s z í n e k k a v a l k á d j a h o l l a n d i á b ó l

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az iskola otthonai 100 év alatt 1912 Az iskola ideiglenes elhelyezésére a Ciszterci Rend Apáca utcai házának I. emeleti helységeit bérelték ki.
Advertisements

A Széchenyi István Általános Iskola Készítette: Nagy Melinda 8. c
Magyar Universitas Program Magyar Bálint oktatási miniszter február 20. Infrastruktúra-fejlesztési programok a felsőoktatásban
Gyere velem! Sétáljuk végig együtt az iskolámat!
Homlokzati tűzterjedés elemzése CFD szimuláció és laborvizsgálati eredmények összehasonlításával Szikra Csaba BME, Mezei Sándor ÉMI Nonprofit Kft,
•Eger els ő magánszállodája a történelmi belváros legcsendesebb részén zöld övezetben található. A város törökkori emlékeivel, fürd ő kultúrájával,
E l a d ó. Az étterem áprilisában nyitotta meg kapuit, miután teljes homlokzati és belső felújításon esett át. Pár perc sétával érhető el az Astoria,
BEMUTATKOZÁS.
AZ AJANTA BARLANGOK INDIA.
Baczkamadarasi-Kis Gergely Református Gimnázium
Fenyő utcai és Béketelepi játszóterek építése
Múcsonyban található irodaépület Ft-ért eladó!
Borostyán Természetvédő Óvoda bővítés, felújítás Ideiglenes helyszín biztosításának lehetőségei a munkálatok ideje alatt.
PÁLYÁZATI BESZÁMOLÓ Matolcsiné dr. Szimon Ildikó Mogyoród Nagyközség Önkormányzata Pályázati referens KÖZMEGHALLGATÁS június 1.
Tapolcai tavas barlang (Balaton-felvidéki Nemzeti Park)
Noé bárkái.
Miller & Maranta avagy egy „svájci duó” munkássága egyetemista szemmel.
Velünk egy jobb világért! Kérdőív feldolgozás Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Országos Módszertani Családok Átmeneti Otthona és Regionális.
A Puskin u. 3. épületünk, egykori ( ) munkahelyünk a évi felújítás után. Az épület, úgy gondolom, visszakapta vagy legalább részben visszanyerte.
Befejezéséhez közeledik a világ legmagasabb épülete
 Az Audi dizájn filozófiája: a tökéletesség egészen az utolsó csavarig. Bármely részlet csak akkor nyeri el a végleges formáját, ha tökéletesen illeszkedik.
A ÉVI ORSZÁGOS KOMPETENCIAMÉRÉS ISKOLAI EREDMÉNYEI.
1. A digitális fényképezőgép felépítése
Az ETR és a NEPTUN tanulmányi rendszerekről
Bevezetés az épülettervezésbe Előadó: Dr. Tiderenczl Gábor Felhasznált irodalom: Dr. Bitó János: Lakóházak Tervezése Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály.
Passzívház Az Első hivatalos passzívház Németországban került megépítésre.
A Duna-Körös-Maros-Tisza Eurorégió helye a Kárpát-medencében és gazdasági jellemzői Dr. (habil) Pál Ágnes főiskolai tanár HUNGARY, SZTE JGYTFK Sopron,
2011/2012. Iskolatípusok  Gimnázium 5 évfolyamos- nyelvi előkészítő 4 évfolyamos – hagyományos  Szakközépiskola 5 évfolyamos- nyelvi előkészítő 4 évfolyamos.
BALATONBOGLÁR APARTMANHÁZ.  Az épület Balatonbogláron, a Balaton déli partján, a boglári domboldalon, Balatonboglár felett tálalható. A parttól mindössze.
5. Kutatás Panama-csatorna, Szuezi-csatorna, Gibraltári-szoros
Budapest turisztikai marketingje
Automático Magyarra fordítás: toToBe.
KÖNYVTÁR ÉPÜLETE ÉS BERENDEZÉSEI. Az épület feladatai ÁLLOMÁNY –MEGŐRZÉSE –VÉDELME –HASZNÁLATA REPREZENTÁCIÓ SZELLEM TISZTELETE.
DR. TAKÁCS LAJOS GÁBOR okl. építészmérnök, egyetemi adjunktus
PASSZÍVHÁZAK TŰZVÉDELMI KÉRDÉSEI
TŰZTERJEDÉS ELLENI GÁTAK
Hellászi lakáskultúra
Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
Hol a határ a pr és a valódi felelősségvállalás között?
Barokk A barokk sajátos stílusai épületekre vonatkoztatva.
Janik Dóra és Vámos Csenge
„Papírképek” Gothár Péter fotói a Fugában. Április 30-a és május 17-e között Gothár Péter képeinek adott otthont a FUGA – Budapesti Építészeti Központ.
Vizuális Narratív Teszt (VNT)
Az Európai Únió csatlakozási folyamatai
TÁRNOK – SZÉKESFEHÉRVÁR vasúti vonalszakasz kivitelezési munkálatai Kápolnásnyék - Gárdony vonalszakasz jobb és bal vágány átépítése.
A Globe színház 18/A.
A rómaiak nyomában.
A vályogházakról Mészáros Judit 9.A.
Muhammad Ali mecset 1. rész
A BAHA’I KERT (IZRAEL) A VILÁG NYOLCADIK CSODÁJA.
Hellászi lakáskultúra
Paksi atomerőmű. A paksi atomerőmű Magyarország egyetlen atomerőműve. Épült: Alapkiépítés: 1760 MWe.
BME Urbanista építész Msc Környezettervezés 3. feladat Czelnai Zsolt, Perge Márton
Iskolai számítógépes hálózat bővítése Készítette Tóth László Ferenc.
Az építmények válfajai
Báder Fanni Nikolett 9.a.  Tate Liverpool (1988)  Tate St Ives (1993)  Tate Modern (2000)
Palota Casertában Luigi Vanvitelli olasz építész tervezte Casertában (Nápolytól északi irányban, mintegy 40 kilométrerre) a Burbon III. Károly által.
Nagykároly Készítette:
02/10/ :56 T.B. STRASSBURG A Kis Franciaország „A Kis Franciaország“ egy nagyon kedves és bájos terület, csatornákkal, jellegzetes, múlt századbeli.
Esély a szülőknek, lehetőség a gyermekeknek. Városligeti Fasori Bölcsőde Projekt célja: a megnövekedett gyermek létszám - 25 új férőhely - a gyerekek.
Real estate project Bud Office Center. Terminal 1 Terminal 2 BUD Office Center Elhelyezkedés Az irodaépület a repülőtér szívében a Terminál 1 és a Terminál.
 ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK A SUGÁRZÓ FŰTÉSRŐL:  A sugárzó fűtés működési elve legjobban a Nap sugárzásához hasonlítható. A Napból érkező sugarak először.
Modern. építészet Budapest Moszkva.
Az éttermi szolgáltatások Áfája
A mintegy negyven vetített képes előadás tartalmi vázlata
Ez a titokban épült földalatti templom, a világ nyolcadik csodája. 12
High-tech építészet és Sir Norman Foster
ÉRDEKES LAKÓTELEP BÉCSBEN
Foglalkoztatás, szakképzés, jó gyakorlatok
TOWER Frankfurt Pályi Péter.
Előadás másolata:

s z í n e k k a v a l k á d j a h o l l a n d i á b ó l

1 kis béka bölcsöde [de kleine kikker ] építészet: drost + van veen architecten helyszín: de uithof. utrecht, hollandia megbízó: skohold bv projekt terület: 520 m² projekt éve: 2003

1 a bölcsöde épülete az egyetemi campus szélén, a környező legelők felé megnyitva helyezkedik el egy jellegzetes nádfedeles műemléki farm épület és egy faépítésű tehénistálló között

1 a ház úgy viselkedik, mint egyfajta kortárs farm, formájával, anyagaival és szerkezetével.

1 ugyanakkor a színezett homlokzat és alumínium tető kontrasztja a falusi környezetnek.

1 a magastető sziluettje a szomszédos farm épületre reflektál. az épület vége felé haladva az elől alkalmazott magastető egyfajta modern, funkcionalista épület lapostetejévé válik.

1 a házban négy csoportszoba van 0-4 éves gyerekek számára. a terek elrendezése egyszerű, logikus, sok meglepő nézőponttal az egyes szobák között, ezáltal válik tökéletes környezetté gyerekek és gondozóik számára.

1 a ház belső elrendezése középtengelyére tükrös, szimmetrikus, két szint magas és három tiszta egységre tagolható. az első egység az alkalmazottak számára került kialakításra, a középső zóna bejáratként és játszótérként funkcionál, míg a hátsó részben találhatóak a csoportszobák. hosszmetszet földszinti alaprajz emeleti alaprajz keresztmetszet

1 a ház hátulsó részén kialakított nagy erkély fedett-nyitott játszóteret biztosít a gyerekeknek, ugyanakkor egyfajta árnyékolóként is funkcionálva ellátja a földszinti foglalkoztatók direkt napsugárzás elleni védelmét is.

2 4. számú gimnázium [het 4te gymnasium] építészet: hvdn építészek: albert helder, arie van der neut, stijn de jongh helyszín: gevleweg, amszterdam, hollandia megbízó: stadsdeel westerpark amsterdam, esprit-scholengroep, gemeente amsterdam dmo projekt éve: 2008 építési költség: €4,5 millió

2 a legutóbbi időkig houthavens egy nyitott, meghatározatlan terület volt ipari épületekkel és köszönhetően a fejlesztési tervben felmerült problémáknak a területet ideiglenes használat alá vonták. mára a terület élhető hellyé vált jó néhány étteremmel, művész stúdióval és kollégiumokkal. 2007-ben született a döntés, hogy a 4. számú gimnázium houthavensben kerül elhelyezésre. az állandó iskolaépület megépültéig, az elkövetkező öt-tíz évben, egy ideiglenes épületet használnak.

2 hogy az épület minősége hasonló legyen, mint a környéken épült új lakóingatlanoké, egy moduláris rendszerben épült, ezáltal lehetővé téve, hogy később amszterdam más területein is használhassák.

2 hogy egy zártabb belső teret hozzanak létre a nyílt területen a programot egy udvar köré szervezték. a sportlétesítmények a torna- és fitness teremmel az oktatási épület mögött helyezkednek el.

2 a 4000 m²-es iskolaépület a hagyományos osztálytermek mellett rendelkezik egy média központtal és egy nagy auditóriummal is. az iskola szívét a ház által körbezárt iskolaudvar jelenti.

2 az egyes termek közötti közlekedésre az udvar körül kialakított folyosókat használják. Ebben a cirkulációs térben több helyen ‘ablakmélyedéseket’ alakítottak ki tanulópontoknak és ülőhelyeknek.

2 Az épület karakterét a homlokzat kettős hatása erősíti. Egyrészről a homlokzat alsó részén körbefutó sík, színes alumínium panelek, mintegy előrevetítik az udvarban bekövetkező ‘szín kavalkádot’. Másrészről a faburkolatos homlokzat térbelileg, mélységet és plaszticitást ad a homlokzatnak.

2 ezt a modulokból épített homlokzatot alig lehet megkülönböztetni egy hagyományos homlokzattól egy sor újításnak köszönhetően, melyek megakadályozták egy szabályos egységekből kialakított monoton ház kialakulását. ezek a megoldások egy állandó és dinamikus karizmát kölcsönöznek az iskolának.