Szigetszentmiklós Készítette: Csengeri Beatrix.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
„Kóstoljon bele” a Vidék Ízébe!
Advertisements

Szentendre Épített örökségek. Szentendre a Duna-parton """"A templomokra rávillan az alkony, A kusza város csillag bíborában, Csobban a Duna lassú.
Víz alatt a Bodrogköz Készítette: György Zoltán
S ZÜL Ő FÖLDEM M IKOLA - S ZLOVÁKIA S ZÜL Ő FÖLDEM M IKOLA - S ZLOVÁKIA.
Szigetszentmiklós Készítette: Aszódi Anita. Története Szigetszentmiklós több, mint 700 éves település, január 1. óta város. Ásatások alapján valószínűsíthető,
Szigetszentmiklós Készítette:Haász Valter.
A DUNAKANYAR DIÁKSZEMMEL Szentendre
Ha másért nem is volt szép, egyért biztos, akkor voltunk fiatalok !! 
Foktő – Kalocsai repülőtér önkormányzati fejlesztése
Szekszárd Megyei Jogú Város településfejlesztési koncepciójának és integrált városfejlesztési stratégiájának aktualizálása Partnerségi egyeztetés.
NYON 1.
Zarándoklás a Felvidéken
UTAZÁS Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállítás és Vásár Futár Veronika február 21.
Kerékpáros stratégiák Pécsett
A városok fejlődése és szerkezete
Települések A városok.
Magyarország Természeti Kincsei
Az urbanizáció és városaink. Mitől város egy település?  magasabb a lélekszáma és a népsűrűsége  szerepköre összetettebb  infrastruktúrája fejlettebb.
Budapest mint világváros
Budapest mint világváros
KEZDÉS!!!!!!.
Budapest mint világváros
Hogy tennéd még vonzóbbá a Dél-Dunántúlt?
Budapest mint világváros
Budapest Mint Világváros
Pannonia Városai.
Réde Készítette: Bárány Dorián gazdálkodás és menedzsment I. évfolyam I. csoport.
Somogybükkösd.
EUROPA NAGY FOLYAMA A DUNA.
FESTŐI BUDAPEST.
– A Maldív Köztársaság szigetország az Indiai-óceánon, India délnyugati csücs- kénél. 26 atollból, 1192 szigetből áll, ebből 202 lakott, további 87 a.
Közép-Magyarország turisztikai régió vonzerői
Budapest turisztikai marketingje
Készítette:Szőke Gréta
Készítette: Horváth Mónika
Világ legrégebbi még lakott városa
Csepel-szigeti parti szűrésű vízbázis
MTA Regionális Kutatások Központja A Nyugat-Balkán kutatásának eredményei Hajdú Zoltán MTA RKK, Pécs
Esztergom.
„Barangoljon a Grassalkovich család birodalmában!
Gyere velünk testvériskolánkba,a németországi Olpe városába !!! Hozd magaddal a barátodat is! Német és/vagy angol nyelvtudás el ő ny, de nem kötelez ő.
Szigetszentmiklós Készítette:Brigi. Szigetszentmiklós Pest megye délnyugati részén, a főváros szomszédságában, a Csepel szigeten elhelyezkedő több mint.
Az idegenforgalom lehetőségei a határmenti régióban Dobis Ildikó, Győr,
Badacsonytomaj.
Napkor A mi településünk.
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
Készítette: Bujdosó Villő
DEBRECEN I. RÉSZ.
F ő meü Fekvése Rövid története Nevezetességei Közérdekű Adatok Turizmus,Szálláshelyek Kezdőlap Készítette:Balatoni Ádám.
A következőkben néhány képet láthatnak, amelyek bepillantást engednek a záró találkozó egyes eseményeibe, hangulatába, melyen 9 országból vettek részt.
Készítette: Ócsai Gerg ő „Gondolkodom, tehát vagyok” Tovább.
Szigetszentmiklós Készítette: Bárány Lilla.
Palau a Karolina-szigetek legnyugatibb szigetcsoportján helyezkedik el. Az államot 241 sziget alkotja, amelyb ő l csupán 12 lakott. Nagyobb szigetei.
A bronzkor Bár a Csallóköznek e területe,
Tianmen-hegység: Kínában található, észak Hunan tartományban, közeli város Dayong. (Sokan elbizonytalanodnak a neve miatt, Tianmen, mely nagyon hasonlít.
HAJDÚDOROG RÉGÉSZETI LELETEK TANÚSÁGA SZERINT MÁR A RÉZKORBAN IS LAKOTT HELY VOLT. ERRE UTAL A VÁROS HATÁRÁBAN TALÁLT RÉZBALTA, AMI KR.E
A TECHNIKA TANTÁRGY TÖRTÉNETI ELŐZMÉNYEI
Szigetszentmiklós Készítette: Deminger Corinna.
Regionális gazdaságtan 7.
Szigetszentmiklós Készítette:Bakos Márk. helység elnevezése a földrajzi környezetére és védőszentjére utal. A város címere szabályos tárcsapajzs. A címer.
HAJDÚDOROG A leletek tanúsága szerint a bronzkortól kezdve lakott területen éltek szarmaták és avarok is. A hét történelmi hajdúváros egyike, a honfoglalás.
Érsekhalma.
Hotel Kapitány **** Wellness és konferencia Sümeg.
Teleki bemutatása. Fekvése Somogy megyében, a Balatonföldvári kistérségben, a Balatontól délre 10 km-re található, a Külső-Somogyi dombságban. Kicsi,
Dömsöd Készítette: Moór Zsanett. Fekvése Dömsöd nagyközség Budapesttõl délre helyezkedik el a Ráckevei Duna - ág bal partján. n Fekvése következtében.
A TERMÉSZET ÉS A TÁRSADALOM KÖLCSÖNHATÁSAI
Késmárk Ahogy mi látjuk. Története Területe már a késő kőkorban lakott volt, a várban a puhói kultúrához tartozó telep maradványait tárták fel. Helyén.
Veresegyház.
Lakosok véleménye a Magyar Honvédségről
Digitális témahét.
Előadás másolata:

Szigetszentmiklós Készítette: Csengeri Beatrix

Szigetszentmiklós története Szigetszentmiklós több, mint 700 éves település, 1986. január 1. óta város. Ásatások alapján valószínűsíthető, hogy kelta és ókori római település állt a mai város területén. A településen végzett kutatások alapján, az őskor óta lakott helyen a honfoglaló magyarok fejedelmi törzse telepedett meg Árpád vezetésével. A sziget nevét Árpád főlovásza, Csepel ispán (aki itt telepedett le) kölcsönözte. Szigetszentmiklóst elsőként 1264. október 14-én említi IV. Béla levele, melyben ír az akkori falu templomáról is. Szigetszentmiklós és környezete a Kádár-rendszer alatt stratégiai fontosságú része volt az országnak, a közelben volt repülőgép-, autó- és acélgyár, katonai repülőtér, laktanya, valamint számos ipari és katonai létesítmény. A kiemelt szerepet az is jelzi, hogy a Duna-menti gátrendszer szigetszentmiklósi szakasza helyenként két-három méterrel magasabb, mint a folyó más szakaszainál. A város kedvelt célpontja a Budapestről kitelepülő szuburbanizációs rétegeknek, ezért is erősödik az utóbbi időben a település kertvárosi, kisvárosi jellege. A város rendezési tervein is főként a fent említett két lakóövezeti formának szántak helyet a helyi önkormányzat szakemberei. Jelentős a környék idegenforgalma és a szuburbanizációs folyamatok mellékhatásaként emelkedik a térség gazdasági szerepe is. A leshegyi ipari park folyamatos növekedése és számos nagyvállalat letelepedése Szigetszentmiklóson az ország munkahelyekkel legellátottabb régiói közé emeli a várost. Érdekességképpen megemlíthető, hogy a munkavállalók egy jelentős része a Ráckevei kistérség más településeiről ingázik, míg a város lakosai közül sokan budapesti munkahelyeken dolgoznak.

Látnivalók Városi múzeum Tanösvény Oázis wellness park

Programok - szenzációs szauna szeánsz - kézműves húsvéti foglalkozások: - tojásfestés - tojásmárványozás - nyuszi, bárány készítés - perzselés - rajzverseny gyermekeknek - diavetítés gyermekeknek - élő nyuszi simogatás - habos kakaó friss kaláccsal gyermekeknek - tojásvadászat a medencékben

látnivalók Lakihegyi adótorony Szigetszentmiklós

Vége Köszönöm, hogy megnézted!!