6. rész: A részletmérés.  A változási vázrajzok elkészítéséhez szükséges részletmérés során a változással érintett területen az állami alapadatok tartalmában.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Méretezés.
Advertisements

Egyszerű alapműveletek
Bakos Károly ESRI Magyarország
Térképezési ismeretek
Ingatlan-nyilvántartási rendszer
Leggyakoribb hibák a KMH pályázatokban
Vezetékjogi nyilvántartás
Elektronikus kérelem benyújtás
A hitelesítési tevékenység fő lépései 91/2007. (XI.21.) KvVM rendelete alapján március 18. Bajsz Katalin.
Előadók: Nagy László Balogh Miklós
Koordináta transzformációk
Geodézia I. Geodéziai számítások Pontkapcsolások Gyenes Róbert.
Koordináta transzformációk
Geodézia I. Geodéziai számítások Álláspont tájékozása Gyenes Róbert.
Dr. Takács Bence, adjunktus
Mérnöki létesítmények geodéziája Siki Zoltán
Zaj és rezgés GIS eszközök és alkalmazások. Hazánkban a gyakorlatban alkalmazott országos rendszer az Egységes Országos Vetületi Rendszer. A műszer használatát.
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Méréselőkészítő óra II.
Készítette: Bodnár Attila
A számviteli információs rendszer Jellemzők Modellje
Funkciópont elemzés: elmélet és gyakorlat
Az állattartó telepek nyilvántartásainak szabályos vezetése
FÖLDMUNKA ORGANIZÁCIÓ TERVEZÉSÉNEK MENETE
Különleges épületek villámvédelme, villámvédelmi felülvizsgálat
Adatfolyam modellezés az SSADM-ben
CESR ajánlása alapján a tőzsdei kibocsátók IFRS szerint elkészített éves jelentéseinek PSZÁF általi – 2008-ban induló – monitorozása Előadó: Farkas Anita.
Köszöntő avagy néhány mondat a felsőoktatásról. Adatkezelés a felsőoktatási intézményekben Bakonyi László elnök, Oktatási Hivatal.
NVT AKG kötelező képzés 2006 FVM Képzési és Szaktanácsadási Intézet Gazdálkodási Napló (2.modul) Várszegi Gábor Dr. Lucskai Attila Földművelésügyi és Vidékfejlesztési.
Kunszentmárton december 05.
Gyakorlati alkalmazás GIS eszközök és alkalmazások.
Pannónia Kincse LEADER Egyesület EMVA VIDÉKFEJLESZTÉSI JOGCÍMEK HELYSZÍNI ELLENŐRZÉSSEL KAPCSOLATOS FONTOSABB TUDNIVALÓK.
Készítette: Gellénné dr. Nagy Valéria igazgató
Projekt adatlaphoz csatolandó dokumentumok 1. célterület Nyilatkozat a Helyi Akciócsoporttal való együttműködésről Nyilatkozat honlapon történő megjelenésről.
Fás szárú energetikai ültetvények telepítésének engedélyeztetése.
Eljárás fajták a környezeti hatásvizsgálati és az egységes környezethasználati engedélyezési eljárás alá tartozó tevékenységek szerint.
AZ ÁNTSZ HATÓSÁGI FELADATMEGOSZTÁSÁNAK ÉS MŰKÖDÉSI RENDSZERÉNEK VÁLTOZÁSAI
DigiKom Többfelhasználós, hálózatos környezet Grafikus felhasználói felület Iratok, határozatok generálása, tárolása Kapcsolódás a digitális.
Szabados László tű. alezredes kiemelt főreferens
A tervezési munka előkészítése és folyamata
Formátum: jegyzőkönyv
Tűzvédelmi Műszaki Megfelelőségi Kézikönyv
VAL, VÉL adatlap változásai, önellenőrzés adatlapjai
Szerettel köszöntöm a műszaki ellenőr képzés résztvetőit! Kassai József.
Földhasználati nyilvántartás
Körblné Németh Éva BFKH Földhivatali Főosztály földmérési szakfelügyelő Fővárosi és Pest Megyei Földmérő Nap - 60 éves az MFTTT április 20.
Vidékfejlesztési Program Kovács Melinda Projektmenedzser Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.
LAKÁSÉPÍTÉS-LAKÁSPIAC2016 Az egyszerű bejelentéshez kötött építési tevékenység bevezetésre vonatkozó jogszabályok kérdésköre e.a.: Révi Zsolt főépítész.
Köszöntöm a Fővárosi és Pest Megyei Földmérő Nap résztvevőit Az előadás címe: Pontmeghatározások követelményei Szepsi Szűcs Levente.
A földmérési jogszabályok és a KCR Horváth Gábor István FÖMI önálló osztályvezetője Földmérő nap Budapest
E-számlázás gyakorlata és ellenőrzése Czöndör Szabolcs Ellenőrzést Támogató Főosztály főosztályvezető.
Vállalati tanácsadási szolgáltatás támogatása Mikro-, kis-, és középvállalkozások részére Gyakori hibák Nemessályi - Bistey Judit Észak-Alföldi KKV Tanácsadói.
Körblné Németh Éva Budapest Főváros Kormányhivatala Földhivatali Főosztály földmérési szakfelügyelő Pest Megyei és Fővárosi Földmérő Nap április.
Katona Zoltán (FÖMI) – Molnár Attila (SZTE) Kaposvár A VINGIS rendszer kialakításának tapasztalatai.
CÍM Minta Béla Alcím osztályvezető június 11. A lóútlevél kiadásának folyamata, szükséges dokumentumai Just Ágota NÉBIH Lóútlevél Iroda Május.
A részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetésének jogszabályi változásai a 478/2015. (XII. 29.) Kormányrendelet tükrében.
Ö kológiai termékek jelölése Juhász Ágnes NÉBIH ÉTbI Élelmiszer-forgalmazás Felügyeleti Osztály
SIMANECZ TÜNDE FŐTANÁCSOS ADATSZOLGÁLTATÁS ELLENŐRZÉS BÍRSÁGOLÁS HADITECHNIKAI ÉS EXPORTELLENŐRZÉSI HATÓSÁG.
Biztonsági követelmények a beszállítókkal szemben
Tűzvédelmi Szabályzat
A közigazgatási eljárás II.
Összeállította: Cserpes Imre
Ajánlott irodalom Klinghammer, Papp-Váry: Füldünk tükre, a térkép. Gondolat, Bp., 1983 Klinghammer, Mosonyi, Török, Zs.: Amiről a térképek mesélnek (CD-ROM).
Országos szakképzési tanévnyitó igazgatói értekezlet 2010/2011. tanév
Műszaki ismeretek/Műszaki szemlélet Készítette: Jakab Gabriella, településmérnök, ingatlan értékbecslő Kinek-mit jelent? Mi köze az értékbecsléshez, ingatlanközvetítéshez?
ÉMI Kht. Mechanikai Tudományos Osztály
A SZÁMVITELI TÖRVÉNY évi C. törvény
Föld nyilvántartás.
Borbély Katalin földmérési szakfelügyelő Pest Megyei Kormányhivatal
Szakfelügyeleti tapasztalatok
Múzeumi gyűjtemények menedzsmentje, avagy a Spectrum Magyarországon
Előadás másolata:

6. rész: A részletmérés

 A változási vázrajzok elkészítéséhez szükséges részletmérés során a változással érintett területen az állami alapadatok tartalmában bekövetkezett változásokat be kell mérni.

 A részletpontok csoportosítását és a tűrési osztályok meghatározását a 3. melléklet (Megengedett eltérések a határvonalak (térképi) és természetbeni állapotának összehasonlítására DAT esetén) szerint kell végezni. A részletpontok kódolásánál a 6. mellékletben megadott pontkódokat kell alkalmazni.

 A műholdas helymeghatározáson alapuló mérések esetében a globális műholdas helymeghatározó rendszerek alkalmazásával végzett pontmeghatározásokról szóló jogszabály előírásait kell alkalmazni. 47/2010 FVM rendelet

 rögzített mérési adatokat adathordozón, vagy mérési jegyzőkönyvet kell leadni  A dokumentáció alapján a mérési adatokból a pontmeghatározás nyomon követhető és újból számítható legyen  A mérési jegyzet a helyszínen készített alakhelyes vázlat, amelyen fel kell tüntetni minden helyszínen mért méretet és gyűjtött adatot  Az épületeket úgy kell bemérni, hogy a mérési adatok alkalmasak legyenek az ingatlan-nyilvántartási térképi adatbázisba történő beillesztésre

 A határvonalak helyzetének ellenőrzésére mérések és a részletmérés eredményéről mérési és számítási vázlatot kell készíteni (A mérési és számítási vázlat manuálisan vagy számítógéppel készített méretarányos vázlat)

A mérési és számítási vázlat a változás típusától függően tartalmazza:  1. a munka számát (azonosítóját),  2. az ingatlan-nyilvántartási térképi adatbázis adataival egyezően változás előtti állapotot és a hozzá tartozó mérési adatokat,  3. az új állapotnak megfelelő vonalakat,  4. a mérési eredményeket,  5. a változás előtti és a változás utáni helyrajzi számokat,  6. a művelési ágak, alrészletek és minőségi osztályok jelölését,  7. a mérési vonalakat eredmény-vonallal, az ordináta vonalakat vékony szaggatott vonallal,  8. a pontok egyedi azonosítóit,  9. a megszűnt vonalakat kettős áthúzással érvénytelenítve,  10. a térkép-terepazonosság megállapításához végzett ellenőrző mérések és egyéb helyszíni mérések adatait az előzőektől eltérő módon feltüntetve,  11. a település és a fekvés nevét,  12. a házszámokat és utcaneveket,  13. szükséges esetben az északi irány megjelölését,  14. a készítő személy nevét (nyomtatott betűvel) és aláírását,  15. a minőségtanúsítást végző nevét (nyomtatott betűvel), aláírását,  16. a készítés dátumát és  17. a készítő vállalkozó vagy vállalkozás bélyegzőlenyomatát.

- a munka számát - az ingatlan-nyilvántartási térképi adatbázis adataival egyezően változás előtti állapotot és a hozzá tartozó mérési adatokat - az új állapotnak megfelelő vonalakat, - a változás előtti és a változás utáni helyrajzi számokat, - a település és a fekvés nevét - a házszámokat és utcaneveket - a készítő személy nevét (nyomtatott betűvel) és aláírását - a minőségtanúsítást végző nevét (nyomtatott betűvel), aláírását, - a készítés dátumát

-a mérési vonalakat eredmény- vonallal, az ordináta vonalakat vékony szaggatott vonallal -a megszűnt vonalakat kettős áthúzással érvénytelenítve, -a térkép-terepazonosság megállapításához végzett ellenőrző mérések és egyéb helyszíni mérések adatait az előzőektől eltérő módon feltüntetve - a készítő vállalkozó vagy vállalkozás bélyegzőlenyomatát.

 Továbbá feltüntethető a tulajdonosok neve, lakcíme. A földrészlet határpontok megjelölésének (állandósításának) módját jelkulcsi jellel kell jelölni (karó, kő stb.).  A mérési és számítási vázlatot a földhivatalnak leadandó munkarészekhez analóg formában csatolni kell.  Ha a mérési és számítási vázlat több lapból áll, a vázlatlapok elhelyezkedéséről, kapcsolatáról áttekintő vázlatot kell készíteni.