„Kutatás az atipikus tanulási formák (távoktatás/e-learning) modelljeinek kifejlesztésére célcsoportonként, a modellek bevezetésére és alkalmazására” Megbízó:

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
E-learning alapú távoktatásos képzés
Advertisements

A társadalmi felzárkóztatás és az életen át tartó tanulás (LLL)
A tanulás jövője Dr. Kuti István oktatási főigazgató-helyettes
Tisztelt Látogatóink! Szeretnénk rövid tájékoztatást adni az általános iskolában megvalósuló új tanulásszervezési eljárásokról és azok tartalmáról a TÁMOP.
A Képzési Csoport tevékenysége Budapest Esély Nonprofit Kft
Az eredményeket nem látni, hanem érezni kell Az EQUAL program hatása és kihatása Május 20 VGYKE.
Network for Exclusion and Employment knowledge Transnational Transfer Összefogás a kirekesztett emberekért és a tudásukért. Nemzetközi tapasztalatcsere.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
Az OFA támogatási tevékenysége Programok ben.
Huszta Roland – Fejlesztési igazgató
A MENTOROK SZEREPE A KOMPLEX REHABILITÁCIÓ FOLYAMATÁBAN Tengelic.
„Megváltozott világ?!” TÁMOP /1-2F projekt Dr. Ádám Szilvia.
TÁMOP /A
Bemutatkozik a Nagykapos és Vidéke Társulás
Civil szervezetek részvétele a munkaerőpiaci szolgáltatások ellátásában a Közép-magyarországi régióban.
Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat működése Előadó: Pátkai Andrásné szolgálatvezető Budapest, 2006.október 24.
A munkaerő-kereslet és –kínálat előrejelzését megalapozó kutatások a HEFOP 1.2 intézkedésének keretében.
A távmunka fejlesztésének lehetőségei és eredményei Simon Gábor Távmunka Tanács elnöke Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára Szociális és Munkaügyi.
Köszöntjük az Internet a tudás szolgálatában, avagy „ A jó pap is holtig tanul” - de nem mindegy hogyan ! című konferencia résztvevőit! Eger, május.
TÁJÉKOZTATÓ a Nemzeti Felnőttképzési Intézet tevékenységéről.
E-learning és a multimédia
Az ÉRÁK felnőttképzési tevékenysége, a fejlesztés főbb irányai.
Az e-learning gyökerei, az e-tanulás fejleményei
Az e-learning a felnőttképzésben projekt Papp Lajos Műegyetemi Távoktatási és Felnőttképzési Központ.
INFOTÁRS A Társadalomtudományi és Informatikai Kar közös projektje.
E-learning alapú távoktatásos képzés
e-Learning a tanárképzésben
Debrecen, /10 „Matáv oktatás - Ma távoktatás” Krausz János Igazgatóhelyettes Matáv Oktatási Igazgatóság.
Felnőttképzési konzulens tananyag és képzés a Budapesti Művelődési Központban
2008. március 27. Magyar Tartalomipari Szövetség – A/016 – EQUAL IT-mentor projekt.
Magyar Tartalomipari Szövetség – A/016 – EQUAL IT-mentor projekt Motiváció felkeltése és fenntartása internethasználattal.
2008. március 27. Magyar Tartalomipari Szövetség – A/016 – EQUAL IT mentor projekt.
Az E-TANÁR portál. A digitális olvasás-tudás már széles körben elterjedt. A digitális írás-tudás széleskörű alkalmazásához azonban alkotói közösségi fórumok.
Az E-TANÁR portál.
Foglalkoztatási Programok Osztálya – osztályvezető
VI. Országos Távmunka Konferencia „Foglalkoztatás – távmunka – képzés” DECEMBER 6. Dr. Székely Judit Szociális és Munkaügyi Minisztérium.
Legjobb_kor. Az eMunka, dMunka, sikeres alkalmazásának társadalmi és technológiai feltételei megteremtődtek. dr. Mlinarics József ügyvezető elnök Magyar.
Felsőoktatás szerepe a távmunka elterjesztésében Benedek András Felsőoktatás szerepe a távmunka elterjesztésében VI. Országos Távmunka Konferencia Budapest,
Távmunka kutatás, fejlesztés eredményei
FOGLALKOZTATÁSPOLITIKAI ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM I. TÁVMUNKA KONFERENCIA A REGIONÁLIS MUNKAERŐFEJLESZTŐ ÉS KÉPZŐ KÖZPONTOK FELADATAI A TÁVMUNKA PROGRAMBAN.
NŐ az ESÉLY! Esélyegyenlőségi program Zala megyében A projekt az Európai Unió és a Magyar Köztársaság támogatásával valósul meg.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
Az Esélyegyenlőség és az ESZA alapelveinek érvényesítése Európai Unió Magyarország -Budapest Európai jogfejlődés Luxemburgi és Lisszaboni folyamat.
A képzett szakemberekért HEFOP központi program „ KORSZERŰ FELNŐTTKÉPZÉSI PROGRAMOK KIDOLGOZÁSA ÉS ALKALMAZÁSA” Záró rendezvény MEGNYITÓ.
Dr. Fodor Imréné Pécsi Regionális Képző Központ igazgatója
HEFOP központi program „Korszerű felnőttképzési módszerek kidolgozása és alkalmazása” 2005 – 2008.
TANÁR-TOVÁBBKÉPZÉSI ALPROGRAM
A foglalkoztatási paktumok célja Megismerni a térség foglalkoztatási helyzetét Összehangolni a térség gazdasági és humánerőforrás fejlesztési tevékenységeit.
ÚJ TUDÁS – MŰVELTSÉG MINDENKINEK A digitális írástudás elterjesztése Az idegennyelv-tanulás ösztönzése Az integrált természetismeret-oktatás bevezetése.
"Új látásmód" érzékenység, innováció és közös tanulás a látássérült emberek munkaerő-piaci re/integrációjáért TAMOP /
Az Európai Unió által társfinanszírozott projekt 1 Ikonok és Indexek Projekt (A felnőttképzés hozzáférésének fejlesztése Újpesten, különösen a halmozottan.
Kormányszóvivői tájékoztató 1 Tanulni és versenyben maradni felnőttkorban is.
A KEZDŐ KÉPZÉSI SZAKASZ FEJLESZTÉSI IRÁNYAI ÉS LEHETŐSÉGEI Dr. Csonka Csabáné 2007.
Foglalkoztatási Információs Pontok
AZ ÚJ OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET – ÉS A KOMPETENCIAFEJLESZTÉS Budapest, január 18.
INNOLEARN KONFERENCIA Gödöllő, szeptember 26.
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
MTT MA Mérnöktanár mesterszak Elektronikus tanulás 2. konferencia.
AZ ASEDEM ÉS A QF EMBODIMENT. 2 Spanyol Multimédia Szövetség Célja:  A multimédiával és az új technológiákkal kapcsolatos képzés és ismeretterjesztés.
TÁMOP „Út a munka világába” Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ dr. Nyári Tibor projektvezető.
2009. november Nemzetközi ILIAS Konferencia1/20 Az ILIAS közösség Magyarországon, az együttműködés fejlesztése Berecz Antónia.
Bemutatkozik A FORDULÓPONT PROGRAM A programot az EU és a Magyar Állam támogatja.
Megváltozott munkaképességűek és fogyatékkal élők foglalkoztatását elősegítő támogatások és módszerek Tatosné Takács Andrea december 18.
Dr. Kovács Miklós tanszéki mérnök Műszaki Tanárképző Tanszék E-learning alapú távoktatásos képzés.
Az EQUAL program és sajátosságai TE IS + ÉN IS = MI IS PÉCS 2007 május 09.
ZALAI INNOVATÍV FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM MEGVALÓSÍTÁSA TOP-5.1.1
Foglalkoztatási együttműködések szabolcs-Szatmár-bereg megyében
HEFOP /1 „Lépj előre” – Őrségi kistérségi összefogás a szociális szakemberek képzésével a munkanélküliség hatékony kezelése érdekében HEFOP / /4.0.
A megyei paktum keretében megvalósuló munkaerő-piaci program
„Út a munkához”program
Előadás másolata:

„Kutatás az atipikus tanulási formák (távoktatás/e-learning) modelljeinek kifejlesztésére célcsoportonként, a modellek bevezetésére és alkalmazására” Megbízó: Nemzeti Felnőttképzési Intézet Készítette: e-Learning Hungary Kft. Nemes György

Life Long Learning Atipikus tanulás/tanítás -Távoktatás -E-learning -Blended learning Tananyagok Keretrendszerek

Forrás: KSH, Munkaerőmérleg, 2004

Forrás: KSH, 2003

Forrás: KSH, 2004

Eddigi projektek: IT-mentor program EQUAL program keretein belül, az IVSZ, MATISZ, Inforum, Napra forgó KHT, HARKE konzorciuma valósítja meg. Célja a munkaerőpiachoz kapcsolódó diszkrimináció és egyenlőtlenség minden formájának megszüntetése, az innovatív megközelítések és módszerek kidolgozása és elterjesztése, valamint nemzetközi partnerekkel való együttműködések kialakítása, a munkavállalás szempontjából hátrányos helyzetű, jelenleg inaktív és 45 éven felüli munkanélküliek munkaerőpiacra jutásának segítése. A képzési és foglalkoztatási modellben 46 megváltozott munkaképességű, és 45 éven felüli közép-ill. felsőfokú végzettségű inaktív személy vehet részt. A résztvevők az informatikai ismertek elsajátítása mellett személyiségfejlesztő oktatásban is részesülnek részben távoktatás, részben személyes konzultáció során.

Eddigi projektek: Kismamaweb A Coedu Tudásháló Kft. az FMM programja keretében a Sawyer Miller Group megbízásából fejlesztette ki a „Kismamaweb - angol nyelvtanfolyam kismamáknak” című tananyagot. A kurzus a Foglakoztatási és Munkaügyi Minisztérium új programja keretében, valamint az NFI támogatásával valósul meg. Az FMM programjának célja, hogy a kismamák otthonról, számítógép segítségével egy e-learning távoktatási rendszer segítségével tanulhassanak angolul. A témák, a karakterek, a feladatok minden egyes eleme a baba-mama kapcsolatot, a kismamák világát idézi. A tananyag célja a használható nyelvtudás elsajátítása, a meglévő tudás kibővítése, biztosabbá tétele. A tananyag áprilisától a internetcímen elérhető.

Javaslat: A Magyar Tanulási Háló A Magyar Tanulási Háló egy olyan ismeretanyag-mátrixból és a hozzáféréséhez, karbantartásához szükséges hardver és szoftverelemekből álló komplex rendszer, melynek segítségével mind a nemformális és informális tanulás támogatható. A hálóban található ismeretanyagokat a felhasználók az Interneten keresztül, e-learning rendszerek segítségével érhetik el. A tanulás támogatását egy vagy több, Tutorokból, Mentorokból kialakított csoport látja el. A képzések szervezését pedig bármely oktatással foglalkozó szervezet, intézmény végezheti. A háló e-learning elemeinek (keretrendszerek, tananyagok) szabványosnak kell lenniük, hogy akár nemzetközi szinten is kapcsolatokat lehessen kialakítani (SCORM).

A tanulási háló kialakításához az alábbi elemek szükségesek: Ismeretanyag-mátrix kialakítása ITK eszközök biztosítása Internet-hozzáférés biztosítása Üzemeltetési szoftverek Felhasználóknak nyújtott szolgáltatások Célcsoportok

Ismeretanyag-mátrix kialakítása Tananyag-modulok Szintek Kategorizálás Kulcskompetenciák Jogosultságok Szabványok

ITK eszközökInternet hozzáférés Fájlszervereke-Magyarország pontok WebszerverekTeleházak PerifériákIskolák Munkahelyek Otthoni hozzáférés

Üzemeltetési szoftverekFelhasználóknak nyújtott szolgáltatások Központi portálEszközbeszerzés e-Learning keretrendszerekMűszaki támogatás Felhasználói szoftvercsomagokHelpdesk Betanítás

Célcsoportok Mozgáskorlátozottak Látássérültek Halláskárosultak Kismamák 45 éven felüliek Alacsony iskolai végzettségűek Foglalkoztatottak Munkanélküliek

Köszönöm figyelmüket! e-Learning Hungary Kft. Nemes György