Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Kommunikáció az egyetemen kurzus Farkas Lívia előadása

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Kommunikáció az egyetemen kurzus Farkas Lívia előadása"— Előadás másolata:

1 Kommunikáció az egyetemen kurzus Farkas Lívia előadása
Egy hallgatói csoport: a PTE BTK Nyelvészeti Szakkönyvtár könyvtárosainak és a könyvtár bemutatása Farkas Lívia előadása

2 Kommunikáció az egyetemen kurzus
Tartalom: Nyelvészeti Szakkönyvtár fellelhetősége Könyvtár szerkezetének, kinézetének bemutatása A könyvtárosok bemutatása (könyvtár felelős oktatója) Hogyan lehet valaki tag? – Könyvtári gyakornokok Beiratkozás, kölcsönzés

3 Kommunikáció az egyetemen kurzus
fellelhetősége:

4 A Nyelvészeti Szakkönyvtár fellelhetősége
Kommunikáció az egyetemen kurzus Kommunikáció az egyetemen kurzus A Nyelvészeti Szakkönyvtár fellelhetősége A ‘LingBib’ Nyelvészeti Szakkönyvtár a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Nyelvtudományi Tanszékének Szakkönyvtára. Helyileg a Pécs Ifjúság útja 6. szám alatti épületkomplexum D épületében a 229-es szobában található.

5 A könyvtár szerkezetének, kinézetének bemutatása
Kommunikáció az egyetemen kurzus Kommunikáció az egyetemen kurzus A könyvtár szerkezetének, kinézetének bemutatása

6 A könyvtár szerkezetének, kinézetének rövid bemutatása
Kommunikáció az egyetemen kurzus Kommunikáció az egyetemen kurzus A könyvtár szerkezetének, kinézetének rövid bemutatása A Nyelvészeti Szakkönyvtár 2 részre osztható, az első részen található az ügyeletes könyvtáros, aki a beiratkozásokat és a kölcsönzéseket intézi, itt találhatók a csak olvasótermi könyvek.

7 A könyvtár szerkezetének, kinézetének rövid bemutatása
Kommunikáció az egyetemen kurzus Kommunikáció az egyetemen kurzus A könyvtár szerkezetének, kinézetének rövid bemutatása A második rész a tulajdonképpeni olvasóterem, ahol vannak olvasótermi, kölcsönözhető és korlátozottan kölcsönözhető könyvek. Itt a könyvek, szakdolgozatok folyóiratok találhatók, melyek polcokra vannak rendezve, a polcokon egyértelműen és könnyen lehet kiigazodni, mert fel vannak címkézve.

8 A könyvtárosok bemutatása (könyvtár felelős oktatója)
Kommunikáció az egyetemen kurzus Kommunikáció az egyetemen kurzus A könyvtárosok bemutatása (könyvtár felelős oktatója)

9 A könyvtárosok bemutatása (könyvtár felelős oktatója)
Kommunikáció az egyetemen kurzus Kommunikáció az egyetemen kurzus A könyvtárosok bemutatása (könyvtár felelős oktatója) A könyvtárban jelenleg 7 ügyeletes könyvtáros dolgozik. Többségük 2-4 éve tagja ennek a hallgatói csoportnak. A következőkben őket fogom részletezni: Bakonyi Bettina, Komlósi Katalin, Kovács Attila, Pazaurek Szabina, Pálfi Melinda, Pirka Katalin, Szamák Anna

10 A könyvtárosok bemutatása (könyvtár felelős oktatója)
Kommunikáció az egyetemen kurzus Kommunikáció az egyetemen kurzus A könyvtárosok bemutatása (könyvtár felelős oktatója) Bakonyi Bettina Magyar-informatikus könyvtáros szakos , 4. évfolyamos hallgató, 7. féléve könyvtáros. Nagyon szeret könyvtáros lenni.

11 A könyvtárosok bemutatása (könyvtár felelős oktatója)
Kommunikáció az egyetemen kurzus Kommunikáció az egyetemen kurzus A könyvtárosok bemutatása (könyvtár felelős oktatója) Komlósi Katalin (Katus) Negyed éves magyar szakos hallgató, általános nyelvészet specializáción van, és már 4. éve könyvtáros.

12 A könyvtárosok bemutatása (könyvtár felelős oktatója)
Kommunikáció az egyetemen kurzus Kommunikáció az egyetemen kurzus A könyvtárosok bemutatása (könyvtár felelős oktatója) Kovács Attila Kommunikáció-magyar szakos , 3. évfolyamos hallgató, 2 éve könyvtáros.

13 A könyvtárosok bemutatása (könyvtár felelős oktatója)
Kommunikáció az egyetemen kurzus Kommunikáció az egyetemen kurzus A könyvtárosok bemutatása (könyvtár felelős oktatója) Pazaurek Szabina Kommunikáció-magyar szakos , negyedéves hallgató, 4 éve könyvtáros, amióta a Katus is.

14 A könyvtárosok bemutatása (könyvtár felelős oktatója)
Kommunikáció az egyetemen kurzus Kommunikáció az egyetemen kurzus A könyvtárosok bemutatása (könyvtár felelős oktatója) Pálfi Melinda (Linda) Magyar-kommunikáció szakos, negyedéves hallgató. 3 éve könyvtáros.

15 A könyvtárosok bemutatása (könyvtár felelős oktatója)
Kommunikáció az egyetemen kurzus Kommunikáció az egyetemen kurzus A könyvtárosok bemutatása (könyvtár felelős oktatója) Pirka Katalin Harmadéves magyar szakos hallgató, finnugor és régi magyar specializációval, 6. féléve könyvtáros.

16 A könyvtárosok bemutatása (könyvtár felelős oktatója)
Kommunikáció az egyetemen kurzus Kommunikáció az egyetemen kurzus A könyvtárosok bemutatása (könyvtár felelős oktatója) Szamák Anna Magyar-politológia szakos , 2. évfolyamos hallgató, 4. féléve könyvtáros.

17 A könyvtárosok bemutatása (könyvtár felelős oktatója)
Kommunikáció az egyetemen kurzus A könyvtárosok bemutatása (könyvtár felelős oktatója) A könyvtár felelős oktatója Viszket Anita, akinek feladata: folyamatosan irányítani a munkát, megszervezni és megtartani a Nagy Közös Találkozókat (utána emlékeztetőt írni) és időnként konzultálni a tanszékvezetővel havonta áthozni a Kari Könyvtárból a megrendelt folyóiratokat (vagy megbízni ezzel valakit) őrizni a ki nem osztott könyvtári kulcsokat és az aláírt átvételi elismervényeket csekkekről gondoskodni a felszólító levelekhez kezelni az egyedi eseteket a kölcsönzésben biztosítani a megfelelő mennyiségű nyitva tartást folyamatosan karbantartatni a gépeket

18 Hogyan lehet valaki tag? – Könyvtári gyakornokok
Kommunikáció az egyetemen kurzus Hogyan lehet valaki tag? – Könyvtári gyakornokok

19 Hogyan lehet valaki tag? – Könyvtári gyakornokok
Kommunikáció az egyetemen kurzus Hogyan lehet valaki tag? – Könyvtári gyakornokok Jelentkezés: „hirdetés”, Könyvtári munka című kurzus, gyakornokok, tutor-választás Gyakornoksággal kapcsolatos feladatok: ügyeletes mellett eltöltött idő, beszámolók, kéthetente megbeszélések, félévvégi teszt Kitérő: informatikus-könyvtáros képzések a különböző egyetemeken (pl.: Szombathely, mot.hu/egyetem_felveteli/ajanlat/informatikus_konyvtaros )

20 Beiratkozás, kölcsönzés
Kommunikáció az egyetemen kurzus Beiratkozás, kölcsönzés

21 Beiratkozás, kölcsönzés
Kommunikáció az egyetemen kurzus Beiratkozás, kölcsönzés Szükséges adatok, papírok a beiratkozáshoz: adatlap, belépési nyilatkozat kitöltése, kinyomtatása fényképes igazolvány vagy diákigazolvány a beiratkozáskor és az ezeket követő kölcsönzésekor mindig !!! EHA kód kezességi nyilatkozat különböző kölcsönzési feltételek és jogok kölcsönző programok: lásd Ádám előadása

22 Kommunikáció az egyetemen kurzus
Köszönöm a figyelmet! 


Letölteni ppt "Kommunikáció az egyetemen kurzus Farkas Lívia előadása"

Hasonló előadás


Google Hirdetések