avagy a titkos napló titkai

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Passzívház.
Advertisements

A BÍBLIA E O CELULAR Klikej Mit gondolsz, mennyivel más volna, ha mostantól a mobiltelefon helyet a Bibliát használnánk?
Hogyan tanuljunk? ….és egyáltalán miért?
EGÉSZSÉGKULTÚRA Mentsük meg saját magunkat?! Egészségfejlesztés I.
Vírusok, kémek és egyéb kártevők
Mit tennél, ha minden egyes alkalommal, amikor szerelmes leszel valakibe el kell tőle búcsúznod?
Érintés.
GLOBÁLIS FALU Ha a föld lakosságát egy 100 lelket számláló faluba redukálnánk a jelenlegi arányok megtartásával, akkor ebben a faluban lakna: 57 ázsiai.
Gyermeked kérései
Életünk tartozékává váltak a képerny ő k (tv, számítógép, mobiltelefon), általuk könnyen juthatunk információkhoz, szórakoztató tartalmakhoz, szolgáltatásokhoz.
VIIII. Szalvéta bemutató
Egy kis segítség kezdő pps kedvelőknek !
Verbális kommunikáció
A Barátság.
CV avagy önéletrajzi csúcsmondatok eredeti helyesírással
Őszinte bocsánat.
A Doktor utomata Gyulának erős fájdalmai vannak jobb kezén és elmeséli barátjának, hogy az elkövetkező napokban feltétlen meglátogatja orvosát, mert.
Verbális kommunikáció
A vízhordó története.
Boldogsághoz vezető út
Tanácsok nőknek!! H. J. FATER.
“13 tanács egy életre".
(Klikkelj nyugodtan tetszés szerint)
Készítette: a Dalai Láma
Először megtűrnek téged, később nevetnek rajtad, később harcolnak ellened, megtűrnek téged, később nevetnek rajtad, később harcolnak ellened, majd győzöl.
Tanácsok nőknek!!.
A számítógép előnyei (Ma és régen).
Elektronikus adóbevallás
“13 tanács egy életre" „13 tanács egy életre”.
„VIRÁGOK KÖZT VELED LENNI, TUDOM SZÉP VOLNA KEDVESEM” (BRÓDY JÁNOS)
Az ülő Buddha okos gondolatai:
Minden levelemet az inboxomból szabályokkal és kézzel millió kis almappába rendezgettem naponta Amikor ez elkészült, mindig úgy éreztem, tényleg készen.
Az életedet TE írod.
A kínos helyzet Egy csaj története. Köszönöm hogy,megmentettetek.
Verbális kommunikáció
A sütemény.
IMA MAGYARORSZÁGÉRT. KEDVES SZERETETREMÉLTÓ EMBEREK!
CITROM ÉS CUKOR Ezt kellene mindenkinek a fürdőszobában a tükrére írni, hogy minden nap szem előtt legyen és elolvashassa.
Amint fent, úgy lent. Amint belül, úgy kívül.
13 tanács egy életre.
Mit tennél, ha minden egyes alkalommal, amikor szerelmes leszel valakibe... el kellene tőle búcsúznod?
1. Mindig legyen egy dosszié a kezedben Azok a dolgozók mindig keményen dolgoznak, vagy éppen értekezletre igyekeznek… Akinek nincs semmi a kezükben,
Napra Valentin.
A vízhordó története.
Jedlik Ányos igaz története Jedlik Ányos István ( )
Angyalnaptár 2008 TE, aki válaszok után kutatsz, ha minket olvasva kapcsolatba lépsz velünk, megkapod, amit keresel.
Ne légy kegyetlen – Don’t Be Cruel Tudod, hogy várlak szüntelen, se éjjelem, se nappalom, de hogyha nem tudsz jönni, hát hívj fel telefonon, mondd, mi.
E világ tisztel és vív értetek. Amik nyereség voltatok nekem,
„e-NIVÓ – együttműködõ NõI VállalkozÓk hálózata a valóságban és virtuálisan” Emlékszel rá?  Hol tárolod kedvenc webhelyeid címét?  Fizikailag hol van.
" Valami érthetetlen kapcsolat van a barátság és a csillag között.
Fodor Dávid.  Nem egy érzelg ő s alkat  Érzelmei nagyon lassan alakulnak ki, és nem is igazán mélyek  Ritkán esik kétségbe, de lelkesnek sem.
Gondolatok a munkahelyen Mottó: „Ez nem egy iroda
Isten hozott köztünk!.
Egy napon azt kérte az osztálytól a tanárnő, hogy minden osztálytársuk nevét írják föl egy lapra úgy, hogy a nevek mellett maradjon egy kis üres hely.
A vízhordó története.
Kapcsolataim a neten. Bemutatkozás a virtuális világban – magunkról a Facebook-on.
Fogalom Kérdezz! Felelek.
Barát Müller Péter.
Valószínűleg nem jön elhinni, de 100%-ig igaz.
Kördokumentumok 1..
LÁSSUK CSAK: LÁSSUK CSAK: milyen is az milyen is az ideális nŐ ??? ideális nŐ ???
Három hetet meghaladó projekt-hét Neked, rólad, hozzád szól a dal
A munkavállaló kívánságlistája a munkáltató felé:
Élet az Interneten.
Tűnődtem… " Kik az én számítógépes barátaim ? ".
Add tovább ! Zene: Billy Vaughn : Mexicali Rose F: Laci Automatikus.
Óra a nyolcadikosoknál az Arany János Általános Iskolában, Tóthfaluban
A meghívás alapjai Előadó: Tibai Eszter. - Vannak akik nagyon jó meghívók - Nehezen megy, félnek a kudarctól - A meghívás is értékesítés - A célja időpont.
Előadás másolata:

avagy a titkos napló titkai Kedves Naplóm! avagy a titkos napló titkai

Ez lehetetlen - mondta a büszkeség Ez lehetetlen - mondta a büszkeség. Ez kockázatos - mondta a tapasztalat. Ez értelmetlen - mondta az indok. Próbáld meg! - mondta a szív. - Kapcsolj ki mindent, fogjál egy papírt, írd le, mit érzel, csak ne használj radírt! Könnycsepp:1% víz, 99% érzelem

Miért hasznos a naplóírás? Szabadon és őszintén kiírhatod magadból a bánatodat, fájdalmadat, így elűzheted a depressziót és a magányt. A naplóírás egyetlen szabálya, hogy nincs szabály! Tehát nyugodtan szabadjára engedheted a fantáziádat, és papírra vetheted a legképtelenebbnek tűnő gondolataidat is.

Miért hasznos a naplóírás? Jó érzés formába önteni azt, amit megélünk, átélünk. Létrehozhatsz valamit, amiben felismerheted önmagad. Nemcsak fejlődik az írásod, közben önelemzést is végzel, tehát mérlegelheted, hogy mit tettél jól, és mi rosszul.

Miért hasznos a naplóírás? Akár rajzolhatsz vagy ragaszthatsz is bele, például fényképeket, mozijegyet, üzenőcetliket, matricákat, de préselt virágot vagy levelet is. A naplód segítségével később könnyedén felidézheted a régi emlékeket, gondolatokat, társakat, és persze a szerelmeket.

Hogyan vezesd? Naplódat vezetheted úgy, mint egy jegyzetet (csak címszavakban felsorolva), de hagyományosabb és sokkal igényesebb formája a fogalmazás. Tehát írd úgy, mint egy történetet, mintha a naplód egy személy volna, akinek mesélsz.

Hogyan vezesd? Kezdheted például így: Kedves Naplóm! A bejegyzések mellé feltétlen jegyezd fel a dátumot is, így ha minden nap szánsz rá egy kis időt, később könnyebben vissza tudsz majd emlékezni az eseményekre. Vezesd a naplód napi vagy heti rendszerességgel, ahogyan az időd engedi!

Elrejtés A napló egyik jelzője, hogy titkos, mert olyan dolgokat is leírhatsz benne, amelyeket másnak (pl. a szüleidnek) nem mernél elmondani, ezért ha nem szeretnéd, hogy az anyukád kezébe kerüljön takarítás közben, akkor rejtsd el alaposan! Hova? Például ágyszivacs, szekrény, asztal mögé vagy alá.

Elrejtés Léteznek olyan könyvecskék is, amelyek lakattal zárhatók, de azért ezeket sem árt elrejteni a kíváncsi szemek elől. A kulcsot pedig akaszd a nyakadba, hogy mindig biztonságban tudhasd!

Naplóírás a neten A legtöbb hírességnek van már úgynevezett blogja, amely szintén egy naplóírási forma, ám ez mindenki számára elérhető és olvasható az interneten. A nyílt naplóírás előnye, hogy könnyedén találhatsz hasonló érdeklődésű társakat, akik figyelnek rád, törődnek veled és ellátnak jó tanáccsal.

Naplóírás a neten Akár te is lehetsz blogger, de ehhez állandóan számítógép- vagy laptop közelben kellene lenned, ám egy papírra vagy noteszbe bárhol, bármikor írhatsz!

Írásra fel!