Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Porcs Dániel MF-13K NBA ( kosárlabda).

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Porcs Dániel MF-13K NBA ( kosárlabda)."— Előadás másolata:

1 Porcs Dániel MF-13K NBA ( kosárlabda)

2 A National Basketball Association (Nemzeti Kosárlabda Szövetség) észak-amerikai profi kosárlabdaliga , a világ legjelentősebb férfi kosárlabda-bajnoksága.

3 1946. Június 6-án alapították a ligát New Yorkban Basketball Association of America néven, majd egyesült a National Basketball League-gel, és így kapta jelenlegi nevét. A liga nemzetközi és belső hivatalait a New York-i központból irányítják.

4 Az NBA egy-egy idénye két részből áll, az alapszakaszból és a rájátszásból.

5 Jelenleg 30 csapat található a ligában, és ezek között van egy kanadai csapat is, a Toronto Raptors.

6 A ligát a könnyebb lebonyolítás érdekében 2 főcsoportra (conference) és ezeken belül 3-3 csoportra (division) osztották. Az alapszakaszban minden csapat 82 meccset játszik

7 Az alapszakaszt februárban az All-Star-gála szakítja meg.
A gála több részből épül fel:

8 Sor kerül például a hárompontos-dobó versenyre, zsákolóversenyre, illetve mérkőzésre az újoncok és a másodévesek között.

9 A legnagyobb érdeklődés a szurkolók által összeállított csapatokkal felálló Kelet-Nyugat meccset kíséri, ahol a legjobb játékos megkapja az All-Star-meccs legértékesebb játékosának járó díjat (MVP- Most Valuable Player).

10 Az alapszakasz végeztével megkezdődik a rájátszás április közepétől, 8-8 résztvevővel mindkét csoportban. Általában a magasabban rangsorolt csapatok kapják a pályaelőnyt. A rájátszás egyenes kieséses formában zajlik, minden párosításban 4 győzelem kell a továbbjutáshoz.

11 Az utolsó párharc, az NBA-döntő, a két főcsoport győztese között zajlik júniusban. A győztes csapat a Larry O'Brien bajnoki trófeát nyeri el, míg a csapat tagjai bajnoki gyűrűt kapnak. A döntőben legjobb teljesítményt nyújtó játékoshoz kerül "a döntő legértékesebb játékosának" járó cím.

12 Végül pedig, szeretném bemutatni kedvenc csapatomat, a Miami Heat-et
Végül pedig, szeretném bemutatni kedvenc csapatomat, a Miami Heat-et. Összesen eddig 3-szor sikerült megszerezniük a Larry O’Brien trófeát: 2006, 2012 és 2013-ban. Jelenlegi csapattagok: Dwyane Wade, LeBron James, Chris Bosh, Ray Allen, Chris Andersen, Joel Anthony, Shane Battier, Michael Beasley, Mario Chalmers, Norris Cole, Larry Drew, Eric Griffin, Justin Hamilton, Udonis Haslem, James Jones, Rashard Lewis, Roger Mason Jr., Greg Oden, Jarvis Varnado, Charlie Westbrook és a vezetőedző pedig Erik Spoelstra.

13 Köszöntem a figyelmet!


Letölteni ppt "Porcs Dániel MF-13K NBA ( kosárlabda)."

Hasonló előadás


Google Hirdetések