Hogy élted egyáltalán túl??

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A HÁROM FA.
Advertisements

Jó szórakozást kívánok mindenkinek;
Mit tennél, ha minden egyes alkalommal, amikor szerelmes leszel valakibe el kell tőle búcsúznod?
Érintés.
Az élet körfolyamat Mit jelent az életben a siker?... A magyarázat nagyon egyszerű.
GLOBÁLIS FALU Ha a föld lakosságát egy 100 lelket számláló faluba redukálnánk a jelenlegi arányok megtartásával, akkor ebben a faluban lakna: 57 ázsiai.
Ha az 50-, 60- vagy 70-es években voltál gyerek, hogyan vészelted át a gyermekéveidet ?
Több játékot az oktatásba Honti Pál. Előítéletek.
Köszönöm Neked Szebenyi Judit.
IDÉZEZEK „Nem kívánok ragyogást,
Panasz utca Elköltöztünk
Szeretteim! Nemsokára elérkezik a születésnapom. Nagyon sok ember vásárol ilyenkor és készülnek már külön erre az alkalomra szóló rádió- és TV-műsorok,
2006. február 17. Valószínűségszámítás és statisztika II. Telefonos feladat Egy kalapban van két korong, az egyiknek mindkét oldala piros, a másiknak.
M ASZKOK MÖGÖTT A gyermekpszichodráma módszerének bemutatása Készítette: Kovács Ágota.
Németországi beszámoló  Fontos információkról  Érdekes kirándulásokról  Színvonalas képzőhelyekről  Kedves emberekről  Szokatlan dolgokról  Precíz.
Fotók egy mexikói narkóvezér házából, miután letartóztatták.
A vízhordó története.
10 állítás a gyerekek internethasználatáról
Létezik valamilyen emberi alkotás, amely megközelíti a természet szépségét? Talán a zene! Kapcsolja be a hangszórókat!
Az ülő Buddha okos gondolatai:
- Szép jó reggelt, Boribon!
Családom eredetéről. Kislányom azt kérdezte anyukájától: „Egyáltalán – hogyan kezdődött az élet ezen a Földön?" Anyukája így felelt: „Isten megteremtette.
Névnapodra Szeretettel!
Születésnapi Versek Jókívánságok!
Mit tennél, ha minden egyes alkalommal, amikor szerelmes leszel valakibe... el kellene tőle búcsúznod?
A GYÖNYÖRŰ NŐ Életfilozófia.
PéPéeS Tökéletes mese «lássuk» PéPéeS
Nézd csak meg ezeket a képeket! Ha netán azon gondolkozol, hol is található ez a szálloda, hát ez nem egy szálloda. Ez egy lakóház!!! Mindez a Sheikh Zayed.
Egyedül olvasd el... különösen az utolsó részt
A napraforgó tulajdonsága: Borús id ő ben is a nap felé fordítja fejét.
Élet a Ságvári Bence digitális VII. Nemzetközi Médiakonferencia, Balatonalmádi, szeptember 25. ökoszisztémában kisgyerekként...
A NŐK FÖLDRAJZA.
60 előtt születtél?.
A vízhordó története.
MI LENNE, HA… Kérjük, hangfalaikat kapcsolják be, és halkítsák le mobiltelefonjaikat! Köszönjük. Készítették: Dorka Mimi Oli Adam és Eve 2050 tavaszán.
Olvasd lassan és csendben!.
Valami aggaszt, vagy idegesít?
Fény az alagút végén.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Egyik évben legjobb barátok lehettek,
Ha aggódnál… Ha valami aggaszt vagy idegesít, akkor nézd meg a dolog másik oldalát is!
A DÖNTÉSHOZATAL METODIKÁJA.
Fény azaz alagút végén Egy ember a kutyájával együtt halt meg. Az égbe érve, az arannyal kirakott úton mentek… Ismerős? Egy finom márványkert mellett.
Egyszer, ha gyermekem elég nagy lesz ahhoz, hogy megértse, mi motivált engem, mint szülőt, ezt fogom mondani: Annyira szerettelek, hogy mindig megkérdeztem.
NŐ A GYÖNYÖRŰ Szerkesztette: Dr. Hídvégi Márta pszichológus.
All we love, we left behind
ÖREGKORI RAVASZSÁGOK, ÉRDEKESSÉGEK! (Nem csak a 20 éveseké…)
Létezik valamilyen emberi alkotás, amely megközelíti a természet szépségét? Talán a zene! Kapcsolja be a hangszórókat! Automatikus diatovábbítás.
Gondolkodjunk el ! Zene A változások már léteznek!
Amikor én még… Ha az 50-, 60- vagy 70-es években voltál gyerek, hogyan vészelted át a gyermekéveidet ?
Szakíts magadnak id ő t Szakíts magadnak id ő t!
RIPPLN – AZ ÁTLÁTHATÓ KÖZÖSSÉG. Ripple = fodrozódás Ezt a szót használja az angol arra az esetre is, amikor egy vízbe ejtett tárgy, vagy vízcsepp maga.
Olvasd lassan és csendben!
„Igazságok”.
jozefusz Andre Rieu A krónikás feljegyzései a nagy forradalmár életéből.
13 tanács egy életre ( munkatársi csapat épités) ( felnőttoktatás,
Egy üzlet tulajdonosa hirdetést rakott a kirakatába, melyen ez állt: „Kutyakölykök eladók” Az ilyesfajta hirdetések mindig vonzzák a gyerekeket, és hamar.
A férfi földrajza.
Csak olvasd el… Angol szöveg, magyar fordítással.
PORTSMOUTH. AZ INDULÁS NAPJA: Elégé izgalmas volt mivel még nem utaztam eddig repülőn soha. De, nem volt rossz sőt élveztem. Főleg a felszállást, de ami.
Egy kanal, egy csesze vagy egy vödör?.  Az elmegyógyintézetben tartott intézeti bemutató után az egyik látogató megkérdezi az intézetvezető professzort,
MG Production Ilyen volt az élet a régi időkben. Egyesek szerint, ez volt a helyes életmód, pedig komoly veszélyeket relytegetett. De túléltük!
Valami aggaszt, vagy idegesít?
Kapcsolja be a hangszórókat! Automatikus diatovábbítás.
A HÁROM FA.
Amikor én még….
Az ülő Buddha okos gondolatai:
Valami aggaszt, vagy idegesít?
Amikor én még….
Előadás másolata:

Hogy élted egyáltalán túl?? Az 50-es, 60-es években nevelkedtetek vagy a 70-es években...??? Hogy élted egyáltalán túl??

1 Az autóknak nem volt biztonsági öve fejtámlája és semmiféle Airbags

A hátsó ülésen ez élet vidám, és nem veszélyes volt. 2 A hátsó ülésen ez élet vidám, és nem veszélyes volt.

3 A gyerekágyak, és a játékok mérgező, de legalább is gyanús festékekkel voltak festve.

4 Nem voltak biztonsági dugók a konnektorokban, az autó ajtókban, a gyógyszeres üvegeken, és a mosószereken nem volt biztonsági zár.

Sisak nélkül bicikliztünk. 5 Sisak nélkül bicikliztünk.

6 A vizet a kerti csapból ittuk, és más hasonló kétes eredetű forrásokból. Nem steril műanyag palackból.

Görkocsikat építettünk. 7 Görkocsikat építettünk. Azoknak akiknek megadatott a házuk közelében a beton út, gyorsasági rekordokat állítottak fel, hogy aztán észrevegyék, elfeledkeztek a fékről. .…pár baleset után Ez a probléma is –általában- megoldódott.

nem voltak mobiltelefonok.... 8 Csak akkor mehettünk ki, ha megígértük, hogy sötétedésre otthon leszünk.... nem voltak mobiltelefonok.... Senki nem tudta, hol vagyunk és mit csinálunk... HIHETETLEN

Az iskolában az oktatás délig tartott, ebédre már otthon voltunk 9 Az iskolában az oktatás délig tartott, ebédre már otthon voltunk

Kék-zöld foltjaink voltak, 10 Kék-zöld foltjaink voltak, törött csontjaink, és néha kivert fogaink, de soha, soha nem volt senki ezért gyanúsítva – még akkor sem ha baleset, vagy sírás lett a vége. SENKI SEM VOLT HIBÁS CSAK MI MAGUNK.

mert mindig KINT voltunk MOZOGTUNK. 11 Édességeket ettünk, Vajas kenyeret , igazi cukrozott italokat ittunk és soha sem voltunk kövérek, mert mindig KINT voltunk MOZOGTUNK.

12 Öten osztoztunk egy limonádén..…egy pohárból ittunk...…és senki sem lett beteg, senki sem halt bele.

…DE VOLTAK BARÁTAINK Nem volt Playstations, Nintendo 64, 13 Nem volt Playstations, Nintendo 64, videójáték , 99 televíziós csatorna, videók Dolby Surround, számítógép mobiltelefon vagy internet........ …DE VOLTAK BARÁTAINK

14 Kimehettün gyalog, vagy biciklivel. Meglátogathattuk a barátainkat, akkor is ha több kilométerrel arrébb laktak, Bekopogni az ajtón vagy csak úgy egyszerűen benyitni, és játszani velük.

Igen. Kint abban a veszélyes világban! ÉS TELJESEN EGYEDÜL! 15 Igen. Kint abban a veszélyes világban! ÉS TELJESEN EGYEDÜL! Hogy volt ez lehetséges? Egy kapura fociztunk, és ha valaki nem nyert, nem lett depresziós tőle!

MINDENKI KAPOTT ESÉLYT. 16 Nem minden diák volt olyan jó mint a többiek, és ha megbuktak, hát évet ismételtek. SENKIT nem küldtek azért pszihológushoz. SENKI sem volt dislexiás, hiperaktív... Egész egyszerűen évet ismételt. MINDENKI KAPOTT ESÉLYT.

Szabadok voltunk volt időnk a játékra, 17 Szabadok voltunk volt időnk a játékra, Voltak sikereink , és rossz napjaink volt leckénk …ÉS MEGTANULUNK VELE ÉLNI.

Marad egy megválaszolatlan kérdés: Hogy tudtuk ezt TÚLÉLNI? és mindenekelőtt: Hogy fejlődhetett ki a semélyiségünk?

Te is ebből a generációból való vagy? Fifties..... ........ Ha igen, küld el ezt a mail az összes veled egykorú barátodnak, és az ő gyerekeinek unokáinak.... Hogy lássák, hogyan éltünk mi akkor......

Lehet azt mondják, hogy unalmas volt..... De mond meg őszintén: NEM VOLTUN BOLDOGOK ??? Csehből fordította Buga Frigyes 2006 06.17.