Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

PRIMUS INTER PARES (pipa)

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "PRIMUS INTER PARES (pipa)"— Előadás másolata:

1 PRIMUS INTER PARES (pipa)
KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY 1 1

2 PIPA mottó Minden elvégzett feladat egy PIPA a feladatok között, amely a Világ jó rendjét szolgálja. „Ha nem küzdök magamért, ki fog küzdeni értem? De ha csak magamért küzdök, mi vagyok én? És ha nem most, mikor?” Hillel „Ne ítéld el felebarátodat, míg nem voltál az ő helyében.”

3 PIPA mottó A gráfok pontok és élek halmaza.
Minden elvégzett feladat egy PIPA a feladatok között, amely a Világ jó rendjét szolgálja. A gráfok pontok és élek halmaza. „A gráfok és hálózatok tulajdonságai a felépítésükben rejlenek, és segítenek vagy hátráltatnak minket abban, hogy az adott hálózat segítségével valamit végrehajtsunk.” (Barabási Albert-László, 2002)

4 PIPA mottó Minden elvégzett feladat egy PIPA a feladatok között, amely a Világ jó rendjét szolgálja. „Tessék egy akármilyen meghatározható egyént kijelölni a Föld másfél milliárd lakója közül, bármelyik pontján a Földnek – ő fogadást ajánl, hogy legföljebb öt más egyénen keresztül, kik közül az egyik neki személyes ismerőse, kapcsolatot tud létesíteni az illetővel csupa közvetlen ismeretség alapon.” (Karinthy FrigyeS, 1929) „„Hálózatot mindenki épít, akár akar, akár nem… személyes kapcsolati hálónk sokkal inkább meghatározza a sorsunkat, semmint azt hinnénk.” (Csemely Péter, 2012)

5 PIPA mottó Minden elvégzett feladat egy PIPA a feladatok között, amely a Világ jó rendjét szolgálja. „A hálózat nem egységes, nem véletlenszerű; kis világokból, sűrű hálózatokból áll, amelyeket kevés kapcsolat köt össze.” (Barabási Albert-László: Behálózva, 2002)

6 PIPA mottó Minden elvégzett feladat egy PIPA a feladatok között, amely a Világ jó rendjét szolgálja. „Egy komplex rendszerben… az egész több mint részeinek összege. A komplex rendszer alkotóelemei a csúcsok, ha két ilyen alkotóelem kölcsönhat, akkor azt mondjuk, hogy a csúcsok között van él. A komplex rendszerekre jellemző, hogy hierarchikus szerveződésűek, azaz egymásba ágyazott egységeket tartalmaznak. Ez a tulajdonság az emberi társadalomra és az egyes emberekre is igaz.” (Vicsek Tamás, 2006)

7 PIPA mottó Minden elvégzett feladat egy PIPA a feladatok között, amely a Világ jó rendjét szolgálja. Minden kapcsolat a csoportok között változtat a rendszeren. Alapítványunk az a híd, amely tevékenységével a társadalom kis világait köti össze és jó módon alakítja összetételét. A „gyenge kötések” ereje az erős kötések csoportjainak alakulását eredményezi. A társadalmi csoportok közötti összekötők döntő szerepet játszanak a külső világgal való kommunikációs képességünkben. . Alapítványunk tevékenysége tehát egy társadalomtudományi, hálózatelméleti kísérlet is egyben. Sokat kell dolgoznunk, mert tudjuk és tapasztaljuk a 80/20-as szabályt, vagyishogy az erőfeszítések 80%-a arra kell, hogy a 20%-a hasznosuljon. Nem rossz arány ahhoz képest, mintha nem csinálnánk, és a siker 0% lenne. .

8 PRIMUS INTER PARES (PIPA)
8 8


Letölteni ppt "PRIMUS INTER PARES (pipa)"

Hasonló előadás


Google Hirdetések