Talentum tábor 2008. Kulturális és Oktatási Minisztérium főtámogatásával.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
„A szép dal ma!” Versíróverseny Start: augusztus 21. Lélekkutató Intézet – Yrisz Klub – X-party Központ Július 21.
Advertisements

Elfogadlak Alapítvány
VIRTUS KULTURÁLIS EGYESÜLET Általános tájékoztató.
A Garay János Gimnáziumban
A harmadik közösen szervezett nemzetközi tábor Hangok és akciók – zenélés tapasztalat útján Furuboda
INKUBÁTOR KOMÁRNO – Centrum pre podporu činností podnikateľov, n.o. Adrián Horváth.
TÁMOP A/ projekt: Intézményi együttműködés, pedagógiai módszertani megújulás – pedagógiai szemléletváltás a sajátos nevelési igényű.
Határtalan Szív Alapítvány (Esztergom)
Milyen tanulsággal szolgálhat a szabadidő-elmélet a pedagógus számára?
Integráció a sportiskolai és a művészeti nevelés segítségével A Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola pályázatáról Integráció sporttal és zenével.
Napköziotthonos Óvoda Jánkmajtis
Hunyadiváros. Hunyadiváros Kecskemét Hunyadivárosi Részönkormányzat 2010  A részönkormányzat évben eddig 6 alkalommal ülésezett és 44 határozatot.
Tájékoztató TÁMOP-projektünk nyitórendezvényére Kalocsa, november 7. (Katona István ház) A Kalocsai Főegyházmegyei Levéltár gyűjteményére épülő,
„A Miskolci Egyetemen működő tudományos képzési műhelyek összehangolt minőségi fejlesztése” című TÁMOP-4.2.2/B-10/ számú projekt Nyitó rendezvény.
KISALFÖLD VÁGTA A KISTÉRSÉG ÖSSZEFOGÁSÁÉRT KISALFÖLD VÁGTA A NEMZETI VÁGTA ELŐFUTAMA SZPONZORI CSOMAGOK - MEGJELENÉSI LEHETŐSÉGEK.
Közoktatási projektelemek Készítette: Deli Mária Közoktatási koordinátor.
Nyitó rendezvény „Motiváló képzések és kapcsolódó szolgáltatások a ”Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP A2-12/ október 18.
Gábor Dénes Tehetségpont
Európai vonat Európa 2010 Kaposvár. benyújtja pályázatát az „Európa Kulturális Fővárosa 2010” cím elnyeréséért.
A Z IKCS TEVÉKENYSÉGE TÁMOP integrÁLOM Kovácsné Borbély Zsuzsa.
A különleges bánásmódot igénylő gyerekek 2.
Esélyegyenlőségen alapuló tehetség- felismerés, tehetséggondozás egy innovatív Észak-Pest megyei gimnáziumban (TÁMOP 3.4.4/B-08/2/KMR) Az Európai Unió.
„20 éves a HSZOSZ Országos HR szakmai klubhálózata, avagy az új gondolatok vonzzák az új nemzedéket – Szegedi Klub” Készült a ICF Magyar Tagozata, a Humán.
RENDEZVÉNYSZERVEZÉS ALAPJAI
„Korunk vívmánya a számítógép, mint kreatív eszköz az alkotó művész kezében” Művészetek Háza Veszprém április május 01. „Digitális Művészetek.
1 „Komplexen funkcionáló Zala megyei tehetségeket segítő program” Projektnyitó konferencia szeptember 23. Zala Megyei Önkormányzat Pedagógiai Intézete.
A Mályi-projekt. Bevezető A projekt ötlete: találkozni a gyerekekkel iskolán kívül is A projekt ötlete: találkozni a gyerekekkel iskolán kívül is Olyan.
Napraforgó Napközi Baranyajenő
GYERMEKORVOSOK ELSÖ ÉRDEKVÉDELMI KONFERNCIÁJA GYÖR 2008 május

Közgazdaság szakmacsoport
HEF OP / A SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYŰ TANULÓK EGYÜTTNEVELÉSE
BEMUTATKOZÓ. A SZAKKOLLÉGIUMRÓL A KommON 2012-ben alakult a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, elődszervezetei, a Mesterhallgatók Tanszéki.
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
A „NYÍLÓ ABLAKOK” című projekt bemutatása KOVÁCS ÁRPÁDNÉ
A kézművesség történeti áttekintése A hagyomány szerepe előadó: Bangó Aliz.
Az egészségvédelmi program megvalósításának értékelése A program ideje: – A Béres József TIT Kisvárdai Egyesületének Egészségvédelmi.
„Együtt a tehetségekért a Barcsi Nevelési és Oktatási Intézményben” TÁMOP-3.4.4/B/08/ Projektindító rendezvény Készítette: Vizváriné.
Egészségvédelem hónapról-hónapra
ILOSVAI SELYMES PÉTER ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS AMI
Haszon rendezvények médiaajánlat éves, a gazdasági életben helytálló vezetők Az adott téma iránt érdeklődők szűk, de releváns üzleti döntéshozók.
TÁMOP – A- 12/1. ALAPVETŐ CÉL  HH és HHH tanulókat nevelő iskolák kapcsolatfelvétele, programkínálatuknak bővítése  testvériskolai kapcsolat.
Szakmai beszámoló TÁMOP B-13/ Partnerség és hálózatosodás „Az iskola közös ügyünk” „Ki tud többet Szorgalmatosról?”
Az Emelt szintű eTanácsadó akkreditált felnőttképzés tapasztalatai Dr. Tóth András - Herpainé Lakó Judit AGRIA MEDIA 2011 KONFERENCIA OKTÓBER ,
Rendezvényszervezés Educatio Gondolkodom, tehát ott vagyok! Educatio Gondolkodom, tehát ott vagyok!
„Walls talk” projekt „Walls talk” projekt Katedra Gimnázium,
Budapesti Nyári Fesztivál 2011 Céges rendezvények, csapatépítő programok ajánlat.
Sári Gusztáv Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola TÁMOP B „Közoktatási intézmények esélyegyenlőségi alapú fejlesztéseinek támogatása”
Kollégiumi csoportvezetők módszertani munkaközössége
Ökoiskola? Károlyi a régióban. Gyermekvédelem EGYÜTT A DROG ELLEN Az egész iskolát átfogó program: - szülők - tanárok - diákok részére előadásokat szerveztünk.
Napközis beszámoló 2008/2009 I. félév. Napközis csoportok Óvodai csop.:3 gyermek /Katraniczné Suvada Rózsa, Németh Szilvia/ Fogl.I.csop.:4 gyermek / Csipai.
A Nemzetközi Visegrádi Alap o Titkárság (15 fő) o Székhelye:Pozsony, Kráľovské údolie 8, Bratislava, Szlovákia o Munkanyelve:
Fény vagy Te is, ragyogj, hát” TÁMOP / Társadalmi Megújulás Operatív Program Hétszínvirág Óvoda, Bölcsőde, Gyermekjóléti és Családsegítő.
Pályaválasztási szülői értekezlet
Összeállította: Szabó Ilona
TÁMOP / „GYÖNGYÖSSOLYMOS ÖSSZEFOG A CSALÁDOKÉRT, A MUNKÁÉRT!”
tanév. Munkaközösségünk tagjai: 19 fő - névváltozás és átalakulás új tagok: Hriczóné Csizmadia Judit Tóth Eszter - Gyermekfelügyelők.
„ÚT A JÖVŐBE” Pályaválasztást segítő, pályaorientációs program a gyermekotthonokban és lakásotthonokban nevelkedő gyermekek számára.
Bemutatkozik A Debreceni Szakképzési Centrum Péchy Mihály Építőipari Szakközépiskolája NYITOTT KAPUK NAPJA
Az E-galéria kiállítása Gergely Borbála első önálló tárlata az E-galéria „Tehetségek” című sorozatában december 2 – december 2 – 18.
Ausztriai Magyar Pedagógusok Egyesülete Verein für Ungarische Pädagogen und Pädagoginnen in Österreich Kaposvár 2016.
Haszon rendezvények médiaajánlat
A 20 éves MKNE és az ökoiskolák
Szekeres - ösztöndíjasok: Az E-galéria kiállítása
Pedagógiai és Kommunikációs Szakmai Kollégium
Szolnoki Tagintézmény
„Együtt, eredményesen”
SZE AK Győr, május Balogh István festőművész
Táborvezető: Viraszkó Anett
tenisz foci strand ping-pong lovaglás
Előadás másolata:

Talentum tábor Kulturális és Oktatási Minisztérium főtámogatásával

A Lényeg Általános iskolások, vagy középiskolások részére szervezett élmény, alkotó és ismeretterjesztő tábor a nyáron. Meghívott, elismert művészek, tudósok tartanak félnapos szemináriumot. Előadásuk szakmai továbbképzésnek is számít, de a szemléletükkel segítik a gyerekek fejlődését igazán.

A Részletek A gyerekek tábori körülmények között élnek.A gyerekek tábori körülmények között élnek. Brigádokat alakítanak, megválasztják tisztségviselőiket (brigádvezető, szervező).Brigádokat alakítanak, megválasztják tisztségviselőiket (brigádvezető, szervező). Rendszeres és egészséges étkezés, naponta ötször.Rendszeres és egészséges étkezés, naponta ötször. Délelőtt előadások: művészetek, sport, tudomány témakörökben. Ezek hasznosak és érdekesek.Délelőtt előadások: művészetek, sport, tudomány témakörökben. Ezek hasznosak és érdekesek. Az előadók a szakmájuk elitjéhez tartoznak.Az előadók a szakmájuk elitjéhez tartoznak. Délután folytatódik az előadás, gyakorlással.Délután folytatódik az előadás, gyakorlással. Az előadás után gyakorlatok: egyénileg, csoportokban.Az előadás után gyakorlatok: egyénileg, csoportokban. A gyakorlatok során alkotni is kell.A gyakorlatok során alkotni is kell. Az alkotások vagy témaorientáltak (eseményekhez), vagy személyekhez adresszálva készülnek.Az alkotások vagy témaorientáltak (eseményekhez), vagy személyekhez adresszálva készülnek. Késő délután és kora este szórakozás, tánc, ének, koncert, együtt az egész tábor.Késő délután és kora este szórakozás, tánc, ének, koncert, együtt az egész tábor. A tábor időtartama: legalább tíz nap, de inkább két hét.A tábor időtartama: legalább tíz nap, de inkább két hét. A tábor helyszíne: csatlakozik valamely más nagy rendezvényhez (pl. Művészetek völgye)A tábor helyszíne: csatlakozik valamely más nagy rendezvényhez (pl. Művészetek völgye)

A Táborlakók „A” csoport: évesek.„A” csoport: évesek. „B” csoport: évesek.„B” csoport: évesek. Az iskolák delegálják.Az iskolák delegálják. A Talentum Teszt Centrum által javasolt tehetségek.A Talentum Teszt Centrum által javasolt tehetségek. Akik szociális okok miatt nehezen tudnának egy ilyen táborban részt venni, de kiemelkedően tehetségesek.Akik szociális okok miatt nehezen tudnának egy ilyen táborban részt venni, de kiemelkedően tehetségesek. Akik tehetségesek és meg tudják fizetni.Akik tehetségesek és meg tudják fizetni. Akik egyéb módon kerülhetnek be.Akik egyéb módon kerülhetnek be.

Az Előadók Benkő László, zenész, az Omega együttes vezetőjeBenkő László, zenész, az Omega együttes vezetője Varga Miklós, ékszerkészítő művészVarga Miklós, ékszerkészítő művész Goya von Gerendássy Ács György, festőművész, Goya szépunokájaGoya von Gerendássy Ács György, festőművész, Goya szépunokája Lőrincz János, az Ökonet második embereLőrincz János, az Ökonet második embere Mag Mihály, a vonalkód királyaMag Mihály, a vonalkód királya Péter Szabó Szilvia, énekes, NOX-tagPéter Szabó Szilvia, énekes, NOX-tag Vass Lajos, vezérigazgató, OperaházVass Lajos, vezérigazgató, Operaház

A Táborvezetők A szervezők.A szervezők. A felkért nevelők.A felkért nevelők. A szakmai vezető.A szakmai vezető. A szponzorok képviselői.A szponzorok képviselői. Egyéb szakemberek.Egyéb szakemberek.

A Tábortanács tagjai Táborvezető,Táborvezető, Helyettes,Helyettes, Asszisztens,Asszisztens, Kultúros,Kultúros, Egészségügyis,Egészségügyis, Gazdaságis,Gazdaságis, PR vezető,PR vezető, FőtámogatóFőtámogató

A Szponzorok Biotermékek gyártói, forgalmazóiBiotermékek gyártói, forgalmazói Művészi eszközök gyártói, forgalmazóiMűvészi eszközök gyártói, forgalmazói AlapítványokAlapítványok MLM cégekMLM cégek Állami hivatalokÁllami hivatalok SzülőkSzülők És még sokan másokÉs még sokan mások

A Megvalósítás A projekt ismertetése, partnerek szervezése.A projekt ismertetése, partnerek szervezése. Kreatív csoport megszervezése.Kreatív csoport megszervezése. Kreatív tréning – tervezés.Kreatív tréning – tervezés. Reklám-propaganda munkaReklám-propaganda munka Partnerek szervezése.Partnerek szervezése. A Tábortanács megszervezéseA Tábortanács megszervezése Az erőforrások biztosításaAz erőforrások biztosítása Előadók szervezéseElőadók szervezése Helyszín biztosításaHelyszín biztosítása Program, műsor komplettálásaProgram, műsor komplettálása A tábor sikeres megvalósításaA tábor sikeres megvalósítása

Az Alkotások A Talentum tábor különlegessége, hogy a gyerekek alkotnak, és alkotásaikat vagy rendezvényekre, vagy személyeknek készítik.A Talentum tábor különlegessége, hogy a gyerekek alkotnak, és alkotásaikat vagy rendezvényekre, vagy személyeknek készítik. Az alkotásokra lehet jelentkezni cégeknek, ezek az alkotások megvásárolhatók.Az alkotásokra lehet jelentkezni cégeknek, ezek az alkotások megvásárolhatók. Az alkotások egy része az időseknek készül, ingyenesen.Az alkotások egy része az időseknek készül, ingyenesen. Az alkotások lehetnek megbízásosak is.Az alkotások lehetnek megbízásosak is. A gyerekek maguknak is, családjuknak is alkothatnak.A gyerekek maguknak is, családjuknak is alkothatnak. A legjobb alkotások külön díjazásban részesülnek.A legjobb alkotások külön díjazásban részesülnek.