Hogyan írjunk motivációs levelet?

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Miért hirdetne egyenként több online állásközvetítő portálon, ha Önnek elegendő 1 helyen kérnie, hihetetlenül alacsony áron? hihetetlenül alacsony áron?
Advertisements

Europass önéletrajz.
ÖnéletRajz Hogyan készítsük el dokumentációs csomagunkat, hogy személyiségünket tükrözze és a legtöbbet árulja el rólunk.
Mit tennél, ha minden egyes alkalommal, amikor szerelmes leszel valakibe el kell tőle búcsúznod?
Érintés.
A kultúra támogatása, a támogatás kultúrája Kultúraközvetítés
Veszélyes cégek Hogyan szúrd ki azt a céget, akihez nem szabad elmenni dolgozni? Savanya Erzsébet HR Igazgató
Hogyan írjunk önéletrajzot?
A jó célkitűzés, mint a siker és önmegvalósítás alapja
Csapó 1 A videó CV hódítása
„A MUNKA NEMESÍT II.” "A programot az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatja."
Verbális kommunikáció
Kötelező Önvédelmi Gyakorlatok Nem Csak „Feketeöves Adatvédőknek” Kun Árpád vezető rendszermérnök, CEH Budapest, Január 28.
Savanya Erzsébet HR Igazgató
fajtái, formai és tartalmi követelmények
Humán erőforrás gazdálkodás aktuális kérdései I szeptember 18.
A hallgató neve A szak megnevezése Konzulens tanár: XY 2010.
CV - Önéletrajz Milyen a megfelelő CV?
Verbális kommunikáció
Szakdolgozat, mint a legjobb referencia a pályakezdéshez
Pályázatírás és forrásteremtés Fiatalok az Ifjúságért Egyesület - FIE.
Elektronikus levelezés
Készítette: Cselényi Szandra Nóra
MAG Megelőzés Alkalmazkodás Gondoskodás Készítette: Fidler Mária
Információ feldolgozása
University of Kent arculati kézikönyv
Egy multinacionális tanácsadó cég- Mi is a munkaerő közvetítés és kölcsönzés?
B.Sc. / M.Sc. Villamosmérnöki szak
7 DayWealth regisztrációs segédlet Havi 10 $ (2000Ft )befektetéssel A 3. hónaptól csengő $ hizlalják a pénztárcád ! 8000Ft befektetéssel 50%-al több a.
Verbális kommunikáció
Bekezdésformázás Felkészítő tanár: Tóth Attila Diák: Lábszki Anna
VILÁGJÁRÓ NAP TANULMÁNYUTAK A SEMMELWEIS EGYETEMEN EOK Budapest, 2012.március 21. Dr. Lőrincz M. Ákos Semmelweis Közösség – Semmelweis Világ TÁMOP-4.1.1/A-10/2/KMR
Az írásbeli kommunikáció
Hogyan nézzen ki az ajánlólevelünk?
Önéletrajzírástól a munkába állásig - gyakorlati tanácsok a szakképzett munkaerő és a munkáltatók eredményes találkozásához június 24.
Foglakoztatás pályázati projektekben Általános áttekintés Tóth István, tanár.
Olvasd lassan és csendben!.
Önéletrajz készítése. Önéletrajz készítése Milyen a jó önéletrajz? tömör tárgyilagos a legfontosabb tényeket tartalmazza az információk logikusan csoportosítva.
2008. Június 3. F e l e l ő s s é g ü n k t e l j e s t u d a t á b a n „Családi Kasszasikerek” Öngondoskodás Program 2009.
Bánkeszi Katalin A számítógép és az Internet hatása az olvasáskultúrára (konferencia) Változó olvasói igények – változó könyvtáros világ.
Levelezési alapismeretek
SZÍVEKET GYÜJTÖK !! Mácz István:.
Összeállította: Dóber Valéria
Hogyan készüljünk fel a szóbeli interjúra? Milyen kérdések várhatóak?
Hogyan kell megírni egy önéletrajzot, hogy behívjanak állásinterjúra?
Előadó: Karacs Nóra HR asszisztens
Szakdolgozat védés A társadalmi felelősség megjelenése a vállalati döntésekben és gyakorlatban Készítette: Harmati Andrea.
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Néhány jótanács prezentációk készítéséhez
Hivatalos levél szerkesztése
Szakdolgozat címe Szakdolgozó neve Konzulens: Konzulens neve
JOB Klub Álláspiaci kulisszatitkok
Levelezési alapismeretek
Névjegy és névjegykártya használat
Motiváció.
Boltvezetői Jelentkezési lap
A munkavállaló kívánságlistája a munkáltató felé:
Mentorprogram. A mentorok feladata, hogy segítik a külföldi hallgatókat az ügyintézésben, a beilleszkedésben és bármilyen felmerülő problémával hozzájuk.
Módszerek 5/5.
E LEKTRONIKUS LEVELEZÉS . E LEKTRONIKUS LEVELEZÉS Az elektronikus posta ( ) olyan rendszer, amelynek segítségével más felhasználók számára.
Bevezetés. Alapok: szövegszerkesztő alkalmazás (Word) megnyitása: Start gomb  Minden program  Microsoft Office  Microsoft Office Word 2007 szövegszerkesztő.
Prezentációs elvárások, logika Mi kell egy jó prezentáció/előadás megtartásához? Dr. T arrósy István február 2.
Formai és stiláris elemei
„DIÁKOK A MUNKAER Ő - PIACON” NTP-SZKOLL MUNKAER Ő -PIACI KURZUS TEMATIKÁJA 2015/2016. TAVASZ 15 ÓRA, 3 ALKALOM (3 X 5 TANÓRA)
Az üzletek operatív működtetése
Jogászvilág Felelős szerkesztő: Vajda-Fejes Melinda
Címdia mindig azonos betűméretben, és stílusban!
Címdia mindig azonos betűméretben, és stílusban!
Címdia mindig azonos betűméretben, és stílusban!
Építs a külföldi szakmai gyakorlatra álláskereséskor!
Előadás másolata:

Hogyan írjunk motivációs levelet? Készítette: Düh Tünde Gábriel Milán Lázár Alexandra Szeglet Orsolya

Miről lesz szó? Mi a motivációs levél célja Hogyan kell kinéznie? Mi legyen benne? Milyen hangvételű legyen? Jó tanácsok! Hibák, amiket ne kövess el!

Motivációs levél célja Összefoglalja az önéletrajzban csak vázlatosan leírt szakmai pályafutásunkat Felkelti a figyelmet, ösztönzi az olvasót az önéletrajz elolvasására Rávilágít a megpályázott pozíció szempontjából hangsúlyos dolgokra Mutat valamit a személyiségünkből Az önéletrajzokat ezek segítségével kapcsolják konkrét pozíciókhoz A jelentkező bizonyíthatja az adott cég és pozíció iránti elkötelezettségét

Hogy nézzen ki? HIVATALOS LEVÉL Legfeljebb 1 oldal (inkább fél oldal, de elég pár mondat is!) Felépítés: egyszerű és áttekinthető Fejléc (név, lakcím, telefon, e-mail) A címzett adatai (a cég neve és címe – bal felső sarokban) Megszólítás (célszerű egy konkrét személynek címezni) Tartalom (bevezetés, tárgyalás, befejezés) Dátum, hely, aláírás Lehetőleg ugyanolyan a formai jegyek, mint az önéletrajzban

Tartalom Bevezetés: Tárgyalás: Befejezés: Hivatkozás (Hol olvastad, milyen pozícióra jelentkezel) Tárgyalás: Önéletrajz összefoglalása (a munkához szükséges tapasztalatok, tanulmányok, és az elért eredmények találhatóak) Motiváció és célok meghatározása (Miért jelentkezel?) Személyiség (miért éppen te vagy a legalkalmasabb személy az állás betöltésére, mivel szeretnél hozzájárulni a cég jövőbeni sikereihez) Befejezés: keltsd fel az olvasó érdeklődését személyedre, de hagyj teret a majdani kérdéseknek is mutass érdeklődést a személyes találkozó iránt

Hangvétel Önéletrajz  objektív  motivációs levél  SZEMÉLYES „személyes mégsem hízelkedő” ne hemzsegjenek benne a sablonok („jó kommunikációs készség”, „Bátran vállalok minden új kihívást", „megbízható”) Hitelesség Tartalmazzon többletinformációt az önéletrajzhoz képest

Jó tanácsok Érdemes a megbízó cégére vagy üzletágára vonatkozó személyes kapcsolódási pontra hivatkozni. Ne keveredjen össze az önéletrajz és a kísérőlevél funkciója! Legfeljebb a felvezető mondatokban említsük meg az önéletrajzban is leírtakat. Kerüljük a patetikus mondatokat! Nem szerencsés egy az egyben lemásolni egy mindenki számára hozzáférhető kísérőlevél- mintát, és aztán azt saját név alatt beadni. Három szó jellemezze a kísérőlevelet: egyszerű, tényszerű és rövid

Ne kövesd el ezekez a hibákat! Kerülendőek az idegen szavak, szakkifejezések Ne bonyolódjunk képzavarba Csak igazat állítsunk magunkról Soha ne írjunk arról, amire még nem vagyunk képesek Igyekezzünk kerülni a tagadó ("A Java-t még alig tanulmányoztam, de..."), és a feltételes módú mondatok ("Szerintem be tudnám bizonyítani, hogy...") használatát. 

Értékelési szempontok Hivatalos levél formátum Egyediség Ne tartalmazzon klisét Mondjon új információkat az önéletrajzhoz képest Személyes hangvétel Ne legyen „sablonos” Feltételes mód kerülése

gabriel.milan85@gmail.com címre küldjétek el a motivációs leveleket péntek este 8 óráig. Aki addig nem küldi, azt nem tudjuk értékelni.

Források http://www.job- center.hu/motivacios_level_minta/ http://www.bmr.hu/hu_motivacios_level.php http://www.cons.hu/index.php?menu=cikk&id=2 70 http://www.workania.hu/cms/karrier- tanacsadas/allast-keresek/motivacios- level/40002 http://www.fn.hu/munka_karrier/20020813/sze melyes_megsem_hizelked_337/

Köszönjük a figyelmet!