Szervező, kurzusóra => kurzus A kurzus az adott ciklusban (heti gyakoriságú, féléves, …) időponttal, hellyel és oktatóval meghirdetett képzési alkalom.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Bemutató-készítés PowerPoint.
Advertisements

Oktatásszervezési változások. Mintatantervi változások.
Óraregisztrálási modul
Statisztika 2008 Az elektronikus program használata.
egy egyszerű példán keresztül
PTE ETR3 bevezetés - hallgatói vizsgajelentkezés -
A normalizálás az adatbázis-tervezés egyik módszere
C++ programozási nyelv Gyakorlat hét
Számítógépes ismeretek 5. óra
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai.
V. ETR konferencia április Fogalomrendszer: ETR & ETN Kodácsy Tamás etn at kodasoft.hu.
NYELVI KÉPZÉS AZ ÓBUDAI EGYETEMEN Elfogadta a Rektori Tanács
A NEPTUN.NET (a hallgatói felület) KEZELÉSE
Vizsgalapok oktatói kezelése Készítette: Fekete Tamás.
ERASMUS Pályázat 2013/2014. KAPCSOLAT ERASMUS Iroda Pinizsi Andrásné Kecskeméti utca IV. emelet 420. Fogadó óra: hétfő-kedd-szerda-csütörtök:
Hálózat összeállítási feladat 2
V. A készletezés logisztikája
Értékesítési tréning ésPAI+. Bárcsak...!... több információt kapnék a termékek elérhetőségéről!... mindig pontos információm lenne a rendelésem összértékéről!...
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek III. Szervezés és logisztika KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
CENTROSZET Szakképzés-szervezési Nonprofit Kft TÁMOP /1-2F KMOP-4.1.1/A Szoftverfejlesztés eredményei Humánerőforrás kezelő.
Tovább lépéshez mindig nyomjon meg egy billentyűt!
Valószínűségszámítás
Erasmus programfejlesztés Antoni Györgyi intézményi Erasmus koordinátor.
Szervező modul. Vizsgaidőpontok kezelése – új létrehozás - Új vizsgaidőpontot vagy teljesítéslapot a „Vizsgaidőpont” menü „Új létrehozás” menüpontjában.
9:00-10:30: Munkaasztal 10:30-11:00 Szünet 11:00-11:30: Admin, Személykezelés, Dolgozókezelés (óraterhelés) 11:30-12:00: Kérdezz-felelek 12-13: Ebédszünet.
Tanrend szervező, kurzusóra => kurzus A kurzus az adott ciklusban (heti gyakoriságú, féléves, …) időponttal, hellyel és oktatóval meghirdetett képzési.
Tartalom -Terminológiaváltozás -Újdonságok -Vizsgák kezelése -Vizsgaidőpont meghirdetése -Tanszéki vizsgakezelés -Tanszéki újdonságok.
ETR Bevezető DEXTER Informatikai kft.. DEXTER Informatikai Kft Tartalom:  Mi az ETR  Az ETR célja  ETR történelem  ETR modulok  ETR hozzáférések.
ETR Tanügy DEXTER Informatikai kft.. ETR Képesítési követelmények Tantervek Oktatási Tevékenység Oktatási folyamat Szervezése, lebonyolítása Erőforrások.
A BSC tantervek várható struktúrája szakok, képzések a hallgatóknál – ETR3 A hallgató jelentkezik a felvételi tájékoztatóban meghirdetett szakra, és felveszik.
Személyes adatok (hallgatói, oktatói adatok egy felületen) Szakok kezelése Új funkcióik.
A körlevél készítésének menete
Kommunikáció az egyetemen kurzus Farkas Lívia előadása
Objektumok. Az objektum információt tárol, és kérésre feladatokat hajt végre. Az objektum adatok (attribútumok) és metódusok (operációk,műveletek) összessége,
Margitay Tihamér Filozófia és Tudománytörténet Tanszék 1111 Budapest, Egry J. u. 1. E610. Telefon: Helyzet- és igényfelmérés.
E gységes T anulmányi R endszer ®. A rendszerhez történő hozzáférés  A felhasználói nevet és a jelszót a Tanulmányi Osztály adja  Az ETR Internetes.
Viszket Anita Fogalomrendszer: ETR 1/11.
ETR generáció váltás Tanterv konverzió előkészítés Tanterv konverzió (ösvényesítés)
Adattáblák kezelésére létrehozott automatikus formok Páll Éva Boglárka.
Kommunikáció az egyetemen hallgatói konferencia Pécs, április 26.
Szakirányválasztási eljárás - Orientációs eljárás.
Hernyák Zoltán Programozási Nyelvek II.
HALLGATÓI ELÉGEDETTSÉGI VIZSGÁLATOK A WJLF-EN A es tanév eredményei.
Fejlesztések, változások a Neptun rendszerben
Fejlesztések, változások a pénzügy modulban. Jogcímhez rendelés.
Aktualitások a Neptun webes felületeken
Oktatói webes vizsgakezelés
Törzsek-Partnerek A partnerek menüpont alatt végezhetjük a partnerek nyilvántartásával kapcsolatos műveleteket. A partnertörzsben vesszük fel a partnerek.
Adatbázisok kialakítása 1 / 16. Adatbázisok kialakítása 2 / 16 Gáspár Bencéné Dr. Vér Katalin nyomán Barna Róbert KE GTK Informatika Tanszék Adatbázisok.
Kördokumentumok 1..
Általános…. Neptun új modulok
FIR fejlesztések, változások november. Új verzió változásai Novemberi verzióval új FIR 4.0 xsd én kerül élesítésre 24-előtt verzió kihelyezés.
Adatbáziskezelés. Adat és információ Információ –Új ismeret Adat –Az információ formai oldala –Jelsorozat.
Számítógépes grafika I. AUTOCAD alapok
Egyszerűsített kettős könyvelés gazdasági eseményekkel
Jegybeírás tanszéki, oktatói felületen
Hanák Zsuzsanna PhD Eszterházy Károly Főiskola
FELVÉTELI A KÖZÉPFOKÚ ISKOLÁKBAN A 2013/2014. TANÉVBEN A 2013/2014. tanévben lezajlott eljárás.
FIR fejlesztések, változások március 17.. Új verzió változásai Márciusi verzióval új, FIR 4.1 xsd Új adatkör: o Juttatások, o Térítések.
Pénzügyes változások, fejlesztések. FIR pénzügyek.
TÁMOP /1-2F Projektmenedzsment eszközök  Projektirányítás számítógéppel I/13. évfolyam Naptárak és munkarendek Szabó László 2009.
FELVÉTELI A KÖZÉPFOKÚ ISKOLÁKBAN A 2014/2015. TANÉVBEN A 2014/2015. tanévben lezajlott eljárás 1.
Gazdasági informatika II (SZIE GTK GVAM 1. évfolyam) 2009/2010. tanév 2. félév.
NYELVI KÉPZÉS AZ ÓBUDAI EGYETEMEN Elfogadta a Rektori Tanács
Táblák létrehozása és feltöltése adatokkal Rendezés Szűrés.
Lekérdezések Adott tulajdonságú adatok listázásának módja a lekérdezés. A lekérdezések segítségével az adatbázisból megjeleníthetjük, módosíthatjuk, törölhetjük.
2. Helyzet- és igényfelmérés (Kutatás 1.)
Útmutató Az alapadatok feltöltéséhez
NGB_AJ040_1 Forgácsolás és szerszámai
A rendszer felépülése Fenntartó – engedélye(k), ha közvetlenül nyújt szolgáltatást Intézmény/ Szolgáltató – székhely típusú szolgáltatás nyújtási hely.
Előadás másolata:

szervező, kurzusóra => kurzus A kurzus az adott ciklusban (heti gyakoriságú, féléves, …) időponttal, hellyel és oktatóval meghirdetett képzési alkalom. A kurzusra többféle képzési programot teljesítő hallgatók jelentkezhetnek. kurzus => kurzuskód A kurzuskód mindig kurzushoz, tantárgyelemhez és képzési program(ok)hoz kötött. A hallgató képzési programjához kötött kurzuskódot lát, amikor „kurzusfelvételi” vagy „vizsgajelentkezési” időszakban a féléves munkáját tervezi.

A mintaegységek készlete határozza meg azt, hogy egy-egy adott ciklusban milyen tartalommal lehet kurzusokat meghirdetni, illetve a létrejövő kurzusok mely tantervi helyre fognak illeszkednek. A kurzus eredete a mintaegység, ez biztosítja az azonos tartalmat a különböző kurzuskódok mögött. Az, hogy mennyi kurzuskód jöhet létre ugyanarra a kurzusra, attól függ, hogy a kurzushoz kapcsolódó mintaegység (amelyikből a kurzust meghirdették) hány tantervi helyre mutat. Ez utóbbit a mintaegységhez tantervi objektumok (tárgyelemek) kapcsolásával lehet meghatározni. Ezt a kapcsolatot megfeleltetésnek nevezzük.

1. A képzések tantervének elkészítése: tárgyelemek készletének kialakítása 2. A képzések tartalmi elemeinek készletezése: mintaegységek rögzítése 3. A tantervi és a tartalmi elemek egymáshoz rendelése: megfeleltetések kialakítása a minategységek és a tárgyelemek között kurzusmeghirdetés előkészítése A fenti három lépésben rögzített objektumok "időtállóak", elég egy alkalommal létrehozni őket, és az idő előrehaladtával csupán a készlet karbantartásával kell foglalkozni!

A tárgyreprezentánssal összefogott ún. többelemű kurzusok olyan kurzuscsoportokat alkotnak, ahol a teljesítés a csoport egyik kitüntetett eleméhez, az ún. tárgykurzushoz vagy más néven tárgyreprezentáns kurzushoz kötődik. ElőadásGyakorlat

A minta mintacsoportokba sorolása órarendi szempontból fontos. Az órarendkészítő ugyanis tud figyelni arra, hogy az azonos mintacsoportba tartozó mintákból meghirdetett kurzusok között az órarendi ütközést elkerülje. Ha vannak például olyan kurzusok, amelyeket az első évfolyamosok évfolyam-előadás keretében hallgatnak, célszerű az ezekhez tartozó mintákat azonos mintacsoportba sorolni. Mintacsoport Minta tanszékei Az adott mintára órarendi órát hozhatnak létre, vagyis hirdethetnek meg kurzust ehhez a mintához. Az adott mintához megfeleltetést hozhatnak létre az általuk kezelt tárgyelemekhez. A mintához kapcsolódó tanszékek

Meghirdetés alatt (D) Meghirdetés befejezve (I) "Nincs bejegyzés„ (N) Előjelentkezésre felajánlva (L) Ebben a ciklusban nem releváns (L) S => kurzusmeghirdetési státusza (kézzel állítható) S2 => kurzusmeghirdetés állapota (automatikusan kiértékelt) A meghirdető jelezze, hogy az adott elem meghirdetése milyen fázisban van. <= csak kurzusoknál (+ megjegyzés) <= csak mintaegységeknél Zárolt (van hozzá zárolt kurzuskód) Törölhető kurzus (torolt = ‘I’) Nem felvehető kurzus (maxletszam=0) Előjelentkezésre felajánlott kurzus (van hozzá felajánlott kurzuskód) Órarendi cím => A kurzus címe Órarendi kód => A kurzus kódja Generálódnak a mintaegység adataiból. ]

Konfirmálandó: az adott kurzskód felvétele nem csak a hallgatón, hanem az oktatón is múlik, konfirmálandó kurzuskód esetében tehát oktatói jóváhagyás is szükséges ahhoz, hogy a felvétel sikeres legyen. Előjelentkezésre felajánlottak: Ebben a listában csak az előjelentkezésre felajánlott kurzuskódok jelennek meg.

A Tárgyelem lista M (meghirdetett) és K (kreditálható) mezői azt jelzik, hogy van-e már meghirdetett kurzus a tárgyelemhez tartozó minták valamelyikéhez, illetve van-e hely még ezeken a mintákon újabb kurzuskódnak (akkor nincs hely, ha a mintához csak olyan kurzusok vannak meghirdetve, amelyeken a minta minden megfeleltetéséhez tartozik már egy kurzuskód).

Automatikus (A): A megfeleltetésen keresztül kapcsolódó tárgyelemnek megfelelő kurzuskód a kurzus létrehozásakor automatikusan létrejön, vagyis a kurzus meghirdetésével együtt mindjárt kurzuskód(ok) is legenerálódik/generálódnak.

A tanszék joga a kurzusra újabb kurzuskódot létrehozni, azaz az eredeti kurzust más kóddal kreditálni. A kurzushoz tartozó mintaegységhez tartozik olyan tárgyelem (megfeleltetésen keresztül), amelyhez még nem hirdettek meg kódot és a tárgyelemnek a kiválasztott tanszék a kezelője.

Kurzus adatai Kurzushoz meghirdetett kurzuskódok Kurzus oktatói

1

Kurzushoz meghirdetett kurzuskódok 2

2

Kurzus oktatói 3 4/a

3 és

Kurzus oktatói 4/b

Kurzushoz meghirdetett kurzuskódok 5

2

Egy kurzus az összes olyan kóddal, ahol az automatikus meghirdetés be volt pipálva.

A kurzusok és kódok csak a ment gomb megnyomása után lesznek meghirdetve! Csak zárolt kurzuskódot tud felvenni a hallgató és vizsgát is csak ebben az esetben tudunk meghirdetni a kurzushoz!

A módosítás ikon csak abban az esetben látszik, ha van már meghirdetve kurzus a mintaegységhez!

A most keletkezett kódok csillaggal meg vannak jelölve! Ha a kurzushoz van még olyan megfeleltetés amelyhez nem hirdettem meg kódot, akkor megjelenik a plusz kurzuskód ikon is.