Tájékoztató a 2006. évről szóló személyi jövedelemadó bevallás és elszámolás lehetőségeiről (2007. január 16.)

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A évi szja különbözet elszámolása a 0708-as bevallásban Hessyn Informatikai és Oktatási Kft
Advertisements

Az egyszerűsített foglalkoztatás (EF) új szabályai – 21 pontban
Sajtótájékoztató.
Az ún. tételes Áfa-bevallás bevezetése január 1-jétől [2012. évi LXIX. tv. módosította a évi CLVI. törvényt, amely következtében az Art. 31/B.
IMIR monitoring és információs rendszer
Hogyan részesülhetnek a kedvezményezettek a személyi jövedelemadó 1 százalékából évben?
APEH (új nevén a NAV Nemzeti Adó- és Vámhivatal) prezentáció
Szja % APEH Sajtótájékoztató dr. Juhász István elnökhelyettes Budapest, szeptember 15.
Az Európai Területi Társulások évi támogatására kiírt pályázat (A pályázat kódja: ETT-14) Szilágyi Orsolya Támogatási Főosztály Közigazgatási és.
Környezetvédelmi termékdíj tanácsadó
A szállásadás adóügyi kérdései
Személyi jövedelemadó & Általános forgalmi adó Sándor Zoltán 2010/2011/2.
2012. évi adótörvény változások. Az adótörvényeket módosító törvények évi CLVI. törvény az egyes adótörvények és azzal összefüggő egyéb törvények.
A január 1-től életbe lépett adó- és járulék változások. Az alkalmi munkavállalás április 1-től életbe lépő változásai március 29. Készítette:
Szolgáltató adóhatóság 2009’ Bevallások egyszerűsítése Elektronikus szolgáltatások bővítése TEÁOR és szakmakód konverzió Sajtótájékoztató február.
A HELYI IPARŰZÉSI ADÓVAL KAPCSOLATOS ELJÁRÁSI SZABÁLYOK JANUÁR 1. NAPJÁT KÖVETŐ VÁLTOZÁSAI.
Újdonságok, határidők a évről benyújtandó személyi jövedelemadó bevallásokban február 18.
Hatáskör változás a helyi iparűzési adóval kapcsolatban
A személyi jövedelemadó bevallási kötelezettség teljesítése (egyszerűsített bevallás, 1+1%) május 11.
Az adózás rendjéről szóló évi XCII. törvény 2012
2007. szeptember % Idén több mint 14 milliárd forintot ajánlottak fel az adófizetők.
Sajtótájékoztató július 25. Dr. Szikora János elnök, APEH.
Az APEH-hoz benyújtott bevallások adatai alapján
1 Elvégzett vagyonosodási vizsgálatok év vizsgálatok száma megállapítással zárult vizsgálatok megállapított nettó adókülönbözet átlagos megállapítás db.
START-kártya igénylése
Sajtótájékoztató APEH Dél-dunántúli Regionális Igazgatósága február 10.
Adóigazolás, együttes adóigazolás
A HELYI IPARŰZÉSI ADÓVAL (Hipa) KAPCSOLATOS ELJÁRÁSI SZABÁLYOK JANUÁR 1. NAPJÁT KÖVETŐ VÁLTOZÁSAI.
Társasági adó, SZJA és EVA bevallások tapasztalatai, SZJA 1+1%-os felajánlások, valamint KATA-KIVA működési tapasztalatok Dr. Varga Árpád Sajtótájékoztató.
1 SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ AZ APEH TEVÉKENYSÉGÉRŐL BUDAPEST, JANUÁR 30.
Személyi jövedelemadó bevallás 2009.
A társasági adóról szóló évi LXXXI. törvény 2008/2009/I.
ADÓ Farkas Gábor Szenior Menedzser február 28. Adózás 2006.
Tájékoztató a Karrier Híd programról Dr. Nagy Ágnes igazgató március 22. Békéscsaba.
Gazdasági Informatika II. 2006/2007. tanév II. félév.
2009. június A személyi jövedelemadó törvény évi évközi változásai Siklósiné Antal Gyöngyi Pénzügyminisztérium Jövedelemadók főosztály.
Sajtótájékoztató január 4. Dr. Szikora János elnök, APEH.
Aktualitások, változások, újdonságok az agrár-szakképzésben Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium VIDÉKFEJLESZTÉSI, KÉPZÉSI ÉS SZAKTANÁCSADÁSI.
Erdei István - APEH Hajdú-Bihar Megyei Igazgatósága-1 Bevallási és adatszolgáltatási kötelezettség elektronikus úton történő teljesítése január 01-től.
Kis- és középvállalkozások adózási, gazdálkodási környezetének 2006-os, illetőleg középtávú változásai Dr. Katona Tamás politikai államtitkár Pénzügyminisztérium.
Adózás rendje 2013.
Önkormányzati adóigazgatás aktualitásai március 4.
1 A CO 2 KIBOCSÁTÁSI EGYSÉG ÜGYLETEK ELSZÁMOLÁSA - tájékoztató a befektetési szolgáltatók részére június 12.
1 Tájékoztatási feladatok a központi bevallás-befizetés kapcsolatában.
1 A személyi jövedelemadó 1 %-ának kiutalása, felhasználás elszámolása.
Dr. Varga Árpád Sajtótájékoztató
ADÓ Adótörvény változások 2006/2007 Demetrovics Gergely, szenior menedzser február 2.
Hogyan válasszunk iskolát, tudnivalók iskolaválasztás előtt! 8. évfolyamra járó tanulók szüleinek tartandó értekezletre 8. évfolyamra járó tanulók szüleinek.
Adózási alapismeretek
A évi személyi jövedelemadó- és Tao-bevallások tapasztalatai, valamint kata és kiva jellemzők Komárom-Esztergom megyében Karácsonyi Norbert igazgató.
NAV Veszprém Megyei Adóigazgatósága
Szakképzési hozzájárulás szabályainak évközi változásai, valamint a től hatályos módosulások.
Személyi jövedelemadó 1+1% felajánlása, fogadása Simon Réka adóügyi ügyintéző NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága Eljárási Osztály Eger, április.
Munkáltatói Fórum január Rendes Ágnes Komárom-Esztergom Megyei Adóigazgatóság.
Bevalláshoz kapcsolódó jogszabály módosítás Készítette: Pestuka Gabriella Osztályvezető NAV Csongrád Megyei Adóigazgatósága.
Szakképzési hozzájárulás legfontosabb szabályainak változása, az éves elszámolással kapcsolatos tudnivalók 2014.
SZEMÉLYI JÖVEDELEMADÓ VÁLTOZÁSAI Dr. Kecsmárik Viktor.
Személyi jövedelemadó 2014 Guzmics Zsuzsanna Audit Service Kft. GGI INDEPENDENT MEMBER
1 Személyi jövedelemadó bevallási aktualitások 2010-ben Ponyiné Oszvald Katalin Ponyiné Oszvald Katalin Csősz József Csősz József február 08.
Tájékoztató az adózás rendjéről szóló törvény 2007-től hatályos változásairól.
Sajtótájékoztató Sajtótájékoztató Az elektronikus ügyintézés lehetőségei az APEH ügyfélkapcsolati rendszerében Miskolc, szeptember 2.
Egyszerűsített foglalkoztatás szabályai
PÉLDÁK.
A központosított illetményszámfejtő rendszer évi változásai
Bérek könyvelése Schalkhammer-Kenyeres Márta
A felsőoktatási felvételi eljárás
Társadalombiztosítás, szociális hozzájárulási adó, egészségügyi hozzájárulás 2017-es változásai Dr. Kiss Mariann.
A magyarországi nemzetiségek és támogatásuk rendszere
E-ügyintézés az adózásban 2006.
ADÓ 2010 Egyéb adók változásai.
Előadás másolata:

Tájékoztató a évről szóló személyi jövedelemadó bevallás és elszámolás lehetőségeiről (2007. január 16.)

APEH Sajtótájékoztató2 A évi személyi jövedelemadó elszámolásának módjai Az önbevallás A munkáltatói adómegállapítás Az adóhatósági adómegállapítás (ADAM)

APEH Sajtótájékoztató3 Az szja egységcsomagok kiküldésének ütemezése január 15-éig a munkáltatóval elszámolt magánszemélyek 2 millió darab január 22-éig az egyéni vállalkozók és az áfás magánszemélyek 440 ezer darab február 15-éig önbevallást benyújtó magánszemélyek 2,1 millió darab Bevallási nyomtatványok letölthetők az internetről ( illetve beszerezhetők az ügyfélszolgálatokon vagy kérhetők telefonon (06/ ).

APEH Sajtótájékoztató4 I. Határidők az önbevallással kapcsolatosan február 15. egyéni vállalkozók, áfás magánszemélyek bevallásának benyújtása és az adó megfizetése; március 1. az adó visszatérítés kiutalásának megkezdése május 20. (21. hétfő) a személyi jövedelemadó bevallási és megfizetési határideje.

APEH Sajtótájékoztató5 II/1. Tudnivalók a munkáltatói adó- megállapításról február 15. az ADAM választására jogosult munkavállaló kérheti munkahelyét szja bevallásának elkészítésére; ( A munkáltató dönthet annak elkészítéséről, vagy visszautasításáról. ) március 20. a kifizetői, illetve adókedvezményi igazolások átadása a munkáltató részére; május 20. (21. hétfő) a munkáltató megállapítja munkavállaló adóalapját és adóját, továbbá erről igazolást ad ki (gyakorlatilag: papíron elszámol a munkavállalóval);

APEH Sajtótájékoztató6 II/2. Tudnivalók a munkáltatói adó- megállapításról június 10. (11. hétfő) a munkáltató továbbítja az állami adóhatósághoz a munkáltatói adómegállapítást; június 20. a munkáltató az adókülönbözetet visszafizeti, vagy a munkavállalótól levonja (azaz elszámol a munkavállalóval).

APEH Sajtótájékoztató7 III. Az adóhatósági adómegállapítás (ADAM) határidői február 15. a magánszemély az ADAM-os nyilatkozatát eljuttathatja az adóhatósághoz, vagy a munkáltatójához; március 12. a munkáltató továbbítja elektronikusan az adóhatósághoz a magánszemély adóhatósági megállapítást kérő nyilatkozatát; május 20. (21. hétfő) az adóhatóság postázza az elkészített adómegállapítást a magánszemély részére; június 20. az ADAM-ban meghatározott szja és nyugdíjjárulék megfizetési, illetve visszatérítési határidő.

APEH Sajtótájékoztató8 A SZJA 1+1 %-os rendelkező nyilatkozatok benyújtása A rendelkező nyilatkozatok leadásának határideje : Önbevallók február 15. az egyéni vállalkozók, áfás magánszemélyek május 20. (21. hétfő) az önbevallást választó magánszemélyek bevallásaikhoz csatolják Munkáltatói adómegállapítás február 15. a lehetőség választásával egyidejűleg ADAM február 15. az ADAM nyilatkozattal egyidejűleg Az 1+1 %-os nyilatkozat az APEH honlapjáról letölthető.

APEH Sajtótájékoztató9 Kiemelt költségvetési előirányzatok és technikai számai társadalmi bűnmegelőzés 1294 parlagfű-mentesítés feladatainak támogatása 1153 egészségjavítást célzó sporttevékenység támogatása 1304 a Szülőföld Alap támogatása 1311 az erdőterület közjóléti célú védelmének és bővítésének feladatai 1445 illegális hulladéklerakók felszámolásának feladatai 1517

APEH Sajtótájékoztató10 Köszönjük figyelmüket!