Civil hálózatfejlesztés alapjai, kompetenciafejlesztés

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Működhet-e hatékonyan a társadalmi ügyek piaca? Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár Budapest, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért.
Advertisements

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Önszerveződési folyamatok Heves megyében. Alaphelyzet A szervezetek a megyénkben önszerveződő valódi hálózatként működnek (komplex, osztott, skálafüggetlen)
Etikai Kódex.
Ma –mintegy erdélyi magyar számára vált lehetségessé az internetes kommunikáció –160 hozzáférési pontból álló hálózat –közvetlen kapcsolat jöhet.
RÉV Projektiroda Hálózat Munkacsoport. Mi az a Hálózat munkacsoport? Hol helyezkedik el, melyik szervezethez köthető? Kik a tagjai? Mi a célja, feladata,
25 ÉV A TEHETSÉGEK SZOLGÁLATÁBAN MAGYAR TEHETSÉGGONDOZÓ TÁRSASÁG KONFERENCIÁJA PÉCS SZEPTEMBER KORMOS DÉNES A NEMZETI TEHETSÉGÜGYI KOORDINÁCIÓS.
Magyar Kerékpárosklub Hungarian Cyclists’ Club (HCC)‏ László János, elnök.
A Vállalkozásfejlesztési munkacsoport
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Civil szerepek és civil szereplők
2005. november 18. Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület Tevékenységi Prezentáció VIDÉKFEJLESZTÉSI FÓRUM Jászfényszaru Molnár Katalin elnök.
Ifjúságpolitika - A fiatalok, mint erőforrás -
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat hosszú távú stratégiája, kapcsolata a releváns operatív programokkal.
Business Process Outsourcing © Arthur Andersen 2001 Szolgáltató központok a harmadik évezredben Várnai Éva partner Andersen, Vezetési tanácsadás.
Hálózatépítés, mint az együttműködések fejlesztésének hatékony eszköze Eger, szeptember 14.
Heves megye civil szervezeteinek szervezetfejlesztése A program az Európai Unió támogatásával valósul meg. K á rp á tok Alap í tv á ny – Magyarorsz á g.
KAPCSOLÓDÁS A NEMZETI TEHETSÉG PROGRAMHOZ MEGYEI PROGRAMFEJLESZTÉS HÁLÓZATÉPÍTÉS Kormos Dénes fejlesztő-kutató szakpedagógus.
VI. Köztudatos vállalati magatartás A vállalatok társadalmi felelősségvállalása Szlávik János az MTA doktora tanszékvezető, egyetemi tanár Budapesti.
Tapasztalatok bemutatása a hátrányos helyzetű kistérségek szociális ellátó- rendszerének fejlesztése és a közszolgáltatások kistérségi integrációja területén.
Optimális szervezet Kiegyensúlyozott stratégiai mutatószám rendszerrel
A VEZETÉSRŐL ÁLTALÁBAN
„INTER-CIVIC: Vývoj dvojjazyčného portálu a digitálnych obsahov pre NGO”
„A szakképzés koordinációjának lehetőségei a Dél-Dunántúli Régióban” Egy konferencia „beharangozója”
Közösségi munka. 1. A közösségi munka előnyei az egyéni és családi esetkezeléssel szemben A szociális munkások rendelkezésére álló eszközök rendszerint.
SZERVEZETI ALAPFORMÁK
Egyéni döntések a szervezetben
Szervezeti formák Dr. Ternovszky Ferenc: Nemzetközi menedzsment európai szemmel BGF - Külkereskedelmi Főiskolai Kar Vállalkozások és Emberi Erőforrás.
Iskolahálózatok itthon és külföldön Pénziránytű műhelymunka MNB, november 10.
A diákok/fiatalok és az aktív államporság „Civil szervezetek és a közoktatási intézmények közösségi kapcsolatai” Salgótarján, január 29.
Foglalkoztatási Információs Pontok munkatársainak képzése Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ május.
A Magyar Távmunka Szövetség céljai, törekvései Dr. Horváth Elek elnök III. Országos Távmunka Konferencia Budapest,
Kétségektől a Készségekig A hírközlési (ICT) szektor lehetőségei és tevékenysége a távmunka témakörében V. Országos Távmunka konferencia
A Foglalkoztatási Információs Pontok a Dél-dunántúli régióban Márk László Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ.
Regionális Civil Egyeztetések (RECE) Program Helyzetelemzés tapasztalatai Oprics Judit Társadalmi egyeztetés támogatása program vezetője október.
Az NFT társadalmi egyeztetése civil szemszögből Civilek a Nemzeti Fejlesztési Terv Nyilvánosságáért - CNNy Pécs, március 23.
A társadalmi egyeztetés alapfogalmai Oprics Judit Társadalmi egyeztetés támogatása program vezetője február.
Pénzügyi-gazdasági ismereteket oktató iskolák hálózatának kialakítása.
Minőség menedzsment 6.előadás
Az EEM helye a menedzsmentben
A hálózati szociális munka koncepciói (R. Brake) I. Hálózat orientált tanácsadás -a kliensek környezetében lévő erőforrások mozgósítása és támogatása -a.
A TESTÜLETI VEZETŐK ÉS TESTÜLETI TAGOK PROAKTIVITÁSÁNAK FEJLESZTÉSE (A FLOW ELMÉLET GYAKORLATI ALKALMAZÁSA A TESTÜLETI MUNKÁBAN) FLOW AKTIVITÁS EURÓPAI.
Közkincs kerekasztal a kecskeméti Kistérségben Szakmai konferencia június 9. Kecskemét.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Heves megyei civil szervezetek komplex szervezetfejlesztése Heves megyei civil szervezetek komplex szervezetfejlesztése - Pályázati kiírás civil szervezetek.
. Negyedik Partner Közép-Dunántúli Foglalkoztatási Hálózat 4P KDFH Alapítva: Gere János
TÁMOP /1/B Gyermekek és fiatalok integrációs programjai Csomópont - Ifjúsági Információs Pont kialakítás Álláskereső klub.
Alapfogalmak, definíciók ÁVF Civil társadalom és nonprofit elméletek 1.
Civil szervezetek kapcsolatai Egészségügyi Szakdolgozók Együttműködési Fórum Alapítás 2001.
HÉTFA Kutatóintézet és Elemző Központ A gazdasági növekedés társadalmi feltételei: értékek, intézmények, kizáródás, tudás, egészség - Panelbeszélgetés.
A beiskolázás előkészítése
A hálózati együttműködés lehetőségei és keretei. hálózat  „Minden olyan rendszer felfogható hálózatnak, amely egymástól elkülönült elemekből áll, és.
A társadalmi részvétel elve és az NGO-k jogai dr. Pánovics Attila március 5.
Vállalkozásmenedzsment I.
Emberi Erőforrás Menedzsment Bevezetés
A civil szektor helyzete Békés megyében; hálózatépítési technikák Kondoros április 24.
A közösségi részvétel lehetőségei Elméleti modellek, gyakorlati példák Csíkszereda, november 28. Kósa András László Közéletre Nevelésért Alapítvány.
A kiemelt projekt eredményei: a módszertani feladatok és a hálózatépítés tükrében Avagy az „emberorientált” hálózat működése a hajléktalan-ellátáson belül.
TÁMOP-2.1.2/ Az eTanácsadó hálózat szerepe a TÁMOP kiemelt projektben.
SZERVEZET Szervezeti okok è A felhasználók és az informatikai részleg közötti gyenge kommunikáció è A felhasználók és az informatikai részleg céljai ütköznek.
Hálózatok Támogató, segítő szerepek az ifjúsági munkában.
1 SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL (SZÖM) 1 2 A SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL Komplex eszköz a teljes körű intézményi önértékeléshez, és ez által az.
Közösség-ifjúság-esélyteremtés Jászberény, szeptember 14.
A foglalkoztatási paktumok működési tapasztalatai – a siker fokmérői
PRIMUS INTER PARES (pipa)
Szakképzési Önértékelési Modell II. Fejlesztési szint ADOTTSÁGOK 4. 3
A BIIRSZ tegnap, ma és holnap;
A VEZETÉS FOGALMA, FUNKCIÓI
Előadás másolata:

Civil hálózatfejlesztés alapjai, kompetenciafejlesztés

Hálózatok új tudománya „Hogyan kapcsolódik minden egymáshoz, és ez mit jelent a tudományban, az üzleti és mindennapi életben” (Barabási Albert – László: Behálózva, Helikon Kiadó, Budapest, 2008). „Minden kapcsolódik mindenhez” (Jorge Luis Borges)

A rész és egész Az elemek olyan összessége, amelyet az elemek sajátosságán kívül sajátos tulajdonság, többlet jellemez, mégpedig az egész – a rendszer és a részek közötti viszony. Az egész és részek korrektív viszonyban állnak egymással, mindig együtt léteznek. Az univerzum totális totalitása azt jelenti, hogy minden egész egyúttal rész, s minden rész egyúttal egész. A funkció szempontjából: az egész az elsődleges, s az egész dönti el a részek funkcióját, minőségét, a totalitás szabja meg a részeket.

A részek közötti kapcsolat A részek közötti kapcsolat soha sem stabil, nem állandó, hanem kölcsönhatásos, emiatt a változás időbeni, történeti lét. A lét (a világ - egész) a totalitások irreverzibilis folyamata.

A természet szétszedése Szétszedni könnyű Összerakni nehéz A komplex rendszerekben a részek rendkívül sokféleképpen illeszthetők össze A természet pontosan illeszti össze a részeket, az önszerveződés törvényei alapján, amelyek eredete még rejtély A komplexitásnak szigorú szerkezete van

„Minden olyan rendszer felfogható hálózatnak, amely egymástól elkülöníthető elemekből áll, és amelyben ezeket az elemeket gyengébb vagy erősebb kapcsolatok kötik össze.”

„A hálózatok elemei távolról nézve pontok csupán, de közelről nézve maguk is hálózatok.”

Komplex hálózatok Nagy hálózatok vesznek körül Fizikai hálók Számítógép hálózatok (útvonalválasztó szint, domain szint) Egyéb infrastruktúrális hálók Úthálózatok Ideghálózatok Fehérjehálózatok Logikai hálók Emberi kapcsolati hálózatok Táplálkozási láncok Metabolikus láncok Bizalmi hálózatok Szervezeti hálózatok Genetikai hálózatok WWW

Internet hálózata

Internetstruktúra hostok szerint (USA)

Jeong et al, Nature (2001) Fehérjehálózat “skálafüggetlen”

Email-hálózat

Ismeretségi hálózat

Szerzőtársi hálózat

Szexuális kapcsolatok hálózata

Hatlépésnyi távolság Ismertségi kapcsolatok Meglepően kevés számú ismerős elég a célszemély eléréséhez A távolság kiszámítható Hatmilliárd ember esetében a távolság hatlépésnyi

Véletlenszerű hálózatok A csomópontok közötti kapcsolatok véletlenszerűek A csomópontok azonos számú kapcsolattal rendelkeznek

Skálafüggetlen hálózatok Léteznek olyan csomópontok amelyek a hálózat szempontjából alapvető jelentőségűek Egyik csomópont sem domináns A természetben a skála független hálózatok dominálnak

Paul Baran hálózatai – Internet szerkezete

Valódi hálózatok működésének alaptörvényei A hálózat csomópontonként növekszik A több kapcsolattal rendelkező csomóponthoz nagyobb a kapcsolódás valószínűsége A korábbi csomópontnak több ideje van a kapcsolatok szerzésére mint a később keletkezőknek

A hálózati kapcsolatok jelentősége

„A társadalom gyenge kapcsolatai csak akkor épülhetnek ki, ha bizalommal vagyunk egymás iránt. Innováció, új ötletek csak gyenge kapcsolatok mentén születhetnek.”

„Ha alkotóképes közösség akarunk lenni, bíznunk kell egymásban, és meg kell értenünk azokat is, akiknek a véleménye nagyon eltér a miénktől.”

TÁRSADALMI TŐKE Összefoglaló definíció: A társadalmi tőke azon szabályok, normák, kötelezettségek, kölcsönösségek és bizalom készlete, amelyek társadalmi viszonyokba/sruktúrákba és a társadalom intézményrendszerébe ágyazódva lehetővé teszik a társadalom tagjai számára egyéni és közösségi céljaik elérését (Narayan – 1997)

TÁRSADALMI TŐKE Társadalmi tőke négy legfontosabb összetevője: szoros társadalmi háló, civil szervezetek erőssége, közösségi szolidaritás, kölcsönös bizalom (Putnam - 1993, 2000) Társadalmi tőke mérőszáma: civil hálózatok sűrűsége, minősége, állampolgárok aktivitása, kormányzatba vetett bizalom, emberek egymás közötti bizalma, civil kultúra (Patrick Kilby - 2002)

Civil szervezetek szerepe Közvetítenek az állam és polgárai, valamint a gazdasági hatalom és állampolgárok között Védelmezik és erősítik a pluralizmust és társadalmi sokszínűséget Függetlenebb és rugalmasabb szolgáltatásokat tudnak nyújtani A társadalmi részvétel megszervezésével hozzájárulnak a demokratikus jogállam működéséhez az állami szervek ellenőrzéséhez

Civil szervezetek

Szervezetek csoportjai

Kialakult hálózatok

Skálafüggetlen hálózat születése Skálafüggetlen hálózat születése. Az új pontok előnyben részesítik a jobban összekötött pontokat.

Gyakorlat I. Csoportokat alakítunk, a hatlépésnyi távolság kérdésének igazolására, mindegyik csoport két esettanulmányt végez, amely eredményét bemutatja

Civil hálózatok kialakulásuk és fejlesztésük

Civil hálózatok Közös modellen alapuló hálózatok hálózatok (pl. Önkéntes Központok Hálózata, Közösségi Alapítványok Hálózata, Állampolgári Tanácsadó Központok, Élelembankok, Nonprofit Szolgáltató Központok)

Közös célokon és érdekeken alapuló hálózatok (pl: mozgássérültek, környezeti nevelés, ifjúsági szervezetek) Hová sorolhatók a civil fórumok, kerekasztalok?

Információs hálózat Nincs koordinációs központ Nincsenek meghatározott tagsági kritériumok Szükség szerinti kommunikáció a tagok között Nincsenek együttműködési sztenderdek Nincsenek közös projektek A tagok nem fordítanak saját erőforrásaikból a közös tevékenységekre

Koordinációs hálózat Megjelennek a koordinációs központ funkciói A tagság alapelvei meghatározottak Rendszeres kommunikáció a tagok között A működés alapvető sztenderdjei és szabályai meghatározottak Időnként közös projektek Bizonyos erőforrások a közös tevékenységekre

Együttműködési hálózat Állandó koordinációs központ Pontos tagsági kritériumok Állandó és gyakori kommunikáció Pontosan meghatározott működési sztenderdek Rendszeres közös projektek A hálózati tag erőforrásainak bizonyos részét a hálózat közös tevékenységére fordítja

1. Szint - Megalakítás A tevékenység közös kereteinek kidolgozása Közös értékek és munkamódszerek megfogalmazása Megállapodás az alapelvekről és az együttműködés formáiról

Ebben a fázisban átgondolandó: Hogyan fog a hálózat a leendő partnerszervezetek életében megmutatkozni? Ki az, aki a kiválasztott közös problémát befolyásolni tudja? Kinek állnak rendelkezésére ehhez szükséges erőforrások? Milyen elvi vagy más jellegű különbözőségekkel kell számolnunk a partnerek között? Hogyan látják egymást és a szervezetek közötti kapcsolatokat a leendő partnerek?

Milyen sajátos érdekek fűzik az egyes partnereket ahhoz, hogy összekapcsolódjanak? Még kit kellene bevonni és miért? Miféle nézőpontokat és helyzeteket vettünk számításba, és melyeket nem? Milyen konfliktusokra számítsunk? Hogyan induljunk neki?

Legfontosabb kérdések Mely értékeken alapulnak a szervezeteink? Mik a tevékenység céljai? Mik a tevékenység alapvető formái és módszerei? Mi a hálózat közös neve? Mi az ami igazán megkülönböztet minket más szervezetektől?

2. Szint – Fejlődés/Fejlesztés A célok és az irányok meghatározása a hálózati tevékenység és fejlesztését koordináló központ megalakítása A hálózat promóciós, képzési és fejlesztési mechanizmusainak kidolgozása A tagsági kritériumok felállítása – tagok felvétele (és eltávolítása)

Célszerű számbavenni: Mit kell tennünk, annak alapján, hogy kik vagyunk és mire szövetkeztünk? Hogyan oldjuk meg a vezetést és a hálózat irányítását? Hogyan hozzuk a döntéseket? A kialakuló viszonyok között tiszteletben tartatik a partnerszervezetek territóriuma?

Érdemben foglalkoztunk-e az erőviszonyokkal? A hálózati partnerek között kialakult kapcsolatok lehetővé teszik-e a közös cselekvést? Mi segíti és mi akadályozza csoportunk fejlődését/ fejlesztését? Formáját tekintve formális vagy informális megállapodásokat tervezünk

A koordinációs központ főbb feladatai közé az alábbiak tartoznak: A részvétel és az együttműködés világos szabályainak kidolgozása A képzési rendszer kidolgozása A hálózat fejlesztési és promociós stratégiájának megalkotása A finanszírozás biztosítása

Általános fejlesztési stratégia Hogyan és hol fogjuk népszerűsíteni a hálózatunkat? Kit érdekelhet a mi hálózatunkba való belépés? Ki segíthet nekünk a módszerünk elterjesztése érdekében, beleértve ennek pénzügyi támogatását is?

Saját oktatási rendszer Kidolgozni azokat az eszközöket, amik elengedhetetlenek az egyes tagok és az egész hálózat jó működéséhez Megalkotni a képzési rendszert és a hozzátartozó anyagokat Biztosítani a folyamatos szakmai támogatást és egymás kölcsönös támogatását a hálózatban Saját képző gárdát toborozni és kiképezni őket

3. Szint – Állandó tevékenység Partnerek jól működő hálózatának kialakítása és fenntartása – struktúrák és tevékenység Koordinációra, együttműködésre és információcserére vonatkozó mechanizmusok kidolgozása A hálózat és az egyes tagok munkájának minőségének és eredményességének monitoringja

Átgondolandó Melyek az elvégzendő feladatok? Hogyan fogjuk megszervezni a munkatársak foglalkoztatását? Milyen erőforrásokra van szükség az egyes feladatok elvégzéséhez? Melyik feladatnak ki lesz a felelőse? Milyen nyilvántartásokat vezetünk és milyen módon?

Hogyan szervezzük meg a döntéshozatali mechanizmust? Rendben vannak a megállapodások? Hogyan zajlik az értékelés és az ellenőrzés? Milyen kommunikációs csatornákat fognak használni a hálózat tagjai?

Gyakorlat II. Kirakós játék – információs, koordinációs és együttműködési hálózat modellezése csoportokban

Civil hálózatok működése

Előnyök, hátrányok? Összefogás ereje

Erőforrások (Egyedi, közös)

Készség, képességek

Alapfeltételek

Sajátosságok, adottságok

Közös projektek Amennyiben már a célokkal, a lehetséges tevékenységekkel és a bevonással kapcsolatos kérdésekben sikerült megegyezniük a hálózati tagoknak, figyelmüket a konkrét közös projektek szervezése felé fordíthatják. Olyan stratégiai döntéseket kell meghozniuk, amelyek egyaránt összhangban vannak a hálózat általános céljaival és a rendelkezésre álló erőforrásokkal is. Ekkorra már világosnak és egyértelműnek kell lenni, hogy ki miért felel, milyenek a döntéshozatali mechanizmusok és milyen a hálózat struktúrája.

Hálózati komponensek Hálózati tagokkal kapcsolatos elvárások, a tagság kritériumai Bizalom Küldetés Részvétel minősége Koordináltság Tanácsadási, segítségnyújtási, oktatási rendszer

Hálózati komponensek Monitoring és értékelés Nehéz helyzetek és konfliktusok felszínre kerülése és megoldása Külkapcsolatok Kapacitás más civil hálózatokkal való együttműködésre Hálózat külső megítélése Együttműködés a médiával

Sikeresség feltételei Egyenrangú partnerség Közös felelősségvállalás Kezdeményező semlegessége Közös célok, közös eredők Közösen megalkotott, egyértelmű alapelvek Nyitottság Halmazon belüli kapcsolatok differenciáltsága és minősége

Kapcsolatok (stílus, etika)

Független, Egyenrangú, Alárendelt Anarchikus Autokratikus

Demokratikus, liberális

Döntési rendszer

Időtényezők

Jogosultságok, biztonság

Hálózatépítés gátjai A hálózat eszköznek tekintése A résztvevő szervezetek kihasználása Idegenkedés az együttműködéstől Nehéz esetek és bajkeverők Tisztázatlan alapelvek Zártság és kizárás A hálózat fejlődésének erőltetése Egyformaság és uniformizálás

Zártság, nyitottság

Terhelés

Minimális, maximális szint

Barabási Albert–László: Behálózva, Helikon Kiadó, Budapest, 2008) Források: Barabási Albert–László: Behálózva, Helikon Kiadó, Budapest, 2008) Barabási Albert-László: Behálózva – a hálózatok csodálatos világa a sejtektől a világhálóig előadása Mindentudás Egyeteme Csermely Péter professzor előadása Mindentudás Egyeteme Pawel Jordan a varsói Önsegítő Kezdeményezések Mozgalmát Támogató Iroda (BORIS) elnökének „Szükség van-e a hálózatokra” írása ( A tanulmányt Benedek Gabriella és Scsaurszki Tamás fordította) John Pratt angol nyelvű, a KÖRE konferencián elhangzott előadásának bemutatója

Köszönöm a figyelmet! Életfa Környezetvédő Szövetség, a proHáló Országos Hálózat tagja 3300 Eger, Bajcsy Zs. u. 9. Bárdos Ferenc ügyvezető Telefon: 36/36/411-036 Mobil: 205756526 Skype: bardosferenc