Magyarország Természeti Kincsei

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Partner Országok Partner Countries. Hungary Hungary is situated in Central Europe, in the Carpathian Basin. About ten million people live in Hungary.
Advertisements

Cseppkőbarlangok Huszti Dóra 9.o
Siófok és környéki hungarikumok
Víz világnapja 2014.
HAJDÚSZOBOSZLÓ ⁄ Hajdúszoboszló Közép-Európában, Magyarország keleti részén található. Európa híres pusztája, a Hortobágy és a mozgalmas nagyváros, Debrecen.
Európai Nemzeti Parkok Napja Május 24.
Klímaváltozás – a XXI. Század kihívása Magyarországi Klímacsúcs Budapest, február 27. Klímaváltozás és növénytermesztés Jolánkai Márton Szent István.
A vidékfejlesztéstől az öko-turizmusig a Nyugat-dunántúli régióban Határmentiségtől az integrált határrégióig Sopron április 06.
Magyar Világörökség Kiemelkedő természeti és kulturális kincseink.
Dél Amerika Dél-Amerika területe 17 840 000 km² a Föld felszínének kb. 3,5%-a ös adat szerint népessége több mint 371 000 000. Területe alapján a.
Vizek a mélyben és a felszínen
Északi-középhegység Elsősorban harmadidőszaki vulkáni kőzetek: andezit, andezittufa, riolt, riolittufa Középidei üledékek: Cserhát egyes részei, Bükk,
Balaton-felvidéki Nemzeti Park Készítette: László Gergő.
EUROPA A DUNA hosszában A Duna, mint a második legnagyobb folyó földrészünkön(az els ő a Volga) kilométer hosszan nyújtózik. A Fekete-erd ő ben.
Velence Magyarország egyik leggyorsabban, leglátványosabban fejlődő kisvárosa, mely a Velencei-tóval a Velencei- hegység lankás dombjaival, hazánk egyik.
A Tisza szabályozása.
Kocsis Gáborné Lamberti Judit környezetismeret 4. osztály
Kocsis Gáborné Lamberti Judit környezetismeret 4. osztály
Nyelv és nyelvjárás. A magyar nyelvjárások osztályozása
Az észak-magyarországi régió idegenforgalma
Magyarország természeti kincsei
Magyarország természeti csodái
Magyarország természeti kincsei
NEMZETI TANKÖNYVKIADÓ Panoráma sorozat
Hazánk tájai: Alföld.
Stromboli (felszínalaktan)
Talpon maradni.
Szlovénia & Magyarország & Ciprus. Szlovénia Közép-Európa déli részén, az Alpok lábánál terül el május 1-je óta tagja az Európai Uniónak
Alföld Az Alföld résztájai: Duna-Tisza-köze Tiszántúl Mezőföld
EUROPA NAGY FOLYAMA A DUNA.
A Balaton földrajza.
Készítette: Kálmán Aliz.  Elhelyezkedése  Tudnivalók  Természeti képződményei  Kiránduló célpontok  Építészet  Híres szőlőfajtái  Üdülés.
Készítette: Horváth Mónika
Balaton.
Tihany.
Benkovics László, február 2013
Ausztria Valacsay András.
Erdély földrajza Tordai hasadék.
1. Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság
A Közép-Dunántúli Régió természeti környezete és természeti erőforrásai geográfus III.
Magyarország néhány diában
Magyarország néhány diában
Olaszország.
történelmi integrációi
Magyarország természeti kincsei készítette:Vigh Benjámin
Magyarország természeti kincsei
Magyarország természeti kincsei
Aggteleki Cseppkőbarlang
Aggteleki cseppkőbarlang
A víz 9. Nyelvi osztály/ fiúk csapata.
Lengyelország.
Magyarország.
Egyesült Királyság zászlaja: Egyesült Királyság címere:
Phong nha barlang vietnám a világ legnagyobb barlangja
Románia folyói,borvidéke és barlangjai
Magyarország Magyarország Közép-Európában az Alpok és a Kárpátok által határolt Kárpát-medencében fekszik. Sok országgal határos:Ausztriával Szlovákiával.
Sétahajózás a Dráván A Dráva, Magyarország egyik legvadregényesebb és legtisztább vizű folyója. Néha olyan érzése támad az utazónak, hogy egy dzsungelfolyón.
Készítette: Bárdos Krisztián
Hazánk tavai
Titicaca-tó 3821 méterrel a tengerszint felett fekszik, és ezzel a világ legmagasabban fekv ő hajózható tava. Az Andokban található, Peru és Bolívia.
2016. május 20. ERDÉLY TERMÉSZETI KINCSEI GEOLÓGIAI FORMAKINCSEK NYOMÁBAN.
Szöveges oldalakon továbblépés saját ütem Hámori-tó, Anna Mésztufa-Barlang, Szent István cseppkőbarlang, Herman.
Buzgó-barlang Várhosszúrét
Varázslatos tengerpartok
KAPRUN.
MAGYARORSZÁG NEMZETI PARKJAI
Magyarország vízrajza
KAPRUN.
4. SZERBIA FÖLDRAJZI FEKVÉSE.
Magyar Világörökség Kiemelkedő természeti és kulturális kincseink.
Előadás másolata:

Magyarország Természeti Kincsei

Magyarország Természeti Kincsei Mátra Tavak Folyók Hortobágy Cseppkő barlangok

Mátra A mátra, mint az Északi-középhegység része ,származása szerint Európa legnagyobb fiatal vulkáni övezetéhez tartozik. Itt emelkedik hazánk legmagasabb pontja a Kékes( 1014 méter)

Mátra A Mátra nagyon jó kiránduló hely is egyben. Sokan látogatják egyaránt télen is és nyáron is. Nyáron lehetőségünk van túrázni,télen pedig síelni.

Folyók Duna Tisza Rába Dráva Hernád Maros Kraszna Zagyva Szamos

Tavak Balaton Velencei-tó Fető-tó

Balaton Balaton (becenevén „a magyar tenger”) Közép-Európa legnagyobb tava. Magyarország vízrajzának meghatározó eleme .Magyarországon ez a turisztikailag leglátogatotabb hely.

Balaton Nyáron sok (szabad)-strand nyitja meg a kapuit. Rengetek üdülőhellyel és szórakozási lehetőségekkel. Télen Jégkorcsolyázási lehetőségek várják az oda látogatókat.

Velencei-tó A Velencei-tó Magyarország harmadik legnagyobb természetes tava. Kedvező természeti és földrajzi adottságainak, valamint a mederszabályzásnak köszönhetően a Balatonhoz hasonlóan hazánk egyik legkedveltebb üdülőhelye.

Fertő-tó A Fertő Magyarország északnyugati határa mentén, Sopron közelében található lefolyástalan tó A Fertő mintegy 20 ezer éves, Közép-Európa harmadik legnagyobb állóvize és Európa legnyugatabbra fekvő sztyepptava és szikterülete . Nagyobb része Ausztriához, a többi pedig Magyarországhoz tartozik. LEFOLYÁSTALAN TÓ: olyan zárt területek amelyek megtartják a vizet és nincs kifolyásuk más vizekhez.

Hortobágy A gyéren lakott vidék nagy része nemzeti park . A hortobágyi puszta és a hozzá társított alföldi pásztor- és betyár romantika az ország egyik Idegenforgalmi vonzereje.

Cseppkőbarlangok Pávölgyi cseppkőbarlang: A barlang máig feltárt hossza 19 km, ebből a túraútvonal 500 méter. Ez Magyarország második leghosszabb barlangja. Leginkább cseppköveiről nevezetes, bár sokkal jellemzőbbek rá a magas, hasadékszerű folyosók és a hévizek által kioldott gömbszerű oldásformák. Változatos, csillogó kalcitkristályok és kagylólenyomatok csodálhatók meg. A meseszerű cseppkövek, különleges szikla alakzatok évezredek óta változatlan formában várják a látogatót.

Pávölgyi cseppkőbarlang

Forrás: Google képek Wikipédia Magyar hirlap (http://www.magyarhirlap.hu/varazslatos-magyarorszag-csodalatos-hortobagy) Mátra információs ooldal (http://matrahegy.hu/) Budapest.com (http://www.budapest.com/budapest_kalauz/latnivalok/barlangok/palvolgyi_cseppkobarlang.hu.html)

Köszönöm a figyelmet! Készíette: Varjasi Barbara