Európai Energia Hatékonysági Javítás a Nyomda Iparban www.eeei.info.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A munkahelyi egészségfejlesztés lehetőségei, nemzetközi tapasztalatok
Advertisements

MILLIÁRDOK! FORINTOCSKÁK? figyelem: hatékony szponzoráció
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
ERM QUEST PROGRAMJA – GYORS ENERGIA MEGTAKARÍTÁSI LEHETŐSÉGEK TECHNIKA ÉS EMBERI TÉNYEZŐKÖN KERESZTÜL Cross-Boda Borbála ERM, vezető tanácsadó március.
DANUBE A transznacionális együttműködési program kialakítása.
A Vállalkozásfejlesztési munkacsoport
Egy lépés a munkahely megszerzéséig képzési projekt az aktív munkakeresés témakörében fiatalok számára IFJÚSÁG, IFJÚSÁGPOLITIKA - ÚJ KIHÍVÁSOK előadó:
Megtakarításokról közérthetően mindenkinek
Nyerjünk együtt! TAMOP /
SZOMSZÉDVÁRAK A határ menti településközi együttműködéshez szükséges kompetenciák fejlesztése a Nyugat-Pannon Eurégióban.
dr. Robák Katalin,helyettes projektvezető
• országos program vállalatok és intézmények energiahatékonyságának növelésére • védnökök, műszaki tudományos partnerek, gazdasági-társadalmi partnerek.
A kamara megnövekedett szerepe a szakképzésben
Ifjúságpolitika - A fiatalok, mint erőforrás -
KVN OP 1.1. – TEAM – Képzés a közigazgatás hatékonyabbá tételének érdekében.
Heves megye civil szervezeteinek szervezetfejlesztése A program az Európai Unió támogatásával valósul meg. K á rp á tok Alap í tv á ny – Magyarorsz á g.
ENERGIAIRÁNYÍTÁSI SZABVÁNYOK
LUDUS … latinul “ játék ”. | Mik azok a komoly játékok? A komoly játékok elektronikus alkalmazások, amelyek.
NAPII. - mikrogazdaság Jobbágy Valér GKM. Iránymutatások - mikrogazdaság Tudással és innovációval a növekedésért 7. A K+F célú beruházások növelése és.
Az EuP/ErP irányelv hatása az épületgépész rendszerek tervezésére
”PRO-TEAM” REHABILITÁCIÓS NONPROFIT KFT. Versenyszféra Fórum „Munkaerő-piaci szolgáltatások a „Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP /
Megújuló energia előállítás marginális területeken Az M2RES projekt Kéri Zsuzsanna REC for CEE március 21.
A közigazgatás hatékonyságának növelése Hargita Megye Tanácsa alárendelt intézményeiben PODCA 1.3.
Innovatív üzleti parkok fejlesztése az innováció és a vállalkozó szellem előmozdítása érdekében a Dél- Kelet Európai térségben FIDIBE.
Felsőoktatási Minőségfejlesztési Rendszer
GINOP 1. prioritás A vállalkozások versenyképességének javítása
Környezeti megtakarítások a versenyképesség szolgálatában A DESZKTOP program tapasztalatai a pécsi kistérségben Hohmann Balázs Tudatosan a Környezetünkért.
Funkciópont elemzés: elmélet és gyakorlat
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Pannon Egyetem Georgikon Kar Szegedi Tudományegyetem.
Szaktanácsadói értekezlet május 27.. Pedagógiai szakmai szolgáltatás a pedagógiai értékelés (benne az azt megalapozó mérés), a szaktanácsadás, a.
Első törvény:Az elsőség törvénye Charles Lindberg volt az első, aki átrepülte az Atlanti Óceánt. Ki volt a második? Bert Hinkler Jobb elsőnek lenni, mint.
Hatékonyság – Esély - IntegrációHatékonyság – Esély - Integráció TÁMOP /2-C SZEPTEMBER 30.
Szolgáltatásfejlesztés Az értékesítési és marketing osztály feladata Új szolgáltatások kifejlesztése a hagyományos és a versenypiaci tevékenységhez.
1 A magyar energiapolitika „ Az energiahatékonysági indikátorok az EU-ban és Magyarországon” nemzetközi szeminárium Budapest, október 5. Hatvani.
Kotulyák Tamás, Get Energy Magyarország Kft.
Emberi Erőforrás Menedzsment Stratégia, politika, tervezés az emberi erőforrások menedzsmentjében EEM. 02.
Szervezeti viselkedés Bevezetés
A COACH-bioenergy projekt eredményeinek bemutatása
Vállalati kapcsolatok fejlesztése Nógrád Megyei Szakképzés-szervezési Társulás.
CreArt – Network of Cities for Artistic Creation Kultúra 2007–2013 Program.
Innováció ösztönző együttműködések kiépítése Dél-kelet-európai térség országaiban SET GIFT.
Innováció-ösztönző együttműködések kiépítése Dél-kelet-európai térség országaiban CLEAR.
TERÜLETI PAKTUM. A PAKTUM BEMUTATÁSA szeptember 25-én aláírták a Területi Foglalkoztatási és a Társadalmi Integráció a Központi Régióban Paktumot.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Szektorok közötti együttműködések
Elemezze cége innovációs potenciálját! ‘800 európai vállalkozás mint összehasonlítási alap’
Miért is kell minősíteni a szoftverfejlesztő cégeket? Kinek jó ez? Az IVSZ Szoftverfejlesztési Tanúsítvány elindításának hátteréről Balatonfüred.
Verseny és szabályozás 2013 MTA KRTK KTI Bemutató konferencia szeptember 30.
„Hazai és Európai Uniós pályázatok ” Szakmai Fórum A hazai textilipari vállalkozások részvétele és részvételi lehetősége a Saving Energy in the.
„Megújuló energiaforrások a térségfejlesztés szolgálatában” Gulyás Gréta 12.a Bartha Szabolcs 10.a Hegedűs Márton 10.a Gyöngyösi József Attila Szakközépiskola,
Kutatás, fejlesztés és innováció az oktatásban: javaslat egy ágazati innovációs stratégiára Halász Gábor Innováció az oktatásban Szakmai konferencia.
Energiahatékonysággal a vállalkozások költségcsökkentéséért Nagy Judit Külkapcsolati munkatárs Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.
Hogyan pályázzunk ? Az EUGA program az innováció szolgálatában Vicze Gábor.
Érdekképviselet, képzés, távmunka Bihall Tamás alelnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Budapest, december 7.
A évi allokáció általános bemutatása- zárása
RETURN ON SUSTAINABILITY C2: Internal Use Classified on: 03/10/2010 Owner: zsolt.egewarth Társasházi fejlesztések projekt menedzsmentje Mórotz Attila üzletfejlesztő.
Németország BESZÁMOLÓ 2014 Szakmai gyakorlat Németországban.
Gazdaságtudományi Kar Faculty of Economics Vállalati információs napok a duális felsőoktatási képzésekről Miskolc, március 25. Veresné dr. Somosi.
A Közép-Dunántúli Regionális Napenergia Klaszter tevéknységének bemutatása, értékelése KDOP projekt Hegedűs Viktor Közép-Pannon Terület.
ZALA MEGYEI VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI ALAPÍTVÁNY Nagy András Ügyvezető igazgató.
E GYEDÜL VAGY HÁLÓZATBAN ? VI. Országos Tanácsadási Konferencia, BKIK Budapest, március 21. ISBN száma: HR + K ONZORCIUM.
Dr. Tokár-Szadai Ágnes Adjunktus Miskolci Egyetem, Gazdálkodástani Intézet VI. Országos Tanácsadási Konferencia, BKIK Budapest, március 21. (ISBN.
A magyarországi vállalatok rendezvényszervezési szokásai - üzleti körben végzett online piackutatás fő eredményei - Készítette: Nagy Péter Támogatóink.
Enterprise Europe Network Üzletfejlesztés karnyújtásnyira.
SZTE ÁOK Boros Mihály A szak- és továbbképzéssel kapcsolatos feladatok.
HKIK XXIX. Küldöttgyűlés Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
Miskolc, október 21. dr.Szilágyiné Baán Anna titkár
A kiváltást megvalósító intézmények (pályázók) támogatásának közvetlen módjai a projekttervezés időszakában EFOP VEKOP TÁRS projekt.
Zalaegerszeg, 21 February 2018
Az EED főbb elemei és hatásai a magyar energiaszektorra
Előadás másolata:

Európai Energia Hatékonysági Javítás a Nyomda Iparban

Hollandia : Energy Experts International (tanácsadó cég és projekt menedzsment) és KVGO Dienstencentrum(tanácsadó cég) Németország: Bergische Universität Wuppertal (egyetem) és Handwerkskammer Münster (nem kormányzati szervezet) Görögország: Athens Technical Educational Institute (egyetem) és ENERGO Group (tanácsadó cég) Csehország: ENVIROS (tanácsadó cég) Magyarország: Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (nem kormányzati szervezet) Európai Unió: Intelligent Energy Europe (IEE), Intergraf és EGIN

A projekt munka a következő szakaszokból áll: Első szakasz: Felmérés és az energia hatékonyság értékelése a nyomda iparban a partner országokban, elemzés az energiahatékonyság növelésének akadályait illetően a KKV-k körében, csak úgy mint a legjobb gyakorlat kiválasztása. Második szakasz: Energia takarékosságot becslő és tesztelő eszközök kifejlesztése és tesztelése a grafikus média iparban tevékenykedő KKV-k számára. A megoldás ipari és céges tájékoztatókat, digitális világháló alapú önteszt és speciális nyomdai intézkedési listát tartalmaz.

Harmadik szakasz: Energia hatékonysági képzések KKV-i energia tanácsadók számára. Az energia tanácsadók számára a megfelelő képzés biztosítása egyértelműen magasabb végeredményt hoz. Minél jobb tanácsot tud adni a szakértő a cégnek, annál nagyobb az esély arra, hogy a vállalkozó értékelni fogja azt. A végső döntés a vállalkozó kezében van, hogy milyen mértékű energiatakarékosságot alkalmaz. Negyedik szakasz: KKV-k tanácsadása az általuk használt energiafogyasztást csökkentő intézkedésekről (önkéntes megoldások és cselekvési tervek). Ez a projekt legfontosabb része. Az energia tanácsadók fő eredménye az lesz, hogy meggyőzik a vállalkozókat a lehetséges energia megtakarításaikról. Ötödik szakasz: A projekt eredmények közzététele a projekt weblapján, nemzeti kiállításokon és az európai konferencián, együttműködésben az Európai Nyomda Hálózaton át az egész iparral történik. A projekt az IEE közös terjesztési tevékenységéhez való hozzájárulás jegyében kerül nyilvánosságra.

Az E-BAG működése Annak érdekében, hogy betekintést nyerjen a E-BAG munkafolyamatába, itt alul találja a webes jelentkezés három lépését. Első lépés: először is a cégnek néhány általános információt kell adnia magáról. (pl.: cím, kapcsolattartó személy, m2-ni munkaterület, teljes munkaidős alkalmazottak száma) Második lépés: a cégnek táblázatokat kell kitöltenie az éves energia fogyasztásáról és költségeiről (elektromosság,gáz és meleg víz) Harmadik lépés: a bejelentkezési folyamat után az E-BAG egy általános energia szintjelzést biztosít a cég számára

Első lépés: az ön cégének profilja Második lépés: az ön energia profilja Harmadik lépés: az ön energia öntesztje Negyedik lépés energiához és megtakarításhoz vezet

Köszönöm a figyelmüket!