2004-ben 6.600 család vár hiába bérlakásra Mottó: „ Az embereknek a szavukért vállalni kell a felelősséget.” Medgyessy Péter.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Kormányszóvivői tájékoztató NYUGDÍJ-INTÉZKEDÉSEK 2006.
Advertisements

Egyedül a zsákutcában A paksi néhány ezer helyett százezer zöld munkahelyről szól az április választás.
Adósság. Adósság Jó hitelRossz hitel Jó hitel Egyes hitelek befektetésnek tekinthetők. Ha valaki azért vesz fel hitelt, hogy olyasmit vásároljon, ami.
A LEADER+ Pályáztatási feltételek. Kik pályázhatnak?  A pályázónak meg kell felelni a helyi szintű pályázati felhívásban rögzített jogosultsági kritériumoknak.
DIÁKHITEL? LAKÁSTÁMOGATÁS? FOGLALKOZTATÁS? SPORT? SULINET? TANKÖNYVEK? IGEN? MEGCSINÁLTÁK? LÁSSUK… A TÉNYEKET… TOVÁBB.
Hitelek – pénzt kölcsönbe?. Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy.
© GfK 2013 | Fogyasztói Bizalom Index | III. negyedév1 Fogyasztói Bizalom Index III. negyedév szeptember.
QUO VADIS TURIZMUS? MSZP kormányzati ígéretei •Dr. Kiss Elemér Kancellária miniszter: „reálértékén megőrizzük a turisztikai támogatásokat…” május.
Önkormányzatok finanszírozása
Készítette: Reményi László1 Pátyi Szent Imre Templom, Plébánia és Közösségi Ház Építési engedélyezési terve.
P A N E L P Á L Y Á Z A T 2008 – 2009 Csider László főosztályvezető Önkormányzati Minisztérium Lakásügyi Főosztály Budapest, február 2.
Mikrohitel  Igénybevehetik: Kezdő és már működő mikrovállalkozások, melyeknél a bejegyzés vagy a vállalkozói igazolvány kiváltása már megtörtént  Hitel.
Állami lakástámogatások 12/2001 (I. 31. ) Kormányrendelet, 4/2005 (I
1 „ Gazdasági kihívások 2009-ben ” Dr. Hegedűs Miklós Ügyvezető GKI Energiakutató és Tanácsadó Kft. Dunagáz szakmai napok, Dobogókő Április 15.
Költségvetés ,3 milliárd forint agrár-és vidékfejlesztésre.
Cselekedni most és mindenkiért Kormányszóvivői tájékoztató A gyermekes családok otthonteremtéséért október 18.
Kormányszóvivői tájékoztató Magyar Universitas Program Csatlakozás az Európai Felsőoktatási Térhez - Infrastruktúra-fejlesztési Program magántőke bevonásával.
II. Országos Környezet- és Természetvédelmi Filmfesztivál és Konferencia 2. szekció Környezetvédelmi tudatformálás szerepe az oktatási nevelési intézményekben.
Rogán Antal sajtótájékoztatója április 4.. Kórházprivatizációs tervek A Medgyessy-kormány, aminek Gyurcsány Ferenc a minisztere volt, kórházprivatizációs.
A FIDESZ-KDNP ÉVI ADÓEMELÉSEI. KORMÁNYZATI JAVASLATRA BEVEZETETT ADÓEMELÉSEK Dr. Matolcsy György, nemzetgazdasági miniszter NŐ A SZEMÉLYI.
A Nemzeti Petíció Varga Mihály, április 5.
Construma április 14. Dr. Maráczi Zsolt Otthonteremtési Program Javaslat Társaság a Lakásépítésért Egyesület 1/16.
Az Európai Unió költségvetése Magyar esélyek és veszélyek Dr. Surján László október 10.
F ORRÁSTEREMTÉSI, pályázati lehetőségek. F IATALOK LENDÜLETBEN Alprogramok (szegénység, kultúra, munkanélküliség, egészséges életmód, vállalkozó.
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Hogy mindenki jobban éljen! Adókedvezmény az átlagos és az átlag alatti keresetből élőknek.
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért A települések fejlődéséért Az önkormányzatok évi új céltámogatása.
Sulinet Expressz, Sulinet Generáció Sulinet Generáció 1998: valamennyi középiskola bekötése az Internet hálózatba a Sulinet Program keretében.
Piller Rudolf SzélerőVép Kht.
A hallgatói mobilitás és a pénzügyek Németh Péter hivatalvezető-helyettes.
ADÓ Farkas Gábor Szenior Menedzser február 28. Adózás 2006.
A magyar gazdaság Dr. Veres János pénzügyminiszter október 13.
1 A közvetlen támogatások igénybevételének főbb feltételei Lakástulajdon Méltányolható lakásigény Egyéb feltételek Az önkormányzat jegyzője igazolja a.
SZJA feladatok Gazdasági közjog. Szja 1. 1.Munkabér: Ft/hó jutalom: Ft, étkezési utalvány: 3.000Ft/hó 2. FB tag: Ft/hó 3. megbízási.
Kis- és középvállalkozások adózási, gazdálkodási környezetének 2006-os, illetőleg középtávú változásai Dr. Katona Tamás politikai államtitkár Pénzügyminisztérium.
Kormányszóvivői tájékoztató. Lendületbe hozzuk a vállalkozásokat Dr. Kóka János Gazdasági és Közlekedési Miniszter.
Lendületben az ország! Nemzeti Területfejlesztési Hivatal Igazságos lakástámogatás november 2.
Kormányszóvivői tájékoztató ELSZÁMOLÁS Biztonságosabb időskor – felzárkózó nyugdíjak.
Kormányszóvivői tájékoztató február 24. Európa Terv a versenyképes gazdaságért.
Kormányszóvivői tájékoztató Ösztönző díjak a felsőoktatásban Növekvő támogatások és hallgatói juttatások szeptembertől Arató Gergely, az Oktatási és Kulturális.
LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG LEADER Program a sikeres magyar vidékért Közösség, Összefogás, Tudás.
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Megbecsülést az idős embereknek! Adósságtörlesztés és méltányosság a nyugdíjemelésben 2002.
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Megbecsülés az idős embereknek! Kormánydöntés a kiegészítő nyugdíjemelésről szeptember.
Kormányszóvivői tájékoztató. Öt éves adócsökkentés Dr. Veres János pénzügyminiszter szeptember 19.
A Nyugat-dunántúli Operatív Programok jelenlegi helyzetének bemutatása
14.30 Regisztráció Köszöntő – Vértes Tibor, elnök Megnyitó – L. Simon László, az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottságának elnöke
A tőzsde idén megduplázta tavalyi profitját!. „Kölcsönvett” lendület Mennyibe kerül a magyar társadalomnak a Gyurcsány-kormány első 100 napja.
Válság felé sodródik a magyar gazdaság A gazdaság állapota 4 Tovább csökkent a gazdasági növekedés, a legfrissebb adatok szerint 2,4 %-ra esett vissza.
Mennyibe kerül az adófizetőknek a Gyurcsány-kormány egy állami vezetője? január 4. Luxusbaloldal - luxuskormányzás.
A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség Új munkabarát és vállalkozásfejlesztő adópolitikai elképzelései Új munkabarát és vállalkozásfejlesztő adópolitikai.
Osztalékadó. Osztalékadó A Medgyessy-Gyurcsány-kormány adóreformja I. 550 milliárd Ft elvonás évente (55 ezer Ft/fő) 22 adóemelés Áfa radikális.
? Államadósság Jól állunk-e vagy sem? Nagy a jólét, vagy éppen ellenkezőleg, romlik az élet minősége? Dübörög-e a gazdaság, vagy éppen ellenkezőleg, válság.
Fékezés vagy lendület? Tovább nehezedik a hazai munkahelyteremtő mikro-, kis- és középes vállalkozások helyzete Varga Mihály, 2004.október 10.
FIDESZ – MAGYAR POLGÁRI SZÖVETSÉG ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐCSOPORT EGÉSZSÉGÜGYI KABINET.
Felzárkózás helyett távolodás az eurós követelményektől Varga Mihály, április 21.
1998-ban a Fidesz két legfontosabb egészségügyi választási ígérete a több biztosítós rendszer bevezetése és a 400 százalékos orvosi béremelés volt. Egyik.
Holcim Hungária Zrt. © 2010 Ismeri Ön a Holcim Hungária Otthon Alapítványt?
I.Közép-Európai Ingatlankonferencia március 24. Győr Dr. Maráczi Zsolt A lakásépítés szerepe egy lehetséges otthonteremtési programban Társaság a.
1 Gyarapodó Köztársaság Növekvő gazdaság – csökkenő adók február 2.
Gazdasági és vagyoni helyzet, gazdálkodás, költségvetés.
Az adóreform lehetséges irányai Palócz Éva Kopint-Tárki Zrt.
Az energiahatékonyság a legolcsóbb energiaforrás Budapest, november.
Tudta-e Ön … ?. - Tudta-e Ön, –hogy a parlamenti képviselők összesen havi 360 millió forint fizetést kapnak a büdzséből?
Az államilag támogatott lakáshitel-rendszer ( )
DR BITTNER PÉTER NEKÜNK ÖSZTÖNZÉS NEKIK OSZTALÉK SZÉKESFEHÉRVÁR,
A sertéstenyészés területén elérhető támogatások Hangsúly a hitelképességen és az innováción.
Szemben az árakkal … Mottó: Addig nyújtózkodj, amíg jól esik! A takaród majd nő az igényeiddel.
2008 válság. USA USA jegybank (FED) alacsonyan tartja az alapkamatot. Ez több hitel és jelzáloghitelhez vezet. A bankok nem teszik a pénzt a FED-be, inkább.
A Gyurcsány-kormány Fészekrakó programja nem baloldali, hanem liberális.
Kormányszóvivői Iroda Cselekedni most és mindenkiért Adatok és tények a Medgyessy-kormány egy évéről május 24.
Társaság a Lakásépítésért Egyesület
Előadás másolata:

2004-ben család vár hiába bérlakásra Mottó: „ Az embereknek a szavukért vállalni kell a felelősséget.” Medgyessy Péter

Jövőre bérlakás helyett csak épülhet meg

Mit ígért Medgyessy Péter 2002-ben? Négy év alatt ezer lakás épül, ebb ő l legalább 25 ezer állami támogatással készül ő önkormányzati bérlakás lesz ra bérlakáshoz juthat minden mai igényl ő. Egyetértésben a Nemzettel program január 8.

Mit ígért Lamperth Mónika 2002-ben az önkormányzatoknak? A belügyminiszter 2002 októberében azt ígérte, hogy a kormány bővíteni fogja a kedvezményes kamatozású lakáshitelt felvevők körét: - a jövőben építési vállalkozók is hozzájuthatnak az állami kamattámogatású hitelhez - a jövőben az önkormányzatok részére is lehetővé fogja tenni a kormány, hogy átvállalhassák az állami kamattámogatású hiteleket Kormányszóvivői tájékoztató október 18.

A választók a bérlakásépítés fellendülését várták. Egy éve Lamperth Mónika még az állami bérlakásépítés fellendítését ígérte: - A jelzáloghitelt átvállaló önkormányzatok a bekerülési költség 40%-ig állami támogatást igényelhetnek. - A kormány kétszeresére növeli a költségvetési forrásból támogatott bérlakás építések számát helyett új bérlakás fog épülni évente. Kormányszóvivői tájékoztató október 18.

Mi valósult meg az ígéretekből? 4 A belügyminiszter kihirdette az állami támogatású bérlakás- program eddigi eredményeit: 4 Az áprilisi felhívásra benyújtott pályázatok közül 26 önkormányzat 30 elképzelése kap támogatást 4 Az állami hozzájárulás mértéke csupán 3,6 milliárd Ft 4 Összesen 731 bérlakás épülhet meg állami támogatással 4 A polgári kormány 2001-ben 22 milliárd Ft-ot, 2002-ben 20 milliárd Ft-ot fordított bérlakás építésre

A sikeres pályázók zöme MSZP irányítású város

Két év alatt harmadára csökken a bérlakás építésre költhető pénz

A lakásproblémák megoldatlansága közel családnak okoz gondot 4 Ma Magyarországon közel család szeretne a lakásproblémájára egy éven belül megfelelő megoldást találni: család szeretné lakását felújítani család szeretne új lakást építeni vagy vásárolni (Forrás: GKI tanulmány, szeptember) 4 A lakhatási gondok megoldására - évente új lakás építése - évente bérlakás építése lenne szükséges.

Az MSZP-kormány az otthonteremtés 5 pillére közül négyet tönkretesz! Az otthonteremtés öt pillére: - bérlakásépítés - új lakások építése szocpol támogatással (nota bene: a szocpol támogatás csak áprilistól emelkedik) - új lakások építése bankhitel igénybevétellel és állami kamattámogatással - használt lakások vásárlása bankhitel igénybevétellel és állami kamattámogatással - lakásfelújítás, -korszerűsítés, -bővítés állami támogatással

A családok fele hitelből vásárolna lakást

Bérlakásfejlesztés biztosítókkal – a Fidesz tavalyi kezdeményezése „ Elgondolkodtató az a lehetőség, hogy az önkormányzatokon, valamint a kis- és középvállalkozókon kívül ki szervezhetne tömeges bérlakás-építési programokat. Elsőre furcsának tűnhet, de ilyen potenciális intézmények lehetnének a biztosítótársaságok.” Mádi László: Sikerre ítélt otthonteremtés – a bérlakások fejlesztése biztosítókkal Magyar Nemzet, november 2.

A telkek ÁFA-terhe Európában mindenhol kedvezőbb

A lakásberuházások állami támogatása közgazdaságilag indokolt A GKI 2003 őszén átfogó tanulmányban keresett választ arra a kérdésre, hogy vajon érdemes-e állami pénzekkel támogatni a polgárok ingatlan beruházásait: „ Lakásberuházások támogatásából származó államháztartási bevételek” c. tanulmány GKI, szeptember

Az új lakások építése pénzt hozna a költségvetésnek 4 A ház értékének majd 40%-a megy vissza a költségvetésbe 4 Az építkezés növeli a lakás mobilitást 4 A pénzintézeti hitelek igénybevétele az építkezés során jelentős mértékben hozzájárul a feketegazdaság vissza- szorításához 4 A kormány a kedvezményes lakáshitelek igénybevételére jogosultak körének szűkítésével komoly kárt okoz az állami költségvetésnek, így az adófizető polgároknak, hiszen csökkenti a költségvetés bevételeit

1000 Ft állami befektetés 1100 Ft-ot fial

Miért rúg a kormány folyamatosan öngólt? 4 Az MSZP-SZDSZ kormányban hiányzik a kellő szakmai hozzáértés, szűk látókörébe még a baloldali-liberális gazdasági kutatóintézetek javaslatainak a figyelembevétele sem fér be. 4 A kormány óriási öngólt rúg akkor, amikor: - egyre újabb elvonásokkal sarcolja meg a polgárokat - a költségvetés fontos bevételi forrásait rövidlátó módon kiiktatja.

Lengyel László kritikája „ A koalíciós pártok elitjei ráébredtek: térkép nélkül, összevissza masíroznak.” Lengyel László, 168 Óra XV. Évfolyam 4. szám,

Lengyel László is úgy látja, a kormány válságba sodorja az országot „ Most a kormány, és nem az ország válságánál tartunk. ” „ A kormány helyzete reménytelen, de nem rossz. Baj akkor lesz, amikor az ország kérdezi: kivel, hová, miért?” Lengyel László, 168 Óra XV. Évfolyam 4. szám,