és Vezetési Tanszék Elérhetőség:
Dr. Beck György Compaq Computer Mo. Kft. Vezérigazgató
Országos nagykereskedelmi menedzser
Nemi sajátosságok a vállalkozói készségekben
A japán projektek sikertényezői – Kutatási beszámoló
Szervezeti kultúra / vállalati kultúra
MagneB6 – a stressz vizsgálata egy multinacionális vállalatnál
A vállalatok társadalmi felelősségvállalása, mint a fenntarthatóságot támogató szemlélet - Berkesné Rodek Nóra -
Hatalom és szervezeti politika
Kultúra és kommunikáció
A VEZETÉS FOGALMA, FUNKCIÓI
EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD 1.
Előadás másolata:

Készítette: Szűcs Edina Welcome to England! Készítette: Szűcs Edina

Amit eddig is tudtál… Népesség: 49 138 831 Anglia a Brit- sziget legismertebb területe, az Egyesült Királyság legnagyobb és legnépesebb országa, egyben az EU és a NATO tagja. Területe: 130 395 km² Népesség: 49 138 831

Forrás: www.geert-hofstede.com Power Distance Index (hatalmi távolság) Individualism (egyéniség) Masculinity (férfiasság) Uncertainty Avoidance Index (bizonytalanság elkerülése) Long-Term Orientation (hosszútávú orientáció)

A hatalmi távolsági index alacsony, ami azt jelenti a gyakorlatban, hogy: Alacsony az alárendeltségi igény Minimalizálják az egyenlőtlenséget A főnökök elérhetőek Mindenkinek egyenlő jogai vannak

Emberi tényezők szerepe az angol vezetésben Folyamatosan ápolják kapcsolataikat Óriási hangsúlyt kap a jó és személyes kapcsolat Jó munkahelyi légkör kialakítása Folyamatosan figyelemmel kísérik az alkalmazottak viszonyát és igényeit A brit menedzserek hangsúlyozzák a rábeszélést, a partneri viszonyaikban is

Az individualista kultúrák közé tartozik, azaz Az egyéni jogokat és eredményeket hangsúlyozzák Az egyének közötti verseny elfogadott és elvárt A menedzserek munkájukban a változatosságot keresik, nem a rutin munkát Lojalitásuk számító, a jobb ajánlat esetén gondolkodás nélkül otthagyják a vállalatot Nagy hangsúlyt fordítanak a kreativitás kibontakozására és az egyén önmegvalósítására Ellenzik a monotonitást

“az értékek és szerepek megoszlása a társadalomban” A férfias kultúrák közé tartozik A nemek szerepe élesen elkülönül, azaz a férfiaktól erős cél- és eredményorientáltságot várnak el Ambiciózus, kiválóságra való törekvés „Azért élünk, hogy dolgozzunk” „Az a szép ami nagy és gyors” A győztes dicsőítése Határozottság

A bizonytalanságkerülés index alacsony, ennek gyakorlati jellemzői: Alacsony stressz szint Számukra a kemény munka önmagában nem érdem Az érzelmeket elrejtik A konfliktus és a verseny megengedett Kevés törvény és szabály

Hosszútávú orientáció indexe alacsony, ami azt jelenti: A jelenre, maximum a közeljövőre koncentrálnak A problémákat jellemzően a hagyományos, megszokott módon közelítik meg, sokat adnak a múlt tapasztalataira Tartózkodnak a hirtelen törekvésektől, változásoktól Stabilitás keresők Gyors eredményeket várnak „Éljünk a mának”

Esettanulmány A türelmetlen amerikai Miután egy amerikai igazgatót egy angliai részleg vezetőjének nevezték ki, a férfit már egy dolog a kezdetektől zavarta: a vendégeket sosem küldték rögtön az ő irodájába. A partnerek először a portással beszéltek, utána a titkárnővel, majd az irodavezetővel. Az amerikai szerint ez időpocsékolásos eljárás. Ezután megkérte a beosztottakat, hogy hagyják el ezt a „haszontalan” eljárást, azok felháborodtak ezen kérésen. Az amerikai értetlenül állt a reakció előtt, majd hosszasabb beszélgetés során, rájött, hogy Angliában jóval nagyobb hangsúlyt fordítanak a formalitásra és a vállalati hierarchiára. Megtanultan figyelmen kívül hagyni türelmetlenségét és elfogadta, hogy az angolok saját, megszokott csatornáikon fogadják a vendégeiket.

Thanks for your attention… …Questions?