A monitor automatikus beállítása a napszakhoz

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A történet helyből csalással indul, hiszen a politikusok arra kérnek felhatalmazást az emberektől, hogy az ő érdekeiket képviselhessék a parlamentben –
Advertisements

Weblapkészítési tudnivalók 2: Útmutató az elnevezésekhez Pék Ágnes © 2009.
MiniCRM kapcsolat bemutató
 A Web, kezdeti időszakában csak a szöveges file-okat kezelte.  Ma teljes körű multimédia szolgáltatásokat nyújt  Filmet,  Zenét,  Képeket nézhet.
Az operációs rendszer.
Hirdetésfeladás, vásárlás az interneten, aukciós oldalak.
Alap hálózat összerakása Packet Tracerben
Hogyan válasszak FOREX robotot?
Készítette : Barati István Médiatechnológus asszisztens
K ÉPERNYŐ MINT KIMENETI ESZKÖZ. adatok, szövegek, képek, filmek vizuális megjelenítését szolgáló készülék, a számítógépek legfontosabb kimenete. Míg.
Operációs rendszerek Beállítások.
Mikrohullámok Báthori Bendegúz Ujvári Csaba Hasznos Berci.
Az ERP bevezetés „művészete” – avagy hogyan csináljuk mi.
Feltűnt nekem, milyen zavarba ejtő tud lenni ez a kérdés: „Mit jelent: szeretni?”.
Ha 2010 azon évek egyike volt, melyeket optimistán kezdtél…
Készítette: Fejér Péter 1 A program megvalósulását az Apertus Közalapítvány támogatta. Prezentáció és grafika Alapismeretek a számítógépes prezentációk.
Mai Számítógép perifériák
Két változó közötti összefüggés
Az operációs rendszer.
Bevezetés a gépi tanulásba február 16.. Mesterséges Intelligencia „A számítógépes tudományok egy ága, amely az intelligens viselkedés automatizálásával.
Virtuális méréstechnika Mérés és adatgyűjtés Mingesz Róbert 2. Óra LabVIEW alapjai szeptember 12., 14.
BE KI Perifériák Számítógép.
CCleaner Skyman ™.
X Window System A LINUX GRAFIKUS FELÜLETE Készítette: Pető László.
Adatbáziskezelés az MSAccess programmal Makány György 5. rész: Jelentések.
Elektronikus adóbevallás
MS IT Akadémia Sisák Zoltán kuratóriumi elnök HTTP Alapítvány.
OTTHON A MUNKÁBAN OTTHON A MUNKÁBAN OTTHON.
DirectX a grafika laboron kívül. Mire lesz szükség Itt vannak a szükséges include és lib: iles/DXMinimalPack.zip.
Az operációs rendszer.
A GIMP képszerkesztő program bemutatása
Egyéni animációk készítése
Egy Nao robot szimulálása a Choregraphe programmal.
Takács Béla Eset: Egyenrangú (peer-to-peer) hálózat Mi kell hozzá? A számítógépekben (PC-kben) legyen hálózati kártya (Network Interface Card)
Takács Béla Operációs rendszerek 2.. „Néhány” fontos operációs rendszer EgyfelhasználósTöbbfelhasználós DOS (Microsoft)UNIX MS-DOS (Microsoft)LINUX.
Prezentáció készítés MS PowerPoint segítségével
ÜZLETI TERVEZÉS levelező hallgatóknak ÖSSZEFOGLALÁS.
Oxford Czinege Julianna Trinity Term Mi volt nehéz? Minden héten volt tutorialom, ami azt jelentette, hogy minden hétre kellett írnom egy dolgozatot.
Hálózat kiépítésével lehetőségünk nyílik más számítógépek erőforrásainak használatára. Osztott háttértár használat: egy számítógép merevlemezének megosztásával.
Prezentáció a prezentációról
[fre ] Az új [fre ] Több mint levelezés, a saját kommunikáció internetes közműve:  kommunikáció a képernyőn: levelezés, üzenetküldés.
Az Élet Igéje július.
Operációs rendszerek Oberhuber Balázs.
Térképészet Színmodellek.
MIT TEHETEK ÉRTED?.
Kommunikációt segítő programok a hálózaton
Operációs rendszerek fejlődése
Néhány jótanács prezentációk készítéséhez
Az NVU webszerkesztő program
11. TÉTEL Az Ön feladata munkahelyén egy újonnan vásárolt munkaállomás operációs rendszerének feltelepítése. Ismertesse milyen szempontok alapján választja.
Alapfogalmak, módszerek, szoftverek
Az operációs rendszer feladata
Adatvizualizáció Segédanyag a Gazdasági informatika tárgyához
Egészséges életmódra nevelés témakörében előadás megtartása
Hát én lennék, és Botond!! 
ASZTALI GÉPEK KONTRA TABLETEK Melyiket válasszam? Készítette: Kiss László IALMGR)
iPhone Készítette: Egri Dóra
Gazdasági informatikus - Szövegszerkesztés 1 A munka véglegesítése, nyomtatás.
Advanced Next gEneration Mobile Open NEtwork ANEMONE Promóciós Nyílt Nap A teszthálózat használata 2008 április 22. Nováczki Szabolcs
Iskolai számítógépes hálózat bővítése Készítette Tóth László Ferenc.
A színek szerepe a térképészetben
Egészséges Windows. A mai világban a számítógépek szerves részei lettek a mindennapjainknak. Mindenki otthonába előfordul, és rengeteg munkahely igényli,
Az operációs rendszer.
SZOFTVEREK (programok)
Felhőalapú adattárolás Hogy tárolhatunk adatokat „felhő” szolgáltatás segítségével?
Informatika Oktató: Bock Ádám. Prezentáció készítés PowerPoint program segítségével.
Operációs rendszer Készítette: Schäfer Benedek Felkészítő tanár: Ravasz Imréné Herendi Német Nemzetiségi és Nyelvoktató Általános Iskola Herend, Iskola.
Mesterséges és természetes világítás 7. témakör. A fényképezésben azok a fényforrások a jelentősek, amelyek az elektromágneses spektrum nm (látható.
Az operációs rendszer.
ADESPRESSO – A KEDVENCED LESZ
Előadás másolata:

A monitor automatikus beállítása a napszakhoz markotanzoltan.w09 3. Szom. fea. – betanítási feladat Egy szabadon választott szoftver tömör bemutatását kell megtenni, különös tekintettel a működtetéshez szükséges legfontosabb ismeretekre. 2010.Február 13.

Ha úgy érezzük, hogy napközben nem látjuk rendesen a képernyőn megjelenő ábrákat és szövegeket, éjszaka viszont szinte égeti a szemünket a monitor a sötét szobában, a napszaknak megfelelően egy apró programmal automatizálhatjuk a monitor beállítását A Flux Windowsra, Linuxra és OS X-re is elérhető, s egyetlen feladatot old meg: a napszaknak megfelelően állítja be TFT monitorunk színhőmérsékletét.

Persze megtehetnénk ezt mi is bármikor, kézzel, hiszen akár szoftverből, akár a monitorokon van erre a lehetőség, ám a Flux használatával mindezt teljesen automatizálhatjuk. Azt persze érdemes mérlegelni, hogy ezzel adunk némi pofont a színhűségnek is, vagy egy DTP-s munkahelyen nem annyira szerencsés a nehezen bekalibrált monitort átállítgatni, de otthon rendkívül praktikus lehet.

Beállíthatjuk, mekkora legyen a változás Mondjuk MacBookokon sok értelme nincsen, hiszen ott a beépített szenzornak köszönhetően a rendszer is képes a fényviszonyoknak megfelelően beállítani a fényerőt. A legtöbb gépben azonban nincs ilyen szenzor, így ott az automatizálást rábízhatjuk a Fluxra, amely a földrajzi elhelyezkedésünknek megfelelően állapítja meg, mikor mit kell tennie. Pontos helyünket a beállításoknál adhatjuk meg, sajnos irányítószám alapján csak amerikai ZIP kódokkal működik, de megadhatjuk földrajzi koordinátáinkat: Budapesté például - 47°28′19″N 19°03′01″E .

K Ö S Z Ö N Ö M A M E G T I S Z T E L Ő F I G Y E L M E T Természetesen ki-ki maga döntse el, hasznos-e számára (és főleg a szemeinek) a program. Az ára alapján ezúttal nem érdemes mérlegelni, mivel a szoftver ingyenes. Letölthető: http://techline.hu/letoltes/20090306_Flux.aspx K Ö S Z Ö N Ö M A M E G T I S Z T E L Ő F I G Y E L M E T Any questions ?