10-11-291 Beszámoló a Tanoda- Játszóház működéséről 2009 06.15-2009 08.31.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
TÁMOP / TÁMOP / A kompetencia alapú oktatás megvalósítása Mosonmagyaróváron A pályázati kiírás forrását az Európai.
Advertisements

1994-ben telepedett le Arlóban, Magyarország északi határának közelében (Ózd mellett). Küldetésük a szemlélődésből és a testvériség megéléséből fakadó.
KÖZÖSSÉGI HÁZ KISVASZAR 2012.
A sajátos nevelési igényű gyermekek, és a pedagógiai szakszolgálatok finanszírozása 2010-ben Előadó: Dr. Gergőné Babina Jusztina- igazgatónő Egységes Pedagógiai.
Lakhatási projekt tervezése és hosszútávú értékelése egy hátrányos helyzetű városi közösségben Kósa Karolina, Barbara Coons +, Molnár Ágnes Debreceni Egyetem.
TÁMOP A/ projekt: Intézményi együttműködés, pedagógiai módszertani megújulás – pedagógiai szemléletváltás a sajátos nevelési igényű.
Napköziotthonos Óvoda Jánkmajtis
S IROKI R OMA - M AGYAR E GYESÜLET. A Z EGYESÜLETRŐL ban alakult - Székhelye: a Közösségi Ház és Információs Központ (volt Tűzoltó szertár) Szervezeti.
PARTNERSÉGBEN AZ OKTATÁSSAL….  40 fő főállású pedagógus  Nagyrábén 19+6 fő  Bihartordán 12+3 fő  Tanulói létszámok 2007/2008 tanév: Nagyrábé iskola:
Iskolánkról.
TÁMOP / A kompetencia alapú oktatás bevezetése a tényői Napközi Otthonos Óvodában és az Ady Endre Általános Iskolában Projektindító.
Térségi tanoda hálózat BHIM RAO Egyesület
KÖSZÖNTÖM A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tájékozódási Futásért Egyesület nevében.
TÁMOP A/ projekt: Intézményi együttműködés, pedagógiai módszertani megújulás – pedagógiai szemléletváltás a sajátos nevelési igényű.
„Utca helyett iskola” A Vajda Péter Ének-zene Testnevelés Tagozatos Általános Iskola bűnmegelőzési modellprogramjáról.
Előadó: Faragóné Bircsák Márta
A Szaktanácsadók feladatai a 48/2012. (XII.12.) EMMI rendelet alapján
Budapest XIII. Kerületi Roma Nemzetiségi Önkormányzat
A munkavállalók munkavédelmi érdekképviseleti lehetőségei
ESÉLYT AZ ESÉLYTELENEKNEK
Olvasunk és cselekszünk egészségünk megvédéséért: Egészséges életmódra nevelés a könyvtári foglalkozások keretében című program kipróbálásának tapasztalatai.
A Z IKCS TEVÉKENYSÉGE TÁMOP integrÁLOM Kovácsné Borbély Zsuzsa.
Együttműködés a szakmai gyakorlatban Salát Magdolna osztályvezető ELTE PK OTF Tanárképzési Osztály Az ELTE TAMOP /2/B/KMR :Pedagógusképzés.
A hálózatosodás lehetősége a közoktatásban profil 1.0
III. Kerület Óbuda-Békásmegyer Általános Iskola Medgyessy Ferenc utca
Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata Családsegítő Szolgálat Gyermekjóléti Központja.
Integrációs és képesség-kibontakoztató felkészítés az intézményekben Bedőné Fatér Tímea IPR szakértő Integrációs szaktanácsadó
A halmozottan hátrányos helyzetű általános- és középiskolások nevelését/oktatását segítő pedagógiai rendszer Győr, Mosolits Lászlóné, Ildikó.
Békés, március 18. Vedd ki a részed! Minden, amit az EU és a civilek egymásért tehetnek Civilek és önkormányzatok Civil Kerekasztal Békésen.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
„Mércénk az ember” Fodor Információk átadása, tájékoztatás  folyamatos kapcsolattartás a HUMÁN TISZK iskolái között – igazgatói értekezletek 
A sajátos nevelési igényű tanulókkal kapcsolatos változások Dömötör Monika, gyógypedagógiai tanár szeptember 8.
Műhelyvezetők, tanácsadók szakmai napja Csizmazia Sándorné Szakmai vezető Pécs, nov. 10.
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
ÚJ ISKOLA, ÚJ TUDÁS: JAVASLATAINK ÚJ MAGYARORSZÁG KORMÁNYZATI KONFERENCIA március 4.
Az iskola gyermekvédelmi feladata, célja, funkciója
Dominó Általános Iskola magatartásmódosító programja
A sajátos nevelési igényű gyermekek, és a pedagógiai szakszolgálatok finanszírozása 2008-ban Előadó: Dr. Gergőné Babina Jusztina- igazgatónő Egységes Pedagógiai.
Első esély - esélyegyenlőség a mai iskolarendszerben
TÁMOP / „Integrációs bázisiskola a Jászságban”
„ Karöltve” Integrációs közoktatási referencia Intézmény kialakítása hálózati együttműködés keretében a Csertán Sándor Általános Iskola és Óvodában TÁMOP /
TÁMOP /1/B Gyermekek és fiatalok integrációs programjai Csomópont - Ifjúsági Információs Pont kialakítás Álláskereső klub.
A pedagógiai-szakmai szolgáltatások rendszere
A Varga Tamás Általános Iskola és az SZTE Neveléstudományi Intézet együttműködése a TAMOP pályázat keretében Fejes József Balázs
Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola
TÁMOP b-14/ „határokon túl-ha/tár”
Esélyegyenlőség az oktatásban Ifi István ügyosztályvezető október 28.
Beiskolázási gyakorlat a Grosicsban
HEKS = Hilfswerk der Evangelischen Kirchen der Schweiz Svájci Protestáns Egyházak Segélyszervezete.
AZ ÚJ TÍPUSÚ SZAKTANÁCSADÁS Szabó Klára január 28.
Motiváció Tanoda- Tiszasziget Balázs Ákos Tanodavezető Motiváció Tanoda-Tiszasziget.
Példa egy ppt prezentációhoz
A kistérségi koordinátorok roma integrációs feladatai
TÁMOP – A- 12/1. ALAPVETŐ CÉL  HH és HHH tanulókat nevelő iskolák kapcsolatfelvétele, programkínálatuknak bővítése  testvériskolai kapcsolat.
Szakmai beszámoló TÁMOP B-13/ Partnerség és hálózatosodás „Az iskola közös ügyünk” „Ki tud többet Szorgalmatosról?”
Tanodavezető, Motiváció Tanoda-Tiszasziget
A MARCALI JÁRÁSI FELZÁRKÓZÁSI KEREKASZTAL ÜLÉSEINEK MUNKARENDJE.
Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola Kertvárosi Általános Iskolája
Sári Gusztáv Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola TÁMOP B „Közoktatási intézmények esélyegyenlőségi alapú fejlesztéseinek támogatása”
Kik vagyunk? A szervezet alapítói elsősorban az ELTE szociális munkás, szociológus, szociálpolitikus, pszichológus és jogász hallgatói közül kerültek.
Fény vagy Te is, ragyogj, hát” TÁMOP / Társadalmi Megújulás Operatív Program Hétszínvirág Óvoda, Bölcsőde, Gyermekjóléti és Családsegítő.
„ÍVELJETEK CSILLAGOK!” ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROJEKT A II. RÁKÓCZI FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS AMI-BAN TÁMOP B
„Az Áldozatvédelmi Szakmai Együttműködési Rendszer egységes fővárosi szintű megvalósítására”
Kistérségi gyerekesély programok támogatása MTA Gyerekprogram.
A köznevelési intézmények művészetpedagógiai módszertani megújítása
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Szécsényi Gyerekesély Program gyerekeket érintő szolgáltatásai
A szakiskolai kompetenciamérés tapasztalatainak hasznosítása
Tájékoztató a csillagfény tanodáról toborzó Győr, Széchenyi Egyetem február 07. efop
Előadás másolata:

Beszámoló a Tanoda- Játszóház működéséről

Bevezetés  A Tanoda megalakulása és céljai  A Fővárosi Cigány Önkormányzat és a BRFK. által létrejött megállapodás alapján a bűnmegelőzési pilot programot a 13. ker. CKÖ. végzi. Ennek hatásár a CKÖ. tartott egy megbeszélést melyen a kerületi intézmények, szervek: CSSK, GYEJO, POLGÁRŐRSÉG, KERÜLETI RK. BRFK. SZOC. osztály is részt vettek. Ezen megbeszélés után jött egy javaslat Karácsonyi Magdolna Osztályvezető asszony és DR. Kádár Sándorné intézmény vezetőasszonytól, hogy a nyár folyamán indítsunk be egy pótvizsga és fejlesztő programot.  Melyet mi örömmel vállaltunk. Az ÖNKORMÁNYZAT biztosította a fejlesztő pedagógusokat és a segítőket.

Tevékenységek

4 Pedagógiai eredmények Pedagógiai eredmények -Alsótagozat-Felsőtagozat

Programok - Szakmai programok

Segítők tevékenységének értékelése

Program - Szabadidős programok

Összefoglaló Összefoglalva:A közös program sikeres volt, bár fejleszteni való még van. A gyerekek visszajelzése alapján szükségesnek látjuk a tanoda tovább működtetését. A gyerekek több szabadidős tevékenységet igényelnek s hiányolják a sport foglalkozásokat.

Javaslatok A CKÖ. képviselő testülete és munkatársaink az alábbi javaslatokat teszik: tapasztalatok alapján azon iskolákban javaslunk roma segítőket, ahol nagy részt H.H.H.-s gyermekek járnak. A magántanulók bevonása a programba. Legalább heti egy alkalommal valamilyen szabadidős tevékenységet, és heti két esetben sport tevékenységet. Továbbiakban javasoljuk még a CKÖ. telephelyét át- helyezni a Szabolcs u.5 alatt lévő ingatlanba. Indokaink: Felméréseink szerint ebben az utcában és környékén lakik a legtöbb halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek,akiknek jelentős hányada a közeli iskolákba jár. Főbb pioritások: jó közlekedés,nagyobb alapterület,többfunkciós helységek, jobb infrakstruktúra.