Tabáni Spartacus SKE Bemutatkozás.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Magyarországon új sportként, minél szélesebb körben megismertetni az általunk oly szeretett játékot. Olyan környezetet teremteni, ahol harmonikus közösségben.
Advertisements

Sportág:vízilabda – nők Poszt:center Súly: 83 kg Magasság:181 cm Születési idő: október 6. Születési hely:Dunaújváros, Magyarország.
Beszámoló a SIOSZ eddigi tevékenységéről Összeállította: Fuhrmann Géza.
Sport XXI. triatlon 2010 évi közgyűlési beszámoló (2010 május 1.)
Norvég Alap Zöld ipari innováció. Célok – Zöld ipari innováció Zöld vállalkozások versenyképességének erősítése, meglévő iparágak zöldebbé tétele, zöld.
OTP-MOL BOZSIK – PROGRAM Tehetségkutató és Foglalkoztató program
MAGYAR LÁBTENISZ SZÖVETSÉGI VERSENYEK  Magyar Lábtenisz Szövetség.
Diákversenyek 15 éve, a kezdetektől napjainkig Diák Menedzsment Bajnokság, 15. születésnap.
A közösség számodra annyit jelent amennyit Te hozzáteszel ! A baranyai tájékozódási futás felépítése és működésének struktúrája, a PVSK-n keresztül.
20 éves a Tisza Volán SC Labdarúgó Szakosztálya
Magyar Kerékpárosklub Hungarian Cyclists’ Club (HCC)‏ László János, elnök.
Szendrő Városi Sport- és Szabadidő Klub Természetjáró Szakosztály
KUCSERA GÁBOR Szponzori kiajánlása 2006
MRGSZ Stratégiai terv Verzió: 2. RC2. JÖVŐKÉP Aktuális MRGSZ cél: Láthatóvá tenni a a rögbit Magyarországon és a Magyar rögbit Európában!
KÖSZÖNTÖM A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tájékozódási Futásért Egyesület nevében.
A tájfutás elméleti alapjai
SZVSE utánpótlása
Szakmai Terv (2011) Vanczák Gergely szakmai alelnök Danubius Nemzeti Hajós Egylet május.
Budapesti Természetbarát Sportszövetség
Játékjogosultság A) Európai Unió-beli és azzal azonos elbírálású labdarúgók: A bajnoki mérkőzéseken a sportszervezet számbeli korlátozás nélkül jogosult.
SZVSE tájékozódási futóinak tehetség gondozása
Hargita Megye Tanácsa, azzal a céllal indította a Barangoljunk Székelyföldön! című, természetjárásra ösztönző programsorozatát, hogy minél több gyerek.
Veszprém Megyei Tájfutó Szövetség Közgyűlés, február 05. Beszámoló a évi tevékenységről 1. Szakmai tevékenység 1.1 Versenyrendezés 1.2 Eredményesség.
Veszprém Megyei Tájfutó Szövetség Közgyűlés, január 26. Beszámoló a évi tevékenységről 1. Szakmai tevékenység 1.1 Versenyrendezés 1.2 Eredményesség.
Készítette: Pisák Bence Tantárgy: Testnevelés. Először is mi a játék lényege:  A játék célja, hogy a labdát az ellenfél endzone-jába vigyék, és ezzel.
Jelentősebb eredményei:
A MAGYAR NŐI KÉZILABDÁZÁS
Roots & Shoots csoport megalakítása
I. ALBA REGIA RÖPLABDA GÁLA
Készítette: Béleczki András
Comenius Comenius programokról általában Az egész életen át tartó tanulás Európai Uniós program egyik pályázati egysége: 1.Iskolai Együttműködések.
Európai Autómentes Nap és Mobilitási Hét Tatabányán Oláh András
Budapest, február 17. Ritkák, de nem kevesek - avagy sok ritka sokra megy,,Marketing, public relations és reklám az egészségügyben’’ XIV. Országos.
Budapest turisztikai marketingje Készítette: Géra Gabriella.
automatikusan vált ErdŐ éve keretén belül várjuk szeretettel a családokat, gyermekeket. Mikulás túrára.
MAGYAR GYERMEKLABDARÚGÓ SZÖVETSÉG
Pikó Zsuzsanna, NIOK Alapítvány.  A TÁMOP es pályázatok c) komponensének megismertetése civil szervezetekkel országszerte  Gyakorlati segítség.
Menedzsment, struktúrák az egyéni sikersportágakban Versenyképesség?
1 1 NUSI-UPI, Sport XXI. Program Triatlon sportág 3 éve a programban ( ) Sportági keretösszeg: 25m Ft/év.
BAKOS KÁROLY súlyemelés.
Éves szakmai beszámoló (2010) Vanczák Gergely szakmai alelnök Danubius Nemzeti Hajós Egylet
Pécsi EAC Vívószakosztály - bemutatkozó anyag -. Engedje meg, hogy röviden bemutassuk vívószakosztályunkat, és együttműködési lehetőséget ajánljunk Önnek!
 Budapesten, a II. kerületben, a Vízivárosban található  140 éves épület  2002-ben teljes felújítás és bővítés.
Sajtótájékoztató, április 19. NOVOTEL Hotel A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG 112. ATLÉTIKAI ORSZÁGOS BAJNOKSÁGA július Székesfehérvár, Sóstói Stadion.
Mi a tájfutás? A legősibb sportág – a tájékozódási futás. Az ősembernek az élete függött attól, hogy üldözői elől vissza tudott-e menekülni védelmet nyújtó.
ügyvivő szakértő, országos versenyszervező
MESF Dr. Baráth Etele és Parti Zoltán/Magyar Kajak-kenu Szövetség.
Nagy Gábor Mosonmagyaróvári VSE Elnök, edző. A kezdetek Az egyesület 1993-ban alakult, baráti társaság által 1999: megérett az igény a versenyszerű evezés.
2014. év szakmai beszámolója Előadó: Ficsor László MESZ szövetségi kapitány.
A MAGYAR ORSZÁGOS KORCSOLYÁZÓ SZÖVETSÉG ÉS AZ EGYETEMI SPORT.
olimpiai bajnok öttusázó
Veszprém Megyei Tájfutó Szövetség Közgyűlés, január 31. Beszámoló a évi tevékenységről.
SZOLNOKI HONVÉD EJTŐERNYŐS SPORTEGYESÜLET
Beszámoló ELFT Békés Megyei Csoport 2007–2011. Beszámoló 2007–2011 Taglétszám Jelenleg 14 tag  Létszám lassan csökken  Nőni fog a nyugdíjasok száma.
„K+F+I befektetési portfólió kialakítása Hajdú-Bihar megyében weboldal segítségével” című projekt bemutatása Kiss Gábor ügyvezető igazgató.
37. Postás kupa Verseny az alföldi „hegyek” között Vetítés indítása: F5.
2013. november 16.RÖNTGEN KANIZSA Kft.1 Röntgen Kanizsa Kft. 15 év.
Triatlon. Történet o Első triatlon verseny California, USA. o ITU (Nemzetközi Triatlon Szövetség) o Olimpiai debütálás Sydney, AUS.
Kézilabda.
(1922 – 1997) olimpiai ezüstérmes tornász
A távlovaglás története, verseny – és szabályrendszere.
MESZ Utánpótlás Bizottságának évi beszámolója Készítette: Nagy Gábor Bizottság vezetője.
Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság Döntők.
Veszprém Megyei Tájfutó Szövetség Közgyűlés, január 30. Beszámoló a évi tevékenységről.
Zöldüljön végre a Zöld sport!
Kardosné Gyurkó Katalin A család jövője – a nagycsaládosok
A mennyiségből a minőségbe – az MKOSZ stratégiai terve
Veszprém Megyei Tájfutó Szövetség Közgyűlés, január 28
Budapesti Tájfutó Szövetség
NEM LÁTVÁNYOS PREZENTÁCIÓ CSÚNYA BETŰTÍPUSSAL 2010
Előadás másolata:

Tabáni Spartacus SKE Bemutatkozás

A Tájfutó Szakosztály rövid története A Spartacus sportegyesületet 1952-ben alapították a kisipari szövetkezeti dolgozók részére, ebben jött létre a tájékozódási szakosztály. A sikerek hamar jöttek, 1956-ban a tájfutó felnőtt férfi csapat már Budapest bajnokságot nyert. A 50-as évek végén vált el egymástól a természetjárás és a tájfutás. Csapatbajnoki és egyéni győzelmek sora következett. 1972 az aranyév. Monspart Sarolta felnőtt egyéni világbajnokságot nyert Magyarországnak és a Spartacusnak. Ez további lendületet adott az egyesületnek. A rendszerváltás után, mint mindenütt, az anyagi feltételek drámaian romlottak. Új szervezeti felépítés és stratégia kellett. A felnőtt élsport visszaesése láttán, az utánpótlás nevelés lett a legfontosabb cél. 1991-ben a Tájfutó Szakosztály kivált anyaegyesületéből és önálló egyesületet hozott létre (Flexo-Spartacus, maid 1995-től Tabáni Spartacus néven). 2005 után sorra hozták a saját nevelésű versenyzők az országos eredményeket. 2010 óta az ország legerősebb utánpótlás nevelő klubjává vált a Tabáni Spartacus.

Monspart Sarolta győzelme és az utánpótlás 1972 – Monspart győzelmének fel-idézése a Tájoló újságban 2006-ban 2010 – versenyzőink országos bajnokságon

A sportág rövid bemutatása 1. A tájfutás a természetjárásból, a versenyszerű túrázásból fejlődött ki. A versenyző feladata a térképen kijelölt ellenőrző pontok sorrendben történő „megfogása”. Ehhez állandó összhangot kell teremtenie a valóság és a térkép között, miközben igyekszik a terep nehézsége ellenére a lehető leggyorsabban futni a helyes irányba. Ez nem könnyű feladat!! Jelenleg az alföldi síkságtól a hegységekig és a városi parkokban egyaránt rendeznek versenyeket, edzéseket. Mostani formájában a tájfutás erős és hosszú idejű fizikai, szellemi megterhelést jelent. A versenyzők által a terepen eltöltött idő alatt folyamatos koncentrációt kíván. A távok ugyanis 3-12 km között vannak, korosztálytól és versenytípustól függően. Van rövid- közép-, normál- és hosszútávú egyéni verseny (valamint éjszakai), csapatok részére csapat-, váltó- pontbegyűjtő csapat- és egyesületi váltó

A sportág rövid bemutatása 2. A sportág nemzetközi szövetségének közel 80 tagja van A sportág elsősorban Európában, a skandináv országokban, Svájcban, egyes szovjet utódállamokban népszerű, de vannak versenyzők valamennyi kontinensen A tájfutás több új változatát mutatták be az utóbbi egy évtizedben. Trail-O, a mozgáskorlátozott versenyzőknek Tájkerékpár Sítájfutás Mobil-O, a mobiltelefon szerelmeseinek (ez utóbbi magyar találmány) Mikrosprint, 3-4 perces, látványos kis pályákon zajló versenyek

A Tabáni Spartacus SKE rendezvényei 1 Tavaszi és Őszi Spartacus Kupa Minden évben március közepén és november elején rendezzük, mindkettő kétnapos nemzetközi verseny Résztvevők: kb. 500-700 versenyző és családtagjaik (külföldiek is) versenynaponként Helyszíne általában a Vértes hegység

A Tabáni Spartacus SKE rendezvényei 2 Dobogókői Hegyi Futóverseny November, állandó helyszín (Dobogókő) Részt vevők atléták, tájfutók, hobbifutók, turisták, kb. 200-300 fő

A Tabáni Spartacus SKE rendezvényei 3 Alkalmilag egyéb nagy országos rendezvényeket szervezünk 2011. Budapesti Diákolimpia és Tájékozódási Sportok Fesztiválja (budapesti és Pest megyei diákok) – Gazdagrét 2012. Országos Diákolimpia – Csákvár 2013. Országos Rövidtávú Bajnokság és Pontbegyűjtő Csapatbajnokság – Szentendre

Győzelmek régen és ma A 2002 előtti bajnokok Az első újabb nagy sikerek, 2010. Bánkút Az Országos Egyesületi Váltóbajnokságon a férfi csapat első, a női csapat második

Néhány újságcikk a szakosztályról 1

Néhány újságcikk a szakosztályról 2