Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az urbanizáció és városaink. Mitől város egy település?  magasabb a lélekszáma és a népsűrűsége  szerepköre összetettebb  infrastruktúrája fejlettebb.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az urbanizáció és városaink. Mitől város egy település?  magasabb a lélekszáma és a népsűrűsége  szerepköre összetettebb  infrastruktúrája fejlettebb."— Előadás másolata:

1 Az urbanizáció és városaink

2 Mitől város egy település?  magasabb a lélekszáma és a népsűrűsége  szerepköre összetettebb  infrastruktúrája fejlettebb  beépítettsége sűrűbb

3 A város szerepköre a határain kívülre is kisugárzik.

4 plakát az 1910-es évek végéről

5 MODERN KÉPMESÉK MODERN KÉPMESÉK Összenő, ami összetartozik 3200 szomszédvár

6 Városodás vagy városiasodás? Városodás: a városok növekedése, népességszámuk gyarapodása, számuknak emelkedése. a városok növekedése, népességszámuk gyarapodása, számuknak emelkedése. Városiasodás: a falvak lakói lassan átveszik a város fogyasztási és kulturális szokásait. a falvak lakói lassan átveszik a város fogyasztási és kulturális szokásait.

7 Urbanizáció: A városi népesség arányának növekedése és a falvak várossá történő átalakulásának folyamata. A városi népesség arányának növekedése és a falvak várossá történő átalakulásának folyamata. Ellenvárosodás: A városias falu kezd el növekedni a közelében lévő nagyváros rovására. A városias falu kezd el növekedni a közelében lévő nagyváros rovására.

8 A városok lakosság szerinti csoportosítása:  Kisváros ( - 25000 fő)  Középváros (25000 - 50000 fő)  Nagyváros (50000 - )  Főváros

9 Agglomeráció: A nagyvárosok körül, több település tömörüléséből kialakuló településegyüttes.

10 A városok szerepkörük szerint:  hídvárosok  bányavárosok  vásárvárosok  mezővárosok  ipari városok  üdülővárosok  iskolavárosok


Letölteni ppt "Az urbanizáció és városaink. Mitől város egy település?  magasabb a lélekszáma és a népsűrűsége  szerepköre összetettebb  infrastruktúrája fejlettebb."

Hasonló előadás


Google Hirdetések