A kosárlabda története, rekordjai, halhatatlanjai

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
15. SZABÁLY – A B erugás. 15. SZABÁLY – A BE RUG ÁS A be rug ás a játék újrakezdésének egyik módja. Be rug ást kell ítélni annak a csapatnak a javára,
Advertisements

A foci Varga Dávid.
3. szabály A játékosok száma. A A játékban két csapat vesz részt, legfeljebb játékossal, ezek közül 1-1 a kapus. A mérkőzés nem kezdhető el csapatonként.
Sport XXI. triatlon 2010 évi közgyűlési beszámoló (2010 május 1.)
A sport és a magyar olimpikonok
A söjtöri Deák Ferenc Általános Iskola látogatása a Tömörkény István Munkaegységben.
{ MSTT – Nyerges Mihály Emlékkonferencia Eredményjelző: Magyar sport 2012.
MAGYAR LÁBTENISZ SZÖVETSÉGI VERSENYEK  Magyar Lábtenisz Szövetség.
20 éves a Tisza Volán SC Labdarúgó Szakosztálya
Slide 1 SZABÁLYVÁLTOZÁSOK 2008 Hartyáni Zsolt, Augusztus 29.
 Mi is az a curling?  A curling megszületése a középkor homályába vész, a mai napig nem tudjuk teljesen biztosan, hol kezdték először játszani: Németalföldön.
Magyar labdarúgó hagyományok - a jövő útja
9. szabály – A labda játékban és játékon kívül. 9. szabály – A labda játékban és játékon kívül A labda játékon kívül A labda játékon kívül van, ha: •
Játékjogosultság A) Európai Unió-beli és azzal azonos elbírálású labdarúgók: A bajnoki mérkőzéseken a sportszervezet számbeli korlátozás nélkül jogosult.
VETÉLKEDŐ. 1.kérdés H3 játékos gólt lő, a játékvezetők megadják a gólt, de amikor beírnák a jegyzőkönybve, akkor veszik észre, hogy H3-as nem szerepel.
Dwyane Wade. Élet története 1978 január 17.-én született Chicagóban. Nem volt könnyű gyerekkora. Szülei elváltak, bátyától elszakították. Édesapjával.
Készítette: Pisák Bence Tantárgy: Testnevelés. Először is mi a játék lényege:  A játék célja, hogy a labdát az ellenfél endzone-jába vigyék, és ezzel.
A Belga LSZ fejlesztési terve
1905->. A csapat amióta létrejött még soha nem esett vissza a Spanyol másodosztályos bajnokságába.
A MAGYAR NŐI KÉZILABDÁZÁS
Porcs Dániel MF-13K NBA ( kosárlabda).
16. SZABÁLY – A KIRÚGÁS. A kirúgás a játék újrakezdésének egyik módja. Kirúgást kell ítélni, amikor a labda utoljára támadójátékost érintett, majd teljes.
Teniszcsillagok. Rafael Nadal Hatszoros Grand Slam győztes Zsinórban négyszer nyerte a Roland Garrost 2005 és 2008 között Szinte egyedüliként pozitív.
Kosárlabda (testnevelés)
Röplabda Testnevelés Készítette: Kiss Krisztina.
Készítette: Tokai Márk és Tokai Balázs
UEFA BAJNOKOK LIGÁJA 2008/2009-es ÉV Kántás Krisztián Előadása.
SZABÁLYTALANSÁGOK ÉS SPORTSZERŰTLEN VISELKEDÉS.. A szabálytalanságok és a sportszerűtlen viselkedés büntetése a következő Közvetlen szabadrúgás Büntetőrúgás.
8. szabály – A játék kezdete és újraindítása. Kezdőrúgás A játék kezdetének vagy újraindításának egy módja. Mikor lehet kezdőrúgás? A mérkőzés elején.
8. szabály – A játék kezdete és újraindítása. Kezdőrúgás A játék kezdetének vagy újraindításának egy módja. Mikor lehet kezdőrúgás? A mérkőzés elején.
EDZŐTÁBOR – 29. MARCALI Az asszisztens segítő jelzései és zászlótechnikája. Előadó: Kiss Balázs.
9. szabály – A labda játékban és játékon kívül. 9. szabály – A labda játékban és játékon kívül A labda játékon kívül A labda játékon kívül van, ha: akár.
17. SZABÁLY A SZÖGLETRÚGÁS. 17. SZABÁLY – A SZÖGLETRÚGÁS A szögletrúgás a játék újrakezdésének egyik módja. Szögletrúgást kell ítélni amikor a labda utoljára.
15. SZABÁLY – A BEDOBÁS. A bedobás a játék újrakezdésének egyik módja. Bedobást kell ítélni annak a csapatnak a javára, amelyiknek ellenfele utoljára.
16. SZABÁLY – A KI DOBÁS. 16. SZABÁLY – A KIRÚGÁS A ki dobás a játék újrakezdésének egyik módja. Ki dob ást kell ítélni, amikor a labda utoljára támadójátékost.
Büntetőrúgás. Büntetőrúgás jár az ellen a csapat ellen, amely elköveti a közvetlen szabadrúgást maga után vonó tíz szabálytalanság valamelyikét a saját.
3. szabály A játékosok száma. A A játékban két csapat vesz részt, legfeljebb játékossal, ezek közül 1-1 a kapus. A mérkőzés nem kezdhető el csapatonként.
Készítette: Kovács Andrea Nao szimulációs futball játék fejlesztése Bevezetés a Nao világába.
A BELGA LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG UTÁNPÓTLÁS NEVELÉSI FILOZÓFIÁJA
JÁTÉKRENDSZEREK CSAPATJÁTÉK NAPI TAKTIKA.
A pálya 5 mezőnyjátékos és 1 kapus lehet maximum a pályán egy csapatból. Ha egy csapat leviszi a kapusát, akkor helyette egy mezőnyjátékos jöhet fel.
Az UP-nevelés távlatai Magyarországon Dr. Szabó Tamás és csapata NUSI UP-nevelési Igazgatóság III. Országos Edzői Kongresszus, 2008.
6. Szabály - A JÁTÉKVEZETŐ ASSZISZTENSEK. A játékvezető asszisztensek hatásköre Két játékvezető asszisztens működhet egy mérkőzésen (a 3. számú játékvezető.
16. SZABÁLY – A KIRÚGÁS. A kirúgás a játék újrakezdésének egyik módja. Kirúgást kell ítélni, amikor a labda utoljára támadójátékost érintett, majd teljes.
JÁTÉKVEZETŐI TESZTKÉRDÉSEK UTÁNPÓTLÁS KLUB MÁRCIUS BUDAPEST.
A Miami Heat története Készítette: Admin. MIAMI HEAT ●Alapítási éve: 1987 ●Bajnoki címek: 1 (2006) ●Csoport győzelmek: 7 (1997, 1998, 1999, 2000, 2005,
10. szabály – A gól. Gólszerzés Gólt kell ítélni, amikor a labda teljes terjedelmével áthalad a kapuvonalon a kapufák között és a keresztléc alatt, feltéve,
10. szabály – A gól. Gólszerzés Gólt kell ítélni, amikor a labda teljes terjedelmével áthalad a kapuvonalon a kapufák között és a keresztléc alatt, feltéve,
12. szabály: Szabálytalanságok és sportszerűtlenségek (2. rész) Alapfokú játékvezetői tanfolyam 2015.
A mi földink.
A talentum A tehetségfejlesztés programja SZOMBATHELY(kick-off)
3. szabály A játékosok száma. A A játékban két csapat vesz részt, alapesetben játékossal, Akik közül 1-1 fő kötelezően a kapus. A mérkőzés nem kezdhető.
Sporttotó. 1. Szávay Ágnes hányadik a tenisz világranglistán? 2. Mennyi aranyérmet nyertek úszóink az EB-on? 3. Ki nyerte a Forma I. malajziai futamár?
2. szabály A labda. 2. Szabály – A labda gömbölyű bőrből vagy más alkalmas anyagból készült kerülete cm között a súlya g között a benne.
Puskás Ferenc.
Real Madrid.
A Labdarúgás.
TÁMOP / A mindennapos testnevelés részét képező mozgásprogramok tapasztalatai.
Találd ki ki lehet ez!. Találd ki ki lehet ez!
Alsó korhatár: 16. életévét a mérkőzés napjáig naptári napra betöltötte A mérkőzésre kötelezően nevezendő legalább 3 fő január 1. és utána született.
Az amerikai futball története és szabályai. Története Gyökerei Angliába nyúlnak vissza, hisz az amerikai futball tulajdonképpen a britek egyik kedvenc.
Fordította: Hornok Miklós. Versenyzési formák: Rövid játszmák ( 4-ig ) Rövidített játszmák 3 nyert szettre Előny nélküli számolás Többszörös verseny.
Készítette: Zemlényi Dóra
Outdoor-indoor mozgásprogramok 2.
UEFA Grassroots Fesztiválok szervezése
PSV AKADÉMIA 2007/2008.
UEFA Grassroots Tornák szervezése
NBA (National Basketball Association)
Különleges fejezetek a magyarországi zsidó sport történelméből
Egy kis futball történelem
Előadás másolata:

A kosárlabda története, rekordjai, halhatatlanjai Nagy Tamás   Testnevelő-edző maddog00@freemail.hu

A kialakulás Új sport kitalálása A feladatot James Naismith kapta. Télen unalmas tornagyakorlatok Új sport kitalálása A feladatot James Naismith kapta.

-Kezébe vett egy európai futball labdát -305cm magas erkélyre nézett Kért két 34x34 cm-es dobozt. Az, hogy ma nem „dobozlabdának” nevezzük a kosárlabdát annak köszönhető, hogy a gondnok a dobozok helyett 2 barackoskosarat hozott.

A pálya

Az NBA 1946-ban alakult 30 csapat (29 USA, 1 Kanada) Legrangosabb liga, a legjobb játékosokkal 82 mérkőzés

A legjobb csapatok

Szabályok Lépéshiba Kétszer indulás Támadóidő Játékidő Játékosok száma

A játék legfontosabb elemei - Zsákolás - Blokkolás - 3pontos dobás - 2pontos dobás - 1pontos dobás

Michael Jordan Leghíresebb kosárlabdázó, 2009-ben beválasztották a hírességek csarnokába Első évében elnyerte az év újonca kitüntetést(1985). 1991-ben az év sportolójának választották. Tízszeres NBA gólkirály, ötször választották a legértékesebb játékosnak azaz „MVP”-nek. Hatszoros NBA bajnok, kétszeres olimpiai bajnok. A Chicago Bulls játékosa, majd visszatérése után a Washington Wizards színében lép pályára 2 éven keresztül.

A jelenkor legjobbjai Kobe Bryant Lebron James -6x All-Star -4x NBA bajnok -12x All-Star -MVP (2008) Lebron James -6x All-Star -2x MVP (2009-10)

Köszönöm a figyelmet! Nagy Tamás