Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Ha az 50-, 60- vagy 70-es években voltál gyerek, hogyan vészelted át a gyermekéveidet ?

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Ha az 50-, 60- vagy 70-es években voltál gyerek, hogyan vészelted át a gyermekéveidet ?"— Előadás másolata:

1 Ha az 50-, 60- vagy 70-es években voltál gyerek, hogyan vészelted át a gyermekéveidet ?

2 A mi gyerekkorunkban az autókban nem volt légzsák, hátsó biztonsági öv...

3 Egy teherautó platóján utazni különleges élmény volt, most is szívesen emlékszünk rá…

4 A kiságyaink rikító színű, ólmot tartalmazó festékkel voltak pingálva !

5 Nem volt biztonsági kupak a gyógyszereken….

6 Védősisak nélkül bicikliztünk ….

7 A nagymama kerti kútjából húzott vizet ittuk, ásványvíz és Cola helyett...

8 Magunk készítette görkorcsolyáink voltak. A szerencsésebbek, akik lejtős utcákban laktak, az utca elejéről indulva, félúton eszméltek rá, hogy nincs fék a szekereinken Néhányszor közeli kapcsolatba kerültünk az utcabeli fákkal, bokrokkal, de megtanultunk ennek is örülni, hiszen igaz ugyan, hogy letaroltuk a bokrokat, de a bokor alatt legalább az autók útjában nem voltunk !!!

9 Ha kimentünk játszani......egyetlen kikötés az volt, hogy sötétedésre érjünk haza.

10 Az iskolában nem volt napközi, otthon ebédeltünk. Nem voltak mobiltelefonjaink...... így aztán senki ránk nem talált. Jó volt. Nem ?

11 Rosszalkodtunk, számtalan csínyt követtünk el, hol egy kéz, hol egy láb tört, a fogaink sem voltak biztonságban, és mégsem születtek jegyzőkönyvek a rendőrségen. A felelősség mindig azé volt, akié kellett, hogy legyen.

12 Házi süteményen éltünk, vajas kenyéren cukros és nem zaharinos ételt, italt kaptunk, mégsem voltak súlyproblémáink mert állandó mozgásban voltunk...

13 Egy Meggy Márká-t négyen ittunk ugyanabból az üvegből és egyikünk sem halt bele.

14 Nem volt Playstation-ünk, Nintendonk, X box-unk, video játékaink, színes televíziónk 99 csatornával, video kameránk, dolby surround, mindentudó telefonjaink, számítógépeink, Internet,... de voltak barátaink... de voltak barátaink.

15 Vágytunk egymás társaságára. Rossz volt egyedül.

16 Időnként összevesztünk ha csapatok kellettek a játékhoz, és ha valaki kimaradt a csapatból, nem kellett őt pszichológushoz vinni az elszenvedett trauma miatt …

17 Nem voltunk mindannyian jó tanulók. Még az is előfordult, hogy évet kellett ismételnünk. Nem rohantak velünk egyből pszichológushoz. Senkit sem ismerek, aki dislexiában szenvedett volna, hyperaktív lett volna… Ha valaki évet ismételt, olyan volt, mintha kapott volna még egy esélyt….

18 Szabadok voltunk, voltunk “gödörben” voltak sikereink, Felelősségünk,...megtanultunk minden helyzetben talpon maradni…. Azt kérdezik a gyerekeink: Hogyan lehetett “így” élni? Hogyan nőttünk azokká, akik vagyunk ?

19 Ennek a generációnak a képviselője vagy? Ha igen, küldd el ezt az üzenetet azoknak, akik szintén azok vagy a fiataloknak, …hogy megtudják milyenek is voltak azok az évek……

20 Ők majd azt mondják, hogy “tök unalmasak” voltunk, és csak mi fogjuk tudni, hogy nem unalmasak voltunk, boldogok hanem boldogok.


Letölteni ppt "Ha az 50-, 60- vagy 70-es években voltál gyerek, hogyan vészelted át a gyermekéveidet ?"

Hasonló előadás


Google Hirdetések