TÁMOP-3.2.11/10/1 TÁMOP-3.2.11/10/1/KMR Pénzügyi követelmények.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Projektek pénzügyi végrehajtása. Pénzügyi megvalósítás alapvető dokumentumai  Támogatási szerződés  Szakmai és pénzügyi végrehajtásra vonatkozó előírásokat.
Advertisements

A LEADER+ Pályáztatási feltételek. Kik pályázhatnak?  A pályázónak meg kell felelni a helyi szintű pályázati felhívásban rögzített jogosultsági kritériumoknak.
AZ ÚJ SZÉCHENYI TERV TÁMOP FORRÁSAI – Gyakornoki program
A as időszak jelenlegi pályázati lehetőségei Dr. Körtvélyesi Katalin 20/
Az Új Széchenyi Terv Infopontok feladatai A pályázatkezelés menete – Pénzügyek.
TÁMOP / A kompetencia alapú oktatás bevezetése a tényői Napközi Otthonos Óvodában és az Ady Endre Általános Iskolában Projektindító.
TISZK rendszer továbbfejlesztésére irányuló TÁMOP /1-2F pályázat június 30. TISZK rendszer továbbfejlesztésére irányuló TÁMOP /1-2F
TÁMOP / Projekt Kifizetési kérelmek.
Társadalmi Megújulás Operatív Program Zagyvarékason.
A program megvalósulását az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatja. „ROMÁK A MUNKAERŐPIACON” konferencia Pécs, szeptember Előadó:
1. Fő tevékenységi egységek megadása
Kifizetési igénylések benyújtásával kapcsolatos tudnivalók
A pénzügyi elszámolhatóság kérdései
Segédlet a pályázati költségvetés elkészítéséhez
TÁMOP / A referencia-intézményi feltételek megteremtése a somogyjádi Illyés Gyula Általános Iskolában.
Támogatási Szerződés előkészítése  az előkészítést a Közreműködő Szervezet és a kedvezményezett programmenedzserei közösen végzik  az előkészítés formanyomtatvány,
TÁMOP Pénzügyi elszámolás
ÉSZAK-MAGYARORSZÁGI REGIONÁLIS OPERATÍV PROGRAM
Pénzügyi előadás pályázói információs napra TÁMOP /1.
Pályázatok pénzügyi tervezése
TAMOP 5.2.2/08 A korai beavatkozást középpontba helyező Biztos Kezdet programok elterjesztése országos szinten, kiemelt figyelemmel a leghátrányosabb helyzetű.
Nemzeti Civil Alapprogram 2010-es pályázati év Költségvetés tervezése.
Projekt adatai INFOTÁRS TÁMOP /A/2./0011 Az ELTE TáTK és IK közös projektje Támogatás: Projektidőszak: –
TÁMOP /2/A/KMR Digitális tananyagfejlesztés a gyógypedagógus képzés BA és MA szintjén Projektmenedzser: Dr. Stefanik Krisztina Szakmai.
A pályáztatási eljárás általános bemutatása, kiemelt projektek Czégér Zsuzsanna főosztályvezető KvVM FI KEOP KÖZREMŰKÖDŐ SZERVEZET Székesfehérvár 2007.április.
1 A KIFIZETÉSEK ÉS PÉNZÜGYI ELLENŐRZÉSEK FOLYAMATA A KÖZREMŰKÖDŐ SZERVEZETNÉL.
Kulturális Projekt Ciklus Menedzsment IV. Modul A kultúra gazdaságtana.
Pénzügyi és szakmai elszámolás
T Á J É K O Z T A T Ó A társadalmi bűnmegelőzéssel összefüggő kiadások, támogatások fejezeti kezelésű előirányzatból engedélyezett támogatás igénybevételének.
EU-s pályázatok írása és módszertana
Regionális Operatív Programok KMOP közoktatási intézmények beruházásainak támogatására Pénzügyi lebonyolítás.
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) NCA-ÖNSZ-08-C-0070 A Társadalmi Megújulás Operatív Programról: a HEFOP.
TÁMOP /1. és TÁMOP /2. A korai beavatkozást középpontba helyező Biztos Kezdet programok elterjesztése országos szinten, kiemelt figyelemmel.
EGY SIKERES PROJEKT ISMÉRVEI ÖTLETTŐL A MEGVALÓSULÁSIG Vendler Balázs, ügyvezető.
A pályáztatási eljárás általános bemutatása, kiemelt projektek Tóbiás Zoltán Osztályvezető KvVM FI 2007.április 26.
„Infrastruktúra-fejlesztés az egészségpólusokban” TIOP-2.2.7/07/2F.
FuturICT.hu Infokommunikációs technológiák és a jövő társadalma Kick-off meeting Szeged, december 7. PROJEKT SZINTŰ PÉNZÜGYI LEBONYOLÍTÁS MŰKÖDÉS.
Információs nap szeptember TÁMOP-5.5.3/08 Civil szervezeteknek szolgáltató, azokat fejlesztő szervezetek támogatása.
TÁMOP /09 Az önkéntesség elterjesztése Az elszámolhatóság feltételei.
TÁMOP-5.5.6/08 A fogyasztóvédelem társadalmasítása tudatos fogyasztói magatartás kialakításával.
Pénzügyi Tervezés Pénzügyi Menedzsment
A pályázati kiírás: „Szakképző intézmények felkészülésének támogatása a rövidebb képzési idejű szakképzés bevezetésére.” A pályázat címe: Az Asbóth Szakközépiskola.
Lorem ipsum. Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a konvergencia régiókban TÁMOP B-12/ Június 26.
Költségtervezés Összeállította: Dr. Juhász Erika Főiskolai docens.
Gergely László Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet
Projekt címe, azonosító száma Projektvezető/Előadó Beszámolási időszak Dátum.
TÁMOP Projektindító nap PÉNZÜGYi elszámolás ALapok
Költségvetés ELŐADÁS ÁTTEKINTÉSE. Költségtervezési alapfogalmak A kedvezményezettek finanszírozási funkciói –Költség- és forrástervezés –Pályázat kidolgozása.
Pénzforgalmi terv a gyakorlatban
TÁMOP / „Új kor új iskola ” Pénzügyi feladatok bemutatása.
TÁMOP / Tartamfejlesztés – Hegyhát OrIGAMI(K) Pénzügyi előrehaladás.
1 TÁMOP A-13/ A TÁMOP A-13/1 „Társadalmi partnerek kapacitásfejlesztése a Konvergencia Régióban” Pénzügyi tájékoztató
Költségvetés megtervezése, pénzügyi elszámolhatósági szabályok
Modellprogram a szociális szövetkezetek hálózatosodása érdekében TÁMOP /1.
2013. Június 26. Békéscsaba Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP
A FEJÉR MEGYEI GYERMEKVÉDELMI KÖZPONT ÉS TERÜLETI GYERMEKVÉDELMI SZAKSZOLGÁLAT PÁLYÁZATAI A TÁMOP KERETÉBEN PROJEKT ZÁRÓ NAP:
TÁMOP „A természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítása a közoktatásban”
Projektzáró rendezvény Intelligens iskolák létrehozása az újszászi tanulók egyenlő esélyeiért TIOP-1.1.1/ projekt.
Fókuszban az önkormányzati tagsággal rendelkező szociális szövetkezetek _ A program pénzügyi feltételei, elszámolások.
Pályázati audit. Jogszabályi háttér as periódusban változatlan volt  Közösségi joganyag 1083/2006/EK rendelet 1828/2006/EK rendelet 1080/2006/EK.
A pénzügyi tervezés és elszámolhatóság kérdései TÁMOP /1 (KMR) és TÁMOP /2 (KONV) A természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének.
A FEJÉR MEGYEI GYERMEKVÉDELMI KÖZPONT ÉS TERÜLETI GYERMEKVÉDELMI SZAKSZOLGÁLAT PÁLYÁZATAI A TÁMOP KERETÉBEN PROJEKT ZÁRÓ NAP:
Helyszíni ellenőrzés Grigely Győző, KDRFÜ. Az ellenőrzés jogi háttere Támogatási Szerződés, ÁSZF 10. pont „Kedvezményezett a Szerződés aláírásával kötelezettséget.
KDOP Kerékpárforgalmi hálózat fejlesztése.
TÁMOP B-2-12/ „ÚJ MUNKA – ÚJ ESÉLY” – ROMA NŐK FOGLALKOZTATÁSA A FEJÉR MEGYEI GYERMEKVÉDELMI KÖZPONT.
ELŐADÁS ÁTTEKINTÉSE Költségvetés
TÁMOP B-2-12/ "Munkával a társadalmi integráció elősegítéséért – Roma nők foglalkoztatása a Fejér Megyei Gyermekvédelmi.
Projekt ismertető Egészségügyi alapellátáshoz kapcsolódó
Lorem ipsum.
NYITÓ KONFERENCIA Egészségügyi alapellátáshoz kapcsolódó
Előadás másolata:

TÁMOP /10/1 TÁMOP /10/1/KMR Pénzügyi követelmények

Elszámolható költségek ESZA elszámolható költségek útmutató ERFA elszámolható költségek útmutató Pályázati útmutató Költségvetési specifikáció együttesen tartalmazza.

Benyújtandó pénzügyi dokumentumok Pályázat beadását követően 1 hiánypótlás! Részletes költségvetési tRészletes költségvetési tábla  Projekt adatlap  Részletes költségtervezési lap  Költségütemezés  Eszközlista Költségvetés szöveges indoklása

Amire ügyelni kell  Az adatlap, a költségvetés és a szöveges indoklás számszakilag megegyezik  A költségeket a részletes költségvetési táblának megfelelő mélységig (háromjegyű számviteli sorig) kell lebontani  Az adott költség pontosan milyen (rész)tevékenységgel összefüggésben merül fel  Egységköltség, mennyiség, mennyiségi egység és a tervezett költség összege, valamint a számítás módja  Bérek, járulékok  Eszközlista

Projekt előkészítés A pályázati felhívás megjelenésének napjától a támogatói okiratban rögzített projekt megkezdésének napjáig számolhatóak el költségek. Az első kifizetési kérelem benyújtásakor van lehetőség elszámolni. Elszámolható összes költség 6%-a

Projektmenedzsment költségei A projekt teljes hossza alatt biztosítani kell: Projektmenedzser: pályázó alkalmazásában Pénzügyi munkatárs Amire ügyelni kell: Jogviszony Elszámolható költségek Elszámolható összes költség 12%-a

Projekt szakmai megvalósításával összefüggő költségek Szakmai megvalósítók Bérköltség és járulékai Személyi jellegű költségek Megbízási díj és járulékai Útiköltség, szállás, étkezési költség (Szállásköltség, ha az egy napon szervezett programok időtartama meghaladja a 6 órát)

Célcsoport számára biztosított támogatások Diákcsoportok útiköltsége Diákcsoportok szállásköltsége Étkezési költség (min. 4 óra, max Ft/fő/nap) Anyagjellegű költségek

A projekt megvalósításához igénybe vett szolgáltatások A külső, harmadik féltől megrendelt, a projekt által támogatott tevékenységekhez közvetlenül kapcsolódó szolgáltatások igénybevételének költségei. Elszámolható összes költség 40%-a (kivételek!) Iskolán kívüli helyszín esetén 10 főnként egy kísérő.

Egyéb szolgáltatások költségei Nyilvánosság biztosításának költségei Közbeszerzési eljárások lebonyolításának költségei

ERFA és ESZA közötti átjárhatóság Az oktatáshoz szükséges IKT és egyéb, a projekthez szorosan kapcsolódó és nélkülözhetetlen műszaki eszközök (kivéve pendrive), szoftverek, továbbá bútorok beszerzése. Elszámolható összes költség 10%-a

Egyéb, a projekt végrehajtásával összefüggő általános költség Telekommunikációs költségek, Postaköltségek, A támogatás fogadására szolgáló, elkülönített bankszámla megnyitásának költsége és az elkülönített bankszámla számlavezetési díja, Dokumentációs, irattározási, archiválási költségek (pl. papír, toner, irodaszer) Elszámolható összes költség 10%-a

Tartalékképzés Elszámolható összes költség 5%-a

Köszönöm a figyelmet!