Gárdonyi Géza: Egri Csillagok Varga Endrina 7.osztály.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
ZENE: Love Me With All Your History Egy asszony kijött a házból, és három, hosszú, fehér szakállú öregembert látott üldögélni az udvaron. Nem ismerte.
Advertisements

SZELLEMEK Közöttünk vannak... Nem hiszed??? Várnak Rád !!!
Egy tudományos felmérés részeként kutatók megkérdeztek néhány 4 és 8 év közti gyermeket arról, hogy szerintük mi a szeretet. A kérdésekre adott válaszok.
Ami a Tiéd.
HÁZASSÁGRÓL HUMOROSAN...
A HÁROM FA.
GÁRDONYI GÉZA EMLÉKHÁZ
Gárdonyi Géza az érettségizők szemével
Tommy's Window dia ♫ Hangszóró szükséges A gyerekek örökkévalók
Ó, Sion, ébredj, töltsd be küldetésed,
„Szeretettel élni és szenvedni”
C ÍMKEFELHŐK K ÉSZÍTETTE : Q IAN L ÍVIA FEBRUÁR.
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
Gárdonyi Géza: Egri csillagok
Mosolyogj kicsit ezen a borús napon! Neked készítettem szeretettel!
( Bokrétás András) 7 mp.-ként automatikus váltás.
Ábrahám legnagyobb próbatétele
Milyen zajos, nyüzsgő város! S mi egy lelket sem ismerünk. Ne aggódj testvér! Szombaton elmegyünk a folyóparton levő imahelyre. Isten majd gondoskodik.
8.C OSZTÁLY KÉSZÍTETTE: KUTTOR CSABA. TALÁLKOZÁSUNK M ár óvodában is összetalálkoztunk, de más-más csoportokban voltunk. Az 1. osztályban találkoztunk,
„A barátság egy lélek, amely két testben lakozik.”
Gárdonyi Géza meséi.
 Klikkelj az egérrel! :20:48
Módszertani segédlet - középhaladóknak
A bőr színe…..
ALAPIGE: 1Kir 3,
10 kérdés, melyeket az Úr nem fog neked feltenni azon a napon… 10 kérdés, melyeket az Úr nem fog neked feltenni azon a napon… Kattints a folytatáshoz.
Őszi képek – és a sikló…  Lapozáshoz majd kattints…
Élt egyszer egy dombtetőn három fa
Móra Ferenc
Drága Édesanyámnak, kit a világon
AZ ÉLET ÉVSZAKAI Volt egy öreg ember, akinek volt négy fia. Hogy a fiai világot lássanak és tanuljanak elküldte őket a messzi távolba egy körtefa felkutatására.
Gárdonyi Géza Készítette: Fodor Vivien Fejes Abigél Hornyák Henriett
Eger vonzerői Készítette: Panghy Bence.
Wass Albert A BUJDOSÓ IMÁJA.
Lehet, hogy megöregedtünk? Egyik nap azt vettem észre, hogy a papát már csak én díjazom.
Egy posztmodern regény: Ottlik Géza: Iskola a határon
Kedves barátom Mért vagy szomorú, és miért nem vidám?
Elég.
♫ Hangszóró szükséges ♫ Hangszóró szükséges Az oldalak kattintásra haladnak tovább. Copyright © 2008 Tommy's Window. All Rights Reserved David Brandt.
Úton böjtben Helyettem meghalt Ő Elvette minden bűnöm Mondd, ó, mondd ki volt Ő? Meghalt a Golgotán, Függött a keresztfán, Jézus, Jézusnak hívják.
Helyettem meghalt Ő Elvette minden bűnöm Mondd, ó, mondd ki volt Ő? Meghalt a Golgotán, Függött a keresztfán, Jézus, Jézusnak hívják.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Az én szüleim és a te szüleid
Gárdonyi Géza: Egri csillagok Dobó esküje
A VÉGZŐS EGYETEMISTA.
10 kérdés, melyeket az Úr nem fog neked feltenni azon a napon...
Barnett Newman: ( ) Ábrahám olaj, vászon 1949
Készítette: Bacsó Beáta
Gárdonyi Géza és kora Készítette: Katona Klaudia
Volt egyszer egy sziget,ahol emberi érzések éltek:
Gárdonyi Géza és kora Készítette: Koncz Nikolett 6./b osztályos tanuló a Megyeri Úti Általános Iskolából Felkészítő pedagógus: Gerbnerné Váradi Anna.
Isten mondta.
Ki hittel a drága keresztre tekint, Szíve rögtön az üdvre lel itt
1Mózes2,16-17; Jób1,6-22 Ter 2, Az Úristen parancsot adott az embernek: „A kert minden fájáról ehetsz. De a jó és rossz tudás fájáról ne egyél, mert.
Az elátkozott krumpli-s mese
Új hálaének áldja Istent
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal, kezed műve a hajnali harmatcsepp és a Nap. Add, hogy egész nap jókedvű és tiszta legyek: a Világosság.
EGRI VÁR.
Karácsony Dicsőség mennyben az Istennek és
Súlyos napokban csak Jézusra nézz, Mondd el neki bátran, ami nehéz!
Hiszem és vallom Az Apostoli Hitvallás
1863. augusztus 3. – Eger, október augusztus 3.Eger1922október 30 (59)
vasárnapi istentisztelet. Énekek Olyan békét, mint a folyó Olyan békét, mint a folyó, Olyan békét kaptam Tőled lelkembe. (2X)
Szájbergyerek vagyok! Részlet egy digitális függő lány naplójából.
Arany János élete és munkássága
Egy tudományos felmérés részeként kutatók megkérdeztek néhány 4 és 8 év közti gyermeket arról, hogy szerintük mi a szeretet. A kérdésekre adott válaszok.
Egy tudományos felmérés részeként kutatók megkérdeztek néhány 4 és 8 év közti gyermeket arról, hogy szerintük mi a szeretet. A kérdésekre adott válaszok.
Készítette a 9.e osztály és Zöldbéka tanár úr
Benned szabad vagyok Téged hívlak Istenem,
Gárdonyi Géza: Egri Csillagok.
Előadás másolata:

Gárdonyi Géza: Egri Csillagok Varga Endrina 7.osztály

Sikeres regénye EGRI CSILLAGOK!!! Gárdonyi Géza (Ziegler Géza), születet 1863. augusztus 3 –meghal Egerben, 1922. október 30. Író, költő, drámaíró, újságíró, pedagógus, a Magyar Tudományos Akadémia tiszteleti tagja. Sikeres regénye EGRI CSILLAGOK!!!

Gárdonyi Géza munkái: Újságírói tevékenységeki, Prózairások, Történelmi regények írása, Tézisregények írása, Költészet és műfordítás Szimpadi művek szerkeztése…

Regényei: A báró lelke, A világjáró angol, A lámpás, A kékszemű Dávidkáné, Az egri csillagok, Légrády, Láthatatlan ember, Az a hatalmas harmadik, Az öreg tekintetes, Ábel és Eszter, Átkozott józanság! Stb…….

(1.fejezet-Hol terem a Magyar vitéz?) TARTALOM: (1.fejezet-Hol terem a Magyar vitéz?) A patagban egy fiú és egy lány fürödött. Gergő és Vicuska nagyon jó barátok voltak. Fürdés közben , egyszer csak megpilantanak egy törököt. Bebújnak egy galagonyabokor hátához, ne hogy meglássa őket.A töröknek megtetszett a Szürke, a ló, de ő inkáb egy gyereket szeretett volna, mert az többet ért a lónál. De mert nem látott sehol senkit, elindult a lóval.

De Gergő bátran kibújt a bokorból, és a török után kiabált, hogy ez az ő lova. A török elmosolyodott. Odahíta magához a gyerekeket, s elrabolta őket. A rabokal teli kocsin egy tizenhét év körüli lány ,Margit, vigasztalja őket. Ezközben Cecey úr a szérűn pihen, jobágyai birkát nyírnak.Egy legényel beszélgetett. Dobó is ott volt és elmesélte, hogyan lett kőtömbbé Mórék vára. Hirtelen eszükbe jutott Vicuska.

Mindenki nagyon megijedt, és mindenki őket kereste Mindenki nagyon megijedt, és mindenki őket kereste. A patak mellett megtalálták a ruháikat, azért azt hitték, hogy belefuladtak. Ezközben a törökök az erdőben megáltak, és tüzet raktatak a magyarokal. A rabszolgák ennivalót is készítettek, de mert túlpaprikázták, nekik kelett megeni. A janicsárok aszúbort ittak. Gergő meghalotta , hogy More azt mondja a törököknek, hogy Ceceynek otthon sok kincse van.

Azt is meghaloták hogy ki fogják őt rabolni Azt is meghaloták hogy ki fogják őt rabolni. Ezt halatán Gergő megszököt Vicuskával együtt. Ceceyék már kezdték feladni, amikor megérkeztek a gyerekek. Megköszönték Gergőnek amit tet. Még egy pénzel teli török lovat is hozot. E hősieség után Dobó fiának vete Gergőt. A magyarok megtámadták a törököket, miközben a pap kiszabadította a megkötözött Jumurdszákot cserébe a talizmánjáért. S majd a pap és gergej elmentek a harcmezőre(Balaton környéke). Csupa holttest volt minden. A pap anyja is köztük volt. Két napon át csak temettek. Másnak elmentek Török Bálinthoz. A pap és Bálint a jövőjüket tervezgették. VÉGE!!!(THE END)

Még néhány kép:!!!

KÖSZÖNÖM HOGY MEGHALGATÁK BEMUTATÁSOMAT!!! Mondta: Gárdonyi Géza