Kalászné Gelencsér Ilona

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A program, amire szüksége van! Valós testsúlycsökkentő program igényes hölgyeknek – uraknak - gyermekeknek!
Advertisements

Alap Termékek.
Szobanövények Erzse Eliza Kíra 7.b
Hol van az a Nyár ? Ruttkai Éva, Latinovits Zoltán.
Egészséges táplálkozás
Az arany Az arany a termeszetben elemi allapotban elofordulo, a tortenelem kezdetei ota ismert, jellegzetesen sarga nemesfem, a periodusos rendszer 79.
A víz-háborúk kora jöhet
Becslések szerint a felnőttek 70%-a nem fogyasztja a napi gyümölcs és zöldség mennyiséget, és a gyerekek 90% szintén nem fogyasztja el az ajánlott napi.
Mire jó a tojás? Tények a tojásról
Gano Soap Összeállította: Kalászné Gelencsér Ilona.
A vitaminok és ásványi sók
AMINOSZÁRMAZÉKOK FELHASZNÁLÁSA. Monoaminok A mono-, di-, trimetilamin és az etilamin vízben oldódó, ammónia szagú, gázhalmazállapotú vegyületek A mono-,
Flavon max termékcsalád
Mennyi mindenre képes a fahéjas Méz ?!?
A burgonya.
A tej szerepe az egészséges táplálkozásban
Mese a tejről.
Készítse fel szervezetét a télre!
A Forever Living Products termékkatalógusa alapján
Közönséges citromfű Melissa officinalis
Reformtáplálkozás.
Természetes Színezékek
A Víz Melyik a tisztább? Csap víz (Duna szűrt vize) Ásványvíz(ek)
Indításkor Kattints a hangszóróra Kikapcsolás ESC gomb.
Kutatási eredmények bizonyítják, hogy kb. 650-féle kórokozót 6 percen belül elpusztít. /Science Digest magazin(1978/03.)/ Ezzel szemben egy antibiotikum.
A helyes táplálkozás.
Самовар=Szamovár.
KORALL K O R A L E és P E R L Y / GYÖNGY.
Dr. Boros Szilvia Centrum Sajtótájékoztató Táplálkozási jellemzők Magyarországon, új RDA és az egészséges táplálkozás megvalósulásának előnyei.
Horváth Krisztián A Vitamin.
C-vitamin Készítette Skrován Mónika.
Kedvező hatásai: Központi szerepet játszik a csontfejlődésben. Ha a kicsi gyermekek szervezetében alacsony a D-vitamin szintje, nem megfelelően fejlődik.
Készítette: Nagy Krisztián és Kiss Péter
Paul Simon - Under African Skies Kattints! Az afrikai füves szavannán szavannán a fatermet ű növényeket a fatermet ű növényeketfatermet űfatermet ű a.
Táplálékaink, mint energiaforrások és szervezetünk építőanyagai.
NÖVÉNYI ALAPÚ, INSTANT ITALPOROK HAGYOMÁNYOS NÖVÉNYI KIVONATOK A MODERN VILÁGUNKBAN.
Kísérleti eredmények Kisérleti szőlészet de Saint Sardos Agrárkamara Tarn et Garonne.
Nano Silver.
Illóolaj Fehérjék Cukrok Köhőgés Emésztés Ánizs csoki Epe bántalmak.
Gránátalma (Punicaceae). A növényről néhány szót Gyümölcse kemény héja alatt sok sötétpiros beágyazódott édeskés, savanykás húsos mag található. Származási.
Lucerna (Medicago sativa)
ÚJ Partnertermékek. SANKOM A Sankom egy tökéletesen kiegyensúlyozott energianövelő, amely természetes módon csökkenti az étvágyat.
MÁJUSI IDÓJÁRÁS 2013-BAN ÉN ÍGY KÉSZÍTETTEM EL. KEZDETBEN  Kiválasztottam a témát, ami az időjárásjelentés lett  A hónapot is kiválasztottam ami a május.
„Bor és egészség” A bor érrendszerre gyakorolt pozitív hatása.
A gyermek egészségének alapja. A gyermek egészség formulája a gyerekek harmonikus fejlődésében rejlik. A Vision folytatja a gyermekek részére létrehozott.
B vitamin! A B-vitaminok vízben oldódó vitaminok, kiegyensúlyoz ott, változatos táplálkozással könnyen bevihetők így hiányállapot nem alakul ki. Legnagyobb.
A vegetáriánus táplálkozás megítélése
ŐRSÉG NÖVÉNYVILÁGA Kitti, Anett BIOLÓGIA.
Kén-dioxid indikátorok: a zuzmók
 A z emberi szervezetben a csontban található és a vérben oldott állapotban. Sejten belüli információt közvetítő anyag. A kalcium ion beáramlása okozza.
Testi - lelki egyensúly
Az állandó küzdelem A szabadgyökök olyan agresszív molekulák, melyek sejt- és DNS- károsodást idéznek elő Az antioxidánsok semlegesítik a szabad gyököket,
Drogismereti laboratóriumi gyakorlatok – II/14. évfolyam
Készítették: Kun Vivien Retkes Vanessza Urbán Ibolya 8.a.
„Istenek eledele” A csokoládé.
Biyovis termékek a természetgyógyász szemével Molnárné HaholtZsuzsanna Természetgyógyász,fitoterapeutla,életmód tanácsadó és terapeuta,biorezonancia felhasználó.
1 A test kívül és belül Tibai Eszter: június 06.
10. rész :Táplálékunk összetevői Ásványi anyagok Klikk a folytatáshoz.
10. rész :Táplálékunk összetevői Szénhidrátok Klikk a folytatáshoz.
Az Őrség. Az Őrségről általánosságban Vas megye délnyugati szegletében helyezkedik el Látnivalókban és természeti kincsekben gazdag tájegység Nevét onnan.
Gyümölcs Munkácsy Mihály Ált. Isk. Pápa 3. Évfolyam 61 tanuló.
Réti gyógynövények.
Nyitvatermők törzse.
RÉTEK, LEGELŐK, MEZŐK.
Visegrádi ásványvíz.
A hasznos kender Cannabis sativa L..
Pulyka az egészséges táplálkozásban
RÉTEK, LEGELŐK, MEZŐK. R ÉTEK sík  Hazánkban nagy kiterjedésű rétek találhatók, főleg a sík vidékeken.  A rétek élővilága több fényhez jut, mint az.
Magvas gondolatok a FruitCafé-ról
Előadás másolata:

Kalászné Gelencsér Ilona Gano Tea SOD Összeállította: Kalászné Gelencsér Ilona

A "rotbusch" (jelentése: vörös bokor) a dél-afrikai Cedar-rekettyejellegű hegyből származó, 1-1,5 méterre megnövő, tűszerű levélkéket hozó bokorszerű cserjeféleség.  Ágai hosszúak és rendkívül hajlékonyak. Az ágakon számtalan vékony, levelekkel borított oldalág található. Egyenes állású, tűlevélhez hasonlító, 10-50 mm hosszú, 1 mm vastag, finoman szőrözött, hegyes élű levélkéi vannak. Rövid nyélen ülő, sárga színű és pillangó formájú virágai októberben nyílnak. Termése sárgásbarna, vastag héjú, kemény magvakkal. Meleg és csapadék igénye nagy. Gyógyhatású részei: A levél, valamint a fás részek és a száron lévő kéreg. Frissítő, édeskés ízének és csodálatos színének harmóniája mellett az évek során egyre több egészségre gyakorolt jótékony hatását ismerték fel.

Múltja: Első alkalommal a 18 Múltja: Első alkalommal a 18. század végén említi egy európai botanikus, hogy Fokföld délnyugati részének őslakói egy tűlevelű növényből rubinvörös színű, fenséges ízű forró italt készítenek, amely frissítve szomjukat oltja, és számos betegségben segít. A rooibos cserjét számtalan névvel illették az évszázadok során, hivatalos növénytani nevét – Aspalathus Linearis –, 1963-ban kapta. Az unikumnak számító "vörös bokor" teát 1904-ben indította el világhódító útjára Benjamin Ginsberg, egy orosz üzletember és kereskedő. A 30-as évektől már ültetvényeken termesztik, de kizárólagos termőterületén a Jóreménység foka közelében, a Cedar hegységben, még vadon is fellelhető.

A tea tartalma: Ásványi anyagokban,  nyomelemekben (kálium, magnézium, vas, kalcium, réz, fluor) és flavonoidokban gazdag. Jelentős mértékben tartalmaz gyümölcscukrokat, poliszaharidokat, aromás illóolajokat (99 aromás anyagot), vitaminokat (karotinokat, C és E-vitamint). Továbbá csersav tartalma igen csekély. Koffeint és egyéb a központi idegrendszerre ható vegyületet pedig egyáltalán nem tartalmaz. 

A tea értékei: – Ásványi anyag és nyomelem tartalma miatt számos szervfunkció serkentője. – Igen hasznos gyomorbántalmak, emésztési zavarok esetén. (Eddig ebben tapasztaltam a legjobbnak. Kiválóan hat és nyugtatja az emésztési folyamatot ) – Fogyasztása allergiás és aszmatikus megbetegedésekben is előnyös. – Tannin tartalma alacsony, ezért nem gátolja a vas és más elemek felvételét a szervezetbe, így a terhes és szoptatós anyák is fogyaszthatják.

 Csecsemők, kisgyermekek számára gyümölcsös és természeténél fogva édeskés íze miatt szintén ideális ital, ráadásul csillapítja a kólikát és a hasfájást. – Magas antioxidáns tartalma miatt lassítja az öregedési folyamatokat. – Sportoláshoz is ideális ital, hiszen nemcsak a szomjat oltja, hanem az elhasznált energiát is pótolja. – Nem tartalmaz koffeint, ezért ajánlatos azok számára is, akiknek munkája idegi megterheléssel jár, akik hajlamosak a depresszióra vagy álmatlanságban szenvednek

Hatása: Enyhe gyomornyugtató. Csökkenti a gyomorégést Hatása: Enyhe gyomornyugtató. Csökkenti a gyomorégést. Kiváló káliumpótló, fokozott verejtékezés esetén, főleg sportoláskor, esetleg vízhajtók mellé ajánlott. Magas fluorid tartalma miatt gyermekeknél a fogzománc erősítésére javasolt. Az allergia során létre jött gyulladásos folyamatokat mérsékeli, nyomelemei révén az anyagcsere folyamatokat serkenti, illóolajai révén pedig a szélgörcsöt oldja. Teaként kiváló élvezeti ital, kellemes gyümölcsös ízzel, aromával, rubin színnel.

Az afrikaiak szemével: Az afrikaiak szemével: ...az ott élők varázslatos gyógyerőt tulajdonítanak.  A belőle készült forró ital igen finom, egyedülálló aromája a málna és a kakaó keverékére emlékezteti ízlelőjét. A gyerekek éppen ezért nagyon kedvelik, és a kisbabákra sincs ártalmas hatással. Ha tehát igen kicsi csemetéinknek akarunk adni, keverjük el akár tejjel, akár vízzel, akár gyümölcs levével. A mára tudományosan bizonyított hatás nem fog elmaradni: gyomorfájdalmak, görcsök, allergiás tünetek, alvászavarok, és vashiány esetén egyaránt segítségünkre lesz.