Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség Új munkabarát és vállalkozásfejlesztő adópolitikai elképzelései Új munkabarát és vállalkozásfejlesztő adópolitikai.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség Új munkabarát és vállalkozásfejlesztő adópolitikai elképzelései Új munkabarát és vállalkozásfejlesztő adópolitikai."— Előadás másolata:

1

2 A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség Új munkabarát és vállalkozásfejlesztő adópolitikai elképzelései Új munkabarát és vállalkozásfejlesztő adópolitikai elképzelései

3 Magas adó- és járulékterhek Magyarországon

4 Munkáltatói és munkavállalói terhek (munkabér százalékában)

5 Munkáltatói terhek (a munkabér százalékában)

6 Összes adóbevétel/GDP (2003)

7 Nálunk a legmagasabb az ÁFA-kulcs

8 A növekvő államadósság és a magas hiány negatív következményei: - magasabb országkockázat - drágább hitelek - nagyobb adósságterhek - egyre kevesebb működő tőke - kevesebb beruházás - kevesebb munkahely

9 Magyarország exportbevételeinek 42%-át költi éves szinten adósságszolgálatra

10 Államháztartás ESA szerinti hiánya (százalékos, *MNB prognózis)

11 A Medgyessy-Gyurcsány- kormány adópolitikája I. 550 milliárd Ft elvonás évente (55 ezer Ft/fő) 550 milliárd Ft elvonás évente (55 ezer Ft/fő) 33 adóemelés33 adóemelés Áfa radikális növeléseÁfa radikális növelése Új adók és járulékok bevezetése (környezetterhelési díj, energiaadó, vállalkozói járulék)Új adók és járulékok bevezetése (környezetterhelési díj, energiaadó, vállalkozói járulék)

12 A Medgyessy-Gyurcsány- kormány adópolitikája II. Megemelte a járulékokat, pl. a munkavállalói egészségügyi járulékotMegemelte a járulékokat, pl. a munkavállalói egészségügyi járulékot Megszüntette az adókedvezményeketMegszüntette az adókedvezményeket Megemelte az állami elvonástMegemelte az állami elvonást Megemelte a rossz minőségű állami szolgáltatások áraitMegemelte a rossz minőségű állami szolgáltatások árait

13 Csökkent a versenyképességünk /az IMD versenyképességi ranglistája/

14 A Fidesz Magyar Polgári Szövetség Új munkabarát és vállalkozásfejlesztő adópolitikai elképzelései Új munkabarát és vállalkozásfejlesztő adópolitikai elképzelései

15 Az új munkabarát adópolitika 1. A TB-járulék 29-ről 24%-ra csökkenjen 2. Törölje el a kormány az egészségügyi hozzájárulást (jelenleg 3450 Ft/hó/alkalmazott)

16 Az új munkabarát adópolitika 3. A hazai kis- és középvállalkozások terheinek csökkentése érdekében a társasági adó 16-ról 8%-ra csökkenjen (100 millió éves árbevétel alatti cégeknél)

17 Az új munkabarát adópolitika 4. Legyen önkéntes a 4%-os kötelező vállalkozói járulék

18 Az új munkabarát adópolitika 5. A vállalkozók 50 millió forintos éves árbevételig választhassák az Egyszerűsített Vállalkozói Adózást (jelenleg 25 millió Ft a határ)

19 Az új munkabarát adópolitika 6. A cégalapítás költségei 50%- kal, a vállalkozói engedély kiváltása 50%-kal, az üzlethelyiség működési engedélyének kiváltása 50%-kal csökkenjen

20 Az új munkabarát adópolitika 7.Az iparűzési adó 100%-át lehessen leírni a társasági adóalapból (jelenleg a felét lehet)

21 Az új munkabarát adópolitika 8. A forrásadó 25-ről 18%-ra csökkenjen

22 Radikálisan csökkenjen az áruk és szolgáltatások adója (ÁFA) 19%10%5%


Letölteni ppt "A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség Új munkabarát és vállalkozásfejlesztő adópolitikai elképzelései Új munkabarát és vállalkozásfejlesztő adópolitikai."

Hasonló előadás


Google Hirdetések