CENTROSZET Szakképzés-szervezési Nonprofit Kft TÁMOP-2.2.3-07/1-2F-2008-0004 KMOP-4.1.1/A-2008-0002 Szoftverfejlesztés eredményei Közös szervezetmenedzsment.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Bejelentkezés után Menüsor, ahol megtaláljuk a hirdetés feladásához szükséges főbb pontokat.
Advertisements

A Savaria Egyetemi Könyvtár Katalógusa Böngészés Keresés Találatok megjelenítése Adatbázis választás Olvasói tranzakciók.
Mozgássérültek Interaktív Portál használatának a lépései
Az elektronikus felvételi (e-felvételi) folyamata
Óraregisztrálási modul
BPS Web 2.0 Felhasználói kézikönyv. A szerkesztő főoldala A bejelentkezett felhasználóA szerkesztő főmenürendszere Stílusformázások Nyelv- és nézetváltás.
E-KÖZIGAZGATÁSI ALAPISMERETEK
A weboldalunkon regisztrált felhasználó neveddel és jelszavaddal tudsz belépni. Amennyiben még nem regisztráltál oldalunkon, abban az esetben kérjük,
Alert Pay számlán keresztül bankkártyás befizetés a 7DW regisztrációkor ! Írd be a linkkeresőbe a következő linket
Az ILIAS rendszer a következő címeken érhető el:
Az IngatlanMax nyitó oldalának bal oldalán, a gyorsabb tájékozódást és információ-szerzést segítő „box”-k találhatók: A kiválasztott ajánlatokat.
Microsoft Internet Explorer
HIDASNÉMETI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK SZERVEZETFEJLESZTÉSE E-KÖZIGAZGATÁSI ALAPISMERETEK AZ ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉS ÉS HATÓSÁGI SZOLGÁLTATÁS.
Számítógépes ismeretek 5. óra
Savaria Egyetemi Könyvtár Katalógusa Böngészés Keresés Találatok megjelenítése Adatbázis választás Olvasói tranzakciók.
A NEPTUN.NET (a hallgatói felület) KEZELÉSE
Integrált Elektronikus osztálynapló
Vizsgalapok oktatói kezelése Készítette: Fekete Tamás.
CENTROSZET Szakképzés-szervezési Nonprofit Kft TÁMOP /1-2F KMOP-4.1.1/A Szoftverfejlesztés eredményei Humánerőforrás kezelő.
CENTROSZET Szakképzés-szervezési Nonprofit Kft TÁMOP /1-2F KMOP-4.1.1/A Szoftverfejlesztés eredményei Tanulói nyilvántartási.
Regisztráció és a felvételi lap kitöltése a Kollégiumi Adminisztrációs Rendszerben (KAR), a kar.nyme.hu weboldalon. by UF roli.
Szervező modul. Vizsgaidőpontok kezelése – új létrehozás - Új vizsgaidőpontot vagy teljesítéslapot a „Vizsgaidőpont” menü „Új létrehozás” menüpontjában.
Tartalom -Terminológiaváltozás -Újdonságok -Vizsgák kezelése -Vizsgaidőpont meghirdetése -Tanszéki vizsgakezelés -Tanszéki újdonságok.
Szövegszerkesztési szabályok
1. Akciógombok elhelyezése
A körlevél készítésének menete
Jakab András Program-koordinátor Microsoft Program.
,,Én így tanítanám az informatikát”
Horváth István Általános Iskola
EGYEKÉRT EGYESÜLET FÓRUMA
FTP File Transfer Protocol. Mi az FTP? Az FTP egy olyan protokoll, amely fájlok interneten keresztül végzett átvitelére szolgál. A felhasználók többsége.
Microsoft Access Menük és eszköztárak.
Információ és kommunikáció Szilágyi András. Követelmények A cd-n az anyag a következő részeket fedte le: Kliensprogramok, letöltés-vezérlők Kliensprogramok,
„e-NIVÓ – együttműködõ NõI VállalkozÓk hálózata a valóságban és virtuálisan” Emlékszel rá?  Hol tárolod kedvenc webhelyeid címét?  Fizikailag hol van.
Készítette: Pethő Balázs 1 Oktatási keretrendszerek A program megvalósulását az Apertus Közalapítvány támogatta.
KÖRLEVÉL.
Support.ebsco.com Saját EBSCOhost oktatóprogram Oktatóprogram.
Support.ebsco.com Folyóirat-figyelő létrehozása Oktatóprogram.
Support.ebsco.com Keresési figyelő létrehozása Oktatóprogram.
Eu-háló Partnerszervezeti Kommunikációs Center január 17.
Az elektronikus felvételi (e-felvételi) folyamata
Football Club webes arculata, azaz egy hivatalos klub honlapjának felépítése Készítette: Kiss László Balázs.
Az m70.hu regisztrációs folyamatát követheti végig illusztrálva – klikkeivel. Minden kattintásra változik a kép, beúszik a magyarázó szöveg. Két dia között.
Kérelem elektronikus benyújtása a Szolgáltatói Nyilvántartásba
Regisztráció és a felvételi lap kitöltése a Kollégiumi Adminisztrációs Rendszerben (KAR), a kar.mek.nyme.hu weboldalon. by UF roli.
Web-alapú humán lekérdező rendszer
Kurzus adatlap Transzparens, a legfontosabb információkat tartalmazó saját kurzus adatlap Minden kurzusnak külön adatlapja van Minden oktató a saját admin.
APRÓSÁG Specifikus apróhirdetési oldal
Kördokumentumok 1..
Oktatóprogram Saját EBSCOhost oktatóprogram
Az m70.hu regisztrációs folyamatát követheti végig illusztrálva – klikkeivel. Minden kattintásra változik a kép, beúszik a magyarázó szöveg. Két dia között.
Számítógépes grafika I. AUTOCAD alapok
Fórum használata A fórum főoldala alapállapotban.
a Microsoft Office Word szövegszerkesztő program segítségével
A böngészőprogram használata. A böngészők értelmezik a html nyelvet, a javascript kódokat és a php kódokat is. Majd ezeket lefuttatja, és azok alapján.
Fejlesztések, változások a kérvény modulban. Részletfizetési kérvény változások Új rendszerparaméter: PU_RKERVENYEZETTKIRASBEFIZETES S zabályozza, hogy.
Grafikus programozás Készítette: Csernok László
Telepítés és használat ICON100 központhoz Modern Alarm Hungary.
Modern Alarm Hungary.  A szoftver telepítése előtt telepítse a hardware kulcs drivert (ne csatlakoztassa a hardware kulcsot amíg nem telepítette a drivert)
e-Portfólió bemutatása hallgatók számára
E LEKTRONIKUS LEVELEZÉS . E LEKTRONIKUS LEVELEZÉS Az elektronikus posta ( ) olyan rendszer, amelynek segítségével más felhasználók számára.
Eu-háló Tanácsadói Kommunikációs Center január 29.
Könyvtárstruktúra, felhasználói és rendszerkönyvtárak Fájlkiterjesztések, attribútumok és engedélyek Takács Béla 2016.
Információ és kommunikáció
Kimutatás készítés 1..
Jelentések Jelentést akkor használunk, ha az adatbázisban letárolt adatokat szeretnénk kinyomtatni. A jelentésben szereplő adatok alapja egy tábla vagy.
Kulcsrakész Közgyűjteményi Portál
Regisztráció és a felvételi lap kitöltése a Kollégiumi Adminisztrációs Rendszerben (KAR), a kar.nyme.hu weboldalon. by UF roli.
Web alapú humán lekérdező rendszer
AVON CAREER SITE FELÉPÍTÉSE
Előadás másolata:

CENTROSZET Szakképzés-szervezési Nonprofit Kft TÁMOP /1-2F KMOP-4.1.1/A Szoftverfejlesztés eredményei Közös szervezetmenedzsment Előadás június 3 Olajos Zsolt

CENTROSZET Szakképzés-szervezési Nonprofit Kft TÁMOP /1-2F KMOP-4.1.1/A A szoftver felépítése 3 logikai egységre osztható Statikus rész: Az itt elhelyezett információk bejelentkezés nélkül is elérhetők mindenki számára. Tetszőlegesen bővíthető menüsorral! Dinamikus rész: Csak bejelentkezés után érthető el. Minden iskola saját arculatára szabhatja. Adminisztrációs rész: felhasználói csoportok kialakítása, stb.

CENTROSZET Szakképzés-szervezési Nonprofit Kft TÁMOP /1-2F KMOP-4.1.1/A

CENTROSZET Szakképzés-szervezési Nonprofit Kft TÁMOP /1-2F KMOP-4.1.1/A A statikus rész beállításai Adminisztrátorként belépve, az adminisztráció menüben választhatjuk ki a beállítáokat.

CENTROSZET Szakképzés-szervezési Nonprofit Kft TÁMOP /1-2F KMOP-4.1.1/A Az Új gombbal újabb menüpontokat hozhatunk létre 2.Egy már létrehozott menühöz beállítható hogy megjelenjen-e, vagy nem. Erre akkor van szükség, ha nem akarunk egy menüpontot törölni, mert tudjuk, hogy később még szükség lehet rá. 3.Bármely menühöz Almenüt lehet létrehozni, amely megjelenésében beljebb van a navigációs sávon elhelyezve. 4.Anyag feltöltése által a lapon linkek helyezhetők el.

CENTROSZET Szakképzés-szervezési Nonprofit Kft TÁMOP /1-2F KMOP-4.1.1/A Anyag feltöltése, link elhelyezése 1.Az anyag feltöltésekor lehet linket is választani, ami egy másik weboldalra mutat. Fájl esetében a feltöltött fájl lesz megnyitható. 2.Visszatérés a statikus menühöz után Szerkesszük az oldalt.

CENTROSZET Szakképzés-szervezési Nonprofit Kft TÁMOP /1-2F KMOP-4.1.1/A A szöveg beírása után jelöljük ki a megjelenő hivatközást és vegyük vágólapra. 2.Jelöljük ki azt a szövegrészt „ide” amelyhez a linket akarjuk kapcsolni. 3.Kattintsunk a LINK ikonra. 4.A megjelenő ablakba illesszük be a hivatkozást. A blokkolt előugró ablakot engedélyezni kell. 5.FONTOS: Menteni kell az oldalt!

CENTROSZET Szakképzés-szervezési Nonprofit Kft TÁMOP /1-2F KMOP-4.1.1/A Dinamikus menü A menüpontok állandók de a nevük és a tartalmuk dinamikusan változtatható. A helyes működés érdekében össze kell rendelni az egyes részeket. Tehát fel kell építeni az adatbázist az alábbiak szerint: A sorrend fontos: 1.Képzés típus 2.Képzés 3.Szakok 4.Osztályok 5.Tantárgyak: létrehozás után hozzá kell rendelni a képzéshez

CENTROSZET Szakképzés-szervezési Nonprofit Kft TÁMOP /1-2F KMOP-4.1.1/A A keretezett részeknek ki kell töltve lenni már előzőleg!

CENTROSZET Szakképzés-szervezési Nonprofit Kft TÁMOP /1-2F KMOP-4.1.1/A Tantárgy hozzárendelése a képzéshez!

CENTROSZET Szakképzés-szervezési Nonprofit Kft TÁMOP /1-2F KMOP-4.1.1/A Vizsgák Létre kell hozni a vizsga típusait, majd hozzá kell rendelni a vizsgákhoz. Ezután a vizsga meghirdethető.

CENTROSZET Szakképzés-szervezési Nonprofit Kft TÁMOP /1-2F KMOP-4.1.1/A

CENTROSZET Szakképzés-szervezési Nonprofit Kft TÁMOP /1-2F KMOP-4.1.1/A Tantárgyak meghirdetése Azért van rá szükség, mert a feltöltött tananyagokhoz, csak azok férnek hozzá, akik felvették a tantárgyat!

CENTROSZET Szakképzés-szervezési Nonprofit Kft TÁMOP /1-2F KMOP-4.1.1/A Levelezés és Hírek A tanulókkal, tanárokkal, oktatásszervezőkkel, valamint a képzés egyéb résztvevőivel lehet kapcsolatot tartani belső, zárt levelező rendszeren. A címzettek a valódi címükre kapnak egy értesítést, hogy levél érkezett a részükre. A levelezés teljesen a megszokott procedúra alapján zajlik, azzal a kivétellel, hogy az címet nem lehet beírni, hanem kiválasztani kell. Lehet csoportnak, egyénnek, osztálynak levelet küldeni. Csatolt állományokat is lehet küldeni a levélben. A Hírek ugyan úgy működik, csak van egy lejárati dátuma, ami után törlődik a hír.

CENTROSZET Szakképzés-szervezési Nonprofit Kft TÁMOP /1-2F KMOP-4.1.1/A

CENTROSZET Szakképzés-szervezési Nonprofit Kft TÁMOP /1-2F KMOP-4.1.1/A Csoportok, felhasználók, hallgatók, cégek A felhasználói csoportok tetszőlegesen nevezhetők el és bővíthetők. Minden hallgató egyben felhasználó is, tehát ott is megtalálhat, de nem minden felhasználó diák. Lehetnek az intézménynek céges ügyfelei is, ezért annak rögzítésére külön menü szolgál. A kiválasztott felhasználó jelszavát megváltoztathatjuk, bejelentkezhetünk a nevében, hogy lássuk, mit lát ő a saját felületén.

CENTROSZET Szakképzés-szervezési Nonprofit Kft TÁMOP /1-2F KMOP-4.1.1/A Adminisztráció A menüpontok önmagukért beszélnek, de nézzük részletesen. A statikus menüről már volt szó az előzőekben.

CENTROSZET Szakképzés-szervezési Nonprofit Kft TÁMOP /1-2F KMOP-4.1.1/A Dinamikus menü beállításai Nem bővíthető de a megjelenés befolyásolható

CENTROSZET Szakképzés-szervezési Nonprofit Kft TÁMOP /1-2F KMOP-4.1.1/A Jogosultságok

CENTROSZET Szakképzés-szervezési Nonprofit Kft TÁMOP /1-2F KMOP-4.1.1/A Jogosultság elnevezései Nem bővíthető, de tetszőleges nevet lehet neki adni!

CENTROSZET Szakképzés-szervezési Nonprofit Kft TÁMOP /1-2F KMOP-4.1.1/A Jegyek beállításai Új jegy típus és jegytörzs vihető fel. Akár lehet olyan értékelés is, hogy Megfelelt, Nem felelt meg, stb.

CENTROSZET Szakképzés-szervezési Nonprofit Kft TÁMOP /1-2F KMOP-4.1.1/A Naplóként is funkcionálhat. Minden tanuló csak a saját jegyét látja, de csak akkor, ha felvette a tantárgyat. Ha nem akkor a Névsor gombbal hozzárendelhető

CENTROSZET Szakképzés-szervezési Nonprofit Kft TÁMOP /1-2F KMOP-4.1.1/A Tanuló hozzárendelése manuálisan a tantárgyhoz! Erre akkor van szükség, ha a tanuló nem vette fel a tantárgyat és a jelentkezési határidő már lejárt.

CENTROSZET Szakképzés-szervezési Nonprofit Kft TÁMOP /1-2F KMOP-4.1.1/A Főoldal beállítások Maximum 20 db kép tölthető fel, ami egyben lehet egy külső link is. A megjelenése befolyásolható. A kép szélesség fix (59 pixel)

CENTROSZET Szakképzés-szervezési Nonprofit Kft TÁMOP /1-2F KMOP-4.1.1/A Menü megjelenési beállítások Felhasználói csoportra és személyre szabhatóan is beállíthatok, hogy ki milyen menüpontokat láthat csak és ezáltal férhet hozzá.

CENTROSZET Szakképzés-szervezési Nonprofit Kft TÁMOP /1-2F KMOP-4.1.1/A Például a Hallgató csoport menüi

CENTROSZET Szakképzés-szervezési Nonprofit Kft TÁMOP /1-2F KMOP-4.1.1/A Segítség menü beállításai Tetszőlegesen módosítható a súgó szöveg!

CENTROSZET Szakképzés-szervezési Nonprofit Kft TÁMOP /1-2F KMOP-4.1.1/A Letöltés