Kihallgatási taktika I.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Szerkesztők és a törvény A források védelme és a hatóság eljárása.
Advertisements

Environmental Compliance Inspection Course 1 Bíróság előtt védhető bizonyítékok összegyűjtése.
A túlélés alapelvei.
JHS újratöltve, avagy a Gondoskodó Technológia!
Goronné Ondré Katalin Bihari Mentor Hálózat kiépítése a résztvevő szemével.
ÖSSZEFOGÁS JÁSZBERÉNYÉRT. KÖZBIZTONSÁGUNK A probléma nem más, mint megoldandó feladat…
1. 2 Hol vásárol? Hogyan vásárol? Mikor vásárol? Milyen szempontok alapján dönt? Ki vagy mi befolyásolja a döntést? ( fekete doboz elmélet)
Dr. Tihanyi Miklós r. őrnagy..
Aki tudja, csinálja, aki nem tudja, tanítja, aki tanítani sem tudja…
Kihallgatási taktika II. A tanúk kihallgatása
Közösségek és célcsoportok konstruálása dr. Szöllősi Gábor, szociálpolitikus, PTE BTK Szociális Munka és Szociálpolitika Tanszék.
Molnar Ilonka. A marketing kutatas  tervezett  szisztematikus gyűjtés  elemzés  információ terjesztés.
Képességszintek.
A rablás nyomozása.
Fizika Bevezető 6. osztály.
A PEDAGÓGIAI KUTATÁS FOLYAMATA
Csoport részcsoport invariáns faktorcsoport részcsoport
7. előadás Ember és vezetés, vezetési stílus
Kihallgatási taktika III. A gyanúsított kihallgatása
OSI Modell.
Segédanyag a Fizikai Kémia III. tárgyhoz dr. Berkesi Ottó
Elvárások a Szociális Munka Etika Kódexe a szociális munkát végzők számára a munkahelyükkel és a társadalommal való kapcsolatukra vonatkozóan -1- Munkahelyen.
Személyiséglélektan I.
A SZEMÉLYPERCEPCIÓ, SZTEREOTIPIÁK, ELŐITÉLETEK
Büntetőeljárás-jog.
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása
ME-ÁJK, Bevezetés az állam és jogtudományokba 1. Előadás vázlata
A bizonyítás a büntető eljárásban
A PEDAGÓGIAI KUTATÁS Dr. Molnár Béla Ph.D.. 1. PEDAGÓGIAI KUTATÁS CÉLJA, TÁRGYA Célja, hogy az új ismeretek feltárásával, pontosabbá tételével, elmélyítésével.
A rezgő mozgás kvantummechanikai leírása 1. Miért kell foglalkoznunk ezzel a problémával? 2. Mi a legegyszerűbb modell? 3. Mi a várható eredménye a legegyszerűbb.
A kvantummechanika alapegyenlete, a Schrödinger-féle egyenlet és a hullámfüggvény Born-féle értelmezése Előzmények Az általános hullámegyenlet Megoldás.
Hálózati és Internet ismeretek
tűzvédelmi tapasztalatai
Saját coaching: megtervezem a coachingomat veled
Falus Iván 7. Nevelésügyi Kongresszus Budapest Augusztus 26.
„A tudomány kereke” Szociológia módszertan WJLF SZM BA Pecze Mariann.
JÓ KÉRDÉSEK FELTÉTELE.
Ügyfélkapcsolattal rendelkező munkahelyek. Ügyfélszolgálati munkahelyek Bankfallal lezárt számítógéppel támogatott ügyfélkapcsolati munkahelyek Amennyiben.
Kerekasztalok tervezésének munkafolyamata Mikor lehet rá szükség? Mikor lehet rá szükség? 1. Ha egy adott település vagy klienscsoport szolgáltatásai forráshiányosak.
Személyiségelméletek
TÁMOP /A Tanulás, képzés, önfejlesztés Az elmúlt időszak fejlődési üteme, amely az élet minden területét jellemzi, elengedhetetlenné.
Alapsokaság (populáció)
W.V. O. Q UINE A DOLGOK ÉS HELYÜK AZ ELMÉLETEKBEN (1981) Mészáros Zsuzsanna Tudományfilozófia szem.
Információelméleti alapok Adat és információ. Szemléletmód Fogalomalkotás Kommunikáció - konvenciók Az ismeret rokonai - adat, információ Az adatkezelés.
1 A Nyelvi Tesztelés és Értékelés Európai Egyesülete (EALTA)
A piackutatás alapjai E-Learning.
Rendszerek stabilitása
KÖZIGAZGATÁSI ELJÁRÁS
Az államigazgatási eljárás Az államigazgatási szervek tevékenységét a következőképpen lehet csoportosítani: - külső eljárás vagy hatósági eljárás, -
Mesterséges Intelligencia 1. Eddig a környezet teljesen megfigyelhető és determinisztikus volt, az ágens tisztában volt minden cselekvésének következményével.
Igazságügyi pszichiáter szerepe a büntetőeljárás rendőri szakában
Csörömpölj a cukorkáért!. 1. A pedagógusnak tanulmányai során miben NEM kell fejlesztenie önmagát? a) a választott szakterület tudományos igényű ismeretében.
DIDAKTIKA ÉS OKTATÁSSZERVEZÉS II.
Budapesti Ügyvédi Kamara
A film mint dokumentum a fikciósfilm, a dokumentumfilm, a fikciós dokumentumfilm, a cinema verité, az antropológiai film és a privát filmezés kategóriái.
Mit láthatunk a honlapon? Az előző ISO 9001 szabvány szerint kiadott tanúsítványok (várhatóan) az új ISO 9001 szabvány kiadását követő 24 hónapig.
Mi az az épületdiagnosztika?  Tulajdonosoknak  Vevőjelölteknek  Bérlőknek  Ingatlanforgalmazóknak  Épületkezeléssel foglalkozó szakembereknek 
A KÖZBESZERZÉS JÖVŐJE május 26.. A KÖZBESZERZÉS JÖVŐJE A Magyar Mérnöki Kamara szerepe a közbeszerzési szabályozásban Dr. Virág Rudolf főtitkár.
Az adóeljárás és a büntetőeljárás kapcsolata június 5.
Bevezetés a tudományos kutatás és írás gyakorlatába 2. alkalom október 7.
1 Tárgy- feladatelemzés módszerei Dr. Kaucsek György.
Büntetőeljárás-jogi alapok és kriminalisztikai alapismeretek
MIT TEGYÜNK HA BEKÖVETKEZETT A BAJ
A büntető eljárás alanyai
Nemzetközi magánjog II.
SZÖM II. Fejlesztési szint folyamata 2. Az önértékelés végrehajtása 5
A büntető eljárás alanyai
Büntetőeljárás
A pedagógiai kutatás általános kérdései. A téma váza A pedagógiai kutatás tárgya, célja, helye a tudományos kutatások rendszerében A pedagógiai kutatás.
Előadás másolata:

Kihallgatási taktika I.

Hagyományos fegyver a modern bűnözés ellen? 1999. március 27. Dani Zoltán alezredes

Kriminalisztikai elméletek Nyomelmélet Azonosítás elmélet Bizonyítási elmélet Nyomelmélet: milyen elvek alapján létesíthető kapcsolat a nyomképző és a nyomhordozó között

Nyomelmélet Objektív (fizikai) nyomok - traszológia Szubjektív (pszichikai) nyomok - kihallgatástaktika Pszichikai nyomképző: a bűncselekmény Pszichikai nyomhordozó: sértett, tanú, gyanúsított Pszichikai nyom: a tudatban létezik

Van-e olyan bizonyítási eszköz, amellyel egyszerre megválaszolhatjuk az összes megválaszolatlan kérdést? mi történt hol mikor mivel hogyan miért ki, kivel tanúvallomás a terhelt vallomása A vallomások megbízhatósága, pontossága és hitelessége a be. kulcskérdése !!

A „jó” kihallgató ismérvei Türelem Emberismeret Intelligencia Pedagógiai érzék Mint minden olyan szakmában, ahol emberekkel kell foglalkozni…

A kihallgató szoba Tartózkodjunk a magánlakástól Legfontosabb szempont a zavartalanság Egyszerűen berendezett, nem átjáró helyiség Ablakra rács, bútorok rögzítve A világítás tegye lehetővé a kihallgatott megfigyelését

Felkészülés a kihallgatásra Az ügy iratainak tanulmányozása: kit, milyen tényekre nézve kell kihallgatni; szükséges-e további személyeket felkutatni, az eljárásba bevonni; melyek azok a tényállási problémák, amelyeket tisztázni kell az egyes személyek kihallgatására vonatkozó fő kérdéseket össze kell állítani meg kell vizsgálni, hogy milyen adatok állnak rendelkezésre a kihallgatandó személyről

Felkészülés a kihallgatásra II. a kihallgatás útján tisztázandó kérdésekkel, tényekkel kapcsolatban milyen adatok, bizonyítékok állnak rendelkezésre, más vallomások mit tartalmaznak ugyanezen tényekről a kihallgatást végző hely- és személyismerete, jogi ismeretei, az üggyel kapcsolatos szakkérdésekben való jártassága elegendő-e az adott kihallgatás megtervezéséhez és lebonyolításához van-e valamilyen egyéb pl. technikai jellegű megoldandó probléma