9:00-10:30: Munkaasztal 10:30-11:00 Szünet 11:00-11:30: Admin, Személykezelés, Dolgozókezelés (óraterhelés) 11:30-12:00: Kérdezz-felelek 12-13: Ebédszünet.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Alapképzések kreditjeinek elismerése a mesterképzésben - a TTK-s megfontolások Dr. Varga Zsuzsa OKT egyetemi docens SZTE-TTIK.
Advertisements

Oktatásszervezési változások. Mintatantervi változások.
Óraregisztrálási modul
Statisztika 2008 Az elektronikus program használata.
Az érettségi rendszere
Kreditpontokkal kapcsolatos tájékoztatás
A többfokozatú képzés kezelésének problémái a TVSZ-ben László Gyula.
E-KÖZIGAZGATÁSI ALAPISMERETEK
Bevezetés a szabad bölcsészetbe
Információ a kurrens folyóiratállományról Az OPAC, és a periodika modul segítségével.
PTE ETR3 bevezetés - hallgatói vizsgajelentkezés -
Tájékoztató az Anglisztika MA-ról Cser András PPKE BTK Angol Intézet október 9.
Tanügyi tapasztalatok és jövőkép IV. ETR konferencia Viszket Anita Budapest, január
V. ETR konferencia április Fogalomrendszer: ETR & ETN Kodácsy Tamás etn at kodasoft.hu.
NYELVI KÉPZÉS AZ ÓBUDAI EGYETEMEN Elfogadta a Rektori Tanács
A NEPTUN.NET (a hallgatói felület) KEZELÉSE
CENTROSZET Szakképzés-szervezési Nonprofit Kft TÁMOP /1-2F KMOP-4.1.1/A Szoftverfejlesztés eredményei Közös szervezetmenedzsment.
Vizsgalapok oktatói kezelése Készítette: Fekete Tamás.
ERASMUS Pályázat 2013/2014. KAPCSOLAT ERASMUS Iroda Pinizsi Andrásné Kecskeméti utca IV. emelet 420. Fogadó óra: hétfő-kedd-szerda-csütörtök:
Hálózat összeállítási feladat 2
Szervező modul. Vizsgaidőpontok kezelése – új létrehozás - Új vizsgaidőpontot vagy teljesítéslapot a „Vizsgaidőpont” menü „Új létrehozás” menüpontjában.
Tanrend szervező, kurzusóra => kurzus A kurzus az adott ciklusban (heti gyakoriságú, féléves, …) időponttal, hellyel és oktatóval meghirdetett képzési.
Szervező, kurzusóra => kurzus A kurzus az adott ciklusban (heti gyakoriságú, féléves, …) időponttal, hellyel és oktatóval meghirdetett képzési alkalom.
Tartalom -Terminológiaváltozás -Újdonságok -Vizsgák kezelése -Vizsgaidőpont meghirdetése -Tanszéki vizsgakezelés -Tanszéki újdonságok.
ETR Tanügy DEXTER Informatikai kft.. ETR Képesítési követelmények Tantervek Oktatási Tevékenység Oktatási folyamat Szervezése, lebonyolítása Erőforrások.
Bolognai oklevél nyomtatása ETR-ből
A BSC tantervek várható struktúrája szakok, képzések a hallgatóknál – ETR3 A hallgató jelentkezik a felvételi tájékoztatóban meghirdetett szakra, és felveszik.
Személyes adatok (hallgatói, oktatói adatok egy felületen) Szakok kezelése Új funkcióik.
Az ETR és a NEPTUN tanulmányi rendszerekről
ERASMUS tájékoztató E 542.
Tájékoztató az Anglisztika MA-ról Cser András PPKE BTK Angol Intézet október 18.
Tájékoztató Tájékoztató a BA/BSc képzésekben résztvevő hallgatóknak a szakirány választás, a tanári mesterképzésbe való belépés feltételeiről és lehetőségeiről.
Felvételi pontszámítás. A pontszámítás alapját a középiskolai eredmények és az érettségi teljesítmény adják, amelyek például emelt szintű érettségiért,
FRANCIA NYELV, IRODALOM ÉS KULTÚRA MESTERKÉPZÉSI SZAK.
E gységes T anulmányi R endszer ®. A rendszerhez történő hozzáférés  A felhasználói nevet és a jelszót a Tanulmányi Osztály adja  Az ETR Internetes.
ETR kapcsolat a Felsőoktatási Információs Rendszerrel (FIR) Molnár István Budapest, január
Konferencia január 25.SZTE, Homor, Makay1 BA/Bsc tantervi struktúrák a Szegedi Tudományegyetemen Dr. Homor Géza, Dr. Makay Árpád.
Viszket Anita Fogalomrendszer: ETR 1/11.
ETR generáció váltás Tanterv konverzió előkészítés Tanterv konverzió (ösvényesítés)
A bolognai rendszer Jogszabályok: 2005.CXXIX
Szakirányválasztási eljárás - Orientációs eljárás.
Fejlesztések, változások a Neptun rendszerben
Oktatói webes vizsgakezelés
Törzsek-Partnerek A partnerek menüpont alatt végezhetjük a partnerek nyilvántartásával kapcsolatos műveleteket. A partnertörzsben vesszük fel a partnerek.
Általában a kétszintű informatika érettségiről. Források, ahol utána nézhetünk részletesebben:
Kérelem elektronikus benyújtása a Szolgáltatói Nyilvántartásba
Általános…. Neptun új modulok
FIR fejlesztések, változások november. Új verzió változásai Novemberi verzióval új FIR 4.0 xsd én kerül élesítésre 24-előtt verzió kihelyezés.
Felvételi eljárás 2014/2015.
Némethné Kárpáti Nóra mb. tanulmányi osztályvezető
A hallgatók jelenlétének nyilvántartása a Neptunban
Egyszerűsített kettős könyvelés gazdasági eseményekkel
Jegybeírás tanszéki, oktatói felületen
Kooperáció a felsőoktatásban
A tanári mesterszak gyakorlatai Vezetőtanári tájékoztató szeptember 7. Salát Magdolna PK OTF Tanárképzési Osztály.
Az elektronikus vizsgázás menetének rövid ismertetője.
Fejlesztések, változások a kérvény modulban. Részletfizetési kérvény változások Új rendszerparaméter: PU_RKERVENYEZETTKIRASBEFIZETES S zabályozza, hogy.
Pénzügyes változások, fejlesztések. FIR pénzügyek.
Aktualitások a Neptun webes felületeken. Általános WEB változások Támogatott böngésző verzióemelésTámogatott böngésző verzióemelés Nyelv változtatás belépés.
Gazdaságtudományi Kar Faculty of Economics Vállalati információs napok a duális felsőoktatási képzésekről Miskolc, március 25. Veresné dr. Somosi.
HALLGATÓI TUDNIVALÓK A FÉLÉV INDÍTÁSÁRÓL Wesley János Lelkészképző Főiskola – 2011/2012. tanév II. félév.
ÉRETTSÉGI 2016 Általános tájékoztató az érettségiről
Tanulmányi Átlagok 2010/2011 tanév őszi félévéig Korrigált Kreditindex (KKI) Súlyozott Tanulmányi Átlag 2010/2011 tanév tavaszi félévétől Ösztöndíj Index.
NYELVI KÉPZÉS AZ ÓBUDAI EGYETEMEN Elfogadta a Rektori Tanács
Szakirányválasztás Lengyel Ágnes ELTE Pedagogikum Központ Oktatásszervezési és Tanulmányi Főosztály Szakirányválasztással kapcsolatos tájékoztató – pedagógia.
Közigazgatási alapvizsga a Probono rendszerben
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
OSAP statisztika FIR FÓRUM január 29. Hosznyák András.
TÁJÉKOZTATÓ A FAKULTÁCIÓ VÁLASZTÁSHOZ
Előadás másolata:

9:00-10:30: Munkaasztal 10:30-11:00 Szünet 11:00-11:30: Admin, Személykezelés, Dolgozókezelés (óraterhelés) 11:30-12:00: Kérdezz-felelek 12-13: Ebédszünet 13:00-14:00: Tanrend (mintakezelés, kurzuszárolás, kurzusmódosítások) 14:00-14:30: Szünet 14:30-15:30: Szervező (kurzusfelvétel, csoportos kezelések, vizsga) 15:30-16:00 Kérdezz-felelek

Kezelési kör átváltása belépés után

Kétféle hallgató-keresési lehetőség: - az eddig megszokott hallgató-kereső - és egy új, intézményileg paraméterezhető általános kereső

„Új” szervezési módja a tanulmányoknak: SZAK A ciklus időbeli tagolása mellett megjelent a térbeli tagolás: képzőhely akárhányféle kereső definiálható (központilag), és ezek közül választani lehet Általános kereső és Új fogalmak

„Új” szervezési módja a tanulmányoknak: SZAK A ciklus időbeli tagolása mellett megjelent a térbeli tagolás: képzőhely Általános kereső és Új fogalmak akárhányféle kereső definiálható (központilag), és ezek közül választani lehet Képzőhely: a hallgató féléves képzéséhez hozzárendelhető egy képzőhely, ahol azt a képzését végzi. Minden kurzusnak, kurzuskódnak és vizsgának van képzőhelye. Amennyiben a hallgató képzőhelye eltér a kurzuskód vagy a vizsga képzőhelyétől, a hallgató a weben nem tud jelentkezni a kurzuskódra vagy a vizsgára (ez utóbbi esetben van lehetőség képzőhely-engedélyre: Munkaasztal, Bejegyzések, Vizsga engedélyek).

Szakok Teszt Gergely Filozófia ANK Filozófia – Amerikanisztika ANK Német ANK GÓLYA

Filozófia ANK Filozófia – Amerikanisztika ANK Német ANK ETR: Szakok és KPR-ek Filozófia AN Ált. műv. krit. virt.Tanárképző t. (virt) Amerikanisztika ANNémet AN Szakok

Szakok és képzések a hallgatónál

Szakok és képzések a hallgatónál: mi a jelentősége annak, hogy - mikor UGYANAZ a képzés, - mikor UGYANOLYAN ugyanaz a KPR és ugyanaz a képzés-azonosító ugyanaz a KPR és más a képzés-azonosító a teljesítéskiértékelés KÉPZÉSenként zajlik tehát itt két különböző (de ugyanazt a KPR-t tartalmazó) képzés van, ezért különböző lehet a teljesítéskiértékelés eredménye

A teljesítések nyilvántartása Ezt meghívja az indexzárás. Az adott félév és képzés kurzusai által szerzett kreditek elszámolása a képzéhez tartozó tantervbe. A hallgató összes kurzusfelvételéről (bármely képzésben és ciklusban legyen is) megvizsgálja, hogy a kiválasztott képzés tantervébe elszámolható-e, és ha igen, elszámolja. Nagyon hasznos pl. újrafelvételizésnél. A „lezáró” kiértékelés visszavonhatatlan! Az így kiértékelt és egyben lockolt ciklushoz ÉS képzéshez tartozó kurzusokból származó krediteket soha nem értékeljük újra, akkor sem, ha a kurzusteljesítést sztornózzák, a kurzus kreditjét vagy sablonját megváltoztatják. Ugyanakkor ez NEM véd a tanterv-változtatások ellen! Az érintett ciklusban felvett kurzusokat teljesítettként értékeli ki (természetesen nem jegyzi be véglegesen az eredményt)– ez kell az előjelentkezések-nél az előfeltétel- ellenőrzéshez

Ezt meghívja az indexzárás. Az adott félév és képzés kurzusai által szerzett kreditek elszámolása a képzéhez tartozó tantervbe. A hallgató összes kurzusfelvételéről (bármely képzésben és ciklusban legyen is) megvizsgálja, hogy a kiválasztott képzés tantervébe elszámolható-e, és ha igen, elszámolja. Nagyon hasznos pl. újrafelvételizésnél. A „lezáró” kiértékelés visszavonhatatlan! Az így kiértékelt és egyben lockolt ciklushoz ÉS képzéshez tartozó kurzusokból származó krediteket soha nem értékeljük újra, akkor sem, ha a kurzusteljesítést sztornózzák, a kurzus kreditjét vagy sablonját megváltoztatják. Ugyanakkor ez NEM véd a tanterv-változtatások ellen! Az érintett ciklusban felvett kurzusokat teljesítettként értékeli ki (természetesen nem jegyzi be véglegesen az eredményt)– ez kell az előjelentkezések-nél az előfeltétel- ellenőrzéshez Fontos fogalom: gyűjtögető KPR-ek. Ezeknél csak a tantárgy-kreditet növeljük, a KPR-kreditet nem. Fontos fogalom: KPR (vagyis tanterv)-zárolás: a zárolt KPR-eket tekintjük jóknak. A felnyitás és újrazárolás meghívhat egy olyan folyamatot, ami a már teljesített tantervi egységek újraszámolását „lockolja”. A teljesítések nyilvántartása

A képzésfüggetlen teljesítésnyilvántartásra azért van szükség, hogy ha valaki nem- szakos kurzust akar felvenni („egyéb” típusú KPR-ből), akkor ellenőrizni lehessen, hogy teljesítette-e az előfeltételeket. Ilyenkor egy- egy tárgyelem vagy tantárgy kreditszámát úgy számoljuk össze, hogy nem vesszük figyelembe sem a ciklust, sem a képzést, amikor/ahova a kurzust felvették. A puha szokás szerint abban különbözik a keménytől, hogy a kiválasztott ciklus kurzusfelvételeit is úgy számolja, mintha teljesítve volnának (egyébként ciklusfüggetlenül működik). Szintén például az előjelentkezések előfeltétel- ellenőrzéseinél releváns. Vagy tanácsadásnál a kurzus- felvételnél. A teljesítések nyilvántartása

A képzésfüggetlen teljesítésnyilvántartásra azért van szükség, hogy ha valaki nem- szakos kurzust akar felvenni („egyéb” típusú KPR-ből), akkor ellenőrizni lehessen, hogy teljesítette-e az előfeltételeket. Ilyenkor egy- egy tárgyelem vagy tantárgy kreditszámát úgy számoljuk össze, hogy nem vesszük figyelembe sem a ciklust, sem a képzést, amikor/ahova a kurzust felvették. A puha szokás szerint abban különbözik a keménytől, hogy a kiválasztott ciklus kurzusfelvételeit is úgy számolja, mintha teljesítve volnának (egyébként ciklusfüggetlenül működik). Szintén például az előjelentkezések előfeltétel- ellenőrzéseinél releváns. Vagy tanácsadásnál a kurzus- felvételnél. Fontos fogalom: „egyéb”-KPR: az olyan KPR-ek, amelyeknek nincs saját tantervi tartalmuk, hanem mintegy kapuként szolgálnak nem-szakos kurzusok felvételéhez. Lehetséges korlátozások: csak bizonyos, kiválasztott KPR-ek kínálatából lehet válogatni, vagy csak bizonyos modulok kínálatából. A teljesítések nyilvántartása

Kézi bejegyzés: elfogadjuk a tárgyelemet teljesített előfeltételként megnyomom

Kézi bejegyzés: elfogadjuk a tárgyelemet teljesített előfeltételként

Mint előfeltételt, elfogadtuk a tárgyelemet, de a szüksége kreditszáma nincs meg. Kézi bejegyzés: elfogadjuk a tárgyelemet teljesített előfeltételként

jobb gomb Kézi bejegyzés: kreditet jegyzünk be a tárgyelemhez

Az elszámolt kredithez megadhatom egy másik intézmény egy kurzusát (beírással) vagy a saját intézmény egy kurzusát (kiválasztással), vagy a hallgatónak egy más képzésben felvett kurzusát (kiválasztással). Ugyanebben a képzésben, más tárgyelemben teljesített kurzus csak akkor választható ki, ha a teljesítését sztornózták. A hallgatói furfarngok (tízszeres elszámoltatás) ellen csak a kiválasztott kurzus vagy kurzusfevétel véd!!!! Amit muszáj megadni: hány kredittel növelem a tárgyelemet, és hánnyal a képzést (legtöbbször a kettő ugyanannyi) Kézi bejegyzés: kreditet jegyzünk be a tárgyelemhez

1, A képzésfüggő teljesítéskiértékelésnél nem számoljuk el automatikusan (a közös modulon keresztül) az egyik képzésbe kézzel bejegyzett kreditet a másik (vele közös modult tartalmazó) képzésbe is, így, ha mindkét képzésben el akarjuk számolni a hozott kreditet, akkor azt mindegyik érintett képzésbe be kell jegyezni! De elszámolási szándék esetén ajánlott inkább ezzel a pipával megtenni az átemelést! 2, A pipa jelentősége: képzésfüggetlen kiértékelésnél ugyanis figyelembe kell vennünk a kézi bejegyzéseket is, és csak akkor tudjuk eldönteni, hogy melyik két kézi bejegyzés vonatkozik ugyanarra a kurzusteljesítésre, ha a máshonnan hozott teljesítést csak az egyik képzésbe jegyezzük be, és a másikba ezzel a pipával emeljük át. Ha mindkét képzésbe külön-külön bejegyezzük a kreditet (és nem választunk ki sem kurzust, sem kurzusfelvételt), akkor az a képzésfüggetlen számolásnál duplán fog számítani. Kézi bejegyzés: kreditet jegyzünk be a tárgyelemhez

Ezzel az eljárással növeltük a tárgyelem (és akár a képzés) kreditszámát, és nem csak előfeltételként van ezentúl teljesítve a tárgyelem. Az új kreditszámok csak a teljesítéskiértékelés után jelennek meg! Puha kiértékeléssel frissülő adat, ami azt jelenti, hogy ha minden felvett kurzust teljesítene, teljesítve lenne-e a tantervi egység. Kézi bejegyzés: kreditet jegyzünk be a tárgyelemhez

Teljesítésnyilvántartás egyéb tantervi szinteken jelenlegi helyzet: - tantárgyak: megtekinthetőek a korábban bejegyzett plusz kreditek, valamint sztornózhatóak ezek a kreditek (ha átírják őket a tárgyelemekhez), de újabb kreditek nem vihetőek fel. Továbbá kipipálható a tantárgy teljesítettsége mint előfeltétel. - mérföldkövek: kipipálható a mérföldkő teljesítettsége, mint előfeltétel további szinteken (ösvény, képzés) nem lehet kézzel teljesítéseket beállítani

A belépéskor megjelenő hallgatói adatok

Személyes megjegyzések a hallgatóhoz A személyes megjegyzés rögzítéséhez

Itt lehet az adatot rögzíteni. És erre klikkelve is lehet olvasni.

Infó: minden oldalon, ahol van infó gomb, intézményileg paraméterezhető információs ablak jeleníthető meg a hallgatókról, dolgozókról

Beiratkozás: alaphelyzetben szakra iratkozik a hallgató Itt megjelennek azok a szakok (pontosabban: szak- törzslap kapcsolatok), amelyekre a hallgató be tud iratkozni. Feltétel: a beiratkozás előtt a szakon a hallgató állapota beiratkozásra vagy bejelentkezésre vár. A kipipált szakokra iratom be a hallgatót a Beirat gomb megnyomásával. Így automatikusan emelem eggyel minden, a szakhoz tartozó képzésen a szemeszterszámot (vagyis nem feltétlenül az itt kiírt akt.félév íródik be a képzésekhez).

Az állapot alap joggal csak akkor módosítható, ha a képzés KPR-e virtuális vagy behívott, és leadottra akarom állítani a képzést. A reguláris működésen túl: adatjavítások (Képzések gomb) Fontos fogalom: behívott KPR. Ez olyan KPR, amit más, „rendes” KPR-ekbe kvázi tantárgyként csatolunk be (kötelező, kötelezően választható, szabadon választhatóként), vagyis valójában kb. egy modult képvisel.

jobb gomb A reguláris működésen túl: adatjavítások (Tanbokor)

Szak befejezése: az adatokat lehet ún. „gyorsrögzíteni”

Szak befejezése: részletes rögzítése Intézményi beállítás alapján erről a felületről átvihető az adat a gyorsrögzítős felületre. Fordítva ez nem lehetséges!!!

Néhány újdonság a féléves képzésben Új működés, kiválasztható készlet: tanulócsoport. A készlet elemei tölthetőek a Készletek / Képzési készletek menüben. Több szakirány is megadható, és megjelölhető szigorúan jelzővel.

Néhány újdonság a hallgatói adatok között Tudományos fokozat Lakhatás Kollégium

Hallgató tanulmányainak nyilvántartási szintjei Törzslap-fül (Munkaasztal, Képzések gomb)

Féléves törzslap-fül Hallgató tanulmányainak nyilvántartási szintjei (Munkaasztal, Képzések gomb)

Képzés-fül Hallgató tanulmányainak nyilvántartási szintjei (Munkaasztal, Képzések gomb)

Féléves képzés-fül Hallgató tanulmányainak nyilvántartási szintjei (Munkaasztal, Képzések gomb)

Szak-fül Hallgató tanulmányainak nyilvántartási szintjei (Munkaasztal, Képzések gomb)

Szak-törzslap-fül Hallgató tanulmányainak nyilvántartási szintjei (Munkaasztal, Képzések gomb)

Féléves szak-törzslap-fül Hallgató tanulmányainak nyilvántartási szintjei (Munkaasztal, Képzések gomb) Fontos, hogy csak megfelelő állapotból lehet a módosításokat indítani (pl. Leadott állapotból nem lehet Végzett állapotra állítani a szakot, legalábbis alap-joggal).

Általános újdonságok

Tanulmányok

szervező, kurzusóra => kurzus A kurzus az adott ciklusban (heti gyakoriságú, féléves, …) időponttal, hellyel és oktatóval meghirdetett képzési alkalom. A kurzusra többféle képzési programot teljesítő hallgatók jelentkezhetnek. kurzus => kurzuskód A kurzuskód mindig kurzushoz, tantárgyelemhez és képzési program(ok)hoz kötött. A hallgató képzési programjához kötött kurzuskódot lát, amikor „kurzusfelvételi” vagy „vizsgajelentkezési” időszakban a féléves munkáját tervezi. Előjelentkezés Elszámolás Újdonságok és terminológia változás Kurzusfelvétel lezárása Tömeges kurzusfelvétel