A házasság van válságban vagy az ember?

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Lépj tovább a szolgálatban!
Advertisements

?.
A hűtlenség ellenszere
ÖRÖK ÉRTÉKEK Életünk döntések sorozata: Mózes példája; Zsid.11,24-26; „Hit által tiltakozott Mózes, amikor felnőtt, hogy a fáraó leánya fiának mondják.
Úton böjtben.
Megbocsátás és parancsba kapott szeretet
Nemde Isten szikrája rejtőzik minden emberi lélekben?
Lemondás az uralomról I.Jézus Krisztus megtiltotta a tanítványkörnek az uralkodást, úgy, ahogy azt a társadalomban gyakorolják. Mk 10:35-45 „Ekkor hozzálépett.
A házasság még nem a mennyország
és ebbe más is belehalt már…
Panasz utca Elköltöztünk
Béla gondolatai a házasságról
Ádventi gyertyagyújtás 1. műsor
Áldott,Békés Ünnepeket Kívánok!
BÁTOR VAGY GYÁVA (alamuszi) KERESZTYÉN VAGY?
IGAZ-GYŐNGYŐK.
Zsolt 6,3-5 Kegyelmezz, Uram, mert elcsüggedtem, gyógyíts meg, Uram, mert reszketnek tagjaim! Lelkem is csupa reszketés, és te, Uram, meddig késel? Fordulj.
Úton böjtben.
IGAZ-GYŐNGYŐK.
"HOROSZKÓP". Január 1.- és december 31. között születtél?
Anyák napjára szeretettel… Budaörs, 2013.május 7.
Ádventi gyertyagyújtás 1. műsor
Ballagók búcsúztató áhítata.
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
Jézus él, Jézus él, Minden ember tudja meg, Hogy Jézus él! 2x
Úton böjtben.
Kenyered és borod táplál engem, Te gyógyítod szívem, hogyha fáj. Maradj velünk, úgy kérünk, Jézus, maradj velünk! Tiéd leszek, Néked élek már!
Helyettem meghalt Ő Elvette minden bűnöm Mondd, ó, mondd ki volt Ő? Meghalt a Golgotán, Függött a keresztfán, Jézus, Jézusnak hívják.
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
BÖJT 2014.
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
Folyamodjatok az Úrhoz,
* * * "Folyamodjatok az Úrhoz, az Ő hatalmához,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Folyamodjatok az Úrhoz,
"Íme, az Isten Báránya, aki hordozza a világ bűnét!"
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
Zsolt 31 Uram, tebenned remélek, soha meg ne szégyenüljek, igazságodban szabadíts meg engem! Hajtsd hozzám füledet, siess, szabadíts meg! Légy oltalmazó.
Terhes örökségeink A társaddal együtt megkapod a rokonságát és a múltját is: gyermekkora élményeit, hiányait és lelki sebeit Lehet, hogy csak később tudod.
Asztal- és életközösség Jézussal
A boldogság is kegyelemből fakad
Az én szüleim és a te szüleid
Szeretet nélkül kapcsolat-romboló erő, szeretettel kötőanyag
Ami lehetetlen az embereknek, az lehetséges az Istennek. Lukács 18, 27.
„Mi dolgunk a világban?”
Hozzád emelem lelkemet, Uram, 
„ Én vagyok az ÚR, aki szeretetet, jogot és igazságot teremtek a földön, mert ezekben telik kedvem – így szól az Úr ! „ Jer a.
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
Jn 14,26 A Vigasztaló pedig, a Szentlélek, akit az Atya küld az én nevemben, megtanít majd titeket mindenre, és eszetekbe juttat mindent, amit mondtam.
Az Úrnak hála, tisztelet, Csak néki, senki másnak!
Egyedül Isten adhatja a hitet, de a hitedről te is tanúságot tehetsz
….??. Várni… Kegyelem Álom Kíváncsiság Bosszankodás Békesség Bizalom Kitartás Türelem Remény Kölcsön Átverés Csalódás „ Ő ” Biztonság Kegyetlenség Öröm.
Találkozni jöttem Veled, Istenem Te jól ismersz engem, s én kitárom a szívem Itt vagyok Istenem,
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal, kezed műve a hajnali harmatcsepp és a Nap. Add, hogy egész nap jókedvű és tiszta legyek: a Világosság.
A hűség értelme Isten hűséges,
Szent győzedelmes élet, Melyből erő fakad. Legyen te osztályrészed
Egyedül Isten adhatja a hitet, de a hitedről te is tanúságot tehetsz. Egyedül Isten ajándékozhat meg szeretettel, de te is bizonyságát adhatod szeretetednek.
TANÉVNYITÓ ISTENTISZTELET Jöjj, égi szent láng, Szentlélek Isten, Hű támasz minden ínségben, Kit trónusáról jó Atyánk És Jézus Krisztus küld.
Az Ige Liturgiája Olvasmány Mózes első könyvéből Kezdetben teremtette Isten az eget és a földet. Így szólt Isten: «Teremtsünk embert képmásunkra. Isten.
A házasság = elköteleződés megbocsátásra, hűségre, szeretetre
55.
JÓ REGGELT !.
Igeolvasás.
Református istentisztelet
JÓ REGGELT! BÖJT- ÚTON JÉZUSSAL 2016.
…MIVEL EZ NEM NAGYON MEGY,
„Nap és pajzs az Úr, kegyelmet és dicsőséget ad az Isten
JÓ REGGELT! ISTEN HOZOTT!.
Az Isten szerinti életpálya modell
Előadás másolata:

A házasság van válságban vagy az ember? Kapcsolatunk szakítópróbái A házasság van válságban vagy az ember? Készítette: Pálhegyi Ferenc

Miért van napjainkban szinte minden házasság, sőt szinte minden kapcsolat szakítópróbáknak alávetve? Minden egész eltörött Minden láng csak részekben lobban, minden szerelem darabokban… Ady Milyen mérges gáz került a levegőbe? Mit bocsát ki magából a korszellem? Gyakorlati materializmust = fogyasztói életszemléletet Isten közelségének éltető közegéből a pénz, a komfort, a siker és a hatalom fullasztó mocsarába kerültünk

a siker és a hatalom nagyobb értéknek számít emberi kapcsolatainknál Mammon-isten uralma alatt élünk A pénz, a komfort, a siker és a hatalom nagyobb értéknek számít emberi kapcsolatainknál Ó jaj, barátság és jaj, szerelem, Ó jaj, az út lélektől lélekig! Küldözzük a szem csüggedt sugarát, S köztünk a roppant, jeges űr lakik. Tóth Árpád

Minden rossznak gyökere Harcban állunk a Disznófejű Nagyúrral Az jó, ha van pénzünk… Minden rossznak gyökere nem a pénz, hanem a pénz szerelme 1Tim 6, 10 Ellenpont: A Krisztus szerelme szorongat minket… 2Kor 5, 14 A pénzt… Miként szereztük? Mit teszünk vele? Mit tesz a pénz velünk? Ph. Yancey

Hazánkban évente kb. 45 ezer házasságot kötnek – fele annyit, mint az 1980-as években Évente 25 ezer válás történik Az 1980-as években 1000 házasságra 346 válás jutott A 2000-es években 1000 házasságra 562 válás jut

Mit kell kibírni egy házasságnak? Azt, hogy a házastárs… döntés- képtelen nem válik le a szüleiről hallgatag uralkodó természetű munka- mániás szidalmazó bántalmazó hűtlen felelőtlen depressziós alkoholista drogfüggő Mi áll a hátterében a társkapcsolatot ápolni képtelen magatartásnak?

A felelősség elhárítása Veszélyzónává vált a föld, de nem tudunk elmenekülni Környezetszennyezés Klímaváltozás Terrorizmus Elfojtjuk a veszélytudatot A felelősség elhárítása Pénz, komfort, siker, hatalom stb. biztonságot adó szerepének illúziója Infantilizmus (jobb gyereknek lenni) Szingli magatartás (házasságon belül is!) Papucs-szerep Hová vezet innen az út?

Hová vezet innen az út? Szenvedünk évtizedeken át? Lehet, de Isten közelségében el lehet hordozni. SZENVEDÉS VÁLÁS Elválunk? Ez is lehetséges, de ha a bibliai tanítás „megengedi”, akkor is tragédia MEGOLDÁS Megoldást keresünk? Ebben az Úr segítséget nyújt nekünk Isten hűséges, és nem hagy titeket erőtökön felül kísérteni; sőt a kísértéssel együtt el fogja készíteni a szabadulás útját is, hogy el bírjátok azt viselni. 1Kor 10, 13 Ha visszakerülünk eredeti életközegünkbe (személyes kapcsolatba Istennel) biztonságban tudjuk magunkat és nem keresünk pótmegoldásokat

meghallgatta kiáltásomat. Kiemelt a pusztulás verméből, Várva vártam az Urat, és Ő lehajolt hozzám, meghallgatta kiáltásomat. Kiemelt a pusztulás verméből, a sárból és iszapból. Sziklára állította lábamat, megerősítette lépteimet. Új éneket adott a számba, Istenünknek dicséretét. Sokan látják ezt, félik az Urat, és bíznak benne. Boldog ember az, aki az Úrba veti bizodalmát, nem igazodik a kevélyekhez, és az elvetemült hazugokhoz. Zsoltárok 40, 2-5

A hármas fonál nem szakad el egyhamar. Az Úr erőt ad népének, az Úr megáldja népét békességgel. Zsolt 29, 11 Mindenre van erőm a Krisztusban, aki megerősít engem. Fil 4, 13 A hármas fonál nem szakad el egyhamar. Prédikátor 4, 12 Egy szívet adok majd nekik… Ezékiel 11, 19