A szőlő a művészetben.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Témahét a 3. b osztályban október
Advertisements

A KÓS KÁROLY GALÉRIA TISZTELETTEL MEGHÍVJA BAKOS BALÁZS 12. C osztályos tanuló -„Leonardo di CaBrio„- című ELSŐ ÖNÁLLÓ KIÁLLÍTÁSÁNAK MEGTEKINTÉSÉRE A A.
SZÜLŐI IGÉNY- ÉS ELÉGEDETTSÉG-MÉRÉS
KATONAI ALAPISMERETEK Előadó: Dr. Felházi Sándor mk. ezredes dékán.
Dalton-tervvel a sikeresebb iskoláért.
Az első Föld Napját Denis Hayes amerikai egyetemista kezdeményezésére tartották még április 22-én. Már ezen az eseményen 25 millió amerikai emelte.
A holokauszt tanítása iskolámban
INFORMATIKA OKTATÁS GYÓGYÁSZAT KÖZLEKEDÉS TÁVKÖZLÉS HADITECHNIKA
Vizuális nevelés tantárgypedagógia
„Egy kép többet mond ezer szónál!”
Az érettségi rendszer változtatási lehetőségei
Forrás: Infografika Forrás:
A FONTOS SÁNDOR ÁLTALÁNOS ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNYBENA FONTOS SÁNDOR ÁLTALÁNOS ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNYBEN.
„Én-fejlesztés a művészetek eszközeivel” tehetséggondozó tábor november november 8. NTP-MR-MPA
Térábrázolás különböző életkorokban
Munkácsy: Krisztus-trilógia. Munkácsy Mihály életművében kétségkívül a Krisztus-trilógia jelenti az egyik csúcspontot, még akkor is, ha a három mű együttes.
A GIMP képszerkesztő program bemutatása Készítette: Rokonál Zoltán
Versenyfelhívás! A Városi Könyvtár a Reneszánsz éve és a Népmese napja alkalmából rajzversenyt hirdet az általános iskola 1-2. osztályosai számára. A rajzok.
Matematika a tudományban és a művészetekben
Bach Musikalisches Opfer c. művének logikai megoldásai
Szeretet, türelem, tolerancia
Kacusika Hokusai Gyermekkorában könyvkereskedésben dolgozott, ezután egy műhelyben elsajátította a fametszés mesterségét tól önállóan dolgozott.
OKTOGON Architecture & Design építészeti magazin
Endre Béla
A gyermekrajz a 19. század felfedezése
Jól látható, hogy a vendéglátás-idegenforgalom, és a mezőgazdasági szakmacsoportok a legelérhetőbbek, illetve legkeresettebbek. Ezeket a gépészet és a.
Mit gondolunk arról, mi a tanulás és hogyan szervezzük meg ?
„Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – Innovatív intézményekben” TÁMOP / /0065 Moduláris oktatás Az egészséged a Te kezedben van!
A jövő lakóháza Szárföld.
Szárföld. A gyerekek kívánsága alapján, fiúk és lányok külön csoportban dolgoztak. A lányok terveket készítenek a munkához.
Széchenyi István Általános Iskola Készítette: Szarka Zsuzsi
műelemzés ELJÁRÁSOK, MÓDSZEREK
a kifejező és az ábrázoló jelleg
Iskolai Környezetvédelmi Világnap projektünk
Rocket team Hajdúszoboszló Engedjék meg, hogy néhány percben bemutassuk a Hajdúszoboszlói Bárdos Lajos Általános Iskolát.
NATURLAND A KÖRNYEZETÉRT Szerző: Parászka Előd Irányító tanár: Leopold Anna Mária 2009 Salamon Ernő Gimnázium Gyergyószentmiklós.
FEKETE VALÉR (SIOR) PÁSZTORVÖLGYI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM.
Alfons Mucha A csehországi Ivančicében született polgár szülők gyermekeként ben Bécsbe költözött, és ott színpadi díszleteket készített.
GRAFIKAI TERVEZÉS A TANULÁS MOTIVÁLÁSÁRA ÉS A LEMORZSOLÓDÁS KEZELÉSÉRE.
Rózsavizes Húsvét napját jöttem ma kívánni… Húsvét projekt a baracskai Kozma Ferenc Általános Iskola 3. osztályában március 17-március 25. készítette:
Adventi forgatag Balassa Bálint Gazdasági Szakközépiskola és Szakiskola december 19.
5 napos program szóbeli asszociációs játékok Dixit-kártyákkal Célok: - Ismeretbővítés a média világából - Képességfejlesztés - Játék - Kikapcsolódás.
A tavalyi évben a nemzetközi játék keretei között diákjaink kedvenc meséinek kiválasztását, angol nyelvre történő fordítását és továbbítását kérték tőlünk,
A Ceglédi Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola
Munkaszervezési formák
„Walls talk” projekt „Walls talk” projekt Katedra Gimnázium,
A KOMPETENCIA ALAPÚ PROGRAMCSOMAG ALKALMAZÁSA AZ ANGOL ÓRÁN Készítette: Kövérné Zajácz Ida Tokaj, január 22.
Az eszközök áttekintése 5/15. Előkészület – tanár A kérdőív kiértékelése Jegyzetlapok a nevekkel a játékhoz Készítette: Sági Lajos2.
LEGO Dacta program.
A társadalomismereti tartalmak tanításának lehetséges gyakorlata…
MÉRÉS ÉS ÉRTÉKELÉS A VIZUÁLIS KULTÚRA TANÍTÁSÁBAN c. konferencia Kádárné Szepesi Ibolya Az általános iskolai értékelés formái, jelene és jövője Eszterházy.
Projekt hét a Békésyben decemberében „A globalizáció veszélyei, környezettudatos élet”
2015. október a osztály. TÉMANAP A TREFORTBAN Iskolánk 7. és 8. osztályos tanulói már harmadik éve vesznek részt az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló.
Schönberger Armand Nézzük együtt….  Schönberger Armand magyar festőművész, grafikus  Született:1885 Galgóc  Meghalt:1974 Budapest, Magyarország.
Bölcsészettudományi Kar Dr. Zimányi Árpád dékán. Bölcsészettudományi Kar Bölcsész szakok Művészetközvetítő szakok Dr. Zimányi Árpád : A Bölcsészettudományi.
Didaktika-II. M. Nádasi Mária. Kooperatív és Kollaboratív módszer.
Ausztriai Magyar Pedagógusok Egyesülete Verein für Ungarische Pädagogen und Pädagoginnen in Österreich Kaposvár 2016.
a évi szakmai vizsgáról
a kifejező és az ábrázoló jelleg
Az online tárlatvezetés módszere
Osztatlan tanárképzés kompetenciái
ISKOLAGYÜMÖLCS-PROGRAM
Zene: Tradicionális japán zene
A Kézmosás Világnapja A Kossuth Lajos Gimnázium Tiszaigari Általános Iskolájában
A RENESZÁNSZ VILÁGKÉPE
PROJEKTMÓDSZER Tratnyek Magdolna PhD
Kompetencia alapú szakoktatás
Készítette: Werb Józsefné Regionális konferencia: KECSKEMÉT Külföldi tanulmányút: Mérés-értékelés fejlesztési terület NORVÉGIA OSLO október 14 -
Ki mit tud? december óra 330 terem
Alfons Mucha
Előadás másolata:

A szőlő a művészetben

Iskolánk kiváltságos helyzetben van, hiszen magas óraszámban tanuljuk a művészetet. A szőlő és a művészet kapcsolatával öt tanulócsoport foglalkozott, két tanár irányításával. Elsősorban áttekintettük a szőlő megjelenését a különböző művészeti korszakokban.

Ezek után csoportonként különböző tárgyakat terveztünk és készítettünk, melyekben szerepeltettük a szőlőt.

A legkisebbek egy közös nagy rajzot készítettek, amelyen egy fürt szőlő szerepel. A tervezést a gyerekek végezték, minden szőlőszemet más-más tanuló festett ki, így nagyon különleges, érdekes eredmény születet.

Az eredmény

A 3. -4. osztályosok témája: „Hogyan művelik, dolgozzák fel a szőlőt A 3.-4. osztályosok témája: „Hogyan művelik, dolgozzák fel a szőlőt?” Ők rajzokat készítettek, porpasztellel dolgoztak: életképeket, tájképeket festettek.

A grafikai tanszak tanulói szőlő alapos rajzi megfigyelésével foglalkoztak, majd ezeket továbbfejlesztették, felhasználták különböző grafikai tervezéseknél. Minden tanuló önálló tervet készített, amit egy nagy képbe raktak össze és így jött létre egy közös kép.

A kézműves kultúra tanszak tanulói szőlőszemeket szőttek hullahopp karikán. Egy közös alkotás készült: egy nagy szőlő. A kiállítás után mindenki saját párnaként használja tovább.

A produktum

A tűzzománcosok megfestettek egy közös nagy szőlőt A tűzzománcosok megfestettek egy közös nagy szőlőt. A feladat az volt, hogy mindenki a saját lemezét egyéni módon díszítette.

A szőlő a művészetben projektet egy izgalmas kiállítással zártuk.