A szocializmus Magyarországon szabadon választható tárgy SZOLNOKI FŐISKOLA 2010/2011-es tanév I. félév Levelező tagozat Társadalomtudományi Tanszék Dr.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Moodle tapasztalatok, megoldások a Széchenyi István Egyetemen
Advertisements

Történeti episztemológia
A felnőttképzési tevékenység, és annak az alakulása egy Kulturális és Szabadidő Központban Konzulens tanár:Készítette: Simándi SzilviaPalla Melinda TanársegédIII.andragógia.
Szakdolgozat leadásával kapcsolatos tudnivalók Suri József gyakorlatszervező.
Szlovákiai Magyar Adatbank
Változások a hazai kereskedelem szerkezetében 1945-től napjainkig
Lelkigondozás Dr.Veres Sándor 1.
Humán erőforrás gazdálkodás aktuális kérdései I szeptember 18.
Tantárgyi ismertető és Termékszerkezet elemzési példák
Informatika eszközei Makra Csaba.
Hivatkozás könyvfejezetre
MŰVÉSZETTÖRTÉNET Előadó: dr. Újvári Edit főisk.docens
Prof. Dr. Süli-Zakar István (DSc.)
Karácsonyi János Katolikus Gimnázium
Tájékoztató LGB_km016_1. Tantárgy megnevezése, kódja Környezet-gazdaságtan NGB_AK012 Tantárgyprogramot készítő oktató Dr. Szigeti Cecília Oktatás
Kommunikáció az egyetemen Konferencia április 17. Gellér Zsuzsanna Szabad bölcsész szakos hallgató, II. évfolyam Az elektronikus kommunikáció és.
Technikatörténet előadás
Kommunikáció az egyetemen c. konferencia ápr. 28.
Számítógépes képelemzés 2007/08 I. félév Előadó:Dr. Gácsi Zoltán Gyakorlatvezető:Póliska Csaba Koncz-Horváth Dániel.
MŰSZAKI KOMMUNIKÁCIÓ.
A GÉPELEMEK, GÉPSZERKEZETEK II. TÁRGY ÁLTALÁNOS JELLMZÉSE
Radnainé Gyöngyös Zsuzsanna egyetemi docens tanszékvezető
Vizsga-dolgozat Téma: orvosi kóderndszerek vagy orvos- biológiai ontológiák (pl. nem tárgyalt kódrendszer ismertetése, előnyei, hátrányai; történelmi fejlődés.
Általános Géptan (AG0001_1)
Pénzügytan II. 2010/2011. II. félév
1 A kohéziós politika a költségvetés fogságában 49. Közgazdász-vándorgyűlés, Pécs, szeptember 30. dr. Iván Gábor.
REGIONÁLIS GAZDASÁGTAN
Követelmények Multimédia A tantárgy általános célja, célkitűzése A számítógépen alapuló multimédia-alkalmazások elméleti alapjainak megismertetése.
1956 az irodalomban 1/C.
TRANZITOLÓGIA IV. ELŐADÁS
A számok jelentősége: a kvantitatív történetírás témái és módszerei
Nemzetközi politikai gazdaságtan II.
A háború és a modern fegyveres erő
Bevezetés a pszichológiába
Vezetés és kommunikáció
Speciális kollégium bevezetés. A félév aláírásának feltétele(i): A szabályzatnak megfelelő óralátogatás. Az elmaradt gyakorlatok pótlása. A források és.
Speciális kollégium bevezetés. A félév aláírásának feltétele(i): A szabályzatnak megfelelő óralátogatás. Az elmaradt gyakorlatok pótlása. A források és.
KÖRNYEZETTECHNIKA.
Magyarország modernkori gazdaság- és társadalomtörténete Készítette: Szávai Ferenc egyetemi tanár BCE.
Pető Iván – Szakács Sándor A hazai gazdaság négy évtizedének története I. Az újjáépítés és a tervutasításos gazdálkodás időszaka A háborús.
Kötelező irodalom Általános lélektan – IV. GONDOLKODÁS.
Gazdasági és foglalkoztatási folyamatok Magyarországon.
Egyházi iskolába járó serdülők iskolai attitűdje és döntéseik vizsgálata Kovács-Krassói Anikó PTE BTK „Oktatás és Társadalom” Doktori Iskola április.
Jogi informatika, 2. előadás Az információs társadalom lényegi ismérvei és egyes modelljei szeptember 21. Témakörök: 1.Az IT-ről általában 2.Az IT.
Magyarország gazdaság- és társadalomtörténete
Budapest IX. Kerületi Weöres Sándor Általános Iskola és Gimnázium
Bemutatkozás. Juhász István Elérhetőségek Gazdaságtudományi Intézet Közgazdaságtan és Jog Tanszék, B. épület 226. szoba Fogadóórák:Kedd –
Erdőművelés Tanszék Selmecbánya – Sopron
Optika és Relativitáselmélet II. BsC fizikus hallgatóknak
Tantárgyi tematika Területi gazdaságtan Nyíregyházi Főiskola, 2007/2008. II. félév Filepné dr. Nagy Éva.
KLASSZIKUS SZOCIOLÓGIA ELMÉLETEK
Szakirodalom a Stratégiai menedzsment tantárgyi képzéshez 1. Chikán Attila: Vállalatgazdaságtan oldal 2. Bush, T (2009.): A menedzsment fontossága.
Sonnevend Péter Új munka indult:
Nyomdaipari Gépek Szerkezettana
1 HATÁRRÉGIÓK FEJLŐDÉSÉNEK SAJÁTOSSÁGAI A SLO/HU/CRO /2004/01/HU- 74 sz. INTERREG projekt támogatásával készült képzés.
Románia és az EU-s csatlakozás. Problémafelvetés Visszatekintés Rendszerváltás utáni gazdaságpolitika A csatlakozás folyamata A csatlakozás után.
.. Juhász István Elérhetőségek Gazdaságtudományi Intézet Közgazdaságtan és Jog Tanszék, B. épület 226. szoba Fogadóórák:Kedd – Szerda18.05.
Tájékoztató NGM_AK002 NGM_AK004. Fogadóóra Szorgalmi időszakban csütörtökön óra között ig. 604-ben, más időpontban csak egyeztetés után!
Tájékoztató NGM_AK004. Fogadóóra Szorgalmi időszakban szerdán és óra között ig. 604-ben, más időpontban csak egyeztetés után!
Követelmények Multimédia A tantárgy általános célja, célkitűzése A számítógépen alapuló multimédia-alkalmazások elméleti alapjainak megismertetése.
Tájékoztató NGM_AK004.
Tájékoztató NGM_AK004.
Európai Uniós ismeretek
Ókori Róma Technikatörténet
Európai Uniós Alapismeretek
Hiányzó kreditek (30-60) MBA és Számvitel mesterszak
Tájékoztató NGM_AK004.
Tanító szak, nappali- és levelező tagozat
Beiskolázás a „Gundel”-ben
I. Az első világháború és jellemzői Az első világháború frontjai
Előadás másolata:

A szocializmus Magyarországon szabadon választható tárgy SZOLNOKI FŐISKOLA 2010/2011-es tanév I. félév Levelező tagozat Társadalomtudományi Tanszék Dr. Fülöp Tamás, főiskolai docens Elérhetőség: 35-ös iroda Tel.: 20/

Követelmények:  Tantárgy zárása: félév végi kollokvium  A félév sikeres zárásának feltételei: Házidolgozat készítése nettó 6 oldal terjedelemben (A/4) Házidolgozat készítése nettó 6 oldal terjedelemben (A/4) Paraméterek: 12-es betűméret,Times New Roman betűtípus, 1,5-ös sortáv, 2,5-ös margók Paraméterek: 12-es betűméret,Times New Roman betűtípus, 1,5-ös sortáv, 2,5-ös margók Irodalmi hivatkozások, felhasznált irodalom a szakdolgozati követelmények szerint Irodalmi hivatkozások, felhasznált irodalom a szakdolgozati követelmények szerint Beadás csak nyomtatott változatban! Beadás csak nyomtatott változatban! Internetes források külön ellenőrzése! Internetes források külön ellenőrzése! Cím: Dr. Fülöp Tamás, főisk. docens Szolnoki Főiskola, Társadalomtudományi Tanszék, 5000, Szolnok, Tiszaliget. (vagy személyesen a Tanszéken) Cím: Dr. Fülöp Tamás, főisk. docens Szolnoki Főiskola, Társadalomtudományi Tanszék, 5000, Szolnok, Tiszaliget. (vagy személyesen a Tanszéken) Neptunon vizsga felvétele, vizsgaidőpontban jegy beíratása Neptunon vizsga felvétele, vizsgaidőpontban jegy beíratása Beadási határidő: jan. 5. Beadási határidő: jan. 5.

A tantárgy felépítése, dolgozat javasolt témakörei:   Magyarország helyzete a II. világháború után: háborús veszteségek és jóvátételi kötelezettségek   A gazdasági és politikai élet újraindításának feltételei, az ellátás megszervezése, a termelés és közlekedés újraindítása   A demokratikus földreform   A stabilizáció és a hároméves terv   A külpolitikai viszonyok megváltozása, az antifasiszta koalíció fölbomlása és a kelet-európai fejlődés lehetőségei – a hidegháború   A kommunista hatalomátvétel, a gazdasági és társadalmi élet feltételeinek radikális megváltoztatása   A Rákosi diktatúra – Nagy Imre reformprogramja   Az 1956-os forradalom és következményei

  A tervutasításos gazdaságirányítás és a kommunisták iparpolitikája   A mezőgazdasággal szemben támasztott követelmények   A szocialista termelési mód elmélete   A szocialista gazdasági rendszer önellentmondásai   Társadalmi és életmódbeli változások a szocializmus évtizedeiben   A gazdasági növekedés lelassulása, az életszínvonal politika és a külföldi eladósodás fölgyorsulása   A szocialista rendszer öröksége, a lebontandó rendszer végnapjai

Ajánlott irodalom:   Berend T Iván: A szocialista gazdaság története Magyarországon Kossuth Könyvkiadó Bp.,   Csikós-Nagy Béla: A XX. század magyar gazdaságpolitikája. Tanulságok az ezredforduló küszöbén. Akadémiai Kiadó. Bp.,   Előadások anyaga   Fülöp Tamás: Magyarország gazdaságtörténete I. rész A magyar gazdaság története között. Szolnok,   Gunst Péter: Magyarország gazdaságtörténete ( ) Nemzeti Tankönyvkiadó, Bp.,   Magyarország gazdaságtörténete a honfoglalástól a 20. sz közepéig (szerk.: Honvári János) Bp.,   Kornai János: A szocialista rendszer. Kritikai politikai gazdaságtan. Heti Világgazdaság Kiadó Rt. Bp.,   Kaposi Zoltán: Magyarország gazdaságtörténete Dialóg Campus Kiadó, Budapest-Pécs,   Pető Iván - Szakács Sándor: A hazai gazdaság négy évtizedének története I. Az újjáépítés és a tervutasítás időszaka Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó Bp.,   Romsics Ignác: Magyarország története a XX. században Bp.,   Romsics Ignác (szerk.): Magyarország története a XX. században. Szöveggyűjtemény I-II. köt. Osiris, Bp., 2003.