Energiatermelés és környezet 2013.09.11. © Gács Iván (BME) 1 Energiatermelés és környezet Az energiafelhasználás hatása a levegőkörnyezetre és a környezet.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
HIPOTÉZIS A képzésben és oktatásban megjelent alábbi három fogalom paradigmaváltást okozott:  Flexible Learning  Distance Education  Open Learning Thomas.
Advertisements

Digitális képanalízis Félévi megbeszélnivalók. A tárgy •címe: Digitális képanalízis •szakirányos tárgy •neptun-kód: BMEEOFTASJ5 (BSc) •előadó és gyakorlatvezető:
Energia – történelem - társadalom
Környezetvédelem (Energia és levegőkörnyezet)
Energia és környezet © Gács Iván (BME) 1 Környezetvédelem (Energia és levegőkörnyezet) Az energiafelhasználás hatása a levegőkörnyezetre és.
Energia és (levegő)környezet
Energetikai folyamatok és berendezések
Energia – történelem - társadalom
Energiatervezés Alapfogalmak.
Energetikai gazdaságtan 2014.
Dr. Gács Iván, BME Energetikai Gépek és Rendszerek Tanszék 1 Környezetvédelem Üvegházhatás.
Szennyezőanyagok légköri terjedése
© Gács Iván (BME) 1 Szennyezőanyagok légköri terjedése A terjedés időbeli folyamatai BME Energetikai Gépek és Rendszerek Tanszék.
Szennyezőanyagok légköri terjedése Bevezető Dr. Gács Iván BME Energetikai Gépek és Rendszerek Tanszék Energia és környezet.
Szennyezőanyagok légköri terjedése Gauss típusú füstfáklya-modell
Szennyezőanyagok légköri terjedése
Klímaváltozás – fenntarthatóság - energiatermelés
Energia és környezet A levegőtisztaság-védelem céljai és eszközei Levegőszennyezés matematikai modellezése.
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki Kar Energetikai Gépek és Rendszerek Tanszék Dr. Ősz János Energetika I-II. energetikai BSc.
Energetika II. energetikai BSc szak (energetikai mérnök szak)
kötelező program, SZÁMONKÉRÉSEK
© Gács Iván (BME) 1/9 Levegőszennyezés matematikai modellezése Energia és környezet.
© Gács Iván (BME) 1 Pernye keletkezése, tulajdonságai, természetes leválasztódás.
TANTÁRGYI KÖVETELMÉNYEK Vizsga Gyakorlati részjegy: –2 ZH –ZH pótlás: utolsó gyakorlat –Gyak UV: vizsgaidőszak első két hetében 2 időpont –Értékelés: az.
Év eleji információk Előadó: Hosszú Ferenc II. em Konzultáció: Szerda 9:50 – 10:35 II. em
Levegőtisztaság-védelem 1. előadás
Levegőtisztaság-védelem 1. előadás
REGIONÁLIS GAZDASÁGTAN
MSc –”Anal-2”, közös, összevont, tavaszi féléves analitikai előadások és gyakorlatok: „Válogatott fejezetek a kémiai analízis műszeres módszereiből” BIO:
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki Kar Energetikai Gépek és Rendszerek Tanszék Dr. Ősz János Energetika I-II. energetikai BSc.
MEGÚJULÓ ENERGIAFORRÁSOK BIOMASSZA
© Gács Iván (BME) 1/12 Energetikai levegőszennyezés folyamatai, matematikai modellezése Környezet- menedzsment.
© Gács Iván (BME) 1/16 Energia és környezet Kéndioxid kibocsátás és csökkentésének lehetősége.
© Gács Iván (BME) 1/12 Levegőszennyezés matematikai modellezése Energia és környezet.
Pernye Energia és környezet keletkezése, tulajdonságai,
Tanulási és tanítási stílusok elektronikus környezetben
KÖRNYEZETTECHNIKA.
Gazdaságstatisztika Tantárgyi követelmények szeptember 11.
MIKROELEKTRONIKA, VIEEA306
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék
Energia és környezet © Gács Iván (BME) 1 Energia és környezet Az energiafelhasználás hatása a levegőkörnyezetre és a környezet hatása az energiafelhasználásra.
Felzárkóztatás, tehetséggondozás
Innováció Intézményi fejlesztés Egyenlő hozzáférés
Energia és (levegő)környezet
Energetikai gazdaságtan
1 Szervetlen és Analitikai Kémia Tanszék, Kémiai Informatika Csoport Számítástechnika Kari rendszergazda: Rippel Endre (Ch C2)
Energiatermelés és környezet
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Elektronikus Eszközök Tanszéke MIKROELEKTRONIKA, VIEEA /2009 I. félév Követlemények.
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Elektronikus Eszközök Tanszéke MIKROELEKTRONIKA, VIEEA /2012 I. félév Követelmények.
1 CASE STUDIES IN PROJECT MANAGEMENT ( Projektmenedzsment esettanulmányok ) Gazd. idegennyelvi menedzser FSZ Tematika, követelmények Oktató: Zemankovics.
VÍZ- ÉS SZENNYVÍZTISZTÍTÁS
Levegőtisztaság-védelem 1. előadás
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki Kar Energetikai Gépek és Rendszerek Tanszék ENERGETIKA BEVEZETÉS BEMUTATKOZÁS OKTATÁSI TERV.
Gazdaságstatisztika Tantárgyi követelmények szeptember 6.
/16 © Gács Iván AZ ENERGETIKA ÉS A KÖRNYEZETVÉDELEM GAZDASÁGI ÖSSZEFÜGGÉSEI Dr. Gács Iván ny. egyetemi docens BME Energetikai Gépek és Rendszerek Tanszék.
1 Energia és környezet Az energiafelhasználás hatása a levegőkörnyezetre és a környezet hatása az energiafelhasználásra Dr. Gács Iván egyéni vállalkozó.
1 Energiatermelés és környezet Az energiafelhasználás hatása a levegőkörnyezetre és a környezet hatása az energiatermelésre Dr. Gács Iván egyéni vállalkozó.
Gazdaságstatisztika Tantárgyi követelmények 2017 ősz
Tantárgyi követelmények szeptember 10.
Energia és környezet Szennyezőanyagok légköri terjedése Bevezető Dr. Gács Iván BME Energetikai Gépek és Rendszerek Tanszék
FAZEKAS ANDRÁS ISTVÁN PhD c. egyetemi docens
EVA 1 – 5. kurzus Kanyó Kristóf.
FAZEKAS ANDRÁS ISTVÁN PhD c. egyetemi docens
Tantárgyi követelmények szeptember 8.
Energia(termelés) és környezet BMEGEENAEK7 és BMEGEENAKM1
Környezetvédelem (Energia és levegőkörnyezet)
Energia – történelem - társadalom
Minőségmenedzsment alapjai szeptember 12.
NGB_AJ040_1 Forgácsolás és szerszámai
Előadás másolata:

Energiatermelés és környezet © Gács Iván (BME) 1 Energiatermelés és környezet Az energiafelhasználás hatása a levegőkörnyezetre és a környezet hatása az energiafelhasználásra Dr. Gács Iván egyéni vállalkozó hajdan: BME Energetikai Gépek és Rendszerek Tanszék

Energiatermelés és környezet © Gács Iván (BME)2/4 Energiatermelés és környezet ¤ Tárgy előadásai: ¤ szerda ¤ elmarad: október 23. ¤ Jegyzet: Gács I. – Katona Z.: Környezetvédelem (Energia és levegőkörnyezet) Műegyetemi Kiadó, ¤ Letölthető: Előadások PowerPoint fájljai, jegyzet, ZH eredmények: ftp.energia.bme.huftp.energia.bme.hu\pub\Gacs_Energia es kornyezet felhasználó: anonymous jelszó: nem kell

Energiatermelés és környezet © Gács Iván (BME)3/4 Környezetvédelem (Energia és levegőkörnyezet) Energiafelhasználás A környezetvédelem céljai Levegőszennyezők keletkezési folyamatai és leválasztásuk Szennyezőanyagok légköri terjedése Szennyezőhatás értékelése } } Ebben a tantárgyban Másik (MSc) tantárgyban Jegyzet tartalma:

Energiatermelés és környezet. © Gács Iván (BME)4/4 Energia és környezet ¤ Követelmények ¤ részvétel a foglalkozások min. 70%-án ¤ 3 zárthelyi (vagy önálló feladat) ¤ zh időpontok: 4., 9. és 14. oktatási héten (október 2., november 6. és december 11.) ¤ zh. súlya: kb. 10%, 40%, 50% ¤ követelmény szint: egyenként 40%, összességében 45% ¤ pótzárthelyi: pótlási héten (dec ) egy zh. a teljes tananyagból