Belső memóriák tipusai

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
1. Csoport Gabi, Stefi & Zoli.
Advertisements

A számítógép műszaki, fizikai része
Rendszertervezés Hardver ismeretek.
Memóriák típusai, jellemzői
A számítógép felépítése
A számítógép felépítése
Hardver eszközök elhelyezkedésük szerint
Neumann-elvek A számítógép legyen teljesen elektronikus, külön vezérlő és végrehajtó egységgel. Kettes számrendszert használjon. Az adatok és a programok.
Mai Számítógép perifériák
A számítógép alapegységei
A számítógép felépítése
Alaplapra integrált csatlakozók
Informatikai eszközök
A számítógép elvi felépítése és működése
a számítógép kézzelfogható részei.
Készítette: Zsiga Mónika 9.a
A számítógéprendszer.
Alapfogalmak Adat: fogalmak, tények, jelenségek olyan formalizált ábrázolása, amely emberi vagy gépi értelmezésre, feldolgozásra, közlésre alkalmas. Információ:
Központi feldolgozó egység (CPU)
A memória.
Memóriák típusai, jellemzői
Felkészítő tanár: Széki Tibor tanár úr
Memóriák típusai, jellemzői
Készítette : Szente Szilvia Spek Krisztina Felkészítő tanár : Spek Krisztina Iskola : Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola, Gúta.
A memóriák típusai, jellemzői
A memória tárolja a végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatokat. A számítógép memóriája adattárokból áll. Minden ilyen adattár memóriaelemekből.
Miben hasonlítanak egymásra a mai és az ötvenes évek számítógépei? Takács Béla Melyek a közös tulajdonságaik ?
MI A MEMÓRIA? A memória tulajdonképpen egy logikai áramkör, ami adatok megőrzésére alkalmas. Az adat számunkra most azt jelenti, hogy van-e jel vagy nincs.
Bevezetés az informatikába 2. előadás Számítógépek működési elve, Hardware alapismeretek.
A számítógép felépítése
A számítógép alapegységei. A számítógép a belsőleg tárolt program segítségével automatikusan hajtja végre a programokat. A memória utasítások és adatok.
A Memória.
A mikroszámítógép felépítése
A számítógép teljesítménye
Erőforrások: Hardver Manver Szoftver.
A személyi számítógép részei:
A számítógép felépítése
A Neumann-elvŰ számítógép
A számítógép felépítése
A számítógép elvi felépítése
Processzor, alaplap, memória
Hardver eszközök elhelyezkedésük szerint
A ROM és a BIOS Készítette: Tóth Dominik. A ROM A ROM (Read Only Memory) egy olyan elektrotechnikai eszköz, amely csak olvasható memória. Fizikailag az.
A központi egység Informatika alapjai Készítette: Senkeiné B. Judit.
Hardware: (=kemény áru)
 A ROM angolul: Read-Only-Memory. ( csak olvasható memória)  Egy olyan elechtronikai eszköz, amely csak olvasható adatok tárolására alkalmas.  Programok.
A számítógép részei Ismétlés-gyakorlás.
HARDVER IT ALAPFOGALMAK. NEUMANN-ELVŰ SZÁMÍTÓGÉPEK FELÉPÍTÉSE Központi feldolgozó egység Háttértárolók Adatbeviteli eszközök (Input) Operatív tár (Memória)
A számítógép felépítése
Alaplapra integrált csatlakozók
Ismerkedjünk tovább a számítógéppel
Mai számítógépes perifériák
A számítógép felépítése
ifin811/ea1 C Programozás: Hardver alapok áttekintése
2015. július július július 22. Készítette: Gráf Tímea Informatika 9. évf. Informatikai alapismeretek III.
A ROM ÉS A BIOS. K ÉSZÍTETTE R ELL P ATRIK A ROM A ROM egy olyan elektrotechnikai eszköz, amely csak olvasható adatok tárolására alkalmas memória. Tartalma.
A számítógép feladatai és felépítése
Készítette:Mohamed Ahmed Azmi 9.A. Random Access Memory Alap tudnivalók a RAM -ról: Írható és olvasható memória. Feladata ideiglenes adatok tárolása,
Hardver eszközök.
Ismétlés Memória RAM  Véletlen elérésű memória ( Random Access Memory)  Tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatokat.
A nagy mennyiségű adat tárolására alkalmas ki- és bemeneti perifériákat Háttértárolónak nevezzük. Több féle típusa is létezik.
1 A számítógépek felépítése jellemzői, működése. 2 A számítógép feladata Az adatok Bevitele Tárolása Feldolgozása Kivitele (eredmény megjelenítése)
Neumann elvű számítógép. Neumann János ► Neumann János december 28-án Budapesten született ► 1930-ban emigrált az USA-ba.
1 A számítógépek tárolói. 2 Memória Memóriaszó  A tárak olyan egységei, melyek egyetlen művelettel kezelhetők.  A legrövidebb memóriaszó a byte (bájt)
Adatok tárolása. Tárolók Félvezető tárak RAM Operatív tár Cache tár Regiszterek CMOS RAM ROM BIOS Mágnestárak Mágneslemez Hajlékony lemez Merevlemez MágnesszalagMágneskártya.
Sz&p prof.
IKT Olyan eszközök, technológiák összessége, amelyek az információ feldolgozását, tárolását, kódolását és a kommunikációt elősegítik, gyorsabbá és hatékonyabbá.
RAM (Random Access Memory)
A számítógép felépítése
A számítógép feladatai és felépítése
Előadás másolata:

Belső memóriák tipusai ROM RAM

Bemeneti egységek billentyűzet egér szkenner mikrofon webkamera digitális fényképezőgép digitális kamera CD/DVD olvasó digitalizáló tábla

Ram memória A RAM az angol Random Access Memory rövidítéseként, kb. tetszőleges hozzáférésű memória, közvetlen hozzáférésű memória, vagy gyakranvéletlen hozzáférésű memória. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatokata, bár ez utóbbi helytelenül terjedt el.  A RAM főbb feldata az ideiglenes adatok tárolása: például a programok utasításai, adatok, a CPU munkájának eredményeinek a tárolása. A régi, mechanikus elemeket is tartalmazó memóriaegységeket (mágnesdob-tár, ferritgyűrűs memória) mára teljes mértékben felváltották a félvezető RAM-ok. Mivel a RAM jóval lassabb mint a processzor, ezért a processzorban saját, gyors memória is van, a cache.

Rom memória A ROM (angolul Read-Only Memory): egy olyan elektrotechnikai eszköz, amely csak olvasható adatok tárolására alkalmas memória.

BIOS program A BIOS az angol Basic Input / Output System kifejezés rövidítése, ami magyarul alapvető bemeneti / kimeneti rendszert jelent, és a számítógép szoftveres és hardveres része közötti interfészmegvalósítására szolgál.

Cache memória A gyorsítótár (angolul cache) francia eredetű kifejezés (jelentése: „rejtekhely”, „elrejtett készlet”), a számítástechnikában az átmeneti információtároló elemeket jelenti, melyek célja az információ-hozzáférés gyorsítása.   Gyors, kb.15ns-os elérési idejűek, éppen ezért az adatok gyors küldésére és tárolására alkalmazzák őket Két típusa létezik: van belső CACHE, mikroprocesszorba beépített (on-chip cache), és van külső CACHE, önálló tároló (off-chip cache).

Puffer memória Képek digitális kamerával történő felvételénél bizonyos időbe telik a képek memóriakártyára írása. Ez alatt az idő alatt valójában nem készülhetnének további képek. A videofelvétel hossza általában függ a gépbe épített puffer memória méretétől. A videó rögzítése ide történik majd ha ez betelt akkor tovább nem lehet felvenni, meg kell várni míg a tartalmat amemóriakártyára írja.

VÉGE

Készítette: Fejős Áron Szögi Csilla Bálint Izabella