A felsőoktatás finanszírozásának alapfogalmai, alapkérdései

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Együttműködő tanulás/ az együttműködés tanulása és stratégiai tervezés a felnőttképzésben Kihívások - megoldások.
Advertisements

Energetikai projektek előkészítése, finanszírozása M27 ABSOLVO Consulting.
Területi koordinációs kapacitások vizsgálata Szepesi Balázs A területfejlesztési értékelések bemutatása – workshop április 2 5.
A magyar civil jogi szabályozás várható változásai, Kormányzat – Civil Szektor – Információs Társadalom Dr. Latorcai Csaba Nemzetiségi és Civil Társadalmi.
ÚJ TENDENCIÁK A MAGYAR SZAKKÉPZÉSBEN
Felnőttképzési tv. és a felsőoktatás Sum István OM
A gazdaságfejlesztés jelentősége a települések és a térségek megélhetése és életben maradása szempontjából Az önkormányzatok működési és beruházási költség.
Kitekintés a közösségi ellátás fejlődésére
Optimális szervezet Kiegyensúlyozott stratégiai mutatószám rendszerrel
V. ETR konferencia április Fogalomrendszer: ETR & ETN Kodácsy Tamás etn at kodasoft.hu.
Tanuló (projekt)szervezet a Magyar Nemzeti Bankban
V. A készletezés logisztikája
Majoros András GAZDASÁGPOLITIKA 2009/2010. II. Majoros András
Önkormányzatok finanszírozási és pénzügyi gondjai Tállai András önkormányzati államtitkár Belügyminisztérium április 7.
Az egészségügy finanszírozásának informatikája
A hálózatosodás lehetősége a közoktatásban profil 1.0
A vállalat szervezete.
A gazdaságpolitika elméleti alapjai és gyakorlata
VERSENYKÉPES DEBRECENI EGYETEM A Diplomás Pályakövetési Rendszer eredményeinek beépítése az egyetemi döntési folyamatokba Dr. Szűcs Edit minőségbiztosítási.
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása TÁMOP /1/B.
SZERVEZETI ALAPFORMÁK
Kérdések a ZH-hoz.
A Magyar Regionális Tudományi Társaság V. Vándorgyűlése Az ipar szerepe a regionális fejlődésben Alternatívák a regionális innovációs rendszer továbbfejlesztésére.
Nyíregyházi Főiskola március 6. Dr. Kokovay Ágnes Kompetenciaalapú képzés és a távoktatás.
Szaktanácsadói értekezlet május 27.. Pedagógiai szakmai szolgáltatás a pedagógiai értékelés (benne az azt megalapozó mérés), a szaktanácsadás, a.
Pénzügytan II. – február 23. Dr. Farkas Szilveszter
Fiskális szabályok, transzparencia, program alapú költségvetés Bathó Ferenc 44. Közgazdász Vándorgyűlés Nyíregyháza, augusztus 29. – szeptember 1.
© 2004 KPMG Cyprus is member firm of KPMG International, a Swiss cooperative. All rights reserved. The KPMG logo and name are trademarks of KPMG International.
TÁMOP / „Átfogó minőségfejlesztés a közoktatásban ” A Magyar Képesítési Keretrendszer fejlesztése 5. pillér – MKKR és a közoktatás.
A költségvetési intézmények feltételrendszereinek változása recessziós gazdasági környezetben, egy felsőoktatási intézmény szemszögéből Mag Zoltán Debreceni.
2009. december 8. Pomázi Gyula SZTE felsőoktatási stratégiai szakértő
MTA KRTK Regionális Kutatások Intézete Genfi Egyetem, Európai Tanulmányok Intézete A vidékfejlesztés területi és közigazgatási aspektusai a magyar és a.
A FELNŐTTKÉPZÉS AKTUÁLIS KÉRDÉSEI Soós Roland ÉRÁK május 29.
Mentorképzés egy lehetséges „háttere”: FÜPI minőségmodell Mentorképzés helyzete és jövője Magyarországon Mentorképzés gyakorlata április 23.
Változások a szakképzés irányítási rendszerében A szakképzés és a Térségi Integrált Szakképző Központok jelentősége Szőke István szakmai igazgató 2008.
Controlling a gyakorlatban
Kalkuláció.
VII. Nevelésügyi Kongresszus VII. Szekció Intézményfenntartás, irányítás és finanszírozás A közoktatás finanszírozása nem önkormányzati fenntartók esetében.
FELNŐTTKÉPZŐ SZERVEZETEK… Borsi Árpád főtitkárFVSZ Budapest, 2008.augusztus 27.
1 A rendelkezésre álló mindenkori források hatékonyabb, szükségletalapú elosztási rendszere SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOK JÖVŐKÉPE június 21. Czibere.
A közoktatás alapkérdései Radó Péter Oktatáspolitikai Elemzések Központja (2008.)
Nógrád TISZK sajtótájékoztató 2009 december 14. A Nógrád TISZK fejlesztése.
Budapest, december 6.1/12 A kistérségi rendszerépítés helyi tervezésének és módszertani támogatásának új hangsúlyai Dr. Németh Jenő IDEA Kistérségi.
Dr. Fekete István Integrált kockázatfelmérés informatikai támogatása: Szigma Integrisk Budapesti Corvinus Egyetem Balatonalmádi január
Gazdasági Tanácsok a felsőoktatási intézményekben január 13.
Az Országos Fogyatékosügyi Tanács sajátos szerepe az Európai Uniós szabályozások érvényesítésében hazai nemzeti és helyi szintű szabályozásokban Horváth.
A évi önkormányzati költségvetési finanszírozás szabályai
„Infrastruktúra-fejlesztés az egészségpólusokban” TIOP-2.2.7/07/2F.
A hazai fiskális politika általános kérdései és kihívásai 42. Közgazdász-vándorgyűlés Eger, augusztus
A felsőoktatási intézmények gazdálkodásának szabályozása az új felsőoktatási törvényben Prof. Dr. Katona Tamás.
Dr. Polgár Marianna Tanárképzés – továbbképzés. Történeti előzmények A tanárképzés (tágabban pedagógusképzés) a felvilágosodás korától intézményesült,
SLA (Service Level Aggrement) alapon történő szolgáltatás fejlesztés a Gazdasági Főigazgatóságon
Középtávú szakképzési koncepció Borsod-Abaúj- Zemplén Megyében Egységes szerkezetű TISZK-ek létrehozásának lehetősége Előadó: Dr. Simon Csaba Ph. D. mb.
„A” munkacsomag bemutatása Képzésfejlesztési javaslatok, finanszírozási alternatívák
A strukturális alapok (ROP) menedzsmentjének tapasztalatai ( ) Molnár Beáta PhD hallgató, PTE-KTK BGF KKFK
Az agrárgazdaság finanszírozási lehetőségei Takács Zoltán Vállalati Értékesítési Vezető
A közszolgáltatásokra kifejlesztett általános együttműködési modell GYÁL VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNÁL Gyál, szeptember 30.
2008. március 12. KÖZÚTI VAGYONGAZDÁLKODÁS Dr. Gáspár László kutató professzor Út- és Hídügyi Tagozat.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Közgazdaságtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
MTA KRTK Regionális Kutatások Intézete ÁROP „Helyi közszolgáltatások versenyképességet szolgáló modernizálása” MTA KRTK Az Integrált.
A SZAKKÉPZÉS-FEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ TARTALMI IRÁNYAI MFKB megbeszélés február 5.
Sági Sándor (Kontroll Pont ‘91 Kft) +36/
G YŐR M EGYEI J OGÚ V ÁROS adó- és gazdaságpolitikája Nagy Tamás Gazdálkodási Főosztályvezető Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Győr, 2016.
DUÁLIS SZAKOK AZ SZTE KÍNÁLATÁBAN TÁMOP F-14/1/KONV Egység, alprojekt/alprogram neve Projektzáró rendezvény, Karsai Krisztina.
A lényeges hibás állítás kockázatának azonosítása, és felmérése 315. témaszámú könyvvizsgálati standard A lényeges hibás állítás kockázatának azonosítása,
„Hazai pályaorientációs szabályzók áttekintése - javaslattétel egy nemzeti szintű szabályzó és finanszírozási rendszer kialakítására” Kutatási beszámoló.
ELŐADÁS ÁTTEKINTÉSE Költségvetés
VÁLLALKOZÁSI FORMÁK Mi szükséges egy üzleti vállalkozás sikeréhez?
A tudásalapú gazdaság és társadalom: helyzetkép és kihívások Dr
A foglalkoztatás tervezése a kiváltási Programban
Előadás másolata:

Felsőoktatás és tudománymenedzsment felsőoktatási alapfogalmak intenzív kurzusa A felsőoktatás finanszírozásának alapfogalmai, alapkérdései A finanszírozási rendszerek modellje Kotán Attila

Azonosítandó fogalmak Cél a felsőoktatáshoz kapcsolódó finanszírozási fogalmak azonosítása. A fogalomrendszerben egy finanszírozási modell bemutatása, jellemzőinek meghatározása, a releváns kérdések megfogalmazása. Azonosítandó fogalmak Releváns kérdések A felsőoktatás költségei Felsőoktatási finanszírozási rendszer Ingyenes és tandíjas felsőoktatás Normatív finanszírozás Intézményfinanszírozás Gazdálkodási szabályok Milyen költségek (költségtípusok) jellemzők Melyek a finanszírozási rendszer fő ismérvei/követelményei Fenntarthatóság, hatékonyság Normatív vs intézményfinanszírozás Gazdálkodási szabályok és autonómia

A finanszírozási rendszer modellje Nemzetgazdasági (makro) szint költségvetési alku Fenntartói (minisztériumi)szint (forráselosztási mechanizmus) Intézményi szint (gazdálkodási szabályrendszer)

Normatív/fejkvóta alapú vs. Intézményfinanszírozás (fenntartói szint) Normatív/fejkvóta típusú Allokáció alapja az hallgatók száma Alapegység egy adminisztratív, vagy költségalapon meghatározott finanszírozási egység Expanzív időszakban pótlólagos forrásigényt generál és legitimál, csökkenő létszámnál (elvben) forráskivonást jelent… ez nem szokott sikerülni Intézményi típusú A fenntartó az ellátandó feladathoz méretezett intézményrendszert működtet/finanszíroz Az intézmények költségvetése „bázisalapú” független a létszámtól Stabil, de rugalmatlan finanszírozás, nehezen reagál a változásra Könnyű tervezni és egyszerű a költségvetési alku

Feladat, vagy programfinanszírozás Lehetne „alapvető” finanszírozási modell… de nem az Fejezeti/pályázati források elosztásánál elterjedt; Teljesítménykövetelmények /verseny jobban érvényesíthető; A jelenlegi szabályozási környezet, a „szokásos” költségvetési működési „rend” nem optimális az alkalmazásához; Tervezési időszakban jelentősen több feladat (mindent előre kell kitalálni, nehéz tervezni bonyolult a költségvetési alku)

Gazdálkodási Szabályok (intézményi szint) Gazdálkodási autonómia vs. centralizált gazdálkodás (vö: fejkvóta alapú vs. intézményfinanszírozás kérdéssel) Mindkét törekvés legitim! Egy „üzemképes” rendszer fő ismérvei A fenntartó (állam) részére biztosítja a kontroll lehetőségét; Az intézmények számára rugalmas és ösztönző gazdálkodási környezetet kínál; Transzparens és stabil (a gazdaság többi szereplője számára is érthető) valamint támogató környezetet biztosít a felsőoktatás összetett feladatellátásához

Köszönöm a figyelmet ! Ezt kívánom a felsőoktatásnak… … de egy kicsit így !