A KV-2 Nehéztank.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
II. Világ Háború Fegyverei és csatái
Advertisements

A krétai csata A Merkúr hadművelet.
A győri hadsereg-fejlesztési program
TASKI swingo 455 Erős. Tömör. Kényelmes.. Fő tulajdonságok • optimalizált gépmagasság, hogy az asztalok alá is beférjen • erőteljes gépezet a nehezen.
Készítette: Boros Erzsi
Az 1. világháború.
Repülőgépek felderítése a RADAR feltalálása előtt
MAGYAR KATONÁK AZ ELSŐ VILÁGHÁBORÚBAN
Sztálingrádi csata.
A semlegességtől a doni katasztrófáig
Szovjet-Finn határviták Balogh Márton. Finnország a tárgyalt korszakban Az ország 1918-ban nyerte el függetlenségét. (Tartui béke, 1920, október.
„Alacsony státusú szakok” – Kísérlet a diplomák munkaerő-piaci értékkülönbségeinek alternatív magyarázatára Kiss László Projekt megnevezése: Felsőoktatási.
Az I. világháború A franciák voltak az elsők, akik az első világháború alatt vegyi fegyvereket (könnygázt) használtak. A németek először 1915 januárjában,
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt.
Matematika II. 3. előadás Geodézia szakmérnöki szak 2010/2011. tanév Műszaki térinformatika ágazat tavaszi félév.
A kurszki csata.
ZAJVÉDELEM SZÁMÍTÁSI PÉLDA Koren Edit 3.. Feladat A gyárban folyamatos a termelés. Három műszakban dolgoznak. Nőket csak abban a műszakban lehet foglalkoztatni,
Call of duty 2.
A II. VILÁGHÁBORÚ Története Készítette: Orbán Balázs 9/A.
A második világháború fegyverei
A 2. világháború Fegyverei
Az európai integráció története
A vadgazdálkodás ökonómiai jellegzetességei Schiberna Endre.
Geotermikus Energia.
1887. november 17-én Londonban született Henry Montgomery anglikán pap gyermekeként. Bernard Montgomery
”A határozottság nem azt jelenti, hogy egy dolgot mindenáron meg kell tenni. A határozottság: nem habozni megvalósítani valamit, amikor a belső meggyőződés.
Réde Készítette: Bárány Dorián gazdálkodás és menedzsment I. évfolyam I. csoport.
A MÁSODIK VILÁGHÁBORÚ FEGYVEREI
Március 13.- ai budapesti kirándulás
Készítette : Vasas László. AZ első PC-t, Harvard Egyetemen készítették ben. Howard Aiken vezetésével elkészült a Mark I. Bár a háborús időkben.
szakmérnök hallgatók számára
Magyarország a II. világháborúban.
Megújuló energia A szél Palásthy Dávid 11.A. A Nap Földet elérő energiájának 1-3%-a alakul szélenergiává.
A villamos jel analízis módszer alkalmazása forgó gépek energetikai és diagnosztikai vizsgálata céljából Gyökér Gyula okl. vill. mérnök.
Ellenforradalom és konszolidáció
7. Házi feladat megoldása
Kiszely-Kiss László: A fekete sereg
ORSZÁGOS KÖZÉPISKOLAI TANULMÁNYI VERSENY FIZIKA KÍSÉRLETI FORDULÓ Budapest, április 5.
A II. világháború (2.) A keleti front
Nyitott Kapuk 2010 Beiskolázási kérdőívek értékelése.
Magyarország a második világháborúban
1. Melyik jármű haladhat tovább elsőként az ábrán látható forgalmi helyzetben? a) A "V" jelű villamos. b) Az "M" jelű munkagép. c) Az "R" jelű rendőrségi.
Az i. Világháború hatása Szegedre
Leonyid Utyeszov Odessza Moszkva Énekes ◦ Dzsessz ◦ Sanzon Zenész ◦ zenekarvezető Színész.
A második világháború harc kocsijai Készítette: Dobi Gábor.
Mártély az I. világháborúb an. Főként a galíciai és az olasz fronton harcoltak és haltak hősi halált a mártélyiak, akik között voltak gazdák, bérlők,
Szeged az első világháborúban
A kurszki csata.
A TANK A harcmező ura.
Szélenergia.
A Pun-Római háborúk.
TÉMAKÖR: A MÁSODIK VILÁGHÁBORÚ: szeptember szeptember 2.
Szerbia – Szerb Köztársaság
Az első világháború (csoda)fegyverei: Repülőgépek
Az első világháború (csoda)fegyverei: Német hadiléghajók
MOSONSZOLNOKI SZÉLERŐMŰ PARK A szélerőművek üzemeltetésével kapcsolatos gyakorlati tapasztalatok Előadó: Papp László
Készítette: Béres Anna 11.a. Élete  október 18-án született Egyházfaluban (Sopron vármegyében)  Édesapja meghalt születésekor  Iskolakezdésekor.
Páncélvonatok az első világháborúban
A tengelyhatalmak térnyerése. Az angliai csata Az USA a Monroe-elvet képviseli Hitler szeretne megállapodni a britekkel a germán rokonságra hivatkozva,
A világháború kezdete július 28. – november 11.
Ady Endre Alapiskola Párkány A FORRADALOM FEGYVEREI ÉS HARCMODORA
Egy 1965-ös versenyfeladat története…
„MEGŐRÜLT AZ EMBERISÉG”
ÚJRAKEZDÉS A HÁBORÚ UTÁN
Az I. világháború A franciák voltak az elsők, akik az első világháború alatt vegyi fegyvereket (könnygázt) használtak. A németek először 1915 januárjában,
A villanyvasút egyik megteremtője
A totális háború ( ) (Totális háború=kiterjedt minden földrészre, óceánra, országra, valamint a hátországokra is) Tankönyv oldal.
Soroksárpéteri (Pestszentimre)
Előadás másolata:

A KV-2 Nehéztank

A KV-2 (KV – Kliment Vorosilov) szovjet nehézharckocsi a második világháború időszakából. 1940 tavasza és 1941 októbere között gyártották a KV-1 alvázát felhasználva, jelentősen módosított toronnyal és fegyverzettel.

KV-1 KV-2

Története: Az 1940-43 között a szovjet nehéz harckocsiknál általánosan használt KV rövidítés - így a KV-2 típus megnevezése - Kliment Jefremovics Vorosilov nevének kezdőbetűiből ered. A 2-es szám a második modelt jelöli a KV harckocsik sorában.

A harckocsit a Leningrádi Kirov Gyár mérnöki irodája 1940 A harckocsit a Leningrádi Kirov Gyár mérnöki irodája 1940. januárjában tervezte a munkás-paraszt Vörös Hadsereg - alapvetően az 1939-40-ben zajló szovjet-finn háborúban a Mannerheim vonal erődrendszerét leküzdeni képes - jólvédett és nagytűzerejű tank igényét és annak hiányát kielégítendő. Két hónapra rá a KV-2-t hivatalosan is rendszeresítették és a leningrádi gyár megkezdte a sorozatgyártást, ami 1941. októberéig tartott.

A gyártás befejezése több okra vezethető vissza: nagy anyagigény, alacsony megbízhatóság, a gyár Leningrád ostroma miatt történő átelepítése, illetve az ostromgyűrű bezárulása után a termelés teljes befejezése. A leningrádi gyár által legyártott 334 darab KV-2 harckocsi az 1941-es harcokban gyakorlatilag mind megsemmisült.

Alkalmazása: A Barbarossa hadművelet idején a harckocsi páncéljait német harckocsiágyúk még közvetlen közelről sem voltak képesek átlőni, ami sokkolta a német páncéloscsapatokat. Leküzdésük a német gyalogság mágneses tapadóaknáival, vagy a tüzérség révén sikerült. Az Északnyugati Front alá beosztott 41. harckocsi-hadosztály 33 KV–2-eséből 22-t veszített el.

Ezek közül mindössze ötöt semmisített meg az ellenség, tizenhetet pedig hátrahagytak műszaki gondok, vagy az elfogyott üzemanyag miatt. Októberben a gyártását leállították.

Főbb adatai: Páncélvastagság: 75mm Személyzet: 6 fő Súly: 52t Teljesítmény: 441kW (600LE) Fegyverzet: 1 152,4 mm-es tarack; 4 7,62 mm-es géppuska

Főként erődök megsemmisítésére, vagy könnyebb páncélosok támogatására használták. Töltése sokáig tartott, mert a löveg osztott lövedéket lőtt. (először a lövedéket majd a kivető töltetet töltötték be).

Hátrányai: Kevés lőszert tudott vinni Lassan forgott a torony, mely a löveg tömege miatt túlméretezett volt. Alulmotorizáltsága miatt sok volt a műszaki hiba

Készítő: Pusztai Dániel